Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Di mi. Bende istiyorum valla.

Saol canım havalar nasıl kalın mı giyeyim ince mi? Bu sene kış görmediniz ne güzel :) babam hava güzel diyor kuzenim sıkı giyin diyor karar veremedim :)
Sen giyin kuzucum İstanbul’un havasıyla hatununa hiç güven olmaz derler
Bugün mesela güneşli hava güzel, çocukları parka götüreceğim. Ama yarın buz gibi olabilir

Biz mertoşla uyumuşuz yine koyun koyuna. Bu zamanlarım değerini yaşamaya çalışıyorum elimden geldiğince sonra bırak sarılıp uyumayı öptürmüyorlar bile kendilerini. Küçük danam uyuyor hala maşallah neyin uykusuysa. Bugün ona geceler olmayacak yine

Ya kızlar inanılmaz moralim bozuk. Maalesef yine bir sinir anına yenik düştüm ve gece kek yedim, muz yedim. Neden böyle yapıyorum bilmiyorum ama bir yerde okumuştum bunun adı duygusal yeme bozukluğuymuş. Sanırım bunu çözmek için başka birşeyler yapmam gerekiyor. o kadar emek veriyorum herşey bir anda herşey havaya uçuyor Bütün günü çok iyi geçirdim bir anda sinirim tavan yapınca kendimi yine yemeğe verdim resmen. Benim gibi olan var mı aranızda merak ediyorum. Bunu nasıl çözebilirim. Aslında bu yüzden biorezonansı sormuştum size biraz da. Tatlı-abur cubur ve bu tür duygusal yeme bozukluklarını engellemek için kullanılan bir yöntem bildiğim kadarıyla ama detaylarını pek bilmiyorum. Bana diyetisyenim önermişti yaptırmamı. Birazdan bana numarasını verdiği merkezi arayıp soracağım. Sizinle de paylaşırım. Ama bugün modum çok düşük ve moralim cidden bozuk...

Aslında bu dediğiniz bana da çok oluyor. Kısır döngü resmen. 23 kilo verdim 6 ay kaçamazsız. Sonrasında aynı kısır döngüye girdim. Yedikten sonra kaç kez ağladığımı bilirim. Neyse ki 2 haftadır iyiyim. Kendinizi diyette iken cezalı görmeyin. Ben böyle aştım sayılır.

Duygusal yeme krizinde yapabiliyorsan yedikten sonra mutlu olup olmayacağını sor kendine. Kendini daha fazla mutsuz edecek kadar önemli mi o an ki yeme isteğin. Benim diyetisyenim bu gibi durumlar için kendini başka bir meşguliyet bul dedi. bunun asıl adı duygusal yeme değil öğrenilmiş çaresizlik dedi. doğduğumuz andan itibaren üzüntü, sinir, mutluluk, korku... bildiğimiz yaşadığımız her anda ağzımıza memeyi dayamışlar. bildiğimiz tek şey duygu yoğunluğunda yemek yemek

Yan yan gitmiyorum aslında. İstanbul'a geleceğiz elbet ama zamanı belli değil :) Kv'ler orda biliyorsun, muhakkak geliriz eninde sonunda.
Deniz buradayken gelsen ne güzel olur ama en kalabalık buluşmamız olurdu. Coca-Cola 'da tespit etmiş ya... kk da dostluklar ve arkadaşlıklar sanal olarak kalmıyor diye

Ben onun için diyorum ya diyet değil sağlıklı beslenmek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…