Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Cezalı görmemek derken bunu nasıl aştınız? Düşünce tarzımı değiştirmeliyim başka şeylere yönlenmeliyim evet ama o anda hakim olamıyorum işte! Geçici, anlık mutluluk olduğunun da farkındayım ama sanki o anda beni tek yatıştıran şey yemekmiş gibi hissediyorum. Aslında resmen davranış bozukluğu! :)))) valla sinirim bozuluyor.

morordek @dennisgo lydznp Kizlar yazdıklarınız beni gaza getirdi..
Taktım kullaklıgı muzik dinleyerek ip atliyorum. Hedef en az 1000.. Simdi 250'deyim..
Merhabalar 0zlem
Benim evde ip atladığım zaman aşağıya çok ses gidiyor. Mutfağın yerleri taş, belki daha az ses olur diye düşündüm, ama ince uzun ve dar olduğundan, orada da atlayamadım.
Siz nasıl bir çözüm buldunuz bu işe?

Çok doğru söylüyorsun her duygu yoğunluğunda memeyi dayamışlar :)) Öğrenilmiş çaresizlikte olabilir haklısın ama adı her ne ise ben bunu yenemiyorum şu anda maalesef... şimdi yeni bir postta biorezonans ı anlatacağım size.

Ben de mesela şu duygular oluyor: Moralim bozuk olunca herkesi çok mutlu ama kendimi diyet yapmak gibi bir şeyler yapmak zorunda gibi hissediyorum. Yani bu bir ceza gibi. İnsanlar istediğini yiyince daha mutlu ama ben kendimi sınırlandırmak zorundayım neden böyleyim diyerek bozuyordum. Dediğim gibi 23 kilo verdim 7sini geri aldım. Kilo verme sürecinde hiç bunları düşünmüyordum kilo verdikçe motivasyon oluyordum kendime kıyafet alıyordum. Hoş 7 kilo aldım beden olarak büyüme olmadı bu yüzden çok gecikmeden tekrar başladım. Sağlıklı beslenme olarak düşünüyorum ve mesela fazladan bir şey yedimse dünyanın sonu demeden hemen tolore etmeye çalışıyorum. Bundan iki hafta önce atıyorum çikolata mı yedim. Diyordum ki işte yine yenildim o zaman ardımdan pasta yiyeyim hamburger de yiyeyim bir kere bozdum nasılsa. Ama böyle olunca kendimden başka kimseye zararı olmadı. 6 aylık emeğime neden ihanet edeyim? Bu yüzden aldıklarımı hemen verip daha da ilerlemek istiyorum. Hem bu sefer yolum o.kdar uzun değil. Biz yedikçe kendimize kötülük ediyoruz.

Ben de moralim bozuk olduğu zaman yiyenler grubundaydım canım.
Hatta ilk dönem kilo artışlarımın sebebi moral bozukluğu ile yeme olmuştu.
Her gün öğlenleri 1 tane cheesecake yerdim o zamanlar. Tatlı yemek resmen eğlence olmuştu.
Sana önerim bir diyetisyen kontrolünde olman.
Böyle olduğu zaman o tatlı krizlerine ve benzer durumlara karşı önlem alabiliyor sen anlattığında.
Ayrıca diyetisyene hesap vereceğini bildiği için insan kaçamak yapamıyor.
Spor yapmanı öneririm. Dışarıda bol yürüyüş yap bu dönemde. Kapalı ortamda olma.
Hem moralinin bir nebze de olsun düzelmesine yardımcı olur, hem de acıkma durumlarını unutursun yürürken.
Sevgiler.

Arkadaşlar biorezonans için diyetisyenimin önerdiği merkezle görüştüm. Olay şöyleymiş;

Kafana birşey takıp eline metal bir çubuk veriyorlar anlafığım kadarıyla. Önce makineye nelerden kurtulmak istiyorsan o maddeleri yüklüyorlarmış. Ben doktorumun bana glutensiz, sütsüz, şekersiz beslenmem gerektiğini söylediğini belirttim. Bu maddeleri makineye yükleyip beynimize ters frekans olarak yolluyorlarmış. Böylece bu yiyecekleri canımız istemiyor hatta mis gibi tatlı kokulardan bile etkilenmiyormuşuz.

“Sonuç alamayan var mı?” diye sordum. Evet, var. Ancak kan değeri düşük, D vitamini eksik veya tiroidi varsa bunlar negatif etkiliyor önce bunları halledip ondan sonra bu işlemi uygulamak gerekiyor sonuç almak için dedi.

Bu işlemin yanında biz herkese hastalığı ne olursa olsun senede 1 defa bağırsak detoxu tavsiye ediyoruz dedi. Bağırsak detoxu için bir karışım veriyorlarmış (sanırım 1 hafta dedi orayı net duyamadım) sabah akşam verdikleri karışımı suda açıp içecekmişiz yanında da her gün alınacak probiyotik hap veriyorlarmış.

Şimdi ben bu işlemi öncelikle egzamam için bu besinlerden kurtulmak için deneyeceğim ancak tabii bir amacım da kilo vermek. Aslı da tamamen kilo verme amaçlı yaptırıyor insanlar bu işlemi. Sigarayı bırakmak için de çok etkiliymiş özellikle kilo vermek ve sigara bırakmak için kullanılıyormuş. Ancak spesifik olarak yaşadığı bir travmayı zihninden sildirmek için kullananlar da varmış. Alerjik hastalıkları tedavi için de aynı şekilde kullanılıyormuş.

Ben randevu aldım. Pazartesi gidiyorum arkadaşlar. Bu arada 2 seans yapılıyormuş. 1 seans 45 dk sürüyormuş. 2 seans arası maximum 6 gün olmalıymış. Eğer yeterli gelmezse destek seans olarak 3. seansı sunuyorlarmış. Pazartesi ve Cumartesi olmak üzere anlaştık. İnşallah olumlu sonuçlar alırım...

Kilo ve egzama sorunumu bu şekilde çözersem her yere yazacağım! Hadi inşallah...

Ah keşke dediğin gibi olsa. 3 yaşında deli dehşet hareketli bir çocuğum var. İnan bana burnumun dibindeki markete kadar bile gitmek istemiyorum onunla. Eve geldiğimde üstümden tır geçmiş gibi oluyorum resmen. Bu yüzden bazen dışarı çıkalım diye düşünüp sonra hemen vazgeçiyotum bu düşüncemden. Evde oturayım boşver kendimi yıpratmaya değmez diyorum.

Evde trambolinim var. Onda zıplayarak spor yapıyordum önceden. Şimdi onda da beni rahat bırakmıyor. Trambolini gördüğü an yanıma gelip üstünde zıplamaya başlıyor, ben zıplarken üstüne atlıyor resmen deliriyorum... Bazen oturup ağlıyorum sinirden. Kişisel alanım sıfır... Bırakabileceğim kimse yok. Okul denemesi yaptık ancak asla kabul etmiyor. Çok zor bir dönemdeyim anlayacağınız...

Allah kolaylık versin canım.
O uyurken evde egzersiz yapman zor olur mu? Leslie gibi çok zor olmayan, yürüyüş egzersizleri mesela.
Bir de "diyetteyim, herşey yasak" psikolojisinden kurtulmak lazım. Gerekirse diyetisyeninle konuş, farklı bir beslenme listesi düzenler bu kaçamakları engellemek adına.

Benim kuzenimin de küçük bir kızı ve ilkokula giden bir kızı var. çalışıyor, kendisi doktor ve devamlı nöbetleri oluyor, çağırıyorlar gece de hastaneye gidiyor. Evde çocuklar uyuyunca, geç saatlerde ders çalışıyor. Oldukça yoğun anlayacağın. Tabiri caizse kafasını kaşıyacak vakit bulamıyor. "Kavitasyona" gidiyor şimdi ve çok faydasını gördü. Araştırmanı öneririm.
Yani iş sende bitiyor, diyetinin başarısı ve sürekliliği açısından kilo vermeyi gerçekten istemenin çok önemli olduğuna inanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sağol. Normalde tv izlemeyi sevmem arada bir artık kafamı dağıtayım diye tv yi açacak oluyorum hemen dibimde bitiyor; bu benim programım değil, çizgi film aaaaçççç.... Tam delirme noktası.... :)))))
O uyurken evde egzersiz yapman zor olur mu? Leslie gibi çok zor olmayan, yürüyüş egzersizleri mesela.
Bir de "diyetteyim, herşey yasak" psikolojisinden kurtulmak lazım. Gerekirse diyetisyeninle konuş, farklı bir beslenme listesi düzenler bu kaçamakları engellemek adına.

Benim kuzenimin de küçük bir kızı ve ilkokula giden bir kızı var. çalışıyor, kendisi doktor ve devamlı nöbetleri oluyor, çağırıyorlar gece de hastaneye gidiyor. Evde çocuklar uyuyunca, geç saatlerde ders çalışıyor. Oldukça yoğun anlayacağın. Tabiri caizse kafasını kaşıyacak vakit bulamıyor. "Kavitasyona" gidiyor şimdi ve çok faydasını gördü. Araştırmanı öneririm.
Yani iş sende bitiyor, diyetinin başarısı ve sürekliliği açısından kilo vermeyi gerçekten istemenin çok önemli olduğuna inanıyorum.
Kavitasyonun da başarısı konusunda kafamda soru işaretleri var aslında. Kendim yaptırmadığım için kimseye referans olmak istemiyorum.
Aşağıda az evvel okuduğum bir yazıyı paylaşayım:
https://www.sabah.com.tr/kadin/2014/11/24/kavitasyon-yaptiracaklar-dikkat

Son düzenleyen: Moderatör:
Sağol. Normalde tv izlemeyi sevmem arada bir artık kafamı dağıtayım diye tv yi açacak oluyorum hemen dibimde bitiyor; bu benim programım değil, çizgi film aaaaçççç.... Tam delirme noktası.... :)))))
Benimde 3 yaşında bir kızım var ve benzer durumlar yaşadığım oluyor kimi zaman. Böyle durumlarda müzik açıp beraber dans ediyoruz. Mesela o yatağın üstünde zıplarken bende jumping jack yapıyorum. yada o dans ederken ben zumba yapıyorum. sek sek oynuyoruz. futbol seviyor, yakalamaç oynuyoruz. bunların hepsini 1 akşamda yaptığımız oluyor. 1 saatten fazla sürüyor ve insanı yoruyor. Al sana en keyifli spor. Çocuğunda seninle eğleniyor. sinirlerin bozulmuyor. yeter ki sen hareket etmek iste. enerji harcadığın herşey spordur diyor diyetisyenim. senin çocuğuna da iyi gelecektir. Enerjisini atacak sonuçta.

17.01.2018, Çarşamba günü menümü erken paylaşayım:
SABAH (8:30):
2 su bardağı yarım yağlı laktozsuz süt
3 ceviz
3 kuru kayısı
ARA ÖĞÜN (10:30):
1 fincan mistik çay
1 fincan Türk kahvesi
ÖĞLE (12:30):
1 kase mercimek çorbası
Etli türlü
3 yemek kaşığı bulgur pilavı
ARA ÖĞÜN (15:30):
1 elma
1 fincan Türk kahvesi
AKŞAM:
4 y.k. Zeytinyağlı fasulye pilaki
Salatalık
Turp
ARA ÖĞÜN:
1 fincan yeşil çay
1 fincan mistik çay
* Akşam yemeğim evde hazır. Akşam yemeğimi 19:00 gibi yerim.
* Öğlen 70 dakika yürüyüş yaptım.
* Saat 16:30'a kadar 2 lt su içtim. Gün sonuna kadar 3 lt'ye tamamlarım.
Sevgili morordek bugün menüme çok dikkat ettim.
Hepinize iyi akşamlar arkadaşlar.
Sevgiler.

Madem Gülden menü paylaşmış bende paylaşım yapayım.
Kahvaltı
10tn zeytin
1 dilim tbe
4tn cherry domates
1tn yeşil biber
Bol dereotu maydanoz roka
Ara 1dlm ananas
Öğlen
6yk bol acılı mantarlı ıspanak sote
2yk taze fasulye
2dlm tbe
Bol salata
Ara 4 minik gün kurusu kayısı
Akşam
Kabak sote 4yk yoğurt bol salata
3.2lt su
2buyuk kupa yeşil çay
1 sade Türk kahvesi
Bu akşam ağrım olmasın lütfen spor yapmak istiyorum.
Son olarak regl oldum

Maalesef uyumuyor ki... Hatta yatarken babası uyutmaya çalışıyor çoğu zaman ancak ısrarla annem de gelsin deyip zorla beni de yatağa sokuyor. Ve resmen o uyuyana kadar cinnet geçiriyorum. Daralıyorum çünkü uyku haline girmek istemiyorum kendimle kalmak istiyorum yalnızca 15 dk kalayım diyorum ama yokkk.... Gerçekten çok zor ve bu şartlarda salona gitmediğim sürece spor yapamıyorum evde. Spor salonuna devam edeceğim ancak işte şimdi bu ev meselesi çıktı. Evi bi taşıyalım yerleşeyim de herşey düzene girecek. O zamana kadar diyetime dikkat etsem yeter aslında. Böyle kaçamak hiç yapmasam.

İşte mesele o ki ben kendime ait vaktim olsun istiyorum. Yani çocukla aktivite yapmak zorunda kalmadığım. Bir nefes almak yani... Bunları yapıyoruz zaten yaptığımız için yapışık oldu bana resmen. Tek başına oyna diyorum hayır sen de gel diye tutturuyor. Bir an oturmak yok sürekli gel gel gel sende dans et, sen de oyna, bu oyuncakları konuştur... Ben buraya yazarken bile kaç defa yazıp sildiğim oluyor. Sürekli birşeyler yapıp beni sürekli dağıttığı için kafam kazan gibi oluyor çoğu zaman. Bazen öfke patlaması yaşıyorum işte zaten yemeğe sarılma sebebim de bu maalesef...

Balpamukcum İnan bende bazen herşeyden yılıyorum, şu an tepemde anne gel diye beni çağırıyor. Sabah uyan, giydirmeye çalış, kabanını ayakkabısını giydirmeye çalış ki genelde ayakkabı noktasına gelince çıldırıyorum maalesef. Sonra babaanneye- ananeye bırak, işe git. İnan işe gitmek bile eziyet. Ama allah sağlık versin ne diyelim. Büyüyünce hiç bizimle takılmak istemeyecek.

Evet bugunku menun güzel lütfen yarın da dikkat et, cumaya güzel bir sayı görelim tartıda

Çok fazla akıl veriyor gibi olmak istemem ama ben de o kendimle baş başa kalma zamanını sabah yapıyorum. H.içi saat 6da kalkiyorum ama ancak işe hazirlanip gidebiliyorum. haftada 1 günüm var evde ama onda da erkenden kalkıyorum. Herkes uyuyor oluyor sakince canım ne istiyor da pazar sabahı yapıyorum. Biraz uykusuz kaliyorum ama en azından kendi istediğimi yapıyorum. Yapabilirsen dene ıstersen. Bu şekilde sen çok yıpranıyorsun. Yazık sana da çocuğa da

10 tane mantıdan daha önemlisi su :) biraz daha artmalı sanki. Bir de bence akşam öğünü mantı ise ödem atabilmek için su mutlaka daha çok içilmeli sonrasında canım.
evet canim 3lt gibi yapayim ben suyumu mesala sağol canim uyarin icin

canim ne desen haklisin hepsine katiliyorum bu hagta oyle bir sinaniyorumki o yedigim manti ve pizza teptiklerimin yaninda bi hic. Bu hafta cekmecemde 2 adet cikolata ve 1 eticin birikti arladaslarin ikrami aldim aksam ogluma götürdüm dokunmadim asla. Dun işyerinde dogum gunu vardi gozumun önünde yediler ictiler 1 catal dahi almadim. Bugun odamdaki arladaslar sambali tatlisi almislar bir guzel yediler dönüp bakmadim. Bu hafta annemde kaliyorum her yatmadan once meyve yiyelim diyor yemiyorum. Yani anlicaniz cok dikkat ettim.pizzayi annemlerde yemekteydik annem almış alternatifimyoktu mumkun oldugunva az yedim ve sonrasinda bisey yemedim.mantiyida aksam esim yapmis kırmamak icin 3 kasik aldim ama soz daha dikkatli olucam

rve abur cubur alma canim kesin cozum

bizim evin altinda kimse yok cok şükür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…