- 7 Kasım 2016
- 5.401
- 16.642
- 248
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #338.521
tebrikler,uzun zamandir diyet yapmiyordun dimi o yuzdenmi güzel veriyosun masallah,Kızlar kilom 76.5 çıktı 1.3 kg vermişim. %1.6 yapıyor
kas gevşetici alip yat rahatlarsin,strestende kasilirsin sal biraz,imkan olsa gelirlerdi yardima,ev islerine takilma projene odaklan isin daha onemli bence,su icmeyide jnutmaDeğilim ya artık yorgunluktan uyku bile uyuyamıyorum vücudum isyan ediyo. Kimsesiz gibi kaldım tüm bu süreçte. Kendi kendimi doldurmayayım diye motive etmeye çalışıp moralimi yüksel tutayım diye uğraşıyodum ama artık ağrılardan uyku bile uyuyamıyorum. Bi yandan projeler var beyin yorgunluğu tam depresyonluk moddayım. 1-2 saate toplanıp gelcem
ben kabullenme asamasina yeni gectim sanırım, haftada 3,2 cikarken bu hafta direnecegim cikmamayaBEN BU DAVID KESSLER in BAHSETTIGI DUYGU GECISLERIN HEPSINI YASADIM SIRAYISLA...SIZLERLEDE PAYLASMAK ISTEDIM..OKUMANIZI TAVSIYE EDERIM..GUZEL BIR YAZI OLMUS...
Çoğumuzun sosyal karantinada olduğu şu günlerde pek çok karmaşık duyguyu bir arada yaşıyoruz. Çoğumuz için günlük rutinimizi kaybetmiş olmak,endişe, korku, karamsarlık, öfke, depresif ruh hali gibi negatif duygular yaratıyor. Bu konuda yakın zamanda okuduğum bir makaledeki yorumu sizinle paylaşmak istiyorum.
Amerikalı yazar ve tanatolog (tanatoloji ölümü inceleyen bir bilim dalıdır) David Kessler (www,grief.com sitesinin kurucusu), bu dönemdeki duygularımızı yas süreci ile benzerliği açısından incelemiş. Öncelikle bu duyguları yas olarak tanımlayarak bu duyguları nasıl yöneteceğimizi öğrenebiliriz.
Bunu niye yas olarak adlandırıyoruz? Dünyanın değiştiğini biliyoruz, bu sürecin geçici olduğunu da biliyoruz ancak duygularımız öyle söylemiyor. Normallik ve rutinimizin kaybı, ekonomik kriz korkusu, işimizi kaybetme korkusu, insanlarla fiziksel bağlantı kuramamak, yani pek çok önemli kayıp. Bu durum çok vurucu ve küresel olarak kollektif bir yas duygusuna sürüklüyor bizi. Havada böyle bir kolektif yas duygusuna alışkın değiliz.
Bunlara ek olarak beklentisel yas duygusu var. Bir fırtına yaklaşıyor beklentisi hakim. Gelecekle ilgili belirsizlik, ‘hayat ne zaman normale dönecek, işimi kaybeder miyim, yakınlarımı kaybeder miyim, çocuklarım ne zaman okula başlar ,onları nasıl bir gelecek bekliyor?’ gibi endişe yaratan bir çok soru aklımızda. Güvenlik duygumuz kırılıyor.
Yazar David Kessler şu anki duygudurumumuzu yas sürecinin beş aşamasına benzetmiş.
Birinci aşama inkar, yani büyük çoğunluğun ilk başta yaşadığı ‘bana bir şey olmayacak’ duygusu. Sonra kızgınlık ‘beni nasıl eve kapatır ve özgürlüğümü elimden alırsın?’ Sonra pazarlık aşaması geliyor ‘Pekala, iki hafta evde kalmaya razıyım ama sonra her şey düzelecek değil mi?’
Sonra üzüntü aşaması ‘Bunun ne zaman biteceğini bilmiyorum'. En son kabullenme geliyor; ‘Bu durum devam ediyor, nasıl ilerlemeliyim?’
İşte bu son aşama asıl gücün yattığı yer. Kabullenmeyle beraber kontrol duygumuz bir miktar geri geliyor. ’Ellerimi yıkayabilirim, insanlarla sosyal mesafemi koruyabilirim,evden çalışmayı öğrenebilirim.’
Beklentisel yas, yani gelecek ile ilgili olumsuz beklentiler ve korkularımızın olması bazı fiziksel belirtilere yol açabilir. Kalp çarpıntısı, uykusuzluk, sinirlilik gibi fiziksel acıya yol açabilir. Zihnimiz bize korkunç senaryolar göstermeye başlar. Örneğin anne -babamız hasta olmuştur. Zihnimizin bizi koruma amaçlı bir savunma mekanizmasıdır korku. Amacımız zihnimizin ürettiği bu korkunç senaryolardan tamamen kaçmak değildir. Çünkü zihnimiz buna izin vermez ve iç çatışmamız daha da artar. Amacımız bu düşüncelerde bir denge yakalamaya çalışmaktır.
Örneğin anne babamızın hasta olduğu ve yoğun bakımda bulunduğu senaryonun yerine hastalığı çok hafif atlattığımız bir senaryo koyabiliriz. Hepimiz hafif hastalanıyoruz ve dünya devam ediyor. Sevdiğim herkes ölmüyor. Hatta belki sevdiğim hiç kimse ölmüyor çünkü tüm önerilere uyuyoruz. Çünkü aslında önlemlere uyduğumuz takdirde bilimsel olarak bu olasılık çok yüksektir.
Beklentisel yas, geleceğe yönelik en kötü senaryoların zihnimizde oluşturulması durumudur. Bu durumda sakinleşmenin tek yolu anda kalmaktır. Meditasyonla ilgilenenler bu yöntemi çok iyi bilirler. Derin nefes alıp verirken şu anda korktuğumuz hiçbir şeyin gerçekleşmediğini fark ederek rahatlayabiliriz. Şu anda iyiyim, yemeğim var, burnumdan gelen ve ciğerlerimi dolduran güzel nefesimi hissediyorum. Şu an masaya dokunuyorum ve sert olduğunu hissediyorum, battaniye ise yumuşak.
Bu arada kontrol edemediğimiz şeyleri boşvermeyi öğrenmek de işe yarıyor. Örneğin komşumu kontrol edemem ama ben onunla sosyal mesafemi koruyabilirim ve ellerimi yıkayabilirim. Buna odaklanabilirim.
Etraftaki insanlar endişe nedeniyle her zamankinden farklı davranıyor olabilir. Onların normalde nasıl insanlar olduğunu hatırlayarak daha toleranslı ve sabırlı olabiliriz..
En çok endişe veren ise durumun açık uçluluğu. Yani ne zaman biteceğini bilmiyoruz. Ancak geçmişe bakınca dünyanın daha önce de pek çok kez benzer salgınlar yaşadığını biliyoruz. Yani dünya ayakta kaldı, bu durum geçici. Biz de bu günleri atlatıp ayakta kalacağız .Evet önlemlere aşırı dikkat edelim ama aşırı reaksiyon göstermeyelim bu duruma. Çünkü hepsi geçecek.
Son olarak da yas sürecine bir altıncı evre ekleyebiliriz. Anlamlandırma. Şu anda bile insanlar teknoloji yoluyla iletişim kurabiliyorlar. İnsanın insana ihtiyacı var. Birçok insan bu zor zamanlarda karşılık beklemeden yardım etmeye uğraşıyor. Bu durum sona erdiğinde de anlam arayışı devam edecek.
Ne hissettiğinimizi konuşmak da çok önemli. Duygular harekete geçirildiği zaman atlatılabilir. Yani duygularımızı isimlendirerek rahatlayabiliriz. "Üzülüyorum ama böyle hissetmemeliyim" demek yerine "Üzülüyorum, bırakayım beş dakika daha üzüleyim."
Bu duyguyla savaşmak işe yaramaz çünkü bu duyguyu vücudumuz üretiyor. Eğer duygularımızı o anda yaşarsak, kontrol bizde olur, güçlü hissederiz ve böylece kurban gibi hissetmeyiz. Duyguları sırayla yaşarsak, her biri gelir ve geçer. Yas duygusu da gelip geçer. Yaşayalım ve bırakalım gelip geçsin.
Evet evet 100 200 gr bile cok iyi su donemdecanım bizim obezite merkezi diyor ki bu dönemde sabit kalmak en iyisi imiş kilo vermek ballı kaymak ama 100 gr verdim diye bozma moralini izin meselesini sen bilirsin tatlım istersen izin yazalım istersen devam et takımda nasıl istersen
Evleneli 8 ay oldu canım o zamandan beri hiç diyet yapmıyorum doğru düzgün evden çıkmıyorum da. Vücut yemeye alıştı tabi diyete başlayınca azaldı hemen inşallah sonuna kadar gideriz 3 4 aylık bi sürede hedefime ulaşmayı planlıyorumtebrikler,uzun zamandir diyet yapmiyordun dimi o yuzdenmi güzel veriyosun masallah,
Tebrikler canım ekledim listemizeKizlar ben hesap yaptım 0/0.0056 çıktı 89 la geldim.sabah 88.5 çıktım hesap yaptım ama nerede paylaştığımız ben göremedim... bı yol gösterin bana
Evleneli 8 ay oldu canım o zamandan beri hiç diyet yapmıyorum doğru düzgün evden çıkmıyorum da. Vücut yemeye alıştı tabi diyete başlayınca azaldı hemen inşallah sonuna kadar gideriz 3 4 aylık bi sürede hedefime ulaşmayı planlıyorum
Hic tavsiye etmem listede kalmak seni geri almaktan da koruyor ayni disiplini izinde saglayamayabilursin,cok cok onemli bi sebep olmadan ayrilma bence,duse kalka 100 gr verirain yine verirsin,mezuniyetinde hic izin kullanmadan mezun oldu yazacak hadiiiiitoplight Bende sadece -100 esim evde spor yapamadım kahvaltı hazırladım
Bende izne mi ayrılsam kaptanım ekibe artık hic bir faydam olmuyor yine burda olurum asla ayrılmam ama her cuma psikolojim bozulur oldu
Çok iyi canım. Daim olsun inşallahTartıldımm 67,5 kilom (%3,29) .. 2,4 verebilmişim, ilk haftam ödemle birlikte böyle demekki bundan sonra daha az vercem ama olsun yeterli bana
HarikasınKızlar kilom 76.5 çıktı 1.3 kg vermişim. %1.6 yapıyor
Tatlım bozma moralini. Hepsinin de çok güzel üstesinden geldin maaşallah. Bi de yetmedi aslan gibi her hafta kilo da verdin. İçinde bulunduğumuz durumdan ötürü de bu duygu durumlarını yaşıyorsun. Ben de çok yaşadım yalnızlık duygusunu. İnan gurbette olan her insan yaşıyor. Sana basit şeyler gibi gelebilir ama bu başarılarının farkına varDeğilim ya artık yorgunluktan uyku bile uyuyamıyorum vücudum isyan ediyo. Kimsesiz gibi kaldım tüm bu süreçte. Kendi kendimi doldurmayayım diye motive etmeye çalışıp moralimi yüksel tutayım diye uğraşıyodum ama artık ağrılardan uyku bile uyuyamıyorum. Bi yandan projeler var beyin yorgunluğu tam depresyonluk moddayım. 1-2 saate toplanıp gelcem
Süpersinherkese merhabalar koronavirus derken evde kal derken eşiminde surekli evde olmasi derken haftalar haftalar geçip gitti 3 hafta bitti... önce sasirdik sonra isyan ettik nasil yapicaz disari cikmadan diye sonrada kabullendik bu sürecin bitmesini beklemek icin evde kalmak zorundayiz....
bu surecte duygudan duyguya gecerken kiloyu korumak kilo da vermek zor oldu benim icin gercekten...
velhasil gelelim hesaba kitaba
gecen hafta:61.3
bu hafta:60.9
Işte buuuEşim kahvaltı hazırlamış mecbur tartıldım bu da üzüntü eksisi muhtemelen-600 1,15% yanlış hesaplamadıysam
Gayet iyi canım sakın bozma moraliniMalesef hayal ettiğim gibi bir eksi göremedim. Farklı bişeyler yapmam gerek ama ne onu bulamadım.
-200 yani 53.2 ☹Cherry Mom toplight
Kuzum ayrılma bence. Salarsın kendini. Hedefe ulaşana kadar ayrılma. Evdeyiz evet hazirana kadar gidecek böyle. Bu 2 ayda ne giderse kar. Gerçi sen benim gözümde oldun artık ama hedefine de ulaş istiyorumtoplight Bende sadece -100 esim evde spor yapamadım kahvaltı hazırladım
Bende izne mi ayrılsam kaptanım ekibe artık hic bir faydam olmuyor yine burda olurum asla ayrılmam ama her cuma psikolojim bozulur oldu
Çok iyi gitmiş canımKizlar ben hesap yaptım 0/0.0056 çıktı 89 la geldim.sabah 88.5 çıktım hesap yaptım ama nerede paylaştığımız ben göremedim... bı yol gösterin bana
Yazdim kuzum regl odemi oldugunu dusunuyorum. Sabah artidaydim sabite indim daha fazla dayanamadim kahvaltimi yapiyorum. Bu hafta sabitim haftaya iki haftalik kilo vermem lazim tam 400 gr. Allah im hedeflerime bak gr larla gidiyorumElifcig93 Umutumut82 melita09 kizlar danışmaya
C Cagrihilal1 sen yazmadın demi :)
***5. Takım 668. Etap***
emnis (68,1/68/0,1/%0,15)
umutumut82(87.5)
Cagrihilal1 (76,8/) sabit
hezeyan538(98,2)sabit
kardelelen321(84,4/85/-0,6/-%0,71)
ayvacicegi(52.4)sabit izne ayrılmak istiyor
annecicegi(61,3/60,9/0,4/%0,65)
Pawlover(51.8/51,2/0,6/%1,16)
Elifcig93(58,9/
Hmavidag (66,9/ izne ayrılmak istiyor.
melita09 (81,2/
nrmyn(67,6/67,3/0,3/%0,44)
reyyanmeftuni(53,4/53,2/0,2/%0,37)
5.takim ortalaması:%
Alt liste:
toplight (80,5/)sabit 646. etapta 77,5 kg ile izne ayrılan üye
leyl-i-fer(76,6)
Dennisgo (68,6)
Calypso95(77,8/76,5/1,3/%1,6) yeni üye baş.tar 25.03, baş. Kilo 79, hedef kilo 65
Ichblumen23 (74,7/) yeni üye baş tarihi 25.03 baş kilo 75,2,hedef kilo 65
-papatya ( 69,8/67,5/2,3/%3,30)yeni üye baş tarihi 30.03 baş kilo 69,8 hedef kilo 60)
arasveannesi (89/88,5/0,5/%0,56) yeni üye baş tarihi 01.04 baş kilo 89, hedef kilo 67
Sevgibakir(75,2/) yeni üye baş tarihi 01.04 baş kilo 75,2, hedef kilo 60
Bluuue ( 68,8)
Bende istemiyorum ama ekibe zarar vermek psikolojik olarak yoruyor beni yaHic tavsiye etmem listede kalmak seni geri almaktan da koruyor ayni disiplini izinde saglayamayabilursin,cok cok onemli bi sebep olmadan ayrilma bence,duse kalka 100 gr verirain yine verirsin,mezuniyetinde hic izin kullanmadan mezun oldu yazacak hadiiiii
Bende öyle bendeYazdim kuzum regl odemi oldugunu dusunuyorum. Sabah artidaydim sabite indim daha fazla dayanamadim kahvaltimi yapiyorum. Bu hafta sabitim haftaya iki haftalik kilo vermem lazim tam 400 gr. Allah im hedeflerime bak gr larla gidiyorum
Tebrikler güzel gitmişTartıldımm 67,5 kilom (%3,29) .. 2,4 verebilmişim, ilk haftam ödemle birlikte böyle demekki bundan sonra daha az vercem ama olsun yeterli bana
TebrikleerKızlar kilom 76.5 çıktı 1.3 kg vermişim. %1.6 yapıyor
yaa keşke kurabilseydin düzenini, içimden hiç bırakmak gelmedi seniSelam
Artıda olduğum için yemek yemedim, bi de yürüyüşe çıktım. Şimdi sabitim, duşa gireceğim daha fazla inmez sanırım.
Takımdan özür diliyorum, karantina tüm gün evdeyiz, hareket yok her gün bugün leslie yapıcam diye düşünüyorum ama zama bulamıyorum.
Beni izne ayırabilirsiniz.
TebrikleerMerhaba arkadaşlar
Bu hafta durum bu
67,6/67,3/0,3/0,44
Bu arada toplam hasilat 6 kilo oldu arkadaslar cok sukur..ocak başı gibiydi belde disk kaymasi oldugunda..şüküt bugünümüze
Tebrikleerherkese merhabalar koronavirus derken evde kal derken eşiminde surekli evde olmasi derken haftalar haftalar geçip gitti 3 hafta bitti... önce sasirdik sonra isyan ettik nasil yapicaz disari cikmadan diye sonrada kabullendik bu sürecin bitmesini beklemek icin evde kalmak zorundayiz....
bu surecte duygudan duyguya gecerken kiloyu korumak kilo da vermek zor oldu benim icin gercekten...
velhasil gelelim hesaba kitaba
gecen hafta:61.3
bu hafta:60.9
Kendi salaklığıma yanıyorum ben kimse destek istemese bile koştum hep ben destek istediklerimden bile bahaneler dinledim. Neyse artık akıllanadım vesileyleÜzüldüm çok. Özellikle destek aradığın günlerde birçok şeyi hatta herşeyi kendin Hallettin. Bu süreçte aksi denk geldi virüs vs psikolojini iyice güçsüz yaptı. Vücut olarak ayrıca yoruldun. Sana üzülme diyemem ama güçlü olduğunu diyebilirim. Birçok insanın başaramadığı şeyleri tek başına başardın ve daha da güçlendin aslında. Elbetteki kalbin acıdı ama bu acı sana daha da güç kattı inan bana. Geriye dönüp baktığın zaman gururla gülümseyeceksin. İyi olacaksın, çünkü sen başarılı birisin
Eksinin azı çoğu olmaz tebrikleerMalesef hayal ettiğim gibi bir eksi göremedim. Farklı bişeyler yapmam gerek ama ne onu bulamadım.
-200 yani 53.2 ☹Cherry Mom toplight
bu hafta stresten iyi gitti, diş sıkma rahatsızlığım vardı zar zor bırakmıştım geri geldi o da başımı ağrıtıyo huysuzum iştahım yok.Haftaya beklerim seni yanımaMaşallah sana. Hedefe yaklaşıyorsun. Ama azıcık beni bekle yahu
Hayııır gitme bi yere birlikte toparlarız ketejonik falan denemeye niyetlendin ya ona niyet bi bakalımtoplight Bende sadece -100 esim evde spor yapamadım kahvaltı hazırladım
Eşime de bişey diyemiyorum sabah 6da evden çıkıyo akşam 8 buçukta geliyo o da çok yoruluyo. zaten tüm sinir harbimi ondan çıkarıyorum garibim haklıyım diye bişey de diyemiyo.Canım gececek bu günler lütfen çöküşe geçme.ev islerini bugun itibariyle bırak zaruri şeyleri yap gerisi kalsın.eşin biliyor mu bu durumunu ? Konuş destek olsun sana.lutfen zorlama artık kendinitontisimin videolarını göndereyim sana keyif alirsin belki
TebrikleerKizlar ben hesap yaptım 0/0.0056 çıktı 89 la geldim.sabah 88.5 çıktım hesap yaptım ama nerede paylaştığımız ben göremedim... bı yol gösterin bana
İmkanı olanlar vardı, ev toplanırken temizlenirken daha corona yoktu. Saçma bahaneler sundular, saçma bahaneler bulcaklar. Su içiyorum bu ara sayendetebrikler,uzun zamandir diyet yapmiyordun dimi o yuzdenmi güzel veriyosun masallah,
kas gevşetici alip yat rahatlarsin,strestende kasilirsin sal biraz,imkan olsa gelirlerdi yardima,ev islerine takilma projene odaklan isin daha onemli bence,su icmeyide jnutma
ben kabullenme asamasina yeni gectim sanırım, haftada 3,2 cikarken bu hafta direnecegim cikmamaya
Evet evet 100 200 gr bile cok iyi su donemde
Listeler seni bekliyoooorHayırlı cumalar hanimlar
Orda yazan kiloyla ayniyim
Reglim bitiyo gibi daha dusermi bilmem
Persembe gunleri icin herkes kendine bir detoks secsin lutfen,cumayi kurtarmak icin.
Ama sonrasında dikkat edelim detoks sonrasi cabuk geri geliyo
TebrikleerMerhaba kizlaar 2 gün önce katılmıştım 75.2 yle. 75.0 ım sanırım 0.2 ye denk geliyor
Selam canimMerhaba Kızlar,
Çok özür diliyorum son zamanlarda hiç giriş yapamıyorum.
Regl oldum, bitti. Yine de kilom 58,7.
giriş ve paylaşım yapamadığım için kusura bakmayın, bu durum problem olacaksa izne ayrılabilir miyim ben?
İnşallah herkes iyidir.
Bir de beni cardio vurmus olabilir mi. Dennisgo geliyor aklimaBende öyle bende
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?