• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

selamlar
bende katiliyorum araniza🥰🥰

ADINIZ: kirmizi
YAŞINIZ:32
BOYUNUZ:150
KİLONUZ:67.6
HEDEF KİLONUZ:53
MEDENİ DURUMUNUZ:evli
MESLEGINIZ:eek:gretmen
ÇOCUK SAYISI:1
DAHA ÖNCE HERHANGİ BİR TAKIMA DAHİL OLDUNUZ MU?:hayir
KİLO ALMA NEDENİNİZ: hamilelik ve emzirme
SAĞLIK SORUNUNUZ VAR Mı:pco ve insulin direnci
KİLO VERMEYİ İSTEME NEDENİNİZ:canim oyle istiyo:)

1 hafta once diyetisyene basladim. baslarken kilom 69.1 di, suan -1.5 kilo ile size katiliyorum. insallah hedefi de goruruz cok uzamadan
Hoşgeldin canım ✌️
Göremedim ama 1.sayfadaki kurallarımızıda okudun mu ? Sana uyuyor ise okuyup kabul ettiğini yazabilir misin buradan

Diyet listesini de gördüm bence kesinlikle yazım hatası var 🙈veya değil ve olmalı yoksa dediğin gibii birbirine eş değer şeyler bile değil 🤔

meslek edindirme ogretmeniyim ben, moda tasarim uzerine... suan calismiyorum gerci🥰

kizlar ya, benim size cooook fazla sorum var.

benim kuzenim diyetisyen, online diyete basladim onunla. fakat bana yazdigi liste bir degisik geliyor bana...

kahvalti:
1 dilim tahil ekmegi
domates/ yesillik
1 haslanmis yumurta ya da 1 kibrit kutusu peynir ya da 1 kasik maydonozlu lor peyniri

kahvalti bu sekilde. hesaplarima gore:
1 haslanmis yumurta 155 kalori
1 dilim peynir 93 kalori
1 kasik lor peyniri 15 kalori

bu kahvalti menusune gore ya yumurta(155) ya da lor peyniri(15) nasil alternatif besin olabiliyor ki?

daha ekmegimin yarisina gelmeden bitiyor kahvalti tabagim, maydonoz koyup ekmegin uzerine yiyorum nerdeyse... kesin yanlislik yapti diye dusundum, ama sen yanlis liste hazirlamissin da denmez kiza:)
"ya yumurta ya peynir yazmissin ya ikisinin de yarisini yesem olur mu" dedim olur dedi...

oglen yemegi:
5 kasik sebze yemegi(patates havuc bezelye un pirinc bulgur olmadan)
1 dilim tam tahil ekmek
2 kasik light yogurt

aksam yemegi:
8 kasik sebze yemegi veya 6 kasik baklagil veya 90 gr yagsiz et
salata
2 kasik yogurt
1 dilim tam tahil ekmek

1. ara ogun: 1 bardak tarcinli sut ya da kefir
2. ara ogun: 1 tahilli galete ve yesil cay
3. ara ogun: 70 gr meyve (karpuz kavun, kayisi, incir, uzum, hurma, kuru meyve yasak)

ben normalde gunde tek ogun, maksimum 2 ogun yiyen bir insanim. aciktigimi hissettigim cok nadirdir, asla cok buyuk porsiyonlar tuketmem zaten midem almaz, ancak bir haftadir gunde 3 ogun listeye harfiyen uyuyorum, mutfak tartisiyla yasiyorum resmen ekmegi bile tartarak yiyorum, cocuga yaptigim corbanin tuzuna baksam tukuruyorum oruclu gibi oype bir ciddiyetteyim. ama bunyem alt ust oldu, gozumu acacak halim yok, elim kolum kalkmiyor, surekli basim agriyor, surekli midem bulaniyor, vucudum sanki surekli titriyo gibi kesik kesik, hala parmaklarimdaki odemin bile indigini hissetmiyorum en ufak bir hafifleme yok aksine daha da agirlastim sanki...

diyete baslayinca spora da baslarim diyodum nerdeeee, tuvalete kalkacak halim yok, hatta ezelden beri 11/7 olan tansiyonum 13/8 filan olmaya basladi ara ara...

gunluk yediklerimin kalorilerini hesapladigimda 700 kaloriyi hic gecmedi. genellikle 500-650 kalori araliginda. bir haftada 1,5 kilo vermisim bugun tartildim. 3 yasinda oglum var cocugun pesinde bile gezemiyorum diye tv izliyor cocuk 1 haftadir, evi esime supurtuyorum o kadar halim yok dusunun, kuzene bahsettim, ben sana agir bir diyet vermedim ki dedi...
Selam canım. Oncelikle aramıza hosgeldinnnnn. YAzdıklarını okudum ama sen cok yedığın için mi halsız olduğunu dusunuyorsun az yedıgın ıcın mı anlamadım :)

Sabah kahvaltısında lor ile yumurtayı aynı kefeye koymasının sebebı ikiside et grubu olarak gecıyor. yanı proteınden zengın. Ama genelde dıyetısyenler gunluk 1 yumurtayı onerıyorlar ve yanına peynır verıyorlar yanı 2 degısım et kullanıyorlar sabah kahvaltılarında bununda sebebı yumurtada lesitin denilen maddenin olması ve bu da sinir sistemi üzerinde etkili olması ile alakalı. Yanı cok cok nadır protein kısıtlı yasaması gereken bobrek hastaları gb durumlar olursa yumurtayı haftada 3'e fln dusuruyorlar. Birde lor peyniri 1 kasık 1 degısım için pek az geldı gozume. BEnim diyetisyenler ( bendede arkadas kuzen herkes diyetisyen) 1 cay bardayı yani 50 ila 70 gr cıvarı yagsız lor peyniri veriyordu. 1 kasık nedır anlamadım :( ama dediğim gb yumurtamı ancak ve ancak yemek ıstemezsem midesi bulanır ya ınsanın o zaman degıstırdıler asla peynire alternatif vermediler yani peynire alternatif olması teorikte doğru ama pratikte çokta karşılaşmadığım bişi Calypso95 Calypso95 üstatım yanlışım varsa nolur düzelt beni.

hıı birde yumurta 155 kcal fln dıyoruz yaa aslında onuda oyle dusunmemek lazım derdi diyetisyenler kendileri örnek protein olup nerdeyse %100 sındırılebilirlik ve faydalanabilirlik oranına sahip olduğu için vucudumuz için gerekli elzem aminoasitler (protein oluşturan yapıların) temeli için cok cok cok guzel kaynak diye acıklamıslardı bana. o yuzden ben hemen hemen hiç pas gecmem yumurtamı.

Diğerleri içinde kalorileri az normalde diyetisyenler biraz daha verir ama online diyetlerde kısıyolar sanki ama sebze yemeklerin cok sanki doyurucu bir menu gb geldi bana sen doygunluk mu hısedıyosun aclık mı?

Ayy Cherry Mom Cherry Mom kaptanım siz de artı gelmişsiniz. 🥺 Ben yine toparlamaya çalıştım. Geçen gün 700 gr artıdaydım. Kabakla biraz gitti sanırım. Hiç sevemedim tadını. Bugün yine yerim belki. Ama hiç sevmeden. 😂🙈
Bende Çarşamba Perşembe kabak yapmıştım ya sonrada spor flan yapamadım haliyle hemen +300 gelmiş hallederim ama 🙈

meslek edindirme ogretmeniyim ben, moda tasarim uzerine... suan calismiyorum gerci🥰

benim kuzenim diyetisyen, online diyete basladim onunla. fakat bana yazdigi liste bir degisik geliyor bana...

kahvalti:
1 dilim tahil ekmegi
domates/ yesillik
1 haslanmis yumurta ya da 1 kibrit kutusu peynir ya da 1 kasik maydonozlu lor peyniri

1 dilim peynir 93 kalori

bu kahvalti menusune gore ya yumurta(155) ya da lor peyniri(15) nasil alternatif besin olabiliyor ki?

daha ekmegimin yarisina gelmeden bitiyor kahvalti tabagim, maydonoz koyup ekmegin uzerine yiyorum nerdeyse... kesin yanlislik yapti diye dusundum, ama sen yanlis liste hazirlamissin da denmez kiza:)
"ya yumurta ya peynir yazmissin ya ikisinin de yarisini yesem olur mu" dedim olur dedi...

oglen yemegi:
1 dilim tam tahil ekmek
2 kasik light yogurt

aksam yemegi:
salata
2 kasik yogurt
1 dilim tam tahil ekmek

3. ara ogun: 70 gr meyve (karpuz kavun, kayisi, incir, uzum, hurma, kuru meyve yasak)

ben normalde gunde tek ogun, maksimum 2 ogun yiyen bir insanim. aciktigimi hissettigim cok nadirdir, asla cok buyuk porsiyonlar tuketmem zaten midem almaz, ancak bir haftadir gunde 3 ogun listeye harfiyen uyuyorum, mutfak tartisiyla yasiyorum resmen ekmegi bile tartarak yiyorum, cocuga yaptigim corbanin tuzuna baksam tukuruyorum oruclu gibi oype bir ciddiyetteyim. ama bunyem alt ust oldu, gozumu acacak halim yok, elim kolum kalkmiyor, surekli basim agriyor, surekli midem bulaniyor, vucudum sanki surekli titriyo gibi kesik kesik, hala parmaklarimdaki odemin bile indigini hissetmiyorum en ufak bir hafifleme yok aksine daha da agirlastim sanki...

diyete baslayinca spora da baslarim diyodum nerdeeee, tuvalete kalkacak halim yok, hatta ezelden beri 11/7 olan tansiyonum 13/8 filan olmaya basladi ara ara...

gunluk yediklerimin kalorilerini hesapladigimda 700 kaloriyi hic gecmedi. genellikle 500-650 kalori araliginda. bir haftada 1,5 kilo vermisim bugun tartildim. 3 yasinda oglum var cocugun pesinde bile gezemiyorum diye tv izliyor cocuk 1 haftadir, evi esime supurtuyorum o kadar halim yok dusunun, kuzene bahsettim, ben sana agir bir diyet vermedim ki dedi...
Hoşgeldin
Diyet listende sabah kahvaltısında hata olduğunu düşünüyorum
Böyle bir kahvaltı senin enerji ihtiyacını karşılamaz
Kesinlikle yumurta ya da peynir olamaz yumurta ve peynir aynı öğünde olmalı
Lor peyniri yağsız olduğu için yag ihtiyacını ya 1 yi zeytinyağı ya da 5 zeytin ile gidermelisin
Yanı senin sabah öğünün
1 yumurta
Yeşillik sebze
5 zeytin
2yk lor ya da 1 kk peynir
2 dilim tahilli ekmek olmalı

Akşam yemeğinde et yiyeceksen yogurt öğlene aktar

HAlsiz isen seker bağımlılığın mi var? O da sigara birakanlarda ki yoksunluğa benzer yoksunluk belirtileri yapar

Calypso95 Calypso95 daha iyi bilir
Evet hanımlar 79.1'i görünce sabah napıyorum ben yürüyorum kacamak yapmıyorum ama nıye artırıyorum dıye hayatı sorguladım. modumuda duurdum ve 1 saatir bos bos takılıyordum ki. Aklıma basıma topladım ve dedım ki bak umutlu bu senin kırılma noktan.Hep bu anlarda bıraktıgında kaybedersin. HErkes boyle kaybediyor. Ama sen bu sefer kaybeden olmayacak kazanan olacaksın. O ınat edıyorsa tepeye tırmanıyorsa sende elinden geldiğince savaş bir yerde kazanacaksın. Tartı olmasa bıle saglıkta kazanacaksın ama yap bunu dedim ve tekrar spor yapmaya devam etmeye karar aldım. Şimdi su adım makinenesine gidiyorum. Oyle yada boyle spor yapmaktan vazgecmıcem. Odem topluyosamda spordan sısıyorsamda ya da bilmiyorum artık her ne oluyorsa bedenimde 2 haftam var ve bu savası ben kazanıcam. Opuyorum hepinizi hanımlar yarın bugunden daha saglıklı daha basarılı daha mutlu olalım ıns :) :KK68::KK68::KK200::KK200:
Bende bugün kalan temizliği yapıp eşim eve gelince akşam step kardio kapanış yaparım sanirim

kahvalti:
1 dilim tahil ekmegi
domates/ yesillik

1 dilim peynir 93 kalori

oglen yemegi:
1 dilim tam tahil ekmek
2 kasik light yogurt

aksam yemegi:
salata
2 kasik yogurt
1 dilim tam tahil ekmek

Merhaba
Önce hayırlı olsun diyet, kolaylıklar diliyorum. Kuzeniniz size doğrudan diyet mi yazdı? Kilo boy yaşa göre yazmış olabilir ama bu yan etkilerin sebebi bence öncesinde ne yapıyor olduğunuz. Vücudunuz çok daha yüksek kalorili farklı bir tip beslenmeye alışık olup ani değişikliğe tepki veriyor olabilir. Genelde şöyle bir yaklaşım var, diyette değil gibi alışık olduğunuz şekilde bir gün boyu yediklerinizi yazabilirsiniz. Sonra buradan kalori miktarı ve makrolar görünür. Neleri yanlış yapıyorsunuz, neler gereksiz tükeniyor belli olur. Diyelim 2500 3000 kalori yiyorsunuz, birden 1000e inerse tepki normal. Belki yavaş yavaş hafta hafta aşağı çekilebilir.

Son düzenleme:
kizlar hepiniz diyetisyen olmussunuz 🤭
ne cok sey biliyorsunuz tebrikler 😉 ben de katilayim kervana 😄
kirmizigitar kirmizigitar tek bir sey diyecektim ben de 🙈 günde bir ögün yada iki ögüne alisiksa vücudun ( ki bu dogru bir sistem bircok diyetisyene göre) bunu üce cikarmak da ( bir de ara ögünler var etti sana alti) seni yormus olabilir 🤷

Hoşgeldin canım ✌️
Göremedim ama 1.sayfadaki kurallarımızıda okudun mu ? Sana uyuyor ise okuyup kabul ettiğini yazabilir misin buradan

Diyet listesini de gördüm bence kesinlikle yazım hatası var 🙈veya değil ve olmalı yoksa dediğin gibii birbirine eş değer şeyler bile değil 🤔
okudum kabul ettim:)

bana da oyle geldi acikcasi listede hata var gibi, ama soyledigim halde "ben sana kati bir diyet vermedim" dedi. bende umutla yumurta ve beyaz peynir diye dusunmustum:(

Hala biriciğimsin o zaman S Suskunhanim🌸🌼
:confused: :confused: :KK36: :KK36: :KK36: :KK36: :KK36:

kahvalti:
1 dilim tahil ekmegi
domates/ yesillik

1 dilim peynir 93 kalori

oglen yemegi:
1 dilim tam tahil ekmek
2 kasik light yogurt

aksam yemegi:
salata
2 kasik yogurt
1 dilim tam tahil ekmek

Vermenin sebebi önceki beslenmwn olabilir canim, bı çok arkadaş yazdığı için ben uzatmiyorum , Calypso95 Calypso95 diyetisyenim,sana yardımcı olacaktır😉 ayrıca üstte menü sayfamız var yediklerimizi günlük oraya yazıyoruz,geçmişe yönelik şöyle bir incelersen biraz fikir sahibi de olursun😉
Bugün akşam EceZ EceZ tartı sonuarini paylaşınca kilona yakın olan birkaç kişinin menüsünü takip etmen bile çok faydalı olacaktır😉
E edelim o halde 🤭🤭
@beyazinci hoşgeldin canım eşler içinde bu hafta ben açıkta kalmıştım biz body olalım güzel menüler güzel sporlar bekliyorummmm :)
O zaman ne diyelim bize de bir yürüyüş bandında zayıflayın demek düşer😂
Ayy şok oldum süpersinnnnn ♥♥ yürüyüşler nasıl yaradıı amaa 🤩
Ben de şok😳 rwglimin ikinci günü ve dune göre bile 100 gitmiş🙈 uzun zamandır böyle yurumuyordum,çocuksuz tempolu yürüyüş çok iyi geldi

kizlar hepiniz diyetisyen olmussunuz 🤭
ne cok sey biliyorsunuz tebrikler 😉 ben de katilayim kervana 😄
kirmizigitar kirmizigitar tek bir sey diyecektim ben de 🙈 günde bir ögün yada iki ögüne alisiksa vücudun ( ki bu dogru bir sistem bircok diyetisyene göre) bunu üce cikarmak da ( bir de ara ögünler var etti sana alti) seni yormus olabilir 🤷
Evet buna katılıyorum işte🙈

Selam canım. Oncelikle aramıza hosgeldinnnnn. YAzdıklarını okudum ama sen cok yedığın için mi halsız olduğunu dusunuyorsun az yedıgın ıcın mı anlamadım :)

Sabah kahvaltısında lor ile yumurtayı aynı kefeye koymasının sebebı ikiside et grubu olarak gecıyor. yanı proteınden zengın. Ama genelde dıyetısyenler gunluk 1 yumurtayı onerıyorlar ve yanına peynır verıyorlar yanı 2 degısım et kullanıyorlar sabah kahvaltılarında bununda sebebı yumurtada lesitin denilen maddenin olması ve bu da sinir sistemi üzerinde etkili olması ile alakalı. Yanı cok cok nadır protein kısıtlı yasaması gereken bobrek hastaları gb durumlar olursa yumurtayı haftada 3'e fln dusuruyorlar. Birde lor peyniri 1 kasık 1 degısım için pek az geldı gozume. BEnim diyetisyenler ( bendede arkadas kuzen herkes diyetisyen) 1 cay bardayı yani 50 ila 70 gr cıvarı yagsız lor peyniri veriyordu. 1 kasık nedır anlamadım :( ama dediğim gb yumurtamı ancak ve ancak yemek ıstemezsem midesi bulanır ya ınsanın o zaman degıstırdıler asla peynire alternatif vermediler yani peynire alternatif olması teorikte doğru ama pratikte çokta karşılaşmadığım bişi Calypso95 Calypso95 üstatım yanlışım varsa nolur düzelt beni.

hıı birde yumurta 155 kcal fln dıyoruz yaa aslında onuda oyle dusunmemek lazım derdi diyetisyenler kendileri örnek protein olup nerdeyse %100 sındırılebilirlik ve faydalanabilirlik oranına sahip olduğu için vucudumuz için gerekli elzem aminoasitler (protein oluşturan yapıların) temeli için cok cok cok guzel kaynak diye acıklamıslardı bana. o yuzden ben hemen hemen hiç pas gecmem yumurtamı.

Diğerleri içinde kalorileri az normalde diyetisyenler biraz daha verir ama online diyetlerde kısıyolar sanki ama sebze yemeklerin cok sanki doyurucu bir menu gb geldi bana sen doygunluk mu hısedıyosun aclık mı?
bir gariplik var menude ama anlmadim. aclik mi hissediyorum tokluk mu ona da emin degilim. ac hissediyorum ama yemek saatleri geldiginde yiyemiyorum bile. ya da yedigimde daha kotu oluyorum.

oglen ve aksam menulerinde sikinti yok hatta bence oglen menusu hic olmasa da olur, gun icinde ara ogun cok gerekliyse 2 ceviz bir bardak sut icsem yeter artar bile bana.ama kahvalti canimi sikiyo, isin doyma kismini gectim findik kadar peynir 2 yudumda bitiyo ekmegi yavan yiyorum... hic yapmasam daha iyi.

zaten yumurta hic tuketmiyorum bu durumda nerdeyse. cunku domates ve haslanmis yumurtayi peynirsiz tuketmem imkansiz, sirf bunun onune gecmek icin yumurtayi haslayip yariya boluyorum peyniri de oyle, bilemedim kafam basmadi bu ise, acikcasi canim
da sikildi.

Ofisteyim ya tablomu kaybettim onu arıyorum bulup güncel kiloları düzenlicem şimdi :KK70: Kilo bildirelim yemek yemeden kızlaaar pazartesi gömenlerrr :sinirli:
Ben sanırım yanlış üyeyi etiketlemişim, sizi etiketlemem gerekiyordu. Pzt güncelim 57.0. Üç günde 1.3 kilo vermişim.

Kızlar bu arada benim de size sorum olacak, ilk defa diyet yaptığım için doğru mu yanlış mı bilmiyorum? 3 günde 1.5 kiloya yakın vermem normal mi sizce? Su da çok içiyorum ama acaba su falan mı kaybediyorum? Sanki bu kadar kısa zamanda kilo verince bir tabak makarna yesem verdiğimi hemen geri alıcakmışım gibi hissediyorum şu an. Umarım bu 1.5 kilo yanıltma değildir de yağdan gitmiştir hep.

Back
X