Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

bi kaç gündür uğrayamıyorum kızlar.. gerçi uğruyorum da yazamadım hiç.. zaten yazmamı gerektirecek bi listeye tabi değilim üç gündür. çok hastayım mega farenjit olmuşum :26: o ne demekse.. doktor teşhise mega farenjit yazmış ama sağolsun öksürük şurubu bile yazmadı iki tane ağrı kesici yazıp gönderdi beni.. gidip eczaneden alsam 10 lira tutmayacak ilaçlar için doktora 30 lira para verdim.. ama bişey öğrenmiş oldum kan tahlillerimden.. kansızlık varmış bende.. çok az oranda dedi doktor rahatsızlığın geçsin de kanındaki demir oranına da bakalım dedi.. demek ki bu 1-2 aydır bu kadar uyuşuk bu kadar halsiz olmamın sebebi buymuş..

dün çok hasta olmama rağmen enerjik bi halim vardı ve ben günlerden sonra bu halimi sevdim.. bugün yarın iyileşir sporuma başlarım artık.. zaten ben ne zaman radikal kararar alsam yataklara düşecek kadar hasta oluyorum ne hikmetse artık

hastalığımın en kötü yanı iştahımı hiç olmadığı kadar açmasıydı.. kontrolü şu şekilde yaptım.. abur cubur çikolata bilmem pasta börek yemedim de diğer ne bulduysam yedim.. genelde akşamları boğazımın acısından yiyemedim zaten.. geçen haftaki kilomdayım.. almadığıma sevindim.. çünkü afedersiniz makarna da yedim puding de yedim ama mesela pudingi akşam değil de kahvaltı da yedim.. diğer pudingimi de (evet iki kase yedim ) iki saatte bir 1 kaşık yiyerek bitirdim.. başka.. dün akşam haşlanmış tavuk sandviç yedim yetmedi domates peynir sandviç yedim.. bi acaiptim ya.. neyse daha var ama saymiyim..

kilo almamamı da hastalığımdan dolayı metabolizma hızımın çok fazla artmasına bağlıyorum.. çünkü hasta ve kansız bi insanda bu denli enerji olsun mümkün değil yani..

Son düzenleyen: Moderatör:
bugün belki hepinizin kızacağı bişey yaptım ama yapacak başka bişeyim kalmamıştı.. Aslında piyasada içinde kimyasallar olmadığına inandığım tek ilaç bu.. bir yıl oldu alalı ama ilaç kullanmama kararı aldığım için kullanmıyordum.. fakat üç günde akla hayale gelmicek kadar yediğim için bugün iştahımı kapatsın diye sabah altın çilek hapından içtim.. kullanımı sabah 2 öğlen 1 kapsül.. ben de 2 kapsül içtim şimdi.. medet ummak istemiyorum ama bu benim iştahımı kapatmazsa ben mahvolurum haftasonu..

öyle işte bugün bi planım olacak yeme açısından inşallah.. uyabilirsem yarın listemi yazarım..

bu kadar aksiliğe rağmen ders çalışma serüvenim fena gitmiyo

imza
سوال

Son düzenleyen: Moderatör:
günaydın takımcığım istanbulun bu soğuk ve yağmurlu halinden nefret ediyorum ama hala umutluyum yaz gelecek evet geç olsada gelecek inanıyorum buna dün akşam gayet sağlıklı yedim ama yinede midemi doldurmaktan geri kalmadım tabi bu durumdan kurtulmalıyım küçülsün şu midem

dün akşam , 6 y.k. zeytinyağlı bakla üzerine 3 y.k. yoğurt yanında bol salata yedim.

akşam yatarkende çilekli süt yaptım bir bardak içtim (begümcüm öyle lezzetli anlatmışki bende yaptım)

bu sabah , 1 salatalık , yarım domates , 1 biber , 1 k.k. peynir yedim .

henüz 4 bardak su içtim .

acıkırsam ara yaparım 5 sunta bisküviyle , öğle için yanımda 4 y.k. bakla ve 3 y.k. yoğurt var ekmek getirmedim bisküviyle yerim olmazsa yada öğleden sonra acıkırsam bisküvi yerim suntalardan hem doyurcu hemde lezzetli ideal bir ara öğün benim için . yarın için heyecanlıyım bakalım kaç kilo verdik yada verdim mi görelim inşallah vermişimdir ve azimle devam ederim öpüyorum hepinizi takımcığım biraz geçmişe bakayım tekrar yazarım görüşmek üzere ...

geçmiş olsun sevalcim dikkat et kendine sen sağlığına dikkat et gereken vitaminlerini al bol sıvı tüket ilaçlarınıda iç diyet için yeniden program yaparsın kendine önce iyileş ama kansızlık için doğal şeylerden ye sabahları 1 çay kaşığı pekmez ( keçiboynuzu pekmezi mesela ) hem kilo yapmaz hemde kan yapar canım . tekrar geçmiş olsun dikkat et kendine öpüyorum .

ben ilaçlara karşıyım ama bende kullandım doktor tavsiye etti diye ve çok faydasını gördüm pahalı olmasa tekrar alıcam ama 15 günde bir 100 lira veremem o ilaçlara sevalcim bol su içmeye çalış madem almışsın dene istersen belki faydasını görürsün ama düzenli bir liste yapmazsan ilaç bir işe yaramaz canım sen bol su iç ve listeni düzenle muhakkak

ne kadar bitkiselde olsa sonuçta bir hap,tabiki kilo verdirir belki bir zararıda olmaz ama bıraktığında verdiğin kiloyu geri alırsın bence hiç deneme yollarına girme ve boşuna da paran ve sağlığın gitmesin derim ben

yaptığın sütü beğendinmi peki şekerim.?mönünde güzel olmuş bu arada bi problem yok bence

bende dün akşam
fırında hazırlanmış 1 but,2 elma dilim patates, ç.k kadaryoğurtlu ıspanak+1 dilim ekmek yedim
biraz fazla kaçtı ama bi daha ara falan yapmadım.su içtim sadece
zaten epeyce doymuştum
bu sabahta 1 dilim ekmekle standart kahvaltımı yaptım
herkese güzel günler diliyorum.hoşçakalın

canım benim hiç süt içmeyen biri için fena değildi böyle meyveli denemelerle yavaş yavaş süt içmeye alışabilirim sanırım teşekkür ederim güzel bir tarif yapıcam ara ara muhakkak hem sağlıklı hem lezzetli hemde meyvenin şeker oranını yok ediyor süt o yöndende güzel aslında

yok hiç kilo verme niyetinde değilim bu ilaçla.. sadece iştahımı kessin istiyorum bu hafta.. çok kötü çünkü iştahım.. ilacı geçen yıl düğünden önce almıştım 1,5 ay kullandım gerisi kalmıştı kullanmadım bi daha.. şimdi kalanı içiyorum

günaydın hatunlar,
hemen menümü yazıp,geçmişe gidiyoruuum

04.05.2011 Çarşamba

Sabah
1 dilim tam bugday ekmeği – üzerinde pınar beyaz light ve light zeytin ezmesi
1 dilim tam bugday ekmeği – üzerinde 1 çay kaşığı nutella
Sekersiz cay

Ara
2 tane eti formun portakallı bisküvisi
Sekersiz yesil cay

Öğle
Ton balıklı salata

Ara
4 tane çilek
3 tane kuru kayısı

Akşam
2 yk müsli
2 yk nesfit
1 su bardağı süt

yoruuum isterizzz, yoruuum isterizzz

aaa nutella yenir mi diyette, tatlı bisküvi yenir mi derseniz, ben kendime yeni bir formül buldum, artıkın kaçamak yapmamak için, sabah ve öğlen öğünlerimde makul boyutlarda, tadımlık cnmın istediği şeylerden yicem ve inşallah bunu hayat felsefem haline getircem

bu arada bu sabah düne göre -500 cıktım yukarda yazdıgım menüyle, bilginize

süt ve süt ürünleri kilo verme aşamasında çok destek oluyormuş bünyeye.. özellikle de yoğurt

yoğurt yiyen biri yoğurt yemeyen birine göre %25 daha fazla kilo kaybediyormuş

akşam kaçamak yapmamışsın aferim

günaydın kızlar
motoru fena bozmuşum
bozuk süt içtm ben bööö iğrencim
sabahtan beri patates yoğurt yemekten gına geldi

Son 15 yıldır her gün bir yerde karşımıza çıkan yo-yo diyetler, azar azar sık sık yiyin tavsiyeleri, her sağlık programında başka bir beslenme önerisi karşımıza çıkıyor. Yine de tüm dünyayı etkisi altına alan obeziteyi ve yayılma hızını durdurmak şöyle dursun aksine git gide daha vahim bir boyuta ulaştığını görüyoruz. İstanbul Bilim Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay yurtdışından kopyalanıp Türk hastalara önerilen diyetlerin kalıcı olarak kilo vermede etkili olmadığını ve sık sık yemenin uzun vadede insülin direnci oluşturduğunu söylüyor. Hayy Kitap'tan çıkan Karatay Diyeti kitabında da sağlıklı beslenme konusunda tavsiyeler veren Prof. Dr. Karatay beslenme hakkında doğru bilinen yanlışları anlattı...

Siz 4 saat aralıklara yemek yemeyi tavsiye ediyorsunuz ve Leptin hormonunun öneminden bahsediyorsunuz. Nedir Leptin hormonu ve ne işe yarar?

Leptin hormonu iştahı kapatan, yağları yakan hormondur. İnsülin hormonu da acıktıran ve yağları depo eden hormondur. Leptin, vücutta bulunan tüm hormonların işlemesini idare eden hormondur. Orkestra şefidir. Tiroide, pankreasa, strese, seks hormonlarına her şeye emreder.

Peki, bu sistem nasıl işliyor vücutta?

Ağzımıza bir yiyecek koyar koymaz kan şekerimiz yükselir. Kan şekeriyle beraber insülin hormonu da yükselir. 2 saat sonra insülin düşmeye başlar ve vücuttaki şeker enerjiye dönüşür, 2 saatten sonra da glukagon depo edilmiş şekeri enerjiye dönüştürür. İşte bunlardan sonra leptin hormonu devreye girer ve o zaman yağlar yakılmaya başlanır ve depo edilmiş olan yağlar enerji sağlamak için kullanılır. 4 saat aralıkla yemek yendiğinde metabolik olarak yağların yanma süresi başlar ve devam eder. Onun için biz sık sık yedikçe insülin salgılanır, insülin salgılandıkça da uzun vadede insülin direnci oluşur ve bu şekilde kilo vermeye imkân ve ihtimal yoktur.

Açlığa dayanamayanlar, örneğin hipoglisemisi olanlar ne yapmalı?

Biz buna reaktif hipoglisemi diyoruz. Hipogliseminiz eğer varsa insülin direnciniz var demektir. Kuvvetli bir kahvaltı yaparak, 2 yumurta yerseniz, beyaz peynir avuç içiniz kadar yerseniz, her kahvaltıda zeytin 2-3 tane değil 9-10 tane zeytin yerseniz elleriniz ayakların titremez. Öyle kibrit kutusu kadar beyaz peynirin kimseye faydası yok. Çok kuvvetli kahvaltı yapınca zaten acıkmazsın. Hafta sonu mesela mükemmel bir kahvaltı yaparız akşam 6 olur yine acıkmayız.

Ne zaman o ellerde ayaklarda titreme oluyor? Mutlaka simit, poğaça, tost yerseniz, sağlıklı diye meyve suyu içerseniz reaktif hipoglisemi oluşuyor.

HER GÜN 2 YUMURTA YENECEK

Siz çok fazla meyve tüketimini de önermiyorsunuz...

Çünkü meyve ve meyve suyu insülin direncini artırıyor, ekmek yüksek glisemik indeksli gıda olduğu için sık sık da yense az da yense insülin direncini arttırır. Düşük glisemik indeksli karbonhidrat alınabilir. Karbonhidrat önermiyorum diye bir şey yok. Sağlıklı yağ, sağlıklı karbonhidrat, sağlıklı protein yenecek. En sağlıklı protein yurdumuzda yumurta ve kırmızı ettir. Yumurta proteini insan proteine en yakın olan proteindir. Yumurta ben haftada bir yiyorum falan değil. Her gün 2 tane yumurta yenecek. Kitapta bunları sebepleriyle anlatıyorum.

KOLESTROL EN GÜÇLÜ ANTİOKSİDANDIR

Peki, kolestrol bir hastalık mıdır ?

Kolestrol diye bir hastalık olamaz. Kolesterol vücudumuzun en ana, en önemli biyokimyasal maddesidir. Kolestrol olmasa ne siz hayatta olabilirsiniz, ne ben, ne kedi, ne de köpek. Kolestrol vücutta her hücrenin, karaciğer, böbrek, beyin, göz, seks hormonları, seks organları hepsinin hücre yapısında vardır. Beynin yüzde 90'ı kolestroldür. Sinir sisteminin yüzde 90'ı lipid ve kolestroldür. Siz yesenizde yemesenizde, ilaç alsanızda almasanızda insan vücudunda her gün 2500 mg kolestrol üretilmektedir. Kolestrol en kuvvetli en doğal antioksidandır. Bu nedenle ben hastalarıma kolesterol ilacı vermem, alanların da kolesterol ilacını bıraktırırım. İnanın daha sağlıklı yaşamaya başlıyorlar, kalp hastaları da dahil.

OBEZİTE TSUNAMİSİNİN SEBEBİ KARBONHİDRATLARDIR

Fındık, fıstık öneriyorsunuz, senelerce yağlı oldukları için yasaklanmadı mı?

Doğal olan her şey sağlıklıdır. Hem yumurtanın hem fındık fıstığın içinde doğal omega 3 vardır. Köy tereyağı sağlıklıdır, zeytinyağı sağlıklıdır. Ülkemiz zeytinyağı cennetidir.

Bütün dünyadaki halk “yağlar kalp hastalığı yapar, aman sakın tüketmeyin” diye korkutuldu. Yağ yemeyen kişiler karbonhidratlara saldırdı ve obezite tsunamisi ortaya çıktı. Bütün dünyada yaygın bir şekilde, pandemik dediğimiz hastalık obezitedir. Bütün hastalıkların temelinde de bu yatmaktadır. Tam tersine bu sağlıklı yağları yemediğimiz için hastalanıyoruz.

Sağlıklı yağlar hangileridir?

Zeytinyağı, Trabzon yağı, tereyağı en sağlıklı yağlardır.
Fındık, fıstık, cevizdeki yağlarda da doğal olarak Omega 3 bulunur.
Sağlıklı yağlar hücreyi kuvvetlendirerek virüslerin, mikropların ve toksik maddelerin hücre içine girmesini engeller.
OMEGA 3 OMEGA 6 DENGESİ ÇOK ÖNEMLİ

Omega 3 omega 6 dengesi nasıl olmalı? Omega 6 nelerde var neleri yememeliyiz?

Hücre zarlarının temel yapısında Omega 3 ve Omega 6 vardır. Bunların dengesi çok önemlidir. Batı tipi beslenmede Omega 6 miktarı yüksektir. Omega 6 dengesi hücre zarında Omega 3'ün aleyhine bozulmuştur. Normalde mağara devri zamanında Omega 3'ün Omega 6'ya oranı 1'e 1'dir.

Son yıllarda omega 6 vücudumuza bilerek ve bilmeyerek giriyor. Omega 6'lar arttıkça denge bozuluyor. Batıda gösterildiki hücrede Omega 1 ise Omega 6, 50'ye kadar çıkıyor. Bu dengenin omega-6 lehine bozulması dejeneratif dediğimiz hastalıkların nedeni olarak kabül ediliyor. Bu konuyu açık bir biçimde Karatay Diyeti kitabımda anlatıyorum.

Omega 6 nelerde bulunuyor?

Bütün işlenmiş gıdalarda, trans yağlara dönüştüğü için bulunur. Bilelim bilmeyelim bu işlenmiş gıdalarda damak tadını arttırsın diye maalesef mısır pekmezi katılır çok ucuz da olduğu için. Mısır yağında ve ayçiçeği yağında çok fazla Omega 6 vardır. Omega 6 çoklu doymamış yağ asididir. Çok çabuk bozulduğu için vücutta zararlı hale gelen trans yağlara hemen dönüşür. Omega 3 kolay kolay dönüşmez, tereyağ hiç dönüşmez. Omega -6 yüksek ısıda, havayla temas ettiğinde, gün ışığına maruz kaldığı zaman hemen bozulurlar ve kanserojen, damar sertliği yapan, alzheimer yapan trans yağlar meydana gelir. Transyağlar da gider hücre zarının içine oturur. İşte o tehlikelidir, hücre zarında transyağlar biriktikce, hücre zarlarında fonksiyon bozuklukları, zayıflıklar, işlevsizlik ortaya çıkar ve hastalanmalar hücre seviyesinde başlamış olur.

Mısırdan da şeker üretilmeye başlandı…

Fruktoz, mısır pekmezi dediğimiz o zaten. Çok ucuz olduğu için bütün gıdaların içine konuluyor. Bütün meyvelerde ve bütün meyve sularında vardır. İşte bunlar vücutta maalesef tehlikeli çünkü insülini arttırıyor. Türk toplumu olarak biz hareketsiz bir toplumuz. Her gün 5 kilometre koşun istediğinizi yiyin. Onun için 30 yaşından sonra kadınlarda selülit, erkeklerde göbekde yağlanma problemi başlar bu da insülin direnci başladığı anlamına geliyor.

Geçen hafta Avrupa Birliği'nde yayınlandı; her gıdanın ısıtıldığı anda trans yağa dönüştüğü söyleniyor. Harvard Tıp Fakültesi Beslenme Bölüm Başkanı Dr. Walter Willet diyor ki; 'yağlardan korkmayın, ekmekten, pastadan, börekten, şekerden korkun. Kilo aldıran, insülin direncini, tansiyonu, kalp hastalığını yapan şekerdir. Bu şekerin de başında fruktoz gelmektedir'.

mönün çok güzel canım afiyet olsun nutellayı alışkanlık haline getirme çok şeker var onda haftada bir makul miktarda yesen daha iyi olmazmı yada haftada 2 gibi ne dersin :44:

süt ve süt ürünleri kilo verme aşamasında çok destek oluyormuş bünyeye.. özellikle de yoğurt

yoğurt yiyen biri yoğurt yemeyen birine göre %25 daha fazla kilo kaybediyormuş

geçen sene 89 a düştüğümde her öğlen 250 gr yoğurt yerdim bazen yanında salatalık bazen diyet sunta bisküvi çok güzel bir öğün olurdu ama o zaman protein ağırlıklı besleniyordum aslında bu yazda öyle yapabilirim öğle öğünlerimde zaten az yemeğe alışıyorum yoğurtta güzel bir öğün bence haklısın canım .

günaydın kızlar
motoru fena bozmuşum
bozuk süt içtm ben bööö iğrencim
sabahtan beri patates yoğurt yemekten gına geldi

elifcim dikkat kendine hiçmi anlamadın bozuk olduğunu birkez benimde başıma geldi ondan sonra tiksindim sütten . patates düzenler sanırım mideni barsaklarını geçmiş olsun .

canım öncelikle geçmiş olsun, karamsarlığa kapılıp da böyle sağlıksız ilaç kullanma kesinlikle..
sana bir örnek veriyim..

69 kiloyken bir zayıflama hapı kullandım bir ay fx..... diye.
1 ay sonra 64 kiloydum.
3 ay sonra 75 kiloydum... ki hayatımda en fazla 69u görmüştüm..

burdan sen cıkar sevalim.. kullanmalı mı kullanmamalı mı..

bu ilaçlar etkili olsaydı dünyada obez insan kalmazdı. karar senin.

yaramasın kuzuma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…