Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

nazar değmesin tü tü tü

seninkide ayrı hikaye galibaa
ben bilmeden sorduumm

Yok hayatım,aslında aynı değil.Sadece ben eşimi seçtim deyip ailemin karşısına çıktım.Babam bunun için küçük değil misin,hem okulun ne olacak dedi.Konuşunca babam vazgeçmeyeceğimi anladı ve gelip istemeler,düğün dernek oldu bitti yani.Ama beni en çok yaralayan babamın düğün günü ağlamasıydı.Daha görevimi yapmadım,okulun bitmedi ve herkes sana benim gibi bakamaz demişti.Çok acıydı çok.Bu geldi aklıma.Ama babam hayır dese kaçar mıydım; Evet Kaçardım:) Evlenmek te,boşanmak ta,kaçmak ta Allah' ın emri

ama gördün mü sende mutlusun
hayırlısıymış hakkında
Rabbim yüzünü kara çıkarmamış,ne babanın ne senin

canlarım ben sahur hazırlamak için müsaadenizi isteyeyim,malum yeni olduğum için bu işlerde yarım saati geçiyor bir salata yapmak

bu gece eğer üzdüysem sizi özür dilerim,inanın bilmeden yaptım ne yaptıysam..

iyi geceleeeerrrrrrrrrrr

hıh sahurumu da yedim. yazayım da öyle gidip yatayım..

avucum kadar pide

mantarlı sucuklu omlet

peynir, domates, çay..

iyi geceler... öpüldünüz fıstıklar...

sahur faslıda bitti
sofrayı toplayıp bulaşıkları kaldırıp yatarım diyodum
burda çeneye dalınca unutmuşum makine de çamaşırları
bi de onları asayım ve uyuyayım
bütün gün uykum vardı yatmam bu saati buldu
neyse yarın iş yerinde gözlerimi dinlendiririm
öpüyorum hepinizi kocaman

Evde durunca ben de rejim yapmak zorlanıyorum şeker ya..Aklım fikrim mutfakta oluyoooo
benim aklımda olmuyo da birdenbire geliyo ve bi güç beni itiyo :):)
Aaaa baya az ama bu menü senin için canım.Birden de kesme,oruç tutuyorsun sen
ben oruç tutamıyorum ki :s kalbim saolsun izin vermiyo duruyo duruyo oruç tuttuğum gün ben buradayım diyo ilaçlar falan bana mısın demiyo (((
benimde hayalim bu
altlı üstlü oturmasak da olur
aynı mahallede olsak da yeter bana
istanbulda gurbetteyiz
sırf bu yüzden biliyosun çocuk yapasım gelmiyo

çok imrendim sana ya
allah sana da hayırlısını versin inş. canım

:90ehehehh krize girdim işe yarıyosa katlancan ama tatlım :)
ben geldiiimmmm :82:
bi geçmişe bakiim hemen dönüyorum
bu arada dondurma yedim
küççük yazmışsın ama görünüyo yaramasın inş. tatlım

elif kadar güzel isim var mı ya
kızım olursa adını elif koyardım ama babam bana koymuş o ismi olmadı ki böyle
yedim güllaç ne var
hem sen daha bu yaşta ne merak sardın evlenmeye dur daha miniksin sen
yaa evden biri sinsi sinsi çile çektiriyodur ya da vardır aklında biri mesela bende ikiside var geçi o aklımdakinin pek etkisi yok olması imkansız amaaaan salla
katılıyorummm :) ikisine de
hadi taşı da döfeyim seni
paylaşım paylaşım dediniz aha size paylaşım
hem bu da zayıflamayala alakalı aşk acısı ve zayıflama
ben o dönem çok zayıfladım
aha bize paylaşım sevdim bunu ben nedense o acıdan zayıflayamadım bazen artıyo :)ama işe yaramıyo

mmmmh canım çekti şimdi :)
Kızlar saat 3 olmak üzere. Sabah işe gidicem. Ben zırhımı kuşanıp yatmaya gidiyorum:)

İyileşince çenem düştü iyice be..Biri beni sustursunnn:84::84:

konuş konuş bizde senin iyi olmanı özledik

GÜZEL İNSAN GÜNAYDIN. BELKİDE ÇOKTAN UYANDIN. BİTTİ Mİ KAHVALTIN. HADİ GÜZEL BAŞLA GÜNE. ANI YAŞA TAKILMA DÜNE. GEÇMİŞİ UNUT BAK GELECEĞE. BİR GÜN YAŞAYIP,MUTLU UÇAN KELEBEĞE. HAYATLA TANIŞMADAN GÜLEN BEBEĞE. BİLMEDEN YAŞIYORUZ NE OLACAK SENEYE. DOKTOR MUTLULUK YAZDI REÇETEYE. GİTTİK BULAMADIK ECZANEYE. SİZCE BU İLAÇ NEREDE. BENCE TAM İÇİNİZDE. ORTAYA ÇIKABİLİR İSTEYİNCE. HAYATI YAŞA İNCE İNCE. KÜÇÜK ŞEYLERDEN MUTLU OLMAYI BİLİNCE; SORUN ÇÖZÜLÜVERİYOR BENCE... :)))

herkese tek tek gelsin

dün en son gelenlerdendim bugün ben açtım.maşallah akşamdan beri ne çok konuşmuşsunuz.Sonunda erken kalkabildim.Wc için kalktım baktım saat 8 uyanık kalmak için hemen açtım radyoda bir programım var 7-9 arası onu hiç dinleyememiştim onu dinledim dolayısıyla gülme krizlerinden uykum açıldı :)

bizim lösemili bir bebeğimiz var bi tanıdığımızın kızı, annem ona yemekler yapıyo uygun yemekler olması gerekli mesela başta tuzsuz yiyodu.annesi anneme güveniyo.ona ıspanak yapmış annem onun dibindeki 2 kaşığı yedim :)

:26:ne yazıcağımı buldum dün düşük kalorili yemek tarifleri bulmuştum onları paylaşayım.taylan kümeliden:

1.PIRASA ÇORBASI
1 kg pırasa
2 orta boy enginar
1/2 limonun suyu
1 su bardağı diyet süt
Kimyon, dereotu

Hazırlanışı:
Doğranmış pırasayı ve enginarı 4 bardak suda, tuz ekleyerek haşlayın ve blendar'dan geçirin. Süt, kimyon ve dereotunu ekleyip pişirin.

2.SU ATICI ÇORBA
1 kg ıspanak
2 adet enginar
1 kabak
1 su bardağı keçi sütü veya laktozsuz diyet süt
Dereotu ve 5 tane karabiber

Hazırlanışı:
Sebzleri haşlayıp blendar'dan geçirin. Süt, dereotu ve karabiberi ekleyip pişirin.

3.OMLET
2 yemek kaşığı lor peyniri
2 yumurta beyazı
1 yumurtanın tamamı
Dereotu
Maydanoz
Kişniş

Hazırlanışı:
Tüm malzemeleri çırpın ve omletinizi pişirin. Uzun uzun çiğneyerek tüketin.

4.KOMPOSTO
1 orta boy elma
1 orta boy armut
1 orta boy ayva
3 adet kuru kayısı
2 karanfil, 1 çubuk tarçın

Hazırlanışı:
Tümünü 5 bardak suda kaynatıp blendar'dan geçirin.

4.FIRINDA AKDENİZ USULÜ MAKARNA
250 gr kepekli kalem makarna
1.5 kg domates
4 yeşil zeytin
4 siyah zeytin
1 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, kekik

Hazırlanışı:
Domatesleri soyup dilimleyin. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın. Makarnayı diri kıvamda haşlayıp süzün. Dikdörtgen fırın kabını yağlayıp dibine domates dilimlerinin yarısından fazlasını döşeyin. Zeytinlerin yarısını ilave edip tuz ve kekikle tatlandırın. Makarnayı ekleyip kalan zeytinyağını gezdirin. Kalan domatesleri dizip zeytinleri serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Son düzenleme:
YEŞİL MERCİMEKLİ SALATA
1 su bardağı yeşil mercimek
4 yemek kaşığı ayıklanmış nar
1 demet semizotu
1 iri kuru soğan
3-4 dal taze soğan
1/2 demet dereotu (ya da maydanoz)
1/2 demet taze nane
1/2 yemek kaşığı sumak (ya da nar ekşisi)
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 limon, tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Yeşil mercimeğin üstünü 1 parmak geçecek kadar su ekleyin ve haşlayın. (Pişmemişse su ekleyip haşlamaya devam edin) Pirinci yıkayıp 1 su bardağı suyla haşlayın. Mercimeği süzün. Soğanı piyazlık doğrayın, içine 1 demet semizotu koyun. Yeşillikleri doğrayın, baharatlar ve limon suyu ile salataya ekleyin.
NOT: Buzdolabında dinlendirilip ikram edilince daha lezzetli oluyor.

FIRINDA BİFTEK
50 g yağsız ince biftek dilimi
50 g karnabahar
50 g brokoli
1 diş sarımsak
1/2 soğan
1 yemek kaşığı rendelenmiş dil peyniri
50 ml yağsız süt
Tuz, karabiber
1 tatlı kaşığı mısır nişastası

Günaydın kızlarrr bugün sabah çok mutluyum şükürler olsun 400 gramcığı gitmişÇok değil ama 3 gündür aynı kilodan gram inmiyordu onun için sevindim:)Sanki margarin gibi kalıplaşmış ya

Sağol tatlım aslında bakmak değilde evde olduğum için çok fön vb.işlem görmüyor birde bakım yağı falan kullanıyorum o kadar..Saçımın kendi çok kalın ve gür ondan herhalde...

Canım o zaman senin genetiğinle alakalı o kadar spora gitmemesi imkansız çünkü...Mesela bende yıllardır bacaklarımdan şikayetçiyim hep derim benim genetiğim bacaklarım kalın hoş gerçekten kalın çırpı gibi değil ama 56 57 lere düşünce anladımki 60 tan sonra giden kilo bacağımdan gidiyor..
Canım benim ya kıyamam sana..Ne zor dönemlerdir bunlar...Hepimiz atlattık..Sabırlı ol ve tadını çıkarmaya çalış çünkü sonra keşke bu kadar kendimi yıpratmasaydım diyeceksin...

Allah Allah migrosta nasıl olmaz ya:26:3M migros varsa ona bak tatlım onda mutlaka olması lazım...

Süper bir yazı içim açıldı sabah sabah teşekkürler kuzucum yaa

tarifler bu kadar şimdilik bakın ne buldum:
Banu Kazanç'tan zayıflatan tavsiyeler
Kararlı ve sabırlı olun

Diyete başlamadan önceki ilk adım, kararlı ve sabırlı olmanız, hedefi doğru belirlemenizdir. Vücut ağırlığınız her zaman tek başına şişman olduğumuzun göstergesi olmaz, aynı zamanda yağ oranının ve bu yağın toplandığı bölgelerin saptanması da önem taşır.

Hedefinizi belirlerken ideal olarak anılan tablolara göre değil, kendinizi sağlıklı, zinde hissedeceğiniz ağırlık olarak belirlemelisiniz…

Kilo vermek için;

Yeme alışkınlıklarınızı değiştirmeli ve kendinize ayda 1-5 kg üstünde hedefler koymamalısınız.

Unutmayın ki hızlı kilo vermenizi vaat eden diyetlerle kalıcı kilo kaybını sağlayamaz üstelik beraberinde başka sağlık sorunlarıyla karşılaşabilirsiniz.

Planlayın

Sağlıklı bir diyet programı öncelikle akıllı bir planlama ve ona uygun alışveriş listesi yapmayı gerektirir. Market alışverişlerinizi yaparken, satın aldığınız yiyeceklerin içeriklerini öğrenmek için, etiketleri okumayı alışkanlık haline getirin.
Mümkün olduğunca organik ürünler satın alın ve alışveriş için bu tür ürünlerin satıldığı pazarları tercih edin.

Renklere dikkat

Meyve ve sebze alışverişi yaparken, sepetinizi yeşil, kırmızı, mor, turuncu ve sarı renkte olanlarla doldurun. Bu canlı ve koyu renkler onların güçlü antioksidan özellikler taşıdığını gösterir.

Sebzeler ve taze meyveler posa içeriği yüksek ve su içeren yiyeceklerdir, bu özellik besinin enerji yoğunluğunu düşürmenin yanı sıra uzun sürede sindirilmesi ile de uzun süre tok kalmamıza yardımcı olurlar.

Kan şekerinizi kontrol altına alın

Kan sekerinin dengeli olması kilo kontrolü açısından son derece önemlidir. Kan şekerini hızlı yükselten yiyecekler (börek, çörek, pilav, patates, tatlı), kısa sürede tekrar yemek yeme isteğine neden olurlar.

Bu durumu önlemek için en önemli yardımcınız glisemik indeksi düşük, lifli besinlerdir. Posa bakımından zengin besinlerin yağ oranları da düşüktür, daha az kalori içerirler ve bunları çiğnemek gerektiği için daha yavaş yemek yemiş olursunuz. Üstelik bu besinlerle beraber su içtiğinizde tokluk hissi daha da uzun sürer.

Favori yiyecekleriniz, posa içeriği yüksek vitamin ve mineral kaynağı sebze ve meyveler ile kepeklerinden ayrılmamış, rafine edilmemiş tam tahıllar olmalıdır.

Stres kilo almanıza neden olur

İnsanlar kendilerini mutsuz hissettikleri zaman daha çok kilo alıyorlar. Stresin olumsuz etkilerini azaltmak için yaşam kalitenizi artırın hafif fiziksel aktivite, derin nefes alma egzersizleri, müzik ve ılı ger rahatlama tekniklerini kullanmayı öğrenin.

Düzenli egzersiz yapmak stresin olumsuz etkilerini hafifletir. Pozitif düşünmek, uyku kalitesi için her gün aynı saatle uyumak ve aynı saatte uyanmak da kendinizi daha iyi hissetmenizi ve vücudunuzun mutluluk hormonu salgılamasını sağlar.

Geç saatlerde yemek yemeyin

Kilo almanın en önemli nedenlerinden biri yatağa dolu bir mideyle gitmektir. Ancak, gerçekten bir şeyler yeme ihtiyacı hissediyorsanız ve çok açsanız da rahat uyku uyuyamazsınız.

O zaman küçük bir porsiyon meyve ile yetinin ya da ılık bir fincan süt içmeyi yeğleyin. Küçük bir boy muz ya da küçük bir avuç, badem ya da ceviz de yiyebilirsiniz.

Porsiyon kontrolü

İnsanlar yağlı yemedikleri, yemekleri pişirirken sağlıklı zeytinyağları kullandıkları halde yine de kilo aldıklarından yakınırlar. Vücutta yağ depolanması sadece yağlı gıda tüketmeye bağlı olarak oluşmaz, karbonhidratlı ve protein içeren gıdalar da gereğinden fazla tüketildiklerinde, vücutta yağ olarak depolanırlar.

Hatta meyve yemeyi bile abartırsanız, vücut bunu da yağ olarak depolayacaktır.

Bu yüzden de beslenme tie 'sınırsız' diye bir şey yoktur ve porsiyon büyüklüklerine uymanız gerekir. Ben kilo vermek için bana başvuranlara, kısıtlılık duygusu yaşatmak istemediğimden, bilindi olarak istediğiniz kadar yiyebilirsiniz' diyerek bir anlamda bir sınır duygusu oluşturmak istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…