- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #43.481
GÜZEL İNSAN GÜNAYDIN. BELKİDE ÇOKTAN UYANDIN. BİTTİ Mİ KAHVALTIN. HADİ GÜZEL BAŞLA GÜNE. ANI YAŞA TAKILMA DÜNE. GEÇMİŞİ UNUT BAK GELECEĞE. BİR GÜN YAŞAYIP,MUTLU UÇAN KELEBEĞE. HAYATLA TANIŞMADAN GÜLEN BEBEĞE. BİLMEDEN YAŞIYORUZ NE OLACAK SENEYE. DOKTOR MUTLULUK YAZDI REÇETEYE. GİTTİK BULAMADIK ECZANEYE. SİZCE BU İLAÇ NEREDE. BENCE TAM İÇİNİZDE. ORTAYA ÇIKABİLİR İSTEYİNCE. HAYATI YAŞA İNCE İNCE. KÜÇÜK ŞEYLERDEN MUTLU OLMAYI BİLİNCE; SORUN ÇÖZÜLÜVERİYOR BENCE... :)))
herkese tek tek gelsin
dün en son gelenlerdendim bugün ben açtım.maşallah akşamdan beri ne çok konuşmuşsunuz.Sonunda erken kalkabildim.Wc için kalktım baktım saat 8 uyanık kalmak için hemen açtım radyoda bir programım var 7-9 arası onu hiç dinleyememiştim onu dinledim dolayısıyla gülme krizlerinden uykum açıldı :)
bizim lösemili bir bebeğimiz var bi tanıdığımızın kızı, annem ona yemekler yapıyo uygun yemekler olması gerekli mesela başta tuzsuz yiyodu.annesi anneme güveniyo.ona ıspanak yapmış annem onun dibindeki 2 kaşığı yedim :)
4.KOMPOSTO
1 orta boy elma
1 orta boy armut
1 orta boy ayva
3 adet kuru kayısı
2 karanfil, 1 çubuk tarçın
Hazırlanışı:
Tümünü 5 bardak suda kaynatıp blendar'dan geçirin.
4.FIRINDA AKDENİZ USULÜ MAKARNA
250 gr kepekli kalem makarna
1.5 kg domates
4 yeşil zeytin
4 siyah zeytin
1 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, kekik
Hazırlanışı:
Domatesleri soyup dilimleyin. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın. Makarnayı diri kıvamda haşlayıp süzün. Dikdörtgen fırın kabını yağlayıp dibine domates dilimlerinin yarısından fazlasını döşeyin. Zeytinlerin yarısını ilave edip tuz ve kekikle tatlandırın. Makarnayı ekleyip kalan zeytinyağını gezdirin. Kalan domatesleri dizip zeytinleri serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Eki Görüntüle 238396 Eki Görüntüle 238397 Eki Görüntüle 238398
YEŞİL MERCİMEKLİ SALATA
1 su bardağı yeşil mercimek
4 yemek kaşığı ayıklanmış nar
1 demet semizotu
1 iri kuru soğan
3-4 dal taze soğan
1/2 demet dereotu (ya da maydanoz)
1/2 demet taze nane
1/2 yemek kaşığı sumak (ya da nar ekşisi)
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 limon, tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Yeşil mercimeğin üstünü 1 parmak geçecek kadar su ekleyin ve haşlayın. (Pişmemişse su ekleyip haşlamaya devam edin) Pirinci yıkayıp 1 su bardağı suyla haşlayın. Mercimeği süzün. Soğanı piyazlık doğrayın, içine 1 demet semizotu koyun. Yeşillikleri doğrayın, baharatlar ve limon suyu ile salataya ekleyin.
NOT: Buzdolabında dinlendirilip ikram edilince daha lezzetli oluyor.
FIRINDA BİFTEK
50 g yağsız ince biftek dilimi
50 g karnabahar
50 g brokoli
1 diş sarımsak
1/2 soğan
1 yemek kaşığı rendelenmiş dil peyniri
50 ml yağsız süt
Tuz, karabiber
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
Eki Görüntüle 238401 Eki Görüntüle 238400
sizin gibi güzel insanlara güzel sözlercanım çok güzel sözler bunlar
elif bunu çok beğendi
lösemeli bebek mi kıyamam allah çok çok şifa versin
özellikle bunlara bayıldım
çorbalar çok yavan geldi hele yemyeşil beeb maması kıvamında olunca
komposto çok güzel olur ama böyle ya
hemde pişen meyveler yeriz posa olur bu tarifleri kaydettim aklıma
teşekkür ederiz kuzu emeeğine sağlık
özellikle bunlara bayıldım
çorbalar çok yavan geldi hele yemyeşil beeb maması kıvamında olunca
komposto çok güzel olur ama böyle ya
hemde pişen meyveler yeriz posa olur bu tarifleri kaydettim aklıma
teşekkür ederiz kuzu emeeğine sağlık
sizin gibi güzel insanlara güzel sözleramin canım bizde çok üzlüyoruz 5 aydır hastanede şimdiden çok çekti yavru
rica ederim çıtırım hepimiz için bilgiler gerekli
ben de makarnayla bifteği bi de kompostoyu beğendim ehehehe:) beynim acıktı galiba biraz önce de tvde gördüm canım sucuk çekti :)
Canım poşet çay ama migroslarda her çeşidini bulabiliyorsun:)
Begümcüm resim albümündeki fotoğraftaki kısa saç evet ege 9 aylıktı şimdi 3 yaşına giriyor:)ogünden sonra 3 ayda bir kestiriyorum bu kadar uzadı istediğim belime kadar uzatmak bakalım kaç sene sürcek:=)
Bende yazayım bugünki menümü:
Sabah:2 gün kurusu
kahvaltı:1 dilim tam tahıllı ekmek
1 t.k labne peynir
1 t.k bal
1 çay bardağı süt
1 türk kahvesi
öğle:5 6 kaşık piyaz
3kaşık yoğurt ile..(Akşam köfte var onun için yaptım)
Ara:1 kayısı
3 etiform
1 hanımeller bisküvi
Akşam:2.5 köfte
3 4 kaşık piyaz
1 kaşık yoğurt
1/2 dilim ekmek
Gece:1 armut yemeyi düşünüyorum ya da hiç birşey çünkü piyaz acayip şişirdi
iftarımı yazıyorum kızlaaarr;
3 hurma
2 bardak şekersiz çay
az biraz ciğer
1 dilim kızartılmış biber
1 kızartma biber
yoğurt
salata
evde kızartma yapılıyor hep
napacağımı şaşırdım ben
geçmişe dönemiyorum kuzular,müsait olunca gelirim ama
bu arada çayı bulamadım
doğadan ın vardı,özel günler için diye,o olur mu ki acaba? :44:
bugün kü iftar menümü yeniden yazayım
aşağıya resmini koyduğum kaseyle 1 kase tavuklu şehriye çorbası
1,5 kasede sebze yemeği yedim yarısı kadar da yoğurt bir de o sabah bahsettiğim köy ekmeğinin en küçük olanlarından bir dilimin yarısını yedim.
Eki Görüntüle 238129
sanırım nihayet birgünü kaçamaksız bitirdim.
burdayım kızlar.. rüyalarınıza kadar girmişim.. özür dilerim. çok sessiz kaldım. ama garip bir depresyon halindeyim 3-4 gündür. boş zamanlarımda uyuyorum bol bol.. tatile gidip dinlenememenin ve düğün adına da daha bi şey yapmamış olmanın verdiği stres sanırım.. bir an önce atlatıp toparlanmam lazım..
ne deseniz haklısınız. okumadım, yazmadım, paylaşmadım. :2::2:
reglim bitti. oruca başladım. evde tek oruç tutan ben olunca epey zor oluyor vallahi. dün 10 dk da atıştırdım ezan okudu.
sahurlarım hep aynı. peynir ekmek domates salata çay.
iftarda peynir zeytin hurma
bir parça pide
zeytinyağlı taze fasulye
çoban salata yedim..
kızmayın bana pamam mısizi çok seviyorum.
yalnızca isyanlıyım biraz bu aralar.. kapattım kendimi. geçicek as kaldı.. biliyom ben..
Yok hayatım keki yemedim.Bir lokma bile sürmedim ağzıma,onun yerine şeftali yedim,o da boş durmamak için.Bir de hava attım ben sağlıklı besleniyorum diye herkese.Halbuki zayıf olsam dünyayı yerim bu açlıkla
Aileye yakın oturmak nasıl bir duyguuu?Güzel soru:) Şöyle ki senelerce uzak oturduk,oğlumu anneme götür getir perişan ettik.Kışın soğukta uykuları bölündü yavrumun.Şimdi büyüdü,anneannesine gidiyor ama gelmek istemiyordu artık,çünkü yoruldu ve siz de burada kalın demeye başladı.O arada biz evimizi aldık.Tam taşınma telaşındayken babam çağırdı bizi ''bu evler zaten çocuklarımın.O evi kiraya verin,geliriniz olur hem, üst kata taşının çocukta rahat etsin.Anneniz yemeklerinizi yapar,işten gelince yorulmazsınız'' dedi.Baktım oğlum ve annem gözümün içine bakıyor,annem bu kez ben de evle ilgilenirim dedi.Ve böylelikle taşındık.Canım babam canım annem yaa...Ama şim di inan çok rahatım.Çocuk sıkılmıyor,biz işe gidince ister evde duruyor,ister anneannesine gidiyor.Ben de yemek olmayınca kendimi parçalamıyorum:)
Çok yemiyorsun dimi macunu,eğer aşırıya kaçarsan o da karın ağrısı yapar.Ama hafiflik hissettirir.Bir de üzerine hemen bol su iç,iştahı kesiyor...
Çok teşekkür ederim canım tesellilerin içinEvet belim ince,kum saati vücut yapım.Şu basenler azcık daha gitse tamam diycem de,gitmiyor işte
Aaaa baya az ama bu menü senin için canım.Birden de kesme,oruç tutuyorsun sen
Teşekkürler canım.Saçımdan memnunum da işte dediğin gibi basenler biraz gitse.Haftanın 6 günü spordayım.Günde nerdeyse 2 buçuk 3 saat spor yapıyorum,bu senelerdir böyle.Acaba vücut spora alıştı da o yüzden mi erimiyor artık.Amann ya valla yoruldum koştur koştur.Fakat herşeyden öte sanırım genetik.Ailede herkesin beli incecik ama basenler foraaa
çok su içiyorum kuzu tadına da alıştım artık
fazla yemiyorum günde 2 kez silme bi kaşık
dolu dolu da değil
ama nasıl karın ağrısı anlatamam
tuvalete hep son anda yetişiyorum
korkuyorum bi gün bi rezillik çıkıcak
olmamı, elimden geldiğince yazarım.
kızlar akşam yemeğinde zeytinyağlı barbunya yedim
2 dilim ekmekle bol su içtim
ama yemekten sonra güllaç yedim bi tabak
yemesem iyiydi ama çok da güzel yapmışım az yemesem bi yerim şişerdi
gerçekten özür diliyorum hepinizden.. merak ettirmeye hakkım yoktu.. ama koptum gittim işte.. haftasonu kardeşim geldi. biraz konuştuk biraz tartıştık biraz seviştik. ama ben baya bi gerildim. bir an evde herkes kendi havasında, ben düğünü tek başıma yapmaya çabalıyorum gibi geldi. kopardım kendimi.. herkesin derdi başka bana sıra gelmiyor gibiydi. ne bileyim ailemle daha verimli geçirmek istiyorum sanırım son zamanlarımı, duygusala bağlıyorum sonra kendimi. ramazanın da etkisi var tabi. ağır çekimdeyiz sanki. ben en iyisi yarın terziyi arayayım da başlayalım gelinliğe ve kınalıklara. kendime meşgale bulmassam sıyırıcam. boş boş oturup son dakika koşturmacaları olacak diye kasılıyorum en çok... telaş insanı değilim. hep dinginlik isterim.. ondan oluyor bunlar..
bir de geçen ay bir cenazemiz vardı. üzüldük, düğün dernek unuttuk, hevesimiz kaçtı. haftasonu da yengemin kardeşinin kızı kocaya kaçmış.. bu tabir bana hep komik gelir. insan neden kaçar..22 yaşında.bizim bildiğimiz bir sevgilisi vardı, ama bilmediğimiz bir sevgilisi daha varmış. ve bu iki sevgili birbirini öğrenmiş. bizim bildiğimiz kızı terketmiş, kızımız da ötekine kaçmış. üstelik kaçtığı oğlan askerdeymiş ve ayağını sakatlayıp izne gelmiş, daha bilmem kaç ayı varmış bitmesine. bizim kızın altında araba, durumları iyi, yediği içtiği giydiği gezdiği hep marka. kaçtığı oğlan askere gitmeden önce 800 tl maaşla çalışıyormuş, kaç aydır evlerinin kirasını dahi ödeyememişler.. tabi insanlık hali her insan zor durumda olabilir ama ben kızın neye kapıldığını anlayamadığım için anlatıyorum. akıl sır erdiremedik. çocuğun aylık maaşı, kızın kuaför ve benzin parası eder.. anlamadığım madem askerde bitirsin de öle kaç bari. baba evinde rahat battı resmen.. babası gel düğününü yapayım demiş yine de gelmemiş.. kol çantasını bile almadan elinde cüzdanıyla gitmiş.buna üzüldük şimdi de.. yine bir yanımız eksik kaldı.. kendi kuzenim gibi görüşüp, sevdiğim için çok üzüldüm. daha bir iki hafta önce elbise modeli seçtik birlikte bana onlara kınada giymek için..
rabbim daha fazla üzüntü, eksiklik yaşatmadan bu telaşları bitirmeyi nasip etsin.
haklısın canım. hayırlısıyla bir bitse şu tangırtılı işler.. sükunete bir kavuşsam...
29 eylül kına - 1 ekim düğün
bayramdan sonra birşey kalmıyor anlayacağın..
kasımpaşadan sonra halkalı çekilmez tabi. 3 yıl çıksalında oturdum. kasımpaşaya çok giderdik. kasımpaşa güzel yer. bir yanın taksim, bir yanın haliç, şişli mecidiyeköy burnunun dibi..
ben geldiiimmmm :82:
bi geçmişe bakiim hemen dönüyorum
bu arada dondurma yedim
Evet canım resmen hanım köylü oldu
Ne yapsın o da, benim annem babam çok anlayışlıdır.Onun ailesi ise çok otoriter,o da çareyi buraya kaçmakta buldu.Tek kötü yönü tartışınca ''ben babamın evine gidiyorum'' diyemiyorum.Gitsem de 2 dakika sonra o da geliyor
o kız biraz kaşınmış
benim ailem deseydi keşke öyle bişey
ben kendi başımı kendim bağladım
ama o olaydan sonra müthiş bi özgüven geldi bana
tek başına neler yapabildiğimi gördüm
ne kadar güçlü olduğumu
şimdi kimseye müdanam yok
aileme bile
çünkü ben kendime yetebilirmişim
bunu gördüm
anlatırım bi ara çok uzun bizim hikaye çok
hıh sahurumu da yedim. yazayım da öyle gidip yatayım..
avucum kadar pide
mantarlı sucuklu omlet
peynir, domates, çay..
iyi geceler... öpüldünüz fıstıklar...
GÜZEL İNSAN GÜNAYDIN. BELKİDE ÇOKTAN UYANDIN. BİTTİ Mİ KAHVALTIN. HADİ GÜZEL BAŞLA GÜNE. ANI YAŞA TAKILMA DÜNE. GEÇMİŞİ UNUT BAK GELECEĞE. BİR GÜN YAŞAYIP,MUTLU UÇAN KELEBEĞE. HAYATLA TANIŞMADAN GÜLEN BEBEĞE. BİLMEDEN YAŞIYORUZ NE OLACAK SENEYE. DOKTOR MUTLULUK YAZDI REÇETEYE. GİTTİK BULAMADIK ECZANEYE. SİZCE BU İLAÇ NEREDE. BENCE TAM İÇİNİZDE. ORTAYA ÇIKABİLİR İSTEYİNCE. HAYATI YAŞA İNCE İNCE. KÜÇÜK ŞEYLERDEN MUTLU OLMAYI BİLİNCE; SORUN ÇÖZÜLÜVERİYOR BENCE... :)))
herkese tek tek gelsin
dün en son gelenlerdendim bugün ben açtım.maşallah akşamdan beri ne çok konuşmuşsunuz.Sonunda erken kalkabildim.Wc için kalktım baktım saat 8 uyanık kalmak için hemen açtım radyoda bir programım var 7-9 arası onu hiç dinleyememiştim onu dinledim dolayısıyla gülme krizlerinden uykum açıldı :)
bizim lösemili bir bebeğimiz var bi tanıdığımızın kızı, annem ona yemekler yapıyo uygun yemekler olması gerekli mesela başta tuzsuz yiyodu.annesi anneme güveniyo.ona ıspanak yapmış annem onun dibindeki 2 kaşığı yedim :)
merhabalaaaar
Birkaç gündür giremiyordum, geldim sonunda :)
sabah kahvaltısında rafadan yumurta, domates ve kırmızı biber yedim. Yarım muz yedim biraz önce. Suyumu içiyorum bir yandan da
2 saat sonra da öğlen yemeğimi yiyeceğim
Az kalorili kalın hanımlaaaaar!
bu kase ağzına kadar dolu oluyosa eğer biraz fazla değilmi sanki canım.1 kepçeden çok çorba alır sanki bu çünkü
ayyy çok güzel bişey yazmışsın çok beğendimmmmm ben bunu
ben yine bayağı bi alıntı yapmışım
kız elif senin bilgisayar yine samşırmasın :))
anca toparladım işlerimi geldiim
akşamki misafirlerimi anlımın akıyla ağırladım çok şükür
tüm yemelerimi çok beğendiler özellikle ana yemeğe bayıldılar,değişik olmuş dediler
tatlım hafif olmuş onuda beğendiler
sonuç olarak güzel br tabloyla geceyi kapattıkçok şükür
gelelim bana:
bende bu mönüden
1 kepçe domates çorbası
1 enginar yatağına et sote
1 kaşık bezelyeli pilav,1 kaşık patates püresi
bol su ve salata
sıfır ekmek
1 k.k. kadar da 2 çatal geldi valla 1 k.k. na kadayıflı muhallebi yedim
gerçekten güzel olmuştu bende beğendim :))
sahura uyandığımda saat 4ü 5 geçiyodu ayak üstü 1 dilim ekmeğin içine eski kaşar koyup 1 bardak light kolayla içtim
bol su ve yatışşş :))
birazdan 1 saatlik aram var az yürüyüş yapıyım terlemeden
hem bağırsaklrımın çalışmasına yardımıı olur belki :))
Yarım kutuyu hemdeeeee
enginar yatağında et sotee oohhh yemeklere bak yaa hatuncum maşallah insanın ağzını sulandırıyorsun valla:)
ben gariban taze fasülye yoğurda talim bugün
herkese tek tek gelsin
:26:ne yazıcağımı buldumdün düşük kalorili yemek tarifleri bulmuştum onları paylaşayım.taylan kümeliden:
1.PIRASA ÇORBASI
1 kg pırasa
2 orta boy enginar
1/2 limonun suyu
1 su bardağı diyet süt
Kimyon, dereotu
Hazırlanışı:
Doğranmış pırasayı ve enginarı 4 bardak suda, tuz ekleyerek haşlayın ve blendar'dan geçirin. Süt, kimyon ve dereotunu ekleyip pişirin.
2.SU ATICI ÇORBA
1 kg ıspanak
2 adet enginar
1 kabak
1 su bardağı keçi sütü veya laktozsuz diyet süt
Dereotu ve 5 tane karabiber
Hazırlanışı:
Sebzleri haşlayıp blendar'dan geçirin. Süt, dereotu ve karabiberi ekleyip pişirin.
3.OMLET
2 yemek kaşığı lor peyniri
2 yumurta beyazı
1 yumurtanın tamamı
Dereotu
Maydanoz
Kişniş
Hazırlanışı:
Tüm malzemeleri çırpın ve omletinizi pişirin. Uzun uzun çiğneyerek tüketin.
Eki Görüntüle 238390 Eki Görüntüle 238391 Eki Görüntüle 238392
4.KOMPOSTO
1 orta boy elma
1 orta boy armut
1 orta boy ayva
3 adet kuru kayısı
2 karanfil, 1 çubuk tarçın
Hazırlanışı:
Tümünü 5 bardak suda kaynatıp blendar'dan geçirin.
4.FIRINDA AKDENİZ USULÜ MAKARNA
250 gr kepekli kalem makarna
1.5 kg domates
4 yeşil zeytin
4 siyah zeytin
1 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, kekik
Hazırlanışı:
Domatesleri soyup dilimleyin. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın. Makarnayı diri kıvamda haşlayıp süzün. Dikdörtgen fırın kabını yağlayıp dibine domates dilimlerinin yarısından fazlasını döşeyin. Zeytinlerin yarısını ilave edip tuz ve kekikle tatlandırın. Makarnayı ekleyip kalan zeytinyağını gezdirin. Kalan domatesleri dizip zeytinleri serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Eki Görüntüle 238396 Eki Görüntüle 238397 Eki Görüntüle 238398
YEŞİL MERCİMEKLİ SALATA
1 su bardağı yeşil mercimek
4 yemek kaşığı ayıklanmış nar
1 demet semizotu
1 iri kuru soğan
3-4 dal taze soğan
1/2 demet dereotu (ya da maydanoz)
1/2 demet taze nane
1/2 yemek kaşığı sumak (ya da nar ekşisi)
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 limon, tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Yeşil mercimeğin üstünü 1 parmak geçecek kadar su ekleyin ve haşlayın. (Pişmemişse su ekleyip haşlamaya devam edin) Pirinci yıkayıp 1 su bardağı suyla haşlayın. Mercimeği süzün. Soğanı piyazlık doğrayın, içine 1 demet semizotu koyun. Yeşillikleri doğrayın, baharatlar ve limon suyu ile salataya ekleyin.
NOT: Buzdolabında dinlendirilip ikram edilince daha lezzetli oluyor.
FIRINDA BİFTEK
50 g yağsız ince biftek dilimi
50 g karnabahar
50 g brokoli
1 diş sarımsak
1/2 soğan
1 yemek kaşığı rendelenmiş dil peyniri
50 ml yağsız süt
Tuz, karabiber
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
Eki Görüntüle 238401 Eki Görüntüle 238400
ben yine bayağı bi alıntı yapmışım
kız elif senin bilgisayar yine samşırmasın :))
anca toparladım işlerimi geldiim
akşamki misafirlerimi anlımın akıyla ağırladım çok şükür
tüm yemelerimi çok beğendiler özellikle ana yemeğe bayıldılar,değişik olmuş dediler
tatlım hafif olmuş onuda beğendiler
sonuç olarak güzel br tabloyla geceyi kapattıkçok şükür
gelelim bana:
bende bu mönüden
1 kepçe domates çorbası
1 enginar yatağına et sote
1 kaşık bezelyeli pilav,1 kaşık patates püresi
bol su ve salata
sıfır ekmek
1 k.k. kadar da 2 çatal geldi valla 1 k.k. na kadayıflı muhallebi yedim
gerçekten güzel olmuştu bende beğendim :))
sahura uyandığımda saat 4ü 5 geçiyodu ayak üstü 1 dilim ekmeğin içine eski kaşar koyup 1 bardak light kolayla içtim
bol su ve yatışşş :))
birazdan 1 saatlik aram var az yürüyüş yapıyım terlemeden
hem bağırsaklrımın çalışmasına yardımıı olur belki :))
Merhabalaaaar
Birkaç gündür giremiyordum, geldim sonunda :)
Sabah kahvaltısında rafadan yumurta, domates ve kırmızı biber yedim. Yarım muz yedim biraz önce. Suyumu içiyorum bir yandan da
2 saat sonra da öğlen yemeğimi yiyeceğim
Az kalorili kalın hanımlaaaaar!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?