Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

heeeey öyle bir site buldum ki zayıflayanlar anlatmış motivasyonumda yukarılara doğru hareketlenme başladı sanki yasak olduğu için link veremiyorum ama ara ara paylaşırım sizlerle...

elifcim aslında isterim sende bıktın seninde işin gücün var ama yardımcı olacak biri lazım ben beceremeyebilirim zaten paylaşım olayım sallantı da ...Ama dedğim gbi ortak olacak biri çıkarsa hazırım seni bu durumdan kurtarmaya

bir de bunu buldum ama bu başka yerden

Beslenme ve Diyet Uzmanı Pınar AKKUZU'dan Yazın Pratik Beslenme Uyarıları

Bütün kış boyunca hayalini kurduğumuz sıcaklar geldi. Yaz bütün güzelliğiyle bizimle birlikte. Ama bazen istediğimizden daha fazlası da olabiliyor. Sıcaklar sabrımızı zorluyor, iştahımız azalıyor. Beslenmemiz bile bize yük olmaya başlıyor. Bağışıklık sistemimiz de kışa nazaran daha güçlü olduğu için besinlerimize de zaten çok fazla özen göstermemiz gerekmiyor diye düşünenlerdenseniz yanıldığınızı belirtmek istiyorum. Hadi gelin bunu size yazın ‘en’lerini söylerken anlatayım.

Yazın en gereken içeceği SU:

Sıcakla birlikte vücudunuzdan en fazla kaybettiğiniz şey sudur. Aynı zamanda bütün bedeninizin temeli. Bu yüzden kaybettiğiniz bu maddeyi yerine koymak zorundasınız. Neden mi? Çünkü susuz kaldığınızda;

Terleme ile artan sıvı ve mineral kaybınız artar

Halsizlik, bayılma hissi, bulantı, baş dönmesi gibi sağlık problemleri yaşayabilirsiniz

Vücudunuzda oluşan toksinlerin (zararlı öğeler) atılmasını, vücut fonksiyonlarının düzenli olarak çalışmasını, metabolizma dengesinin sağlanmasını engellersiniz.Bütün bu nedenlerden dolayı günde 2 ile 2.5 litre civarında SADECE SU tüketmeniz bedeniniz için bir öneri değil, bir ihtiyaçtır. Ayrıca şunu hatırlatmakta fayda var. Çay, kahve ve gazlı içecekler gibi içecekler su ihtiyacınızı kesinlikle karşılamaz. Hatta içeriğindeki bazı maddelerden dolayı tuvalete sıkça gitmenizi sağlayarak, su kaybınızı hızlandırırlar. Bu yüzden özellikle sıcakların önümüzdeki günlerde daha da artacağı bu mevsimde, çay, kahve ve gazlı içecekler yerine ayran, evde kendinizin yapacağı limonata, taze sıkılmış meyve suyu ve doğal maden suyu gibi içecekleri tercih etmeniz sizin için en iyi seçim olacaktır.

Yazın en gereken besini SEBZE VE MEYVELER:

Aslına bakarsanız meyve ve sebzeler her mevsimin vazgeçilmezi. Ama özellikle terle birlikte gerçekleşen mineral kayıpları için sebze ve meyve tüketimi şart. En azından günün;

2 öğününde birer tabak (yaklaşık 5-6 kaşık sebze)

3 ile 5 öğününde meyve (özellikle ara öğünleri düşünürsek)tüketmenizde fayda var.

Yazın en gerekli öğünü KAHVALTI:

Kahvaltı bütün mevsimlerde olduğu gibi yazın da önemini korumaya devam eden bir öğün. Neden mi?

Özellikle zamanında yapılan kahvaltı bir günün serin vakitlerinde yapılacağı için iştahınızın en açık olduğu zamanlara denk düşecektir.

Sabah kahvaltısını yapmamanız, günün diğer zamanlardaki iştah artışınıza neden olacak ve özellikle daha şekerli besinleri tüketme isteğinizi arttıracaktır.

Kahvaltıda tercih edilecek az yağlı peynir veya az yağlı bir bardak süt veya haşlanmış yumurta protein ihtiyacınızın bir bölümünü karşılayacak anlamına gelir.

Yazın en riskli besinleri AÇIKTA BEKLETİLMİŞ GIDALAR:

Bakteriler ve mikroorganizmaların üremesi için gereken koşullardan biri de sıcaklıktır. Yazın da havanın ısısı onlar için en büyük nimet anlamına gelir. Bu yüzden özellikle;

Açıkta satılan yiyeceklerin, tüketiminden kaçınılmalı

Çabuk bozulan potansiyel riskli besinler (et, yumurta, süt, balık vb.) açıkta bekletilmemeli

Besinlerin hazırlanması ve pişirilmesi aşamalarında hijyen kurallarına özen gösterilmelidir.

Yazın en rahatsız edici besinleri KIZARTMALAR:

Her ne kadar yaz mevsimi kızartma tüketimimiz artsa da bunu değiştirmek yine bizim elimizde. Kızartma yerine genellikle alternatif olarak sadece haşlama gibi pişirme şekilleri geliyor. Oysa ki;

Izgara

Yağsız tavada pişirme

Buharda pişirme

Fırınlama

Tost makinesinde pişirme

Az suda veya kendi suyunda pişirme de farklı alternatifler olarak sıralanabilir.

Yazın en mantıklı hareketi SIK BESLENMEK

Biraz önce de bahsettiğimiz gibi yazın iştah konusunda oldukça sıkıntılı günler geçiriyoruz genellikle. Bu neden başta olmak üzere;

Zaten sıcaktan sık sık etkilenen kan şekerimizi ve tansiyonumuzu dengede tutmak için

Sindirim sistemimizi sürekli hareketli kılmak için sık beslenmek en gerekli şeylerden biri.

Yazın en eğlenceli besini DONDURMA:

Yazın gerçekten olmazsa olması. Her ne kadar bunca zamandır bol kalorili olduğu için lanetlense de aslında masum sayılabilecek bir besin. Çünkü;

Sütlü bir tatlı olduğu için protein ihtiyacınızı karşılayabiliyor.

İçinde sütün sahip olduğu pek çok mineral ve vitaminleri barındırıyor.

Serin olduğu için iştahınız konusunda her hangi bir isteksizlik yaratmıyor.

Diğer tatlılara göre daha az kalori içeriyor.ama tabi porsiyon kontrolü önemli. Ayrıca süt riskli bir besin olduğu için güvenilir dondurmaların tercih edilmesi ve genellikle sade olarak tüketilmesi size verebileceğim ufak öneriler arasında.Hepinize bol güneşli, sağlık dolu yaz günleri diliyorum…

NOT: Yukarıdaki açıklamalar temel olarak sağlık bireyler için geçerlidir. Diabet, hipertansiyon, hiperlipidemi gibi sağlık sorunları olanlar için farklı öneriler geçerlidir

seng sen olursan ben sana her daim yardımcı olurum
yani en azından 26 eylüle kadar

bu arada özelden linki atabilir miisn banada?

tamam işte kaptanda yardımcısıda bulundu desenize ohh ohh

seng kaptanlığa aday gaydirigubbak ta yardımcısı kuzum eliff duydunmuu huuuu
sen de yardım edersin artık pek becerikli değilimdir de el birliğiyle hallederiz artık
tabi ben ayrılmak zorunda kalmzsam ..

tamam yaparız artık elimizden geleni
vay beeeee bi iki kilo verelim diye geldik,neler varmış nasipte

aynen hee umarım alnımın akıyla çıkarım işin içinden şimdi ben sesimi çıkarmasam diğerleride çıkarmıycak biliyorum e elifte haklı böyle oldu allah hayırlısını nasip etsin inş.eliften biraz bilgi almak lazım amaa

o zamana kadar umarım birileri bizim elifi anladığımız gibi anlarda işler hallolur

tabikide
böyle olmaz,paylaşımı arttırın kızlar
şimdiden alıştırma yapalım
deneme 1 2

evet haklı olmaz mı ya
işte bizde el attık bakalım
inşAllah yaparızda el birliğiyle:97:
zaten ikimiz bi Elif ederiz
kız yarınk bildirimi de biz mi yapacaz ki :18::18:

sen de yardım edersin artık pek becerikli değilimdir de el birliğiyle hallederiz artık
tabi ben ayrılmak zorunda kalmzsam ..

ben bu işi denediğim için bir daha üstlenmek istemiyorum.yeni arkadaşlar daha iyi yaparlar eminim.
tabiki aklınaz bişey takılırsa bende elifte burdayız zaten şüpheniz olmasın

elif gelince olay netleşir şimdi kızlar merak etmeyin hemende stres yapmayın öle

bilmiyoruuuum:18: elif söyler onu bize bu arada biraz karıştıralım siteyi yasaklar falan sonra fırça yemeyelim bi de :) o paylaşım işinide gerekirse zorla güzellik olr deyip bişeyler yaparız eliiiiifiiim gel artık da bilgiler ver bize döfelim mi kilo veremyenleri :)

saol canım desteğin için

Herşey elif kaptan için o benim elif kaptanım olarak kalıcakkkk

hadi bakalım iyi akşamlar herkese

ben bu akşam yine mutfaktayım
yarına misafirim var yine

yarın anlatırım neler yapığımı
öptüm sizleri,hoşçakalın

he ben bugün kü menümü vereyim sabah 2 kepçe yoğurt çorbası içtim(yağ yoktu) bi de annem ekmekleri küçük küçük doğrayıp yumurtalı ekmek yapmış yağıda çook azdı 1 tatlı kaşığı yoktur ondan 2 çatal aldım 1 kk peynir yedim....(saat 3 gibi)

burada olun zaten,biz öyle kalırız yoksa bişi yapamadan :18:

Elif gelsinde netleşsin,heyecanlandım yahuuu

evet ya bende kuralları felan okuyayım,sonra takımı tümden atarlar bizim yüzümüzden felan

saol canım desteğin için

Herşey elif kaptan için o benim elif kaptanım olarak kalıcakkkk

benimdeeeee
ya ya ya şa şa şa Elif kaptan çok yaşaaaaaaaaa

hadi bakalım iyi akşamlar herkese

ben bu akşam yine mutfaktayım
yarına misafirim var yine

yarın anlatırım neler yapığımı
öptüm sizleri,hoşçakalın

kolay gelsin canııımm,görüşürüüüüüüzzzzz

aferin sana
bugün kaçamak yapmıyosun sakın,kızarım bak
kaptan olmak üzeresin,örnek ol bize

evet ya bende kuralları felan okuyayım,sonra takımı tümden atarlar bizim yüzümüzden felan

aferin sana
bugün kaçamak yapmıyosun sakın,kızarım bak
kaptan olmak üzeresin,örnek ol bize

:) valla grup üyeleri canınız saolsun falan da demyeilir :):)

aaah ahh umarım canım bygn boğazımı tutabilirim..

tamam kızlar o zaman şöyle yapalım ceren zaten kaptan yardımcısı
onu kaptanlığa alıyoruz çünkü o daha kıdemli
siz daha çömsünüz
elif yedek ve ece asil yardımcılarsınız
elif zaten eylülde okulların açılmasıyla ayrılacak
cerenin hedefine az kaldı bi kaç aya mezun olur
o zamana kadar ece herşeye hakim olur hem
bu arada ben kaptanlığı bıraksamda hep burdayım
hesaplamalar kousunda sakın endişelenmeyin

ece senin anladığım kadarıyla bi işe sarılman için o işin sana
sorumluluğunun verilmesi gerek
kaptan yardımcılığı seni motive edecek öyle inanıyorum

bu hafta hesaplama kuralları değiştiği için listeyi ben hazırlıcam
haftaya da beraber hazırlarız hatta iyice rahatlayana kavrayana kadar beraber hazırlarız
sorun değil bi de ceren gelsin bakalım onun adına karar verdim ama
onun da yeni işi dolayısıyla zaman sorunu olabilir sonradan aklıma geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…