Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

iyi çekiyim ben saçını vala dikkat et tatlım tutamıyosun bi daha ben nasıl toparladım bilmiyom zor oldu hele ki evde ya da gittiğin yerde gördüklerin iyice itiyo seni intihara :)
uyaralım cicim ben bakıyorum ara ara
ehehehh nasıl korkuyon kız onlardan bende köpeklerden korkarım uzaktan değil ama sokakta gördüğümde amaan it :18: der yolumu değiştiririm :) sahibi olanlardan bile
he valla yeter orduya :)böyle sıkmassam olmuyo be canım bu akşamda teyzemler var son kez pilav yapıcak annem.
sonra bi tanıdığımız gelicek onlar zaten bi çoğu zayıflamaya çalışıyo ama diyet yapmıo sadece dikkat etmeye çalışıyolar en büyük destek onlardan gelicek biliyoum

istedi valla ben gayet iyiyim :)
ben bi daha yazarsam yakın beniiiiii
valla regl diye diye abarttım bu tatlı olayını ben

ben geçen ay tatlı yemiycem diye şartladım kendimi başardım da 6-7 günde bi tek maviyeşil in çikolatasının yarısını yedim
bittikten sonra beni bi kriz tuttu anlatamam ama çok zor atlatmıştım...

bu arada bişey unuttumm..
günaydın herkese bol kilo kayıplı hiç kaçamaksız günler ben kaçarım..

Çıtırlarım takıma yeni birini davet ettim 2-3 kişiden pek hayır yokbizler yoğun olduğumuz zaman kurtarır belki

merhabalar öncelikle teşekkür ederim aranızda yer verdiğiniz için 5 kilo vermem gerek ama aylardır veremiyorum vermem gereen kilo miktarı az ama başaramadım bi arkadaşımdan bbu yarışayı öğrendim ve geldim.

ne kadar güzel anlaşıyorsunuz umarım bende en kısa zamanda uyum sağlarım.Biraz kendimi tanıtayım.İnsanlar dış görünüşleriyle karşılanır fikirleriyle uğurlanırmış.

tekirdağda yaşıyorum 26 yaşındayım evliyim şu an 65 kiloyum 60a inmem gerek ev hanımıyım bir kızım var 1,5 yaşında .sanırım şimdilik bunlar yeter.

Canlarım selamlar...
Herkese güzel bir pazar günü diliyorum...
Dün canım çok sıkkındı eşimle akşam iftara dışarı çıktık ben tutmuyorum ama eşim oruçluydu...
Kebapçıya oturdum ve cumartesi yapıcam ve yiyicem dediğim herşeyi yedim:)
Önce bir adana dürüm arkasından 1/2 havuç dilim baklava veee 1/2 künefe
Belki inanmazsınız kendimi zorlayarak yedim bunları canım istemeye istemeye sırf haftada 1 gün ara veriyorum ve bütün hafta cumartesi künefe yicem dedim diye oda yarısını yiyebildim ve gece yine yaşasın mide tabletleri
Tabi sabahına +400 ile kalktım normal olarak..
Bugün sabah kaldığımız yerden devam tabi..
Sabah 2 kayısı
1 dilim ekmek
1 dilim peynir
1 çay bardağı süt
ve hemen şişliği atmak için 1 litre suyu yuvarladım mideye...
Birazdan ödem çayımı içicem akşama doğruda bir form çayı dünü telafi edicem artık

ohhh afiyet olsun canım bizim yerimize de yeseydin :) mezun oldun tabi :) rahatsın toparlamak bir çeşit işkence ama ona da alışmışındır artık :)

ayyy başım döndü valla hedef kilolar falan bi oraya bi buraya intihar edecm :) ve sonuç hiçbirini geçmiş sayfalarda bulamadım Hanım bu tür bilgilerinizi bana ulaştırırsanız sevinirim tablo yapmayı düşünüyorum.Bir de tuğbadan bugün yine haber yok applearzuda sanırım başka yere geçti listeye girememişti zaten..

büyük kaptan allah sana nasıl bi sabır vermiş böyle maşallah :) haklı olduğunu biliyodum ama artık daha iyi biliyorum o kadar zaman sen uğraşmışsın doğrusun valla

zayıflamayla ilgili bulduğum bir bilginin bi kısmını yazmıştım birazını daha paylaşayım...

MUCİZEVİ EGZERSİZLER (II)

"Yeter artık! Egzersiz yapmaya başlıyorum." gibi cengaverce sözler maalesef sonuç almak için yeterli değil. Yapılması gerekenleri de bilmek lazım.

6. Omurganızı esnetin. Gövdenizin duruş ve görüntüsünü kısa yoldan düzeltmek istiyorsanız, her gün omurga esnetme hareketleri yapın. Bunun sonucunda, güvenle ve kolaylıkla yürür hale geleceksiniz. Bir köşeye yüzünüzü vererek, biraz uzakta durun. Kollarınızı uzatabildiğiniz kadar ileri doğru esneterek, karşınızdaki duvara ellerinizi yerleştirin. Bunu yaparken, kollarınız omuz genişliğinde açık ve hafifçe kırık olsun. Başınızı omurganızla aynı hizada tutarak, göğsünüzü ileri doğru itin ve 10 saniye boyunca pozisyonu koruyarak esnetin. Günde 2-3 kez, birbiri ardı sıra üçer kez tekrarlayın.

7. Pilates şınavı gibisi yok. Sevgili Joseph (Pilates) sağolsun, iyi ki şu hareketleri keşfetmiş. Sayesinde birkaç haftada kendinizdeki değişiklikleri görmek mümkün olacak. Topuklarınız birbirine bitişik olarak durun. Başınızı öne eğin ve parmaklarınız yere değene kadar, vücudunuzun üst kısmını, dairesel şekilde hareket ettirin. Vücudunuz şınav pozisyonuna gelene dek, ayaklarınızla geri adım alarak, ellerinizden uzaklaşın. Ağırlığınızı öne verin ve omuzlarınız ellerinizin ötesinde olsun. Nefes alın ve kollarınızın üst kısımları yere paralel olana dek vücudunuzu alçaltın. Bunu yaparken, dirseklerinizi vücudunuzun iki yanına bastırın. Nefes verin ve vücudunuzu düz bir çizgi gibi tutarak, kendinizi yukarı doğru itin. Bunu 3 kere tekrar edin. Daha sonra ellerinize doğru adım atın, başlangıç pozisyonuna geri dönün. Bu üç tekrarlık seriden üç set yapın.

8. Yeni bir mekik denemeye var mısınız? Bu hareketle, omurganızı destekleyen ve karnınızı sırtınıza bağlayan kasları güçlendirecek ve vücut dayanıklılığınızı artıracaksınız. Sırt üstü yatın, bacaklarınız bitişik olsun. Kollarınızı başınızın üzerinden geriye uzanır ve avuç içleriniz tavana bakar şekilde yere koyun. Nefes alırken, kollarınızı tavana doğru kaldırın. Çenenizi göğsünüze, göbeğinizi omurganıza yaklaştırmak ve sırtınızın alt kısmında C şeklinde bir kavis oluşturmak için karın kaslarınızı kullanmaya odaklayın kendinizi. Omuzlarınızı yerden kaldırırken nefes verin, vücudunuzu kavislendirmeye devam edin ve ayak parmaklarınıza ulaşmaya çalışın. Daha sonra kollarınızı omuz seviyesinde tutup, geriye doğru kıvrılırken, aldığınız C şekliniz bozmayın. Omurgalarınızı yavaş yavaş yere indirin ve hareketi bitirirken nefes verin. Bunu 8 kez tekrarlayın.

9. İp atlayın. Formda kalabilmek için bir spor salonuna gidip, orada bulunan türlü makineyi kullanmanız gerektiğini mi sanıyorsunuz? O zaman yanılıyorsunuz. Haftada 4 kez ip atlamak, performansınızı geliştirmek açısından en iyi sporlardan biridir. Sadece kol ve bacaklarınızı şekle sokmakla kalmaz, aynı zamanda da tonla kalori yakar. Isındıktan sonra, ayaklarınızı destekleyecek ayakkabılarla bir dakika boyunda ip atlayın. Bunu on dakikaya çıkarmaya çalışın. Eğer atlama ipiniz yoksa, kollarınızı sallayıp, sanki ipiniz varmış gibi de yapabilirsiniz. Çalışmanıza biraz renk katmak için, tek bacaklı zıplama çalışması da yapabilirsiniz. Her bacak için 50 sıçramayla başlayın ve bunu 100'e çıkarmaya çalışın. Bu konudaki yeteneğinizi artırdıktan sonra, hem zıplayıp, hem ip atlayabilir, ya da koşabilirsiniz.

10. Beyninizi eğitin. Çoğu insan, eğer harika görünürlerse, kendilerini harika hissedeceklerini düşünürler. Oysa durum tam da tersidir. Eğer kendinizi harika hissederseniz, harika görünürsünüz. Vücudunuzu her gün sahip olmadığınız ve beğenmediğiniz tarafları için yargılayıp cezalandırmaktansa, her gün birkaç dakikanızı vücudunuz başardığı harika işleri düşünmeye ayırın. Ne gibi mi? Mesela kalp atışlarınızı dinleyin (saatte 6 bin, bir günde 144 bin ve bir yılsa 30 milyon kez!). Vücudunuzun mucizelerini keşfetmek, kendinize güveninizi artıracak ve kendinizi çok daha iyi ve dayanıklı hissedeceksiniz

SIRT AGRILARINA EGZERSİZ

Duruş bozukluklarının zamanla sırt ağrısı, nefes almada zorluk ve kaslarda şiddetli ağrı gibi sağlık sorunlarına neden olduğu bildiriliyor. Uzmanlar, özellikle gençleri ve hamileleri dik durmaları konusunda uyarıyor. Mayo Clinic uzmanları, duruş bozukluklarının insan sağlığında bazı olumsuzluklara yol açabileceğini bildiriyor.

Duruş bozukluklarının sıklıkla; kısa görünmek isteyen uzun boylu gençlerde, büyümeye başlayan göğüslerini gizlemek için omuzları içe çeken buluğ çağındaki kızlarda ve hamilelik döneminde alınan fazla kilolar nedeniyle vücut dengeleri bozulan anne adaylarında rastladıklarını belirten uzmanlar, iyi bir duruş için şu duruş düzeltme egzersizlerinin yapılmasını öneriyor:

· Yere oturun, bir bacağınızı düz olarak ileri doğru uzatın, diğerini ise bağdaş kuracak şekilde kıvırın. İki ucundan tuttuğunuz bir havluyu uzattığınız ayağınızın ortasına gelecek şekilde yerleştirin ve havluyu yavaş yavaş kendinize doğru çekin. Bu hareketi her iki bacağınız için dörder kez tekrarlayın.

· Sırt üstü uzanın, kollarınızı iki yanınıza uzatıp kalçanızı yavaş yavaş olabildiğince yukarı kaldırın. Kalçanızı 10 ile 30 saniye arasında havada tutup bırakın ve bu hareketi üç kez tekrarlayın.

· Sırt üstü uzanın, önce bir dizinizi sonra diğerini elinizle göğsünüze doğru çekerek esnetin, her iki bacak için bu işlemi dört kez uygulayın.

· Ayak uçlarınızı topuklarınız ayrı kalacak biçimde birleştirin, kollarınızı iki yanda rahat bir şekilde tutun. Başınız dik durumdayken omuzlarınızı geriye doğru itin, bacak kaslarınızı yardımıyla kalçanızı ve karnınızı kasın.

Duruş bozukluklarının zamanla sırt ağrısı, nefes almada zorluk ve kaslarda şiddetli ağrı gibi sağlık sorunlarına da yol açabileceğini bildiren uzmanlar, dikkat edilmesi gereken noktaları ise şöyle sıralıyor:

· Ayaktayken çenenizi öne çıkarmayın, omuzlarınız geride, başınız ise dik olsun

· Yüksek topuklu ayakkabı giymekten kaçının

· Otururken bacaklarınızın paralel olmasına dikkat edin

· Uzun süre oturmayın.

· Otururken ve ayaktayken vücudunuzun aldığı şekle dikkat edin, sık sık duruşunuzu düzeltin.

· Dik durmanıza yardımcı olacak egzersizler ve yoga yapın.

ZAYIF BACAKLARA ULAŞMANIN 3 YOLU

Kadınların büyük bir kısmı bacaklarından yakınıyor. Hoş ve ince bacaklara sahip olmak için ameliyatlara boyun eğmeniz veya el yakan egzersiz aletleriyle uğraşmanız gerekmiyor. Daha düzgün bacaklara sahip olmanın yolu, iyi bir diyet ve klasik egzersizlerden geçiyor.

Uzmanlara göre, alt butlarınızı inceltmek için o bölgeye yönelik egzersizler yapmak gerekiyor. Sadece yürüyüş yapmak, merdiven çıkmak ve aerobik yapmak bu sorunlu bölgeyi şekile sokmaya yetmiyor.

Yağlı ve yumuşak bölgeyi sıkılaştırmak için bölgesel egzersiz sağlayan spesifik hareketler yapmak gerekiyor. Doğru noktaya doğru çeşitte ve yeterli miktarda egzersizle odaklanmak gerekiyor. Aynı hareketi fazla yapmak vücudunuzu şekle sokmak yerine zarar verir.

Size önereceğimiz egzersizleri her bacak için 15 kez tekrarlayın ve dinlenmeden bütün egzersizleri tamamlayın. 3 egzersizi de yaptıktan sonra 15 dakika dinlenin ve bu kombinasyonu iki kez daha tekrarlayın.

Bir ayak havada olacak şekilde yatarak iç butları sıkıştırmak :

Omuzlarınız yere temas edecek şekilde sırt üstü yatın. Bacaklarınızı ileriye doğru iyice gerin ve dizlerinizi kırmadan düz tutmaya çalışın. Sağ topuğunuzu yerden 15 cm kadar yukarıya kaldırın ve sol bacağınız gergin haliyle dururken sağ topuğunuzu diğer ayağınızın soluna kilitleyin. Sağ topuğunuz sol topuğunuza kavuşturana kadar bu yönde bacaklarınızı gererek hareket ettirmeye devam edin. Hareket ettirdiğiniz bacak üzerindeki basıncı kaldırmadan başlangıç pozisyonuna dönün. Aynı hareketi sol bacağınızda tekrarlayın.

Tek ayak üzerinde ayakta durmak :

Sırtınız dik bir şekilde ayakta durun. Bacaklarınız arasında biraz mesafe olmasına dikkat edin. Dizleriniz gergin bir şekildeyken sağ bacağınızla 15 cm çapta bir daire çizmeye çalışın. Diziniz ve kaslarınız olabildiğince gergin bir şekildeyken sağ ayağınızı sol ayak parmaklarınızın üzerinden geçirin. Harekete sağ topuğunuz sol topuğunuza değişene kadar devam edin. Bacaklarınızın gerginliğini bozmadan başlangıç pozisyonuna geri dönün ve hareketi sol bacağınızda tekrarlayın.

Makas şeklinde uzanarak :

Sırt üstü yatın ve bacaklarınızı öne doğru gerin. Topuklarınız temas halindeyken ayak parmaklarınızı uzanabildiğiniz kadar uzak bir mesafeye gerin. Ayak parmaklarınızın ve bacak kaslarınızın gerginliğini bozmadan bacaklarınızı makas şeklinde açabildiğiniz kadar çok açın. Dinlenmeden başlangıç pozisyonuna dönün ve hareketi tekrarlayın.

biz burada birlikte hem eğleniyoruz hem zayıflıyoruz.Umarım sende hedefine ulaşırsın.Miktar az ama bünyen zorluyo anlaşılan seni...

hoşgeldin bu arada...bol paylaşım yapmaya özen gösteriyoruz canım bu motivasyon açısından da önem taşıyo..

Son düzenleme:

evet bünye önemli genelde evdeyim zaten güzelim elimden geldiğince ilgilenirim takımla motivasyonum açısından da iyi olur bence de

şimdiki kilom 65 hedef kilom 60 canım

milleeeeeeeeeeeeeeeeeeeet ben daha kahvaltımı yapmadımmm
hala daha yememiş olamazsın neler yedin bakalımm.Genel de günde kaç öğün yiyorsunuz arkadaşlar..
bu arada bişey unuttumm..
günaydın herkese bol kilo kayıplı hiç kaçamaksız günler ben kaçarım..
saol canım sanada

afiyet olsun canım sanırım daha önec mezun olmuşsun hayırlı olsun

saat 2,30 oldu kimseler yok hep sessiz midir böyle

bu arada ben kahvaltı da peynirli kepekli tost yedim ynında da form çay içtim
1 de de bir kase sebze çorbası içtim(içinde her türlü sebze var evde ne varsa koydum blendırla çektim bir de)

kuzu ben de listeler var
bana mail adresni yolla
sana bi klasör atcasm
hedef kilolar
şimdiye kadar emzzun olanlar
kendi isteğiyle ayrılanalr
diskalifiyeler
herşey ben de var
uğraşma boşuna

hoşgeldin
hafta sonu genelde sakindir
hafta içi daha yoğun olur her zaman

hey maşallah kuzu yaramasın inşallah

şimdiki kilom 65 hedef kilom 60 canım

Hoşgeldin canımcımAz bir kilon var,en kısa sürede vereceğine eminim:)

Çıtırlarım takıma yeni birini davet ettim 2-3 kişiden pek hayır yokbizler yoğun olduğumuz zaman kurtarır belki

Aynen cnm sana katılıyorum.Geceleri ben yapayalnız kalıyorum,grup grup geziyorum valla

Oy fıstık maşallah..Sen halledersin bu durumu şimdi.Biraz az yersin,bol su içer ve bitki çaylarına verdin mi bugün kendini tamamdır.o kadar yiyecek geldiği gibi geri gider

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…