Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

menumu yazaayım çünkü bu saatten sonra artık yemıcegım için yazabılırım
sabah 2 haslama yumurta 1 kepek ekmek 1 yesıl cay
öğlen 1 küçük tost 1 kahve
aksam közlenmış bıber patlıcan kıymalı bır yemek yarım kase yogurt 2 kepek ekmek
3 lt su

seng cim canım püskütün sormuş olduğu soruyu yanıtladım.sağol

herkeslerede merhabalar arkadaşlarrrr
tamam canım :) merhaba...
ohh miss. her güzel şeyin bir sonu vardır be canım :) bir de şu kiloların sonu olsa çok sevincem :)

evet çok güzeldi
evet bu sabah itibariyle işteyim
evdede bi sürü iş var çamaşır var bi sürü yıkanacak
evde dağınık yarın misafir var
aksam eve gidip bide evde çalışacağım
valla hayatım yakın olsak dersten kalan zamanımda yardım etmek isterdim ama maddi mesafeler var...tabi manevi mesafeler asla
başarılar Ece, umarım sınavların iyi geçer
teşekkür ederim hilalim...
Hasretcim benim saçlarım da ünv dökülmeye başladı , sonra iyice arttı. buranın suyu da çok kireçli , onun için çok dökülüyor. inş tedavi işe yarar , zamanında müdahele etmek gerekiyor..
bende de var dökülme ama yaşım falan daha erken olduğu için öyle belli olanlarından değil.Sadece evi süpürürken cinnet geçirtecek seviyede kaplıca denemelisiniz derim.Fırsatı yaratması zor biliyorum ama çok iyi geliyor ...
ayy elma rendesine ben azıcıkta süt ekliyorum bazen çok güzel oluyor...tatlı yiyorum diye de kendimi avutuyorum
ben cıktım kızlar
görüşürüz canım..

oh maşallahama ama spor?:26::26:

yoruldum biraz kafa dağıtayım dedim..Birazdan spor yapıcam.Hazır evde kimseler yok kimse deli gözüyle bakamaz
kendime az şekerle kahve yaptım.böyle acısına alışırsam şekersiz içmeye de başlayabilirim.İştah kapattığını duymuştum.ara ara iyi olur...
Hemde bi kendimi deneyim dedim çevremdekiler bize geldimi sürekli dalga geçiyor e artık büyüdün istemeye gelseler (o biraz sıkar okuyorum ben) ne yapcan kız olduğunu göster bakalım falan diye.Oldu da zorla yaptırdılar köpüğü falan denk getirebilir miyim acaba dedim ayy maşallah bana
kızlar artık kendime günlü yapılacaklar listesi yapıyorum.Öyle olunca yavaş yavaş tamamen uymaya başlıyorum.dün 20 maddenin 4te birini uygulayabildim.bugn 4te3ü olacak...bugünkü maddeler 12 tane ama dünküler düne göreydi bugünküler bugüne göre...

menüm:
06:30 1 kk peynir 1 dl kepekli ekmek 1 br şekersiz çay
09:30 1 ceviz
11:20 1 küçük elma(amasya elmaları oluyo ya onlar gibi)
13:20 2 yk. pilav(bunu kendime göre yaptım yağsız ve tuzsuz) 4 yk. bezelye 125 gr yoğurt
15:30 1 çay bardağı yr yağlı süt
18:00 1 br. acılı domates çorbası 4 yk bezelye 1 kase yoğurt 1 dl kepekli ekmek
19:45 1 küçük elma
....

2 yeşilçay 2 lt su
1,5 saat spor

araştırmayı paylaşmak istedim canlarım.şimdide arşivime atıyorum.

Uzmanlara göre bahar yorgunluğu metabolizmadaki hormonal değişimlerden kaynaklanıyor. Diyetisyen Berna Ertuğ, metabolizmanın baharla gelen bu değişimlerine uyumu için beslenme alışkanlıklarının da değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Yeterli ve dengeli beslenmenin önemine değinen Ertuğ'a göre, besin çeşitliliği yapmak ve tek tip beslenmekten kaçınmak gerekiyor. Ertuğ, “Bütün besin gruplarını içeren bir öğün tüketmeye çalışın. Örneğin bir öğününüzde kıymalı sebze yemeği veya tavuklu salata, 1 su bardağı ayran ve 1 dilim ekmek tüketerek besin çeşitliliğini sağlayabilirsiniz. Günün en önemli öğünü olan kahvaltıyı kesinlikle atlamayın. Beyaz undan yapılmış besinler yerine; kepek, çavdar, tam buğdaydan yapılmış tahıllı besinleri tercih edin” dedi.

KÜÇÜK PORSİYONLARLA, SIK SIK BESLENİN
Düzensiz tüketilen öğünler, uzun süren açlıklar kan şekerinin dengesiz düşmesine ve yükselmesine neden olabileceği için bahar yorgunluğu belirtilerini artırabilir. Bu nedenle günde 3 ana, 3 ara öğün olacak şekilde az az ve sık sık 6 öğün tüketmeyi tavsiye eden Ertuğ, bahar yorgunluğu ile baş etmek için şu önerilerde bulundu:

SU TÜKETİMİNİ ALIŞKANLIK HALİNE GETİRİN
"Havaların ısınmasıyla oluşabilecek su kayıplarını önlemek ve mevsimsel değişikliğe bağlı dolaşım problemlerinden kurtulmak için bol bol su tüketin. Susamadan su içmeyi alışkanlık haline getirmeye çalışın. Günlük 2-3 lt (10-15 su bardağı) su tüketerek dolaşım sistemini daha düzenli hale getirmiş ve toksinlerden kurtulmayı sağlamış olursunuz.

ALKOL TÜKETİMİNİ SINIRLAYIN
Mevsim geçişlerinde yüksek miktarlarda tüketilen alkol, problemlerinizin daha da artmasına neden olur. Bu nedenle alkol tüketimini minimuma indirmeye çalışın. Ayrıca tercihlerinizin hafif alkollü içecekler olmasına ve 1-2 kadehten fazla tüketmemeye özen gösterin.

KAFEİNİ KONTROL ALTINDA TUTUN
Gün içerisinde yorgunluğu atmak, uyanık kalmak için sıkça tükettiğimiz çay, kahve gibi kafeinli içecekleri kontrol altında tutun. Yüksek miktarlarda alınan kafein, kalp çarpıntısına ve vücutta su kaybına neden olabileceği için özellikle mevsim değişikliğindeki sıkıntıları tetiklememek adına kafein alımını minimumda tutmaya özen gösterin. Kahve, çay, asitli içecekler gibi kafeinli içecekler yerine rahatlatıcı özelliğinden dolayı bitki çaylarını tercih edebilirsiniz.

YETERLİ VE DÜZENLİ C VİTAMİNİ ALIN
Gün içerisinde özellikle C vitamini içeren sebze ve meyve tüketimini arttırın. Beslenmenize brokoli, ıspanak, yeşil sivri biber, maydanoz gibi yeşil yapraklı sebzeler ve portakal, kivi, kuşburnu, greyfurt gibi meyveler ekleyin.

DÜZENLİ UYUYUN
Uykusuzluk ve düzensiz uyuma kendinizi daha yorgun hissetmenize neden olur. Düzenli uyku saatleri, gün içerisinde kendinizi daha enerjik hissetmenize yardımcı olacaktır. Günde 6-8 saat uyumaya çalışmalısınız.

FİZİKSEL AKTİVİTENİZİ ARTTIRIN
Haftada 3 gün yapılan tempolu yürüyüşler, yüzme, gevşeme egzersizleri sizi yorgunluğa karşı koruyacaktır. Eğer “vaktim yok” diyorsanız en azından aktif yaşam tarzı için yürüyerek gidebileceğiz yerlere arabasız gitme, asansör yerine merdivenleri tercih etme gibi küçük aktivitelerle de yaşam tarzınızı değiştirebilirisiniz.”​

herkese gunaydın buradada hawa kotu
ıcım bı tuaf oluyo bole hawalrda
sabah uyanamdık gec geldım ıse:18::18:
Oooo neyse patron kızmaz,kendi de geç kalmış
Tamam hilalcim,yani ben o albenileri yesem ne olurum bilemedim,heleki gece...:26:

Canım verdiğin güzel bilgiler,hikayeler için sağol,yeşilçay bitkiçayları su yerine geçiyor mu yoksa ayrıca 2 litre mi içmek gerekiyor??? en tecrübeli sensin bu konuda....
Süper menü....Bu hafta 67 olacaksın ...
[

slm kızlarr
ben geldimmm

hoşbuldum kıslar bende sizleri özledim
artık hasret sana yetilmem imkansız ne çabuk kilo alıyorum yaww
10 günde 3 kilo aldım ama üzgün değilim yeim içtim bitti gitti
sen kaç kg oldun hasretim?
Canım hoşgeldin ,tatilinin güzel geçmesine sevindim,hava değişiminden ödem olmuştur bence....
aslıııı su iç yaff enguzel metabolızma hızlandırıcısı ve ödem atıcı
Sonra benim gibi wc de yat,,,Ya ece ben de ödemmi çok da gece sürekli wc ye taşınıyorum,dışarı çıksam napıcam bilemedim,sorun ben de mi:44:
kızlar ben geldim..Ama yarın tarih sınavım var o yüzden ara ara gelicem.Şu sınavlar bir atlasa kurtulacam inş...
Başarılar canım....
Ayrıca verdiğin bilgiler için sağol

Son düzenleme:
anacıııım...tam 8 dakika ara vermeden oynadım karnıma ağrılar girdi valla :) yerlerde oynadım resmen...terler sızıyor sırtımdan...0,75 lt suyu bi kerede içtim eheheheh :)

Seni görmek isterdim,hiç oynayamam ,kazulet gibiyim..

est. ablacım. O insanın yapısına göre değişir.Bende öyle her yerde oynamam bi kere bir düğünde(yakın bir ablamdı düğünden kısa süre önceye kadar) astım suratımı oturdum aşağı bende gözü olan karının teki de geldi diyo bundan tam osmanlı karısı olurmuş şuna bak dedi :) :)

Bende menümü yazayım yemeğimi birazdan yicem
SABAH 2 dilim çavdar ekmeği,peynir,domates,salatalık,5 zeytin,şekersiz kahve
ARA meyve soda
ÖĞLEN yumurtalı pırasa,salata,1 dilim ekmek
ARA 5 hurma,2 avuç leblebi,2 kupa yeşilçay
AKŞAM yoğurt ile pırasa yicem
SPOR 1 saat yürüdüm
Su şimdilik 1,5 litre oldu,bitki çayları hariç..

kuzum kız ben burdayımda yemek hazırladım oğluşumla oynastık.su hiçbirseyın yerını tutmaz suyu ıceceksın bitki cayıyla kahveyle kıyaslamak yok .su sudur
canım ya hafta sonu annemlerdeydım ya yeme duzenım bozuldu.toparlayamadım.bugun kanal d de bır kız cıktı anoreksıya nevoz dıye ayy cok korktum.bende aksam okuz gb yedım .ne yedın deme ne bulursam.ustunede 5 bardak sınamekı içtım valla.kalabalıga gıdınce evde duzenı tuttturmak zor oluyor.bıde havalardan oturu yemek yemem duzensızleştı.guneşi görunce duzene gırıyorum valla .bunalımdayım sankı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…