- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #62.641
bursaya canım:)
bursayı severim mudanyayıfalan benim yerıme de gez tatlım
canım ben lise dönemlerinden beri diyet yapıyorum hiç zayıf olmadım hep normal oldum ünv sınavı nı kazandım ama uzak diye göndermedıler 2. Tercihlerde 78 kılolardayken 91 kilo oldum eylül gıbı basladım rejime akapuntura gittim staj yaptıgım yerde işe girene kadar 13 kılo verdim 8 ay içinde 70 oldum sonrada kendi çabamla 65 i gördüm tüm gardolabı degiştirdim ( şimdi hepsi bazanım altında ) sonrada kılo yu koruyamadım durum bu stres di tartılmadım bır baktım kı 86 olmusum buraya basladım arkadasların yardımı ıle 78 oldum yılbaşına kadar 65 olmak istiyorum hayırlısı ile
herkese selamlar, ben geldim :)
o zaman her psikolojiyi yaşamış birisin. Yani hem normal kiloda oldun, hem kilolu oldun, hem verdin hem aldın.
Ben 10 yıldır rejim sektörünün içindeyimsenin, benim gibiler hangi hatalarla kilo alabileceklerini bilirler. üstelik 2 kilo alıp dönsen bile o 2 kilo moralini çökertmeye yetebilir. Ananen çok mu güzel yemek yapıyor, kararında yiyeceksin. Tatillerde iştahın mı açılıyor, kontrolde tutacaksın. Kendine işkence etmene tabiki gerek yok. Ama unutma, verdiğin kiloları her geri alışında metabolizmanı dengesizliğe sürüklüyorsun ve tekrar kilo vermeni zorlaştırıyorsun. Bu kadar zamanda, yeri geldiğinde bu kadar güçlükle verilen kiloları 2 börek uğruna geri almaya değer mi?
Bir de senden bir şey isteyeceğim. "kilo alıp da dönerim kesin." deme, yoksa alıp da dönersin. Düşüncelerini olumlu yönde tut. Yapman gerekenleri yaptığında zaten kilo almazsın, verirsin. Olumsuza konsantre olup da onu yaşatma kendine...
herkese selamlar, ben geldim :)
annanem guzel yapar pıdesı mesurdur bayram geliyo baklavayı kendılerı yapıyolar 4 teyzem var hepsi annem gibi çok severler beni bende onları kalabalıkta yedıgın sey daha tatlı yenıyor ama dedıgın gıbı kılo alırım demeyecegım zor olacak ama kılo almayacagım öneriler söyleyın canlarım tok tutacak ögun yerıne gececek nohut götürssem yesem acıktıkca nasıl olur sızce
"kilo almayacağım" da deme, "kilo verip döneceğim" de
nohut eğer, nohut yemeği ise bence güzel olur, tok da tutar. Onun dışında yoğurt ye, meyvelerini daha posalı olanlardan seçmeye çalış. Esmer ekmek ye. Seni acıktırdığını bildiğin yiyeceklerden uzak dur. Bol bol su iç. Baklavalar meydana çıktı mı, sen kaç :) onları önüne çıkan tuzaklar olarak düşün. Kalorili yiyecekler gördün mü yürüyüşe çık.
Bir önerim daha olacak. Tatilden önce kendine bir mektup yaz. Yazabildiğin kadar uzun tut. Tatilini nasıl geçirmek istediğini yaz, neleri yemek istediğini ve neleri yemek istemediğini yaz. Bazanın altındaki kıyafetlerini yaz. Kısacası seni yoluna geri döndürecek her şeyi yaz. Mektubu her zaman yanında tut. Canın bir şey yemek istediğinde de, önce onu oku. Ben yapmıştım bir aralar, çok işe yarayan bir yöntem...
Teşekkürler kızlar bi geçmişi okuyayım dedim, galiba bayaaa geriye gitmişim :) ancak gelebildim.
Ya burdan mezun olanlara o kadar çok imreniyorumki bigün bende mezun olurmuyum acaba?
bu arada yazdıklarınızı okurken bişey keşfettim.son dönemlerde kilo verme konusunda motivasyonumun neden bozulduğunu anladım. çünkü panik yaptım yine, bayram öncesi memlekete gitmeden şu kadar kilo vereceğim diye çok kastım kendimi. ne zaman bu kadar strese girsem daha çok kilo alırım ben o yüzden kendimi rahat bırakmaya karar verdim. Ben bundan 5 ay önce başladığım diyet maratonunda tam 11 kilo vermeyi başarmıştım. 112 kilodan 101 e düşmüştüm. ama tatildi şuydu buydu derken şuan 104 kilo oldum. ama şimdi tekrar motive olup başlamam lazım, bikaç gündür dikkat ediyorum ama tam motive olduğum söylenemez. çünkü canımm çok tatlı istiyor. 14 aylık bir oğlum var, emzirdiğim için tatlı isteğim çok oluyor.
Kızlar gecmise bı bakayım geleyim
Bugün yoğundum yine oğlanı hastaneye götürdük yarın sünneti varya muayenesi yapıldı
Çok kaynattinizmi bı bakayım
Geliyorum
İstanbul'dan kimse yok heralde, ben tek kaldımBu arada günler sonra ilk defa yemek yedim, çok mutluyum :) Ama menümü toplu bir şekilde akşamları yazmaya karar verdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?