- Konu Sahibi Cherry Mom
- #64.121
Kızlar... Yavaş yavaş başlayalım kural belirleme işine artık. Ben şu an aklımda olanları yazıyorum. Bunlar hakkında bana fikirlerinizi söyleyin. Kendi önerileriniz varsa onları da yazın.
Bir de diskalifiye takımın kendisine kalmış bir şey mi, yoksa illa genel belli bir kural dahilinde mi diskalifiye yapılıyor? Bu konuda bilgisi olanlar varsa lütfen yazsın. Karar defterine baktım ama işime yarayacak bir şey göremedim. Ve de diyelim bir üye gelmedi diye "kendi isteği ile ayrıldı" dedik, ya da bir kurala uymadığı için ya da diskalifiye edildi. Bu üyeler gidip "Beni kafalarına göre şöyle yazmışlar, ben öyle bir şey dememiştim." falan diyebiliyor mu? Eğer öyleyse daha ayrıntılı düşünmemiz gerekecek.
-------------------------------
Önerilen Kurallar:
1. Günde 5 mesaj yazmak zorunludur. Herkes 5 mesajı doldurana kadar kendi yazısının üzerine mesaj sayısını yazar: "Mesaj 1, Mesaj 2 vs." 5 mesaj dolduğunda yine yazısının üzerine "---" yazması yeterli olur. Böylece kimse mesaj saymak zorunda kalmaz. Ama hangi üyenin günlük mesajını doldurmadığı veya o gün girmediğinin takibini kaptan ve kaptan yardımcısı yapar.
2. Kilo takip çizelgesi eklemek zorunludur. (Herkes ticker yapmayı ve güncellemeyi öğrensin. Gerekirse ben bu konuda oldukça açıklayıcı bir yazı hazırlayacağım.)
3. "2 hafta üst üste belli bir kilo alan kişi kiloyu verene kadar izinli falan sayılsın." demiştik, izin uygulaması kalktığına göre, ya da kalmasa bile ben bu şekilde kullanılmasından yana olmadığıma göre... 2 ya da 3 hafta üst üste belli bir kilonun üstünde kilo alan üye geri dönmek üzere ayrıldı densin. Bu durumda o üye 6 ay yarışamayacak ama en azından diskalifiye olup bütün şansını kaybetmiş de olmayacak. (Yoksa diskalifiye mi etsek, edebiliyorsak tabi...)
4. Yapılan spor yazılacak. Yapmayan için bir zorunluluk yok. Ama yapanlar çektiği 1 mekiği bile yazsın ki diğer üyelere özendirici
olsun. Ben sporun akşam menüsünün altına yazılmasından yanayım. Böylece birbirimizi topluca görebiliriz.
5. Kaç gün habersiz gelmeyen diskalifiye olsun ya da ayrıldı densin? Bence önceden çok paylaşımcı bir üye değilse 2 hafta olsun. Çok paylaşımcı olduğunu düşündüğümüz bir üye gerekirse 1 aya kadar da beklenebilir. Ama yeni girip paylaşım yapmayanlar diskalifiye olsun. Böylece bu yarışmaya dahil olmak daha ciddiye alınmış olur.
6. Düzenli menü paylaşımı yapılmalı, haftada 2 güne af yapılabilir. Ama en az 5 gün yapılacak. Menülerini yazmayan üye de diskalifiye edilebilir.
------------------------------------
Yorumlarınızı bekliyorum.![]()
Helal olsun kaptan cok guzel yazmışsın bence dediklerin uygulanabilir....