Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

İçtiklerimi kastetmiştim canım, bir etkisi olmadı da, anca kalorisini aldığımla kaldım demek istedim.

Ya bak iyi hatırlattın; ben de bir yandan müzik dinleyeyim. Bende bir huy var; birkaç hafta boyunca müzik dinlemediğim zamanlar depresyona giriyorum. Nedenini üniversitedeyken fark etmiştim; yurtta kalıyordum, müzik dinlemek zor oluyordu. Bir gün bir walkmen almıştım kendime; o zaman bir bakmıştım ki birkaç haftadır nedensiz yere süren depresyonum uçmuş gitmiş.

Geçenlerde de yine bir süredir müzik dinlemediğimi fark ettim. Bu aralar hiç keyfim de yok zaten. Bir de bakıyorum bakıyorum, hiçbir şarkıyı açasım gelmiyor. Açınca yine havasına giriyorum gerçi...

----

Kızlar sizden bir ricada bulunayım. Dinlediğiniz, hoşunuza giden sanatçı ya da grupları yazar mısınız? (Zorunlu değil tabi. ) Arabesk ve metal dışında her müzik türünü severim. Kelt müzikleri, rock, rock'n roll, jazz ve blues özellikle tercihimdir. Barok dönemi favori bestecileriniz ve şarkıları da öyle... Yeni bir şeyler dinlemeye ihtiyacım var. Tavsiyeleriniz varsa itina ile dikkate alınır. Hem belki siz de sevdiğiniz sanatçıya bir fan daha kazandırmış olursunuz, önemli bir şey bu...

çok kıymetli popolarımız var ya ondan ericek diye korkuyoruz

Ay o kadar haklısın ki...
Şimdi ben bu durumda kendime kötülük değil, iyilik yapıyorum öyleyse... :)

Az önce de bir tartılayım dedim; tamam midemde bir sürü su, ayağımda spor ayakkabı falan var ama öylesine devasa bir rakam gördüm ki galiba bisiklete bineceğim. Şeytan dürtmeye başladı. Bir kez daha tartılsam tamamdır bu iş.

Ayy Fundacım bende tam bir müzik bağımlısıyım desem yerıdır. Dinlemeden duramam o derece yanı :) ve ınsanın kesinlikle ruh halini etkiliyor müzik.

aklıma gelenleri yazayım biraz :)

Edith Piaf (bayılırım ve hastasıyım. hiç dinlemediysen ısrarla ve siddetle tavsiye ederim)
Loreena Mckennitt
Jewel
Sarah Mclachlan
Toni Braxton
Sting (yazmazsam ıhanet etmıs hıssederım, mutlaka dınlıyorsundur ama ne olru ne olmaz yazayım :) )
Cranberries
Gary Moore

aynen aynen tamamen popolarımızın ıyılıgı ıcın baska sebep yok

ya ne guzel şeytanmış o. :))) seni dürttükten sonra bana yolla o şeytanı Fundacım

Sinemcim canımcım... Teşekkür ederim tavsiyelerin için. Bilmediklerimin hepsine baktım (bakmaya da devam edeceğim). Ondan cevap veremedim zaten.

Edith Piaf adını duymamıştım hiç. Beğendim. :) Film gibi bir de hayatı varmış kadının.
Garry Moore'u da 1-2 şarkısı dışında dinlememişim. Dinlemediklerimden seçmeler yapıyorum şimdi. :)

Loreena Mckennitt, Sting ve Cranberries'e zaten laf yok.

Sopranoları genelde pek sevmiyorum aslında ama kimilerini de seviyorum işte böyle... :)

Son düzenleme:

evet canım ya sesıne bayılıyorum zaten kadının bırde o sesı dınlerken yasadıklarını dusunce tuhaf oluyor ınsan. bılmeden dınledıgınde, kadının hayatını, hani eskı fılmlerde asilzadeler vardır ya oyle bir hayat yaşamış sanıyor ınsan, cok zarif bir sesi var.

bilip bilmediklerini denk getirmek çok zor tabi :) ben aklıma geldıkce yazarım sana, hatta sende bana yazarsan sevınırım belkı tanımadıgım ama cok sevıcegım ısımler vardır sende

richard marks
peter cetera
mike oldfield
loretta Lynn
lunasa
kate Rusby

ben kalkıyorum simdilik yemek yapma saatim geldi marş marş mutfaga durumundayım
sende spor yaparsın zaten, sanırım, heralde, buyuk ıhtımalle, kesin

Fundacım türkçe dinler misin bilmem ama ben selim gülgören dinliyorum. Henüz yeni yeni tanınıyor kendisi. Ama ben seviyorm şarkılarını. Kutsi şarkılarını ezberi bilirim :) rihanna pon the replay yabancı favorim. Başka da yabancı dinlemiyorm zaten. :)

Türkçe de dinlerim tabi Ececim. Tavsiyelerin için teşekkürler.

bugünkü menüm
sabah
salata(canım sadece bunu istedi)

ara
ballı süt

öğle
salata
2 parça haşlanmış tavuk

ara
1 küçük muz

akşam
yarım dilim kır pidesi (arkadaşım getirmiş çok canım çekti)

Sineeeeeeeeem... Gel buraya da seni omuzlarıma alıp dolaştırayım sokaklarda...

Bunların hiçbirini bilmiyordum.

Peter Cetera kesinlikle çalma listelerime girecek, çok farklı bir sesi var, çok sevdim.
Loretta Lynn'in şarkılarına bayıldım. Aynı şekilde o da artık listelerde...

Ve Lunasa... Ahhh Lunasa... İşte ruhumun sese dönüşmüş hali... İşte müzik... Müzik keltlerde doğdu, kesinlikle öyle olmalı... En güzel ensturmanlar, en güzel melodiler hep oralarda... Kendimle ne yapacağımı şaşırıyorum bunları dinlerken... Bir yandan zevkten 4000 köşe oluyorum, bir yandan ağlayasım, boğaz köprüsünden aşağı atlayasım geliyor. Ahhh, ahhh... Çok çok çoooook teşekkürler. :)

Ben de bugün yayınlayacağım sana bir liste... :) Umarım senin de bu kadar beğendiğin isimler çıkar aradan. :)

Ama önce spor yapacağım, Lunasa eşliğinde.... Sonra da hemen listeyi hazırlayacağım.

Ağlama kız. Ağlanacak kadar vahim bir durum yok. :) Yarım kır pidesinden pek bir şey olmaz.

funda tepkine bayıldım ben burdan hissettim coşkunu

Sinemcim tavsiyeleri deneyeceğim bende. Özellikle şarkı ismi de bekliyorm

canım verdiğim isimler tek şarkılık olsa vereyim de, o isimlerin genelde butun şarkıları cok guzel. ama ısrarla ''banane ben şarkı ismide istiyorum'' dersen, bir ara listemden cıkarıp mesaj atarım sana :))

keşke arkadasın oglen getırseymıs pideyi oglen yeseymıssın nazcım. kucuk bır mıktar ama aksam oldumu sevımsız oluyor

:)))) Ay Fundacım canım benım yaaa... Yerim seni müziği nasıl sevıyorsun işte tepkinden belli :)) Canım cok sevındım hosuna gıden birşeyler cıkmasına. Müzikte yeni isimler keşfetmek hakıkaten cok keyıflı oluyor. (yani deli gibi sevenler için müziği :) )

Ruhuna pozitif işlesin hepsi canım benim, rica ederim. muzik tarzımız benzıyormus oldukca. senın lıstende de ıllakı bana cıkar bırseyler

menumu yazayım, daha aksam yemegını yemedım bırazdan yıcem ama, esim geldi, yemekti, diziydi derken kaynamasın araya.

sabah
1dilim kepekli ekmek
1kk peynır
1 haslanmıs yumurta
1 çay kasıgı kahvaltı sosu

ara
8 badem

ogle
nesfıt+sut

ara
1 elma

aksam
2 kasık kavurma
2 kasık pilav
1 bardak ayran

(kavurmayı kendı yagıyla o da cok az yagıyla pişirdim. pilavıda yaptıgım zaman lapadan bozma gıbı yapıyorum. zaten yagı az koyunca kendı o hale gelıyor)
_________

hımmm sporda ev işinden yapamadım o moda gıremedım ama, bir 30 dk deli gıbı tepinerek dans ettım desem yeridir
aksam diziyi izlerken klasik 200 dambılı yaparım bırde

Ben de bir kaç tavsiyede bulunmak istiyorumm:

The Civil Wars- özellikle 'dance me to the end of love' şarkısına kattıkları yorumu çok seviyorum.

Florence + The Machine - Cosmic Love

John Lennon

BB King

Chuck Berry

Billie Holliday

Pilli Bebek -Eylül Akşamı, Olsun-

Yaşar Kurt - Fırt Emin (Ruhum diye de geçiyor)

Menümm

Sabah
2 dilim kepekli tost ekmeği arasına 1 üçgen krem peynir sürdüm :)
2si1 arada nescafe

Öğle
1 tas domates çorbası
Sütlü kahve

Ara
Badem

Akşam
Balıkk

Sinemcim biliyorsundur/bilmiyorsundur; çok iyi/az iyi olarak ayırmadan yazıyorum. Sıralamayı da rastgele yapıyorum.

Alan Stivell
Secret Garden
The Cheiftains
Irish Rovers
Kings Galliard
Enya
Silly Wizard
Tannahill Weavers
The Corries
Cesaria Evora
Paco de Lucia (Flamenko Gitar sevenler için bulunmaz bir gitarist)

Daha neler neler vardır da bunlar şimdi listelerden bakıp bulduklarım. :)
2 tane de video olarak paylaşacağım; bir tanesini istediğim şekilde bulamadım gerçi... Ama bulduklarım arasından paylaşacağım.

verdiğin izinler için teşekkür ederim fundacım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…