- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #70.881
iyi akşamlar ,gece acil bir telle hasteneye gittik eşimin annesi kalp krizi geçirmiş diye (sonradan spazm olduğu anlaşıldı) yaklaşık 3 hafta öncede olmuşdu ,her neyse ben öğleye kadar yanındaydım ve bir ara ben nete girmeyi başardım ama sanırım sinemin ilk paylaşdığı lisdede izinli yazdığı için teldende yazamadığım için çokda zorlamadım kendimi sizi zor durumda bırakdıysam affedin...
yorucu bir gunden sonra şu an evimdeyim geçmişi okudum berivancığım ayrılmış çok üzüldüm ,burda olmak hep bana göre bir fren ve cok faydalı ama genede kendi kararı yapılacak bir şey yok ....
80 kalori diyelim o zaman.
Buyrunuz:
EGZERSİZ LİSTESİ…………..……….(Kalori miktarları 1 saat içindir)
Dans Etmek...........................210
Bisiklete Binmek......................200
Bowling Oynamak...................160
Bahçe İşleri...........................270
Yüzmek................................290
Voleybol...............................260
Yürüyüş...............................200
Rampalı yürüyüş....................550
Step/Aerobik.........................400
Koşmak................................550
Merdiven Çıkmak....................400
Paten yapmak........................120
Alışveriş................................150
Eliptik bisiklet yürüyüşü............400
Özlemişim bu cezayı vermeyi.Ay içimde ne gıcık biri varmış meğer; kaçamak yapanlara gizli gizli "ohhh, yanına kalacak mı sanmıştın? söke söke alırız o kalorileri geri..." diyormuşum da haberim yokmuş.
Bu kural ilk geldiği zaman ilk cezayı ben yemiştim, hatırlıyorum.
Bir de biz bu kuralı "kaçamak nedir?" tartışması yüzünden kaldırmıştık. :18::18::18: Onu da hatırladım.
En azından Ayşegül'ün çikolatasının kaçamak olduğuna karşı çıkan kimse yoktur.
Funda'cım şimdi mutfak dolaplarımı silicem sanırım ve spor yerine geçer. di miiiii?:26:
iyi akşamlar ,gece acil bir telle hasteneye gittik eşimin annesi kalp krizi geçirmiş diye (sonradan spazm olduğu anlaşıldı) yaklaşık 3 hafta öncede olmuşdu ,her neyse ben öğleye kadar yanındaydım ve bir ara ben nete girmeyi başardım ama sanırım sinemin ilk paylaşdığı lisdede izinli yazdığı için teldende yazamadığım için çokda zorlamadım kendimi sizi zor durumda bırakdıysam affedin...
yorucu bir gunden sonra şu an evimdeyim geçmişi okudum berivancığım ayrılmış çok üzüldüm ,burda olmak hep bana göre bir fren ve cok faydalı ama genede kendi kararı yapılacak bir şey yok ....
fundacığım bu anlattığım gibi kayın valıdem gene rahatsızlandı anjuyo oldu ama şu an cok ıyı şükür sonuçda çok ıyı çok sevindik.bende geçmışi okuyordum cnm...
hahah ay Fundaa hep tost yazıyordum hiç sormamıştınız, sucuk falan yok, kaşar peyniriyle yapıyorum ben tostları bir dilim koyuyorum sadece. 2 dilim tost ekmeğiyle. Peyniri de oturup bir kalıp yemedim yav, 3 çatal peynir aldım zeytin de 4-5 tane falanCeza sistemi gelince menülerin ayrıntısı da arttı
illa ki bu listeden me seçmeliyiz .o zaman ev işlerinide ekleyelim listeye...
Geçmez.
Bak bakalım listeye "dolap silmek" var mıymış?
Raacım geçmiş olsun canım. :26: Neyse ki şu an iyiymiş...
İzinli yazılmış olmanın avantajını kullandık, evet. Yaşadığın durumun zorluğunu anlıyorum. Ama listede geçmemiş olsan da kendi notlarıma seni "1 kere bildirim yapmadı." olarak işliyorum. Bunu da kötü niyetin önünü almak için yapıyorum, biliyorsun. Normalde 3. kez bildirim yapmayan diskalifiye ediliyor. Yani şu anda senin için bir tehlike yok.
Hep yazıyordun da biz sormuyor muyduk?Hep ben yokken mi yazıyordun acaba? :) 5 zeytine "biraz" diyemeyiz ama, 5 zeytin 45 kalori yapıyor.
Cık, cık.
Olmaz.
Eski listeye fırsatı olmayanlara kolaylık olsun diye eklemiştim ama sonra herkes 2 dilim börek yiyip, ardından 20 dakika ev süpürüp "sporumu yaptım" kıvamına gelince kaldırmıştım onu... Yani Sinem'in yayınladığı kuralın fırsatçılardan arındırılmamış hali.Hatta alışverişi de çıkaracağım listeden. "Bakkalı gittim geldim, cezamı ödedim." olmasın o da sonra. Nasılsa yürüyüş denen bir şey var, herkes onu yapabilir.
Üstelik o zaman da demiştim, yine diyorum. Yaptığınız aletli/ aletsiz bir spor varsa ve onun listeye dahil edilmesini istiyorsanız, bunu yazmanız yeterli. Ben internetten bakıp makul olan kalorisini bulur, onu da listeye eklerim.
Kılını kıpırdatmadan 2. olan takımımı tebrik ederim efendim.
Etap 2. olduk kızlar.
Ayrıca bir hızla aramıza katılıp, bir hızla takı takır mesajlar atıp, bir hızla listeye girdiği ilk haftadan %2.73 ortalama ile takımımızın 1. si olan Nur'u tebrik ederim.
Az daha kaçamak yapmasaymışsın bireysel dereceye de girermişsin Nurcum. :)
tamam cnm yapılacak bir şey yok ,ama funda hem bu hafda izinli yazıp hem bildirim yapmadı cezası alınıyormu ,birde mesala benım bu durumum gibi durumlarda ne oluyor yani nete gırılemiycek durumlar olduğunda,ne bileyim mesela tanıdık olsak tel açılır falan ama hakkaten çaresiz durumlar olabılıyor..
hahah peki tamam, şimdi ben de ceza alıyor muyum ?
Bu haftanın birincisi 4. takım, ben de sayfalarına bir bakayım dedim de, takım olarak trambolin(trampolin diye biliyordum ben ama böyleymiş doğrusu sanırım) almışlar, o baya hızlandırmış. Şimdi bunu araştırıyorum bu kadar etkili mi diye, hem eğlenceli hem etkili diyorlar, ama benim ip atlama olayı gibi anladığım kadarıyla, çok kolay sanıyorsun fakat 10 dk.da nefes nefese kalıyorsun
Trambolin muhabbeti hep dönüyordu ama takımca alındığını bilmiyordum. :) Benim için pek uygun değil, çatı katında oturuyorum, tavanım alçak o yüzden. Bir zıplarsam sonra kafamı kırarım.
Bildirim yapılmadı cezası takımlara göre değişken. Kimi takım 2 kere bildirim yapmayanı diskalifiye ediyor. İlk başta ben de 2 kere yazmıştım ama karar defterinde 3 yazdığını görünce, ona uyayım dedim. Normalde biraz kaptanların insafına kalmış bir durum.
Biz takım dışında hiçbir kişiye "Şu kişi mesaj uyarısı aldı, bu kişi bildirim yapmadı." demiyoruz. Hesabını kendimiz tutuyoruz. Ama listelere 3 kere "bildirim yapmadı" olarak giren biri varsa, onu zaten Püsküüt görüyor. Diskalifiye edildiği yazılmamışsa bile edilmesi gerektiğini yazıyor. Ben eğer dün akşam senin kilonu bilseydim, bugün o kiloyla listeye yazardım. Çünkü iyi-kötü tüm kaçamakların +'larının bu hafta yazılıp bitmesi niyetindeydim. Ama kilonu bilmediğim için bir şey yapamadım. Düzenli bildirim yapmaya devam edersen hiçbir sıkıntı olmaz, merak etme.
Telefon mevzusunda çok kararsızım. "İsteyene acil durumlar için numaramı vereyim." diyecek oldum, vazgeçtim. Tamam belki konuşuyoruz ediyoruz ama bu dünyada kimden zarar geleceği hiç belli olmaz. Yani karşılıklı numaralar verilse ve o kişi beni arasa, ikimiz de doğru numaralar olduğundan emin olsak bile içime pek sinmez herhalde. Yüzyüze görüşsek veririm ama bu şekilde pek numara verme taraftarı değilim. Tabi benim gibi düşünmeyen ve bu gibi durumlar için numara vermek isteyen varsa verebilir. O şekilde haberleşilebilir.
tamam cnm ben kural sandım biraz çelişkili gelmişdi,kaptanın insiyatıfındeyse bir şey diyemem tabi.tel durumunu sana özel demedim zaten cnm ben olsam bende sadece benim özelimde kullandığım bir nomu burda asla paylaşmam,orda anlatmaya çalışdığım mesela yakın biri falan olsa ona söylerim oda paylaşırdı(reynayla yaptığım gibi) :)))
Yani 3 kere de illa ki diskalifiye ediliyor ama 2 kere de edenlerin kendi inisiyatifinde demek istedim. :) Raacım pazarlık yapıyormuşuz gibi nahoş bir duyguya kapılmaya başladım yalnız...Ama sanırım anlayabilmek adına soruyorsun...
Ben de telefonu genel söyledim zaten, sana söylemedim. :) Zaten öyle bir talebin olmadığını da biliyordum tabi ki, kendi aklıma gelenleri yazmış oldum sadece...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?