benim hiç bir tarifimde ölçüm yoktur göz kararı yaparım ben malzemeleri sayayım sana sen kendin bulursun normalini... balığı bolca suya koyup haşlıyorsun yanına 1 soğanı bütün haliyle ekliyorum 2 yemek kaşığı sirke ve tuz koyuyorum yarım saat boyunca haşlanması yeterli oluyor bir süzgeç ile süzüp balık etlerini incecik incecik didikliyorum hem kılçıklarını da gözden geçirmiş oluyorsun bu arada... süzdüğün suyu sakın dökme çorbanın malzemesi bu zaten...
ayrı tencereye yağ koyup bir soğan bir havuç ve bir de patates ekleyip kavuruyorum... ardından hemen balık suyunu ekleyip kaynamaya bırakıyorum... bu arada yarım çay bardağı kadar pirinç ilave ettim... ama sebzeler çok ufak doğranacak hatta rendeleyebilirsin... pirinçlede bir kaç dakika kaynattıktan sonra altını kısarak balığın ayıklanmış etlerini ilave ediyorum... tüm malzeme yumuşayınca altını kapatmama yakın bir kaşık un kavurup koyulaşması için ilave ediyorum çorbaya ve ardından kıyılmış dereotu maydanoz ekleyip servise haır ediyorum...