Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Yeminle kaptan olucak kadınsın, işi biliyorsun burdan uzaksam bilinki cozutmanın dibine vuruyorum

cornıcan fotolumu bıldırım yapılacak cekeyım hemen bende oleyse.

yok cnm mıllet taktı fotolu bildirime......bende eşimin telınden cektım ki ilerde bu kıloda mıyım değil miyim dıye sorun çıkmasın dıye....eğer kural devreye gırerse ben her zaman foto koyamam...eşim ne zaman evde olur o zaman ancak......

ben de cektım koyun dersenız koyarım eger kuralsa ama bence sacma bı kural olur ınsanlara guvenmıyormus gıbı ama sende kıoymasaydın cnm burda bırbırımıze guvenmeyeceksek ısımız var o kural arasıdna guven ortamı olusmamıs takımlar ıcındır.

kızlar cetvelınızı lütfen yapın.....kim kaç kılo ,hedefine ne kaldı hepsını ordan takıp edıyoruz....hepsını aklımıza yazamayız ki......

ayrıca her cuma düzenlemenızı de yapın.....motivasyonunuza motıvasyon ekleyın.......çizelge ilerledıkce daha cok motıve olacaksınız........

gelleim kilo verip alanlara;

gamze:::: öncelıkle yazacaklarıma alınma...dost acı söyler misali benimkisi....
sen koç oldun mu? oldun..senın örnek olman gerekiyor.....bu nasıl bır yeme bıcımı.işe gırdıkten sonra iyice cozuttun bugunun tartı gunu olduğunu bıle bıle o yedıklerın..... her hafta yenı bır haftaya başlıyorum dıyorsun ama uygulamaya gelınce fıssss

sen artık sadece kendınden degıl aysunaydan da sorumlusun.imam böyle yaparsa cemaat ne yapar.....lütfen ,ben özrünü ancak bu hafta aldığın o kiloyu gerı verırsen hatta uzerıne kılo ekleyip verırsen kabul edecegım.....

jujum::: jujum senı tebrık edıyorum..... ricamı kırmayıp son 1-2 gun karboyu azalttığın için.....aslında bu 3 gun deneme surecıydı bızım için ve burdan da anladık ki senın kılo vermenı zorlaştıran etkenlerden biri de karboymus......sakın ek olarak karbo almadığın zaman sağlıksız besleniyorum dıye üzülme.....sen zaten bılınclı bır ınsansın yedıgımız sebze ve meyvelerden de kh aldığımızı biliyorsun......bu hafta buna yönelik beslenelim.....

diğer kilo veren arkadaşlarımı da tebrık edıyorum........

sevda-birsen-gamze yı de kendılerıne gelmeleri için dürtüyorummmmm

ben o zaman pc de tutayım.....bızım takımla alakalı değil cnm.diğer takımların cogu fotodan yana sanırım.......

silemedim fotoyu.....yarım saat gectıkten sonra düzenleme yapamıyoruz mesajlarımız da:44::44::44::44: neyse dediğim gibi olurda haftaya fotolu bildirim şartı gelirse ve ben o zaman ekleyemem dıye zor durumda kalmamak için ekledim......

bosver kanıtlamak gıbı bı ıhtıyacın yok yemısım dıger takımları hıc umrumuzda olmaz sen su kılodayım sukadar evrdım demıssen bızım ıcın onemlıdır.suphesı olan dıger takımlarada gerekn cvbı bızzat verırım.bızım takımımızda olmaz ole seyler.bu takım sond erece samımı ve oz sozludur alan aldımd er verende ne kadar verdıgını soler.bana gıore sacmasapan guven ortamıdnan uzak bı uygulama.ısteyenede saygı duyarız tabıkı.

Gül hastalığı (Pityriasis rosea), stres, sıkıntı gibi nedenlerle ortaya çıkmasa dahi stress ile semptomları artış gösteren bir hastalıktır.

Başlangıcında öncelikle sivilceye benzeyen bir doku çıkar, sonra bu doku döküntü haline dönüşür ve kırmızı bir halka halini alır. Yüzde çıkmaz. Bu hastalığın görülmesi durumunda tahriş edici kıyafetler giyilmez ve kese cilde uygulanmaz. Hastalığın geçiş süresi bünyeden bünyeye değişiklik gösterir. Geçtiğindede hiçbir iz kalmaz. Sıcaklayıp terlemeden kaçınılmalı, ıslak tutulmamalı temiz tutulup doktora başvurulmalıdır. Ortalama 20-25 gün süren bir cilt hastalığı.

Pityriasis rosea (Gül hastalığı) her yaşta görülebilen, fakat sıklıkla 10-35 yaşlara arasında rastlanılan döküntülü bir deri hastalığıdır. Döküntü birkaç hafta veya yıl sürebilir. Genellikle hastalık kalıcı bir iz bırakmaz, fakat esmer kişilerde zaman içinde gerileyen kahve renkli lekeler kalabilir.

Hastalığın diğer bulguları nelerdir?

Bu hastalık göğüs veya sırtta geniş pembe bir leke şeklinde başlar. Bu lekeye madalyon belirtisi denir. Sıklıkla bu leke halka şeklini alıp orta kısmı solar, bu nedenle de mantar sanılıp mantar ilaçları uygulanabilir. Bu döküntü mantar enfeksiyonu olmadığı için bu kremler faydalı olmaz. Birkaç hafta içinde çok sayıda pembe döküntü meydana gelir, hatta bazen yüzlerce döküntü gövde kollar ve bacaklarda görülür. Döküntü boyunda, nadiren yüzde görülebilir. Bu döküntüler madalyon döküntüsünden daha küçüktür ve yine mantar hastalığı ile karıştırılabilirler. Döküntüler ovaldir ve sırtta cam ağacına benzer şekilde dağılırlar. Bazen hastalık çok şiddetli ve yaygın olabilir. Hastaların yarısında kaşıntı vardır, özellikle sıcakta kaşıntı artar.

Ara sıra halsizlik ve ağrı gibi diğer bulgular görülebilir. Bu döküntü genellikle 6-8 haftada geriler. Fakat bazen daha uzun da sürebilir. Fiziksel aktiviteler ve sıcak banyo döküntüyü arttırabilir. Bazı olgularda döküntü geriledikten birkaç ay sonra tekrarlayarak birkaç ay sürebilir.

Hastalığın nedeni nedir?

Hastalığın nedeni belli değildir. Sebebi bir bakteri veya mantar enfeksiyonu değildir. Ayrıca bir alerjik reaksiyon da değildir. Herhangi bir iç hastalıkla ilişkisi yoktur.

Bir virüsün bu döküntüye neden olabileceği düşünülebilir. Diğer viral enfeksiyonlardaki gibi hastada halsizlik ve yorgunluk bulunabilir. Fakat hastalığın virüs enfeksiyonu sonucunda oluştuğu ispatlanmamıştır. Diğer virüs enfeksiyonlarının aksine Pitriasis rozasea kişiden kişiye bulaşmaz.

Tanı nasıl konulur?

Tanı dermatolojik muayene ile konulur. Pitriasis rosea genellikle sırtı, boynu, göğsü, karnı ve kol ve bacakların üst bölümünü etkiler. Döküntü farklı kişilerde farklı biçimlerde görülebildiğinden bazen tanıda zorluk çekilebilir. Döküntünün sayısı ve boyutları kişiden kişiye değişir, ara sıra döküntü vücudun farklı alanlarında, örneğin vücudun alt kısmı ve yüzde görülebilir. Gövdede ki mantar enfeksiyonu ile karıştırılabilir. Bazı ilaçlara karşı olan döküntülerde pitriasis roseaya benzeyebilir. Dermatoloji Uzmanınız tanı koymak için bazı kan testleri isteyebilir, gerekirse biyopsi yapabilir.

Tedavi nasıl yapılır?

Kaşıntıyı gidermek için ağızdan alınan veya sürülebilen bir takım ilaçlar kullanılabilir. Nemlendirici losyonlar yazılabilir. Sıcak olmayan ılık banyolar yapılması tavsiye edilir. Döküntüyü arttıracak fiziksel aktivitelerden kaçınılması önerilir.

Bazen kortizon gibi antienflamatuar tedaviler kaşıntıyı baskılamak için verilebilirler. Hastalar bu hastalığın önemli bir hastalık olmadığı konusunda bilgilendirilmelidir.

Unutulmamalıdır ki pitriasis rosea sık rastlanılan bir hastalıktır ve genellikle hafif geçirilir. Bir çok hasta tedavi ihtiyacı duymaz.

İğne 1 tane verdi ve yapma ilaç verdi..Eczane hazırladı ilacımı..Sanırım geçicek, çok şükür

Zaten sorun da bu tatlım, bir kere ipin ucunu bıraktımı tıolayamıyorum, pis bırakıyorum..Fakat o kadar vahim değil be gülüm geçen hafta dahil ben çoğu kez veriyorum kilo, bu arada haftaya sen gör beni

Zaten sorun da bu tatlım, bir kere ipin ucunu bıraktımı tıolayamıyorum, pis bırakıyorum..Fakat o kadar vahim değil be gülüm geçen hafta dahil ben çoğu kez veriyorum kilo, bu arada haftaya sen gör beni

hadı bakalım....cok buyuk atak bekliyorum senden.......

rabiş gelmedi hala ya merak ediyorummm

evet cnm.belki eşi evdedir dıyorum kendı kendıme....bıraz daha bekleyelim yoksa arayacağım....

hasret de gelmedi........dün gırmıstı nete .bu haftadan sonra izinli yazılacak o da......ama bu hafta bildirim yaparım demişti.....zira bu hafta bildirim yapması şart..yoksa bildirim yapmadı olarak geçecek.....

Son düzenleme:
Juju 7.takım izne ayrılıyor malum ben sizinle devam edebilirmiyim

cnm hoş geldin.....juju şuan yemekte olabilir.dönünce fikrini belirtecektir.....juju gelene kadar bize kendinden bahseder misin? sanırım 4. takımdasın.ne zaman takıma girdin? kaç kilo ile başladın?şuan kaç kilosun? boyun -yaşın vs......
yanı mezun olmana ne kadar var onu öğrenmek istiyorum

kızlarrrrr onumuzdekı hafta kendıme hedef koydum hedefım 74.5-75.0 arasında olacakk sızde butun hafta bana destek olun gazz verın cok kalorı yaktıran spor su bu ılısırse kulagınıza banada cıtladın 75 ın altına sornada 70 ın altına ınmem lazım 15 gunde 6 lı rakamları gormek ıstıyorum artık yeter yaa.

evet kısa bir süre de olsa regli günümdü eksi çıkmamı sağladı senin denetimlerin.... Ben öncelikle akşamları aç yatmaya bağladım aslında bunu ama bakalım haftaya göreceğiz asıl sonuçları... Karbo kısmını dikkatli ilerleyelim derim bir gün yiyorsam diğer gün yemeyeyim yada öğlen yediysem akşam yemeyeyim gibisinden ... Miktarları ayarlarız ona göre... Dediğin gibi dukandan biliyorum yediğimiz sebze meyvedede carbo var yetiyordurda vucuda bakalım duruma göre ... Ben memnunum hayatımdan böyle devam...

gül hastalığı (pityriasis rosea), stres, sıkıntı gibi nedenlerle ortaya çıkmasa dahi stress ile semptomları artış gösteren bir hastalıktır.
kuzum öyle yoğun bir sıkıntı stres altındamısın ki çıktı bu hastalık sende bilmediğimiz bişi mi var???

juju 7.takım izne ayrılıyor malum ben sizinle devam edebilirmiyim
elbette neden olmasın kapımız açıktır ama şunu bil burada sıkı denetim var diyet geçmişini bilmiyorum ama bize gelmeye kararın kesinse onuda öğreniriz elbet

ben bildirim bitmiştir diye geldim ama bıraktığım gibi eeeeeeeeee nerde bu millet nerde

yuhhh diyorum ve bu konuda seni tasvip etmediğimi de bildirmek istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…