- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #99.801
yani dengeli ama 6 yerine 4'e düşürebilirsen zamanla daha iyi olurkimsecikler yok :44: nerde bu millet nerde bu devlet yahu
ben hemen bugünkü menümü yazayım
04.11.2013 pazartesi
sabah (07:00)
1 dilim ekmek
domates salatalık
roka
1 kk kadar peynir
2 yeşil 3 siyah zeytin
ara (10:00)
yarım nar
öğle (13:00)
1,5 dilim ekmek
6 yemek kaşığı sebze yemeği
ara(15:00)
10 tane fındık
1 tane mandalina
akşam(17:30)
1 bardak ayran
6 y.k sebze yemeği
1 dlm ekmek
limonlu mor lahana
1 bardak yeşil çay
2 litreye tamamlayacağım suyumu
leslie 2 mile
akşam yemeğinden sonra ara öğün yapmayacağım
şekersiz çay içerim sadece bir de su o kadar
çok az bence bide sosisli tost olmamış, öğlen verip akşam aç bırakmışsın buda vucudun dengesini bozuyor kendisini kitlerse veremezsin kilo falan, dikkat et. Bide sosis sucuk içinde aşırı miktarda yağ oluyor bide ne olduğu belli değil içinde sağlığını bozma tavsiye etmem,Dünkü menüm
Sabah (11.00) : 2 dilim ekmek.peynir.zeytin
Öğle (16.00) : bir sosisli tost,ayran
Bir tane ekler
Akşam : hem acıkmadım hem çok kalorili beslenmiştim
Gece de 10 da eve gelince hemen uyudum yorgunluktan
2 kupa yeşilçay
1 Lt su
1 saat yürüyüş
Suyum çok az farkındayım .daha da çok içmeye çalışacağım
GÜNAYDIN KIZLARR
dünkü menümü aktarayım;
sabah
1 dilim ekmek
2 dilim peynir
1 közlenmiş yağ biberi
2 zeytin
ara
mandalina
öğlen
4 köfte
ayran
ara
muz
akşam
2 dilim tambuğday ekmekle tost
ayran
regl olduğum için krizim tuttu
üzgünüm ama bir adet ekler pasta :18:
kesinlikle öyleyim.. Bugün son defa çikilatamı yiyorum... Sonrasında yani yarınnn dukan atak 1.günüm olacak :d 2 gün atak yapıp sonrasında seyire geçicem daha önce yapmıştım çünkü fazla uzatmak istemiyorum atak evresini.
Peki juju cum :d bildirimde bulunucam :d yarın diyetime başlıyorum çok şükür. Sende sıkma canını konuyu okudum senin eğitim şeklin güzel ama onlarda iyi niyetlerinden yapmışlar ne yapsınlar. Annemde öyle davranır çocuklara hepablamla da annem problem yaşar o yüzden.
Kızlar sonunda ocak ve dolabım geldi bugün çok şükür. Alışverişimi yaptım yarından itibaren 2 gün atak ardından seyir yapıcam :d taaa ki 59 a düşene kadar şimdi toplarımıda şişirdim plateste yapıcam d: Hemdee her sabah :d plates beni,m için çok farklı spor olmaktan çok farklı birşey resmen mutlu oluyorum onu yapınca.. :) birde köpek alıcam köpek bakıyorum sahiplenmek için ücretsiz sahiplendirme sitelerinden. Yanıma arkadaş olması bir yana onun sayesinde her gün 1 saat ekstra yürüyüş yapabilirim :)
ara ara bende uzak olsam ne rahat olurdu diyorum valla... öyle bi sahipleniyorlar ki sanki çocuk benim değil onların ...tekrar hosgeldin canım.neden eşinden gizli zayıflamanımı istemiyor yoksam
canım allah yardımcın olsun.ben uzakta olmaktan mutluyum şu sıkıntılar bile gerilmeme yeterdi benim
canım ben hergüne gelmeye çalışıyorum neden öyle bir algıya kapıldığını anlayamadım.gec saatte bile olsa net problemi yoksa geliyorum
bugün gecikmemin sebebi doğumgunumdu daha doğrusu eşiyle doğumgunumuzdu.gündüz hazırlık yaptım biraz onun için o nedenle vaktim olmadı
canım kesinlikle hak veriyorum.herkesin kendine göre bir eğitim metodu var müdahale edilmesinden hiç hoşlanmam.sadece yazın bu mevzularda yaşadığım gerginlik bile yıl boyu bana yetiyor
evet bende beğendim ... Tıpkısının aynısımeltem paylaştığın can yücel'in sözü çok hoşuma gitti ya.tıpkısının aynısı diyesim geldi
günaydın kızlar dün korodan 10 da geldim.öğlen de dersteydim vaktim olmadı size yazmaya.herkes iyidir umarım
haklısınız kızlar böyle daha ıyı olacak sanırım.menulerinizi dikkatlice incelıyorum fikir almak için bu arada.
Ben de listede yer almayı çok istiyorum.gün içerisinde yazmamasam da sabah ve akşam mutlaka yazıyorum merak etme.
Sıkıntın için üzüldüm ama haklısın.benim kızım ıkıncı sınıftan beri evde yanlış kalıyor.şöyleki geçen sene ben sabahçıydım o sabahları evde yanlızdı.uyanır kahvaltısını yapardı.giyinirdi ben de öğlen gelir onu okula götürürdüm.sadece bir kez uyandı mı diye arardım.bu sene de öğlenciyim diye öğleden sonraları evde yanlız.yine bir kez arıyorum.hatta akşam babası ben ve kardeşi 6.30 da eve geliyoruz karanlıkta.kendi perdeleri çekiyor ışığı açıyor.
Yani demem o ki çocuğum mecburdu bu duruma ve çok şükür sıkıntı yaşamadık.senin de yaz okula hazır olması açısından böyle davranman çok güzel.acaba kayınvalidene şöyle desen :"biz sizin varlığınızdan mutluyuz huzurluyuz şanslıyız.lütfen bu düzene karşmayın.zaten bir ihtiyacı olsa ilk arayacağımız kişi siz olacaksınız.ama bu düzeni bozarsanız yazın aklımız daha çok kalacak nasıyor başarabiliyor mu diye"
ınşallah her şey gönlünce olur canım
hoş geldin ben nilgün.ben de yeniyim.1.65 boyunda 74.4 kiloyum.35 yaşındayım.iki kızım var.öğretmenim.
merhaba kızlarrrrr
dün çoook ev işim vardı,gelemedim,ama diyeti sporu ihmal etmedim
nasılsınız?
Eriğimmm seni gördüğüme çooooookkk sevindim canım.ama sanki daha toparlanamamışsın,zira ben enerjini hemen hissederim.kötüyü de iyiyi de.eski modunda değilsin. Inşaallah kısa zamanda toparlanırsın .
Juju,sinir oluğun sey benim en hassas noktam.
Mesela ben oğluma kızdım,ağladıysa ,babası veya bir baskası kucaklayıp sakinleştirse patlarım sinirden,sen sanki benden dahamı çok seviyorsun diye.
günaydın kızlarr
dünkü menümü aktarayım;
sabah
1 dilim ekmek
2 dilim peynir
1 közlenmiş yağ biberi
2 zeytin
ara
mandalina
öğlen
4 köfte
ayran
ara
muz
akşam
ayran
ya kızlar benim haftada 1,5 kilo vermem lazım ama naıl yapsam ki, oturarak çalışıyorum, akşam mutlaka slim 6 yapıyorum ama daha ne yapsam acaba bu hafat kardeşimde askere gidiyo öyle fazladan bi spor yapacak vaktimde yok, bi öneriniz var mı? Birde slim 6 dan sıkıldım ikinci seviyeye artık geçsem mi?
Sabah 4 km yürüyüş yaptım bana hızlı tempoda gibi geldi ama 40 dk da yürüdüm 4 km yi.
Üzerine 1 bardak su ve 1 yeşil elma yedim
1 saat sonra tesadüf oldu ama ekmeksiz 1 tabak çorba içtim
8 dk lık göbek egzersizi var bilirsiniz onu yaptım
Öğle yemeğinde
2 yk yoğurt
3 yk ıspanak
3 yk makarna yedim ( ekmek yerine )
Şimdilik bu kadar arkadaşlar şimdi form çayımı içeceğim :)
canım öğünlerin düzensiz bu şekilde sağlıklı kilo veremezsinDünkü menüm
Sabah (11.00) : 2 dilim ekmek.peynir.zeytin
Öğle (16.00) : bir sosisli tost,ayran
Bir tane ekler
Akşam : hem acıkmadım hem çok kalorili beslenmiştim
Gece de 10 da eve gelince hemen uyudum yorgunluktan
2 kupa yeşilçay
1 Lt su
1 saat yürüyüş
Suyum çok az farkındayım .daha da çok içmeye çalışacağım
yavrum ne işin vardı bu kadar yaaMerhaba kızlarrrrr
Dün çoook ev işim vardı,gelemedim,ama diyeti sporu ihmal etmedim
Nasılsınız?
Eriğimmm seni gördüğüme çooooookkk sevindim canım.ama sanki daha toparlanamamışsın,zira ben enerjini hemen hissederim.kötüyü de iyiyi de.eski modunda değilsin. İNŞAALLAH kısa zamanda toparlanırsın .
Juju,sinir oluğun sey benim en hassas noktam.
Mesela ben oğluma kızdım,ağladıysa ,babası veya bir baskası kucaklayıp sakinleştirse patlarım sinirden,sen sanki benden dahamı çok seviyorsun diye.
canım öğlene salata ve ekmek ekleyebilirdinGÜNAYDIN KIZLARR
dünkü menümü aktarayım;
sabah
1 dilim ekmek
2 dilim peynir
1 közlenmiş yağ biberi
2 zeytin
ara
mandalina
öğlen
4 köfte
ayran
ara
muz
akşam
ayran
öğlen pilav var rus salatası yemeseydin keşke sonuçta mayonez falan vardır içindeDünkü menüyü paylaşıyorum kızlar
sabah 07.00
1 dilim ekmek, peynir, şekersiz çay
ara 10.00
tarçınlı ada çayı
öğle 12.00
2 yk domates çorbası
3 yk pilav
2 yk rus salatası
1 bardak ayran
akşam 20.00
1 kase çorba
2,5 lt su ve slim 6
sabır canım sabır :)ya kızlar benim haftada 1,5 kilo vermem lazım ama naıl yapsam ki, oturarak çalışıyorum, akşam mutlaka slim 6 yapıyorum ama daha ne yapsam acaba bu hafat kardeşimde askere gidiyo öyle fazladan bi spor yapacak vaktimde yok, bi öneriniz var mı? Birde slim 6 dan sıkıldım ikinci seviyeye artık geçsem mi?
hiç olmamış canım+4 km daha yürüyüş yaptım
Saat 5 te
1 küçük karnıyarık
1 dilim normal ekmek
1 mandalina
Saat 8 de çok acıktım
2 kase çorba
1/2 dilim ekmek
Biraz düzensiz oldu ama en kısa zamanda hem yeme düzenimin hem de paylaşımlarımın düzene gireceği kanısındayım :)
akşam ekmeğin yerine mesela çorba yada sebze yemekleri yesek nasıl olur, akşam karbonhidrat alınca sabah göbek şişiyo buda moral bozuyo tabi, bide kilo alımıın yavaşlar, yağ biberi ne merak ettim, öğünlerin saatlerinide girelim, ekler için üzülmne regl döneminde olucak o kadar
canım öğlene salata ve ekmek ekleyebilirdin
akşam içinde sebze ağırlıklı bir menü seçmen daha mantıklı bence
ben daha önce 69 kilodan 55 e kadar indim ve ara ara kaçamaklarım oldu insanız sonuçta nefsimiz istiyor
önemli olan tamamen tatlıyı hayatımızdan çıkarmak değil dozunda bırakabilmektir bir taneden bir şey olmaz bana kalırsa
ama tatlı bir şeyler yiyeceğin zaman sabah saatlerinde ye akşama bırakma :)
hakikaten çok karışık olmuş bişey anlamadım ama alışana kadar normal tabi, sen motive olmaya bak,+4 km daha yürüyüş yaptım
Saat 5 te
1 küçük karnıyarık
1 dilim normal ekmek
1 mandalina
Saat 8 de çok acıktım
2 kase çorba
1/2 dilim ekmek
Biraz düzensiz oldu ama en kısa zamanda hem yeme düzenimin hem de paylaşımlarımın düzene gireceği kanısındayım :)
bildiğin kırmızı biber buakşam auto show fuarında olunca atıştırmalık gibi oldu : ( yoksa çok ekmek yeme taraftarı değilim akşamları
yağ biberiEki Görüntüle 850056 resimdeki oluyor : )
közlenip yenir bizdeçoookta lezzetlidir kekikle kırmızı pul biberle
yemekten sonra iki saat su içmeyeince ne oluyoki ben çok su içen biriyim öğrenmek istiyorummmmkızlar ben bu hafta çok çok kararlı ve istikrarlıyım yediğim her şeyin kalori hesabını yapıyorum
ayrıca yemek yedikten sonra 2 saat su içmiyorum bunu alışkanlık haline getirmeye çalışıyorum işe yarayacağına inanıyorum
bu şekilde kabızlık sorunum bile kalmadı
hakikaten çok karışık olmuş bişey anlamadım ama alışana kadar normal tabi, sen motive olmaya bak,
bildiğin kırmızı biber bubende çok severim yaa
yemekten sonra iki saat su içmeyeince ne oluyoki ben çok su içen biriyim öğrenmek istiyorummmm
yaa sanırım ben biraz pimpirikliyim heralde baksana nilgün de yalnız bırakıyormuş bende yavaş yavaş bırakmaya başlayayım o halde yaaa
şöyle ki canım
batu 3. sınıfta iken ben sabah 7,45 de evden çıkıyordum batu evde kalıyordu babasıda 9,30 da eve geliyordu işten çıkıp o süre içerisinde batu yanlız kalıyordu.. tabiki ilk başlarda korktu panik yaptı ama zamanla aştık... ilk dönemlerde 10 dk da bir beni arardı telde konuşurduk babası gelene kadar evden msn ile yazışırdık.. sonrasında aramaz oldu.. ben aradığımdada anne ikide bir arama tv izliyorum demeye başladı ... benim aramamdan rahatsız oldu yani
ama bu sahsettiğim durum hergün olan bişey değil bir ay içerisinde 5-6 gün oluyordu ... zaten eve kendi başına girme konusunu da 3. sınıfta hallettik.. servisi benden 10 dk erken geliyordu dışarıda beklemesin diye anahtar verdim ve kendi kapıyı açıp içeri giriyordu ben gelene kadar...
bu sene geçtiğimiz cuma günü denedik batuyu evde bıraktım kahvaltısını hazırladım çıktım... saat başı aradım kontrol ettim kahvaltını yaptın mı.. ödevlerin bitti mi.. çantan hazırmı.. vss diye.. servis saatine 30 dk kalı arayıp hazırlanmasını söyledim ve kendi giyindi aşağı indi...
yani bilmiyorum bizimki yaşından olğun davranıyor aslında hiç yaramazlık yapma gibi bir endişem olmadı çünkü o konularda beni hiç üzmedi belkide ben erken olgunlaşmasını istiyorum ama mersin büyük şehir değil ankara olsa belki korkarım ama burası daha bi sakin .. seneye kendi kendine desrhaneye gidip gelebilmeli mesela dolmuşa kendi kendine binebilmeli ne bilim yapabileceğinin üstünde bişey yüklemiyorum ki ben batuya biliyorum ki yapabilir başarabilir....
mesela halası bu sene yaz okuluna yollucakmış batuyu muğla milas ta ... 2 hafta kalacakmış eee kim giydirecek kim takip edecek kim getirecek kim götürecek... bazı sorumlulukları yüklemezsem eğer ona bocalar
ben mi çok katı davranıyorum şimdi anlamadım....
ya babannesine kızdığım nokta beni kötü anne moduna sokması oldu...
yani çocuğun zihnine annem beni yanlız bıraktı evde
babannem beni evde yanlız bırakmadı geldi beni kurtardı olarak nakşedecek bu durum sanki ben kötü onlar iyi gibi oldu ...
Canım ben hergüne gelmeye çalışıyorum neden öyle bir algıya kapıldığını anlayamadım.gec saatte bile olsa net problemi yoksa geliyorum
Bugün gecikmemin sebebi doğumgunumdu daha doğrusu eşiyle doğumgunumuzdu.gündüz hazırlık yaptım biraz onun için o nedenle vaktim olmadı
kızlar ben bu hafta çok çok kararlı ve istikrarlıyım yediğim her şeyin kalori hesabını yapıyorum
ayrıca yemek yedikten sonra 2 saat su içmiyorum bunu alışkanlık haline getirmeye çalışıyorum işe yarayacağına inanıyorum
bu şekilde kabızlık sorunum bile kalmadı
vay bee çok önemli gerçekten, sağol canımcım, demekki benim mide bu yüzden hep şişikYemekten hemen önce su içmek zararlıdır; Su yenilecek yemekleri görmeden önce en az 15-20 dakika önce içilmelidir, çünkü yemekler görülünce ilgili enzimleri salgılatıp mideye gönderilir, bu süreçte mideye gelen su tüm enzimleri kullanılmadan bağırsaklara taşınmasına sebebiyet verir, yenilen yemek enzimlerle sindirilemez.
Yemek sırasında su içmek vücuda zararlıdır; Bu esnada su içilir ise tükürük bezleri pityalin üretimini azaltır, bu da başta mide, bağırsak ve karaciğerin işini zorlaştırır. Ayrıca mide hacminin büyümesine de sebep olur. Yemek ile birlikte alınan su, mide tarafından yenilen besinlerin bir parçası olarak görülecek, onu da yenilen yemeğin cinsi enzimlere tabi tutacaktır. Sindirim sistemi gereksiz yere yorulacak, hazım zorlaşacaktır.
Eğer katı gıdalar yeniyorsa (katı gıdanın boğazdan geçmesi için) az miktarda su içilmesi gerekebilir.
Yemekten yedikten sonra 2-2.5 saat geçmeden su içmemelidir; Yemek ortasında su içme ile aynı sakıncaları doğurur. (Suyun yanı sıra çay, kahve, gazoz, meyve suyu, yemiş, çekirdek, diğer içecek ve yiyecekler de yenilip içilmemelidir, mide bu süreçte rahat bırakılmalıdır.)
Yemekten hemen önce su içmek zararlıdır; Su yenilecek yemekleri görmeden önce en az 15-20 dakika önce içilmelidir, çünkü yemekler görülünce ilgili enzimleri salgılatıp mideye gönderilir, bu süreçte mideye gelen su tüm enzimleri kullanılmadan bağırsaklara taşınmasına sebebiyet verir, yenilen yemek enzimlerle sindirilemez.
Yemek sırasında su içmek vücuda zararlıdır; Bu esnada su içilir ise tükürük bezleri pityalin üretimini azaltır, bu da başta mide, bağırsak ve karaciğerin işini zorlaştırır. Ayrıca mide hacminin büyümesine de sebep olur. Yemek ile birlikte alınan su, mide tarafından yenilen besinlerin bir parçası olarak görülecek, onu da yenilen yemeğin cinsi enzimlere tabi tutacaktır. Sindirim sistemi gereksiz yere yorulacak, hazım zorlaşacaktır.
Eğer katı gıdalar yeniyorsa (katı gıdanın boğazdan geçmesi için) az miktarda su içilmesi gerekebilir.
Yemekten yedikten sonra 2-2.5 saat geçmeden su içmemelidir; Yemek ortasında su içme ile aynı sakıncaları doğurur. (Suyun yanı sıra çay, kahve, gazoz, meyve suyu, yemiş, çekirdek, diğer içecek ve yiyecekler de yenilip içilmemelidir, mide bu süreçte rahat bırakılmalıdır.)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?