- 15 Ocak 2014
- 1.441
- 50
- 163
- Konu Sahibi Cherry Mom
- #105.421
anladım seni - ama insanız ve hayatın içinde herşey 4-4lük olamaz bu biraz fazla mükemmelliyetçi olmakla alakalı bence... bundan birkaç sene önce ben de öyleydim ama artık olumsuzlukları da olduğu haliyle kabullenip bazı şeyleri akışına bırakmanın daha doğru olacağına inanırım. ha bunu tam manasıyla başarıyorum diyemem çünkü alışkanlıklar bir anda değişmez ama kendimce bilinçli davranmaya çalışıyorum mesela birşey beni çok mu üzdü - ah vah o gun yasımı acımı yaşarım sonra da bunu ne kadar uzatırsan uzat sadece kendine eziyet edersin kimse senden daha değerli değil der - o acıyı geride bırakmaya çalışırım - bence sen de denemeye çalış bugun misal yememen gereken birşey mi yedin tamam yedin bitti bir sonraki öğün kaldığın yerden devam bunu bir sonraki randevunda diyetisyeninle mutlaka paylaşmanı öneririm daha önce de demiştim profesyonel bir bakış açısının daha doğru olacağı kanaatindeyim
lily cim bu yorumunu yeni gördüm kusura bakma gerçekten çok hoş bir tesbit ben de yaşanan sıkıntılarda daha çok aklımı kulllanabildiğimi düşünüyorum ama diyet mevzusunda tavizin tavizi getirdiği çok oluyor bende dediğini uygulamaya çalışıyorum inş zamanla başarırız yorumun için çok teşekkürler
birde son ki yorumunda dediğini uygulayıp sorucam aslında arkadaşim bu tür mevzuları sorarak şöyle dedi benim asıl buraya gelmem deki gayem beni motive etmeniz ben zaten ne yenip ne yenmemesini az çok diyet yaptığımdan bilgim var diyetisyende sorularını cevapladı o aralar benim diyet ara vermeden gittiğinden çok oralı olmadım ama arkadaş ondan sonra çok iyi devam ettirdi
alintilar cikmamis da boyle hangi mesaja cevap verdigin anlasilmiyor.
ama taviz konusunda ben soyle dusunuyorum, plansiz bir sekilde kacamak yenirse "diyetim bozuldu, batti balik yan gider" dusuncesiyle diger tavizler veriliyor. oysa planlayarak yenirse bu kacamaklar, sucluluk duygusu ve sonrasindaki artci tavizler gelmez. mesela arkadaslarinizla toplanacaksaniz, o gun icin kendinize mesela bir dilim pasta yeme izni verin. sonrasinda bir saat fazla spor yaparak telafi edersiniz.
sevdiginiz seylerden mahrum kalarak mahrumiyet duygusu gelistirerek uzun sureli diyet malesef yapilamiyor. kendi adima her seyden olculu bir sekilde yiyerek zayiflamaya calisiyorum. mesela bazi sabahlar pogaca aliyorum kahvalti icin. bir de ac kalmamak gerekiyor kacamak yapmamak icin. tok olursaniz yemek istemezsiniz. 6 ogun beslenme bu bakimdan cok guzel bence.