• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

sabah:1 kaşık yulaf ezmesi,yarım çay bardağı,yarım yağlı süt yarım portakal,biraz tarçınla

saat:10:00 gibi 1 tane haşlanmış yumurtanın beyazı,yarım .k.k kaşar

saat 12:00 gibi:1 avuç fıstık

14:00 2 tane çiğ köfte,5 yaprak marul

saat:17:00:1 elma:1 kase yoğurt,2 kaşık pilav çocuğun tabağında kaldı yedim

2 saat sonra belki bir kase yoğurt yiyebilirim

spor:şuana kadar yok ama yarım saatte olsa eliptik ve 100 mekik yapıcam

su:1.5 litre

görüşmek üzere gidip sporumu halledeyim ben

.

Afiyet olsun Sevda ..

Pastaların yüksek kalorili besinler olduğunu belirten Uzman Diyetisyen Serkan Tutar, “Çünkü pasta; karbonhidrat, protein ve yağı yapısında bulunduran bir besindir. Zengin içeriği ile en masum pastanın bir dilimi 450 kalori civarındadır. Yani günde 1200 kalorilik bir beslenme programı uygulayan birinin yaklaşık bir ana öğünüdür. Bütün bu nedenler yüzünden diyette pasta yemek bir günah olarak görülür” diyor.

Ancak diyete pasta ilave etmenin de yolları olduğunu belirten Tutar, bu konudaki önerilerini sıralıyor ve kalori bombardımanına maruz kalmadan pasta yemenin inceliklerini şöyle anlatıyor:

PASTA SEÇERKEN BUNLARA DİKKAT!

- İnce bir dilim almaya özen gösterin.

- Üzerinde kestane şekeri gibi ekstra kalori yüküne sebep olan malzemeler varsa ayırın.

- Meyveli pasta tercih etmeye çalışın.

- İnce hamurlu pastalara yönelin.

- Peynirle yapılan pastaların da kalorisinin en az kremalı pastalar kadar olduğunu unutmayın.

PASTA YEDİNİZ, DİYETİNİZ BOZULMASIN…

- 1 dilim pasta, beslenme programınızdaki ½ bardak süt, 2 dilim ekmek ve 1 porsiyon meyveye eşit gelir. Ara sıra kaçamak yapan biriyseniz, günlük beslenme düzeninden bu besinleri bir günlüğüne çıkartarak denge sağlayabilirsiniz.

- Pastaya hayır diyemeyenlerden ve bu nedenle sıklıkla diyeti bozanlardansanız, o zaman daha hafif seçenekler tercih etmenin veya mutfağa girmenin zamanı gelmiş demektir.

DİYETE DOST MASUM PASTA ALTERNATİFLERİ

- 1 dilim mozaik pasta.

- 1 dilim meyveli parfe.

- 1 dilim dondurmalı pasta.

- 1 dilim light cheesecake.

- 1 dilim light pasta.

Gayet mantıklı.
Ben de cuma ufak bir kaçamak yaparım muhtemelen.

bahsettigim tariflerden biri bu: http://recipes.sparkpeople.com/recipe-detail.asp?recipe=2186204

kavrulmus tuzsuz badem, hurma, kakao, vanilya ozu, deniz tuzu, hindistan cevizi ve biraz su ile yapiliyormus. tariften 24 top cikiyormus, her top da 75 kaloriymis. ozet olarak, hindistan cevizi haric butun malzemeyi mikserden geciriyorsunuz ama oldurmuyorsunuz. sonra da top yapip hindistan ceviziyle kapliyorsunuz.

Gayet mantıklı.
Ben hurma kayısı cevizi ve kakaoyu geçiriyorum bazen robottan. Top yapıp buzluğa atıyorum çok güzel oluyor.

benim bir arkadasim var, universitede hoca ama kore dizisi manyagi. cerez gibi izliyor dizileri :D ozelden blogunu atayim dizi yorumlarini falan okursun ilgini ceker belki.

Ben de bir blog ile başladım izlemeye. 1 dizi zaten ortalama 20 bölüm oluyor çabuk bitiyor.
Gayet güzel olur bu sıralarda hangisini izleyeceğimi zor seçiyorum.

Ben de bir blog ile başladım izlemeye. 1 dizi zaten ortalama 20 bölüm oluyor çabuk bitiyor.
Gayet güzel olur bu sıralarda hangisini izleyeceğimi zor seçiyorum.

cabuk mu bitiyor? :D ya arkadasimin tavsiyesiyle bir dizi izledim, 13 bolum falandi, ama bana cok uzun gelmisti. son birkac bolumu ileri sararak falan izledim bitsin artik diye.

Menümü yazayım ..

Sabah :

- 1 dilim ekmek
- Omlet ( Eşin yumurta konusunda harikadır. 2 yumurtadan yaptı sanırım 1/3ünü falan yemişimdir.
- 1 dilim peynir

Ara :

- 1 portakal

Akşam:

- 3 hurma ( normalde evde bile bulundurmazdık ama ilginç bir şekilde canım deli gibi istiyor )
- Salata
- 2 kaşık yoğurt
- 1 kase yayla çorbası
- 3 tane haşlama içliköfte ( eşime kızarttım kendime haşlama )

Su 1.5 litre falan içtim daha içerim.

1 pound (0.45 kg) yag ile kasin hacim farki. ben 5 kg verdigimde diyetisyenim bana kocaman bir yag modeli gosterip "iste bundan kurtuldun" demisti.

$1069152_594397800583597_1921207026_n.webp

cabuk mu bitiyor? :D ya arkadasimin tavsiyesiyle bir dizi izledim, 13 bolum falandi, ama bana cok uzun gelmisti. son birkac bolumu ileri sararak falan izledim bitsin artik diye.

Ben başlayınca bırakamıyorum. Bugün 3. Günüm 13.bölümdeyim. Japonca kursuna gitmek istiyorum seneye korece de benzediği için çok seviyorum dinlemek bile keyif veriyor.:1:
Sen hangi diziyi izlemiştin ?

Ben başlayınca bırakamıyorum. Bugün 3. Günüm 13.bölümdeyim. Japonca kursuna gitmek istiyorum seneye korece de benzediği için çok seviyorum dinlemek bile keyif veriyor.:1:
Sen hangi diziyi izlemiştin ?

coffee prince'di galiba. ben iki kur japonca aldim okulda. ucuncu donem yogunluktan biraktim, uc alfabeleri var, biri cok kolay, biri azicik daha zor. biri de cince'den aldiklari kanji. harfleri ezberlemek, yazmak falan bayagi zaman aliyor. sonra da tekrar yapmazsan iki haftada unutuluyor. alfabe disinda cok kolay ogrenirsin japoncayi, gramer yapisi turkce'ye yakin. cumle yapisi bizimki gibi, tumlec ortada, fiil sonda.

coffee prince'di galiba. ben iki kur japonca aldim okulda. ucuncu donem yogunluktan biraktim, uc alfabeleri var, biri cok kolay, biri azicik daha zor. biri de cince'den aldiklari kanji. harfleri ezberlemek, yazmak falan bayagi zaman aliyor. sonra da tekrar yapmazsan iki haftada unutuluyor. alfabe disinda cok kolay ogrenirsin japoncayi, gramer yapisi turkce'ye yakin. cumle yapisi bizimki gibi, tumlec ortada, fiil sonda.

İyi kötü cümle yapılarını ve alfabelerini biliyorum ama az tabiki biraz fikir sahibi olmak için. Eğer mümkün olursa eşimle kursa gidip sonra da Japonyaya gitmek istiyoruz bakalım.

Coffe Prince benim hoşuma gitmişti. Özellikle kahveleri.
evet, ve kas duzgun, saglikli bir goruntu veriyor insana. yani spor kas yapar diye korkmamak lazim. zaten erkekler gibi kasli olabilmek icin ek protein tozu vesaire almak lazim, oyle kolay degil kas yapmak yani :D

Tabi zaten östrojenden dolayı erkekler gibi olması imkansıza yakın.

Son düzenleme:
İyi kötü cümle yapılarını ve alfabelerini biliyorum ama az tabiki biraz fikir sahibi olmak için. Eğer mümkün olursa eşimle kursa gidip sonra da Japonyaya gitmek istiyoruz bakalım.

Coffe Prince benim hoşuma gitmişti. Özellikle kahveleri.

Tabi zaten östrojenden dolayı erkekler gibi olması imkansıza yakın.

ehhe gidin bakalim :D guzel guzel bir susi yeyin benim yerime de :D

ohhh 4km daha yürüyerek bugün de 8 km yürüyüş yapmanın huzuru ile karşınızdayım arkadaşlar...yalnız bağımlılık yapacak gibi bu yürüyüşler, pek bi keyifli :)

hmcim sana hemen bir kaç film adı gönderiyorum özelden canım madem güney kore istiyorsun, arşivimden seçememiştim, eşim erken gelince hemen çıkmak zorunda kaldım, geliyor şimdi seçmece filmmmleeerrr:)

selam kızlar eve geldim bende mutfağı kapattım size önce yorummları sonra menümü yazayım

Canİ m KaPtanım b en zaten çok kuraları bil mıyorum neyı uygun görursenız ona tabıyım
Sevdacım cok teşek kur ederım
canım şimdi karar ver ne istiyorsun istersen bu hafta bildirim yapmadı diyelim istersen izinli yazalım sana kalmış

Pastaların yüksek kalorili besinler olduğunu belirten Uzman Diyetisyen Serkan Tutar, “Çünkü pasta; karbonhidrat, protein ve yağı yapısında bulunduran bir besindir. Zengin içeriği ile en masum pastanın bir dilimi 450 kalori civarındadır. Yani günde 1200 kalorilik bir beslenme programı uygulayan birinin yaklaşık bir ana öğünüdür. Bütün bu nedenler yüzünden diyette pasta yemek bir günah olarak görülür” diyor.

Ancak diyete pasta ilave etmenin de yolları olduğunu belirten Tutar, bu konudaki önerilerini sıralıyor ve kalori bombardımanına maruz kalmadan pasta yemenin inceliklerini şöyle anlatıyor:

PASTA SEÇERKEN BUNLARA DİKKAT!

- İnce bir dilim almaya özen gösterin.

- Üzerinde kestane şekeri gibi ekstra kalori yüküne sebep olan malzemeler varsa ayırın.

- Meyveli pasta tercih etmeye çalışın.

- İnce hamurlu pastalara yönelin.

- Peynirle yapılan pastaların da kalorisinin en az kremalı pastalar kadar olduğunu unutmayın.

PASTA YEDİNİZ, DİYETİNİZ BOZULMASIN…

- 1 dilim pasta, beslenme programınızdaki ½ bardak süt, 2 dilim ekmek ve 1 porsiyon meyveye eşit gelir. Ara sıra kaçamak yapan biriyseniz, günlük beslenme düzeninden bu besinleri bir günlüğüne çıkartarak denge sağlayabilirsiniz.

- Pastaya hayır diyemeyenlerden ve bu nedenle sıklıkla diyeti bozanlardansanız, o zaman daha hafif seçenekler tercih etmenin veya mutfağa girmenin zamanı gelmiş demektir.

DİYETE DOST MASUM PASTA ALTERNATİFLERİ

- 1 dilim mozaik pasta.

- 1 dilim meyveli parfe.

- 1 dilim dondurmalı pasta.

- 1 dilim light cheesecake.

- 1 dilim light pasta.
mozaik pastayı bende ç.ok severim pudra şekerli olunca nasıl olur ki?

haydi bakalim afiyet olsun :D tarti gununu odul gunu yapmak iyi fikir, baska diyetlerde de gordum bunu.

bu arada diyet ve spor ile ilgili bir sitenin facebook sayfasinda unsuz diyete uygun saglikli tatli tarifleri falan vardi. ugrasamam diye dikkat etmemistim bulursam paylasayim.
oy oy oyy ben çok severeim bu topları

1 pound (0.45 kg) yag ile kasin hacim farki. ben 5 kg verdigimde diyetisyenim bana kocaman bir yag modeli gosterip "iste bundan kurtuldun" demisti.

Eki Görüntüle 983341

iğrenç görünüyor canım yaa yağ bir de vucüdumuzdaki haline bakın yaa bira n önce kurtulmak lazım yağlardan

sanah
1,5 dilim ekmek
1 kk peynir
3 zeytin
ara
1 elma
öğlen
1 tabak kısır (akşamdan kalma5-6 kaşık kadar yemek kaşığı)
ara
1/2 ayva
7-8 kuru üzüm
akşam
2 kaşık bamya
2 kaşık bulgur pilavı
salata
2 kaşık yoğurt

ara
1 hurma

su 3 lt
spor maalesfe yok

hmcim sana yaklaşık 8 film falan önerdim...bahsettiğim gibi o kadar çok güney kore filmi izledim ki, güney koreye gitsem kaybolmam :) benim yönetmenlerim vardır, alfred hitchcock ile başlarım tüm filmlerini seyrettim bu arada sanırım 54 sesli ve bir çok sessiz film, tarantino tüm filmlerini seyrettim, f.fcoppola tüm filmlerini izledim, roman polanski, hastasıyımdır tüm filmlerini izledim...kim ki-duk, tüm filmlerini izledim, akira kurosawa, hastasıyımdır - tüm filmlerini izledim...şimdi biraz irana geçtim majid majidi, tüm filmlerini izledim, bahman ghobadi, tüm filmleri bitti gibi onlarca yönetmenim var ve takıntılıyımdır tüm filmlerini izlerim...bu liste sayfalarca uzar, saatlerce sinema, kamera arkası, çekim teknikleri hakkında konuşup yazabilirim. üniversitede sinopsisi bana ait bir kısa metraj film çekmişliğimizde vardır arkadaşlarımla...dolayısı ile tam bir sinema tutkunuyumdur ama seçerek izlerim her yapımı izleyip önermem...sen de keyif alırsın umarım, tekrardan iyi seyirler dilerim :)))

Son düzenleyen: Moderatör:
hm, canım bu arada ispanyol sinemasını da öneririm, çok sıkı filmler çıkıyor ispanyollardan, aklında olsun :)

kızlaar filmlerime devam edeyim ben, arada bakarım buralara sistemde gözükeceğim, gelen olursa yazışırız, öptüm şimdilik :)

Back
X