- Konu Sahibi Cherry Mom
- #106.081
ah ah bir ara hiç et yememekten dolayı kansızlık hat safhadaydı bende - mecbur alıştırdım kendimiben bi donem pek et yemiyordum. pisirmeyi pek beceremem zaten. o yuzden b vitamini eksikligi vardi bende. o donem bi vitaminleri nerede bulunur arastirmistim. ekmekte de bulunuyor o vitaminler. kirmizi ette bulunuyor bir de. tavuk ve balikta yok. yani beyaz et yeterli degil kirmizi et de yemek gerekiyor.

bu hafta senden güzel bir sonuç bekleyelim o zaman bunca az yemeye ve bol spora değmeli değil mi?Luci'nin mutfağı bugün erken kapandı çok şükür :)
sabah: 06:00
uyanınca sirkeli karışım
nescafe sade ve şekersiz 2 fincan
2 yk yulaf ezmesi+ 1/2 bardak light süt+ 1 adet ceviz+ 1 dilim portakal ile yapılmış yulaf lapası (08:30)
öğle: 12:30
yeşilçay
3yk kaşığı light yoğurt+ 1 ufak salatalık ile yapılmış bol naneli ve isotlu cacık
akşam: 16:00
1 pasta tabağı kadar (4 yk) mantarlı tavuk sote-bol baharatlı ( ne olacak benim bu baharat ile imtihanım :)
1 ufak kase yoğurt
18 de yürüyüşe çıktığım için akşam yemeğimi erkene çektim yürüyüş esnasında rahatsız oluyorum çünkü 17:00 de yediğimde... akşam sıkıntı yaşayacak olursam ki sanmıyorum ama 1 salatalık yiyebilirim yürüyüş sonrası....
su: 3,5 litre
spor: 45 dk 4,5 km koşu bandında tempolu yürüyüş (sabah 10:30 gibi yapınca öğleye hiç acıkmıyorum spor ve duş açlığı inanılmaz bastırıyor-sabah da yulaf ezmesi yediğim için tüm gün hiç acıkmadım)
akşama açık havada 1 saat 4 km yürüyüş 18:00

canım yazdıklarım zaten bilgi amaçlıydı eleştiri olarak görülmesin lütfen - dediğin gibi önemli olan etiket okuma konusunda bilinçlenmemiz - ben eskiden beri okurdum annemden öğrendim sağolsun o da dikkat eder - ünide hocalarımız da hep derdi son tüketim tarihine mutlaka bakın diyeah ah keşkeee bak bugün sabah 1 tam buğday ekmeğinin yarısını yedim öğlen ekmek yok akşamda düşünmüyorum sanki ekmek beni sisiriyor gibi hissediyorum
ekmeğe gelince sen doyuyorsan sabah yediğinle o zaman arttır diyemem önemli olan vücudunun istemesi

Ben bu topikte zaman zaman paylaşıyordum böyle yazıları:))
Unutmuştum ama bunu.
Benim de okumamda fayda var tekrar.
Bu arada topikten bein hatırlayanlar varsa selamlıyorum hepinizi:))
merhaba hoşgeldiniz sanırım daha önceden bir 5. takım üyesiydiniz
anladım ne bileyim belki de bugun khlı bir menü sunduğumdan ve menüler de az olduğundan öyle düşündümlilycim detoks yapmıyorum canım ben bu hafta sporu arttırınca inanılmaz tok hissediyorum o sebeple fazla tüketemiyorum.... tok hissederken de zorla yemek istemiyorum...benim midem genelde sağlamdır ama uyarın için teşekkür ederim tatlım dikkat edeceğim :)
detoksa inanmadığını biliyorum o yüzden şaka yapmıştımgecti sanirim artik. ama bunun sebebini biliyorum, benim midem normalde hic agrimaz cok sukur, ama sirtimi usutursem mideme vuruyor. bu da ya iki ya uc kez oldu. gecen hafta da yuruyuste terliyken usumemeye pek dikkat etmedimo da ihmal etmedi vurdu mideme.
bir daha olursa soz gidicem doktora.
ben detoksa inanmam bu arada, bobreklerimizin, karacigerimizin yeterli olduguna inaniyorum.
o degil de ramazan'da buralar nasil oluyor acaba?![]()