Ok üstü kapalı bana bir sürü laf geldii..... Ok
herkesin diyeti var herkesin sporu var herkes ayrı o yüzden biz birinciyiz aslında zenginiz....
Ama diyeti olmayan ne yapacagını şaşıran kişiler vardı ve sürekli hafta sonu kaçamak yapanlar...
Ben onlara sabah kayısı ye dedim kabızlıgın gider ve onlara dedim haşlama ye et ye protein alırsın...
Kimseye aykırı olmadım...
Diyet haricinde kaçıranlar oldu evet yüklendim sonuna kadar..çünkü terapi ile zayıfla yeri değil yarışma....
ben ilk üyeye her zaman diyetisyene gittin mi diye sorarım.
Gitmediyse yorumumu yaparım devam ederse eder...
Ok arkadaşlar bu hafta herkes kaçamak yapsın sonuncu olalım istediğiniz buysa...

meltemime laf söyletmem
meltem doğruları söylüyor,dinlemeyenler yemeğe devam edip şişko bir yaşam sürsünler
şimdi arkadaşlar daha önce paylaşmıştm,3 tür vücut tipi var
ektomorfikler cevremizde gördüğümüz yiyip de kilo alamayan hatunlar
burada bir ektomorfik görmek zor,diyet grubumuzdaki kadınlar mezo ya da endomorfikler
endomorfikler kolay yağlanırlar,bundan k.hidrat tüketmemeli ve sürekli spor yapmaları gerekir
meltemcim kendisi çok güzel kilo vermiş bir arkadaşmız,kendisi tamamen iyi niyetle, bir cıkarı olmadan burada bize destek oluyor,şimdi meltemi kim neden eleştirir,benim aklıma şunlar geliyor;
mesela kişi kiloludur,bu kiloyla savaşır ama genel olarak halinden memnundur,çok da kilo verme meraklısı değildir,kendisiyle barışktır,sağlıklı yaşamın çok yemekten geçtiğini düşünür,iyi niyetlidir kendince ama bence hatalı düşünce yapısına sahiptir(bu noktada sözüm meclisten dışarı çünkü aslnda ben meltem gibi düşündüğüm için,kendi çevremdeki insanları anlatıyorum)şimdi neden bu tarz insanların yanlış düşündüğünü açıklayacağım(bana göre),siz kilolarınızla barışksınız ama hiçbir zaman 36 beden elbise giyemeyeceksiniz, seksi iç çamasırlar hiçbir zaman cok güzel durmayacak, sizi beğenen insanlar fiziğin çok güzel demeyecek de; yüzün çok güzel diyecekler,ya da güzel bile demeyecekler tatlı kızsın diyecekler (tatlı lafı nezaketen çirkinlere söylenen bir iltifattır)
ben üniversitedeyken 58 kilo civarıydım ve bundan rahatsızdım,benim boyumda 62 kilo civarı olan ve yemek yemekten çok mutlu kendsiyle barışık bir arkadaşım bana 'beden imge bozukluğum' olduğunu düşündüğünü söyledi.bu çok acımasız bir eleştiri, çünkü bahsettiği bu insanlar genelde zayıflamak için anoreksik olurlar ya da beğenmedikleri yerleri için 
estetik cerrahiye başvururlar.herneyse ben bu arkadasın bu eleştirisini hiç unutamadım,affedemedim,ben bu arkadaşııma karşı her zaman samimiydim,aynı staj grubumuzdaki erkekler bu kız arkadaşımız hakkında kadın gibi vucudu var,şişko filan diyorlardı-erkeklerin bakış açısı işte-kzı seven çocuk da bu yorumları duydu ve ben onu kalbi için seviyorum demişti,ben arkadaşım hakkında konusulanları kınadım,arada hiçbir zaman laf iletme gibi bir şey yapmadım,bu grubuda o arkadaşı da bıraktım,hala birlikte takılıyorlarsa,kendi yalancı masallar içinde mutluluklar
amannn ben ne anlatıyordum yine dağııldım,konuyu nereye getirmişim,pardon arkadaşlar
sonucu suraya getirecektim; şişman olmayı tercih edeceksiniz(yine de o sizin kararnız) hiçbir zaman güzel bir vucuda sahip olamayacaksnız
endomorfikseniz zayıf olmak için düşük kalorili beslenme ve spor sart
yine de arkadaşlar dediğim gibi herkesin kendi tercihi
söylemek istediğim size doğruları söyleyen insanları eleşştirmeyin,çünkü onlar gerçek dostlarınız,sizi yalancıktan pohpohlayan size gerçekleri söyleyen,arkanızdan konusmayan insanlar