• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Vücutta ödem oluşumu herkesin karşılaşabileceği bir sorundur ve temel sebebi vücuda tuz alımıdır. Günlük olarak vücudumuza aldığımız tuzun %70’i yemeklere kattığımız tuzun haricinde kaynaklardan vücudumuza girmektedir.

Ülkemizde bu anlamdaki en önemli kaynaklar ekmek, beyaz peynir ve zeytindir. Ayrupa’daki turşular genellikle sirke bazlıdır fakat bizde ise salamura usulü turşu yapılır. Dolayısıyla turşu da ciddi şekilde tuz kaynağıdır. Sanıldığının aksine, hazır salçalarda da tuz vardır, olmak zorundadır. Çünkü tuz bilindiği gibi birçok gıdanın saklanmasında kullanılır, yani tuz en önemli gıda koruyucularından bir tanesidir. Hazır çorbalar, konserveler ve cipsler de yüksek oranda tuz içerir. Örneğin, 1 adet salatalık turşusunda 1 gram tuz vardır. Bundan 5 tane yememiz halinde günlük olarak almamız gereken tuz miktarını sadece bununla almış oluruz. 5 adet turşu yediğimizde vücudumuzda fazladan 1 litre su tutmuş oluruz. Vücudunuzdaki sıvı, vücut ağırlığınızın %10’unu geçtikten sonra ödem oluşumu başlıyor. Dolayısıyla ne kadar fazla tuz alırsanız, vücudunuz o kadar fazla sıvı tutacaktır. Yani, 70 kiloluk bir insanda 7 kiloluk sıvıdan sonra ödeme neden olur.

Sofraların vazgeçilmezi olan ekmekte de çok fazla tuz vardır. Yemeklerine hiç tuz koymadığını söyleyenler bile sadece ekmek tüketimiyle 16 gram tuzu vücutlarına alabilirler.

Böbrekler tuza karşı çok cimridir. Tuzu atmaz, tutarlar. Tuzu tutarken suyu da tutarlar. Bu da bize ödem olarak döner. Ekmeğin hangi çeşidini yediğiniz farketmiyor. Sodyum açısından ekmek ekmektir. Önemli olan tamamen tuzsuz ekmek tüketmetir. Ancak tam buğday ekmeği veya kepekli ekmekler, yedikte sonra birden bire kan şekerini yükseltici etkiye sahip olduğu için daha az ekmek tüketimiyle, dolayısıyla da daha az tuz alımına sebep olur. Bu yüzden beyaz ekmeği mutfağımızdan tamamen çıkarıp, bu tarz ekmekleri tercih etmemiz gerekir. Bisküvi gibi hazır yiyeceklerin içeriğine bakarsanız, şekeri ve tuzu aynı anda görürsünüz. Gıda sanayiinde çok kullanılan bu durum, beraber kullanım sebebiyle hem şekerin hem tuzun tadını almayı engellese de etkilerini ortadan kaldırmaz. Bu nedenle bu yiyeceklerden uzak durmak gerekir. MSG, Çin mutfağında kullanılan bir tuzdur. Buradaki sodyum, bizim alıştığımızdan daha farklı şekilde su tutar. Kalp yetmezliği olanlar bu tuzla yapılan yemekleri yediğinde ödem yer yemez ortaya çıkar. Alışık olmayan biri Çin restoranından çıktıktan sonra nefes alamamaktan, ayağındaki şişlikten, yüzüğünün sıkmasından, çorabın iz yapmasından şikayet ediyorsa, belli ki vücudunun alışık olmadığı türden bir tuzla karşılaşmış demektir.

ben de aynı şekilde çayı şekerli bir deneyeyim dedim,midem bulandı resmen
kafeinsiz sütlü kahveye de şeker atmıyorum,yuppenin dediği gibi harika aromasını hissediyorum, onu koklayarak içiyorum
haftasonu tatlı olarak bitter tüketiyorum,bitterin kakosuna alışınca canın diğer hiçbir şekerli gıdayı istemiyor..ayrıca bitter daha sağlıklı..hafta içi de bildiğiniz gibi tatlı tüketmiyorum
sağlıklı yaşamanın zevkine varınca insan ıvırzıvırdan nefret ediyor

kızlar tavuk yemeyelim,yedirmeyelim,çookkk hormonlu
ayrıca döneri de illa yiyecekseniz kırmızı et tercih edin,tavuk dönerde 50 kat daha fazla kansorejen varmış
anti tavuk hareketi başlatıyorum
paket gıda alırken içindekiler kısmını mutlaka okuyun,ben de okuyorum..MSG yazıyorsa büyük bir hızla geri koyuyorum
anti MSG hareketi başlatıyorum
fast food yemeyelim
kendi gıdamızı kendimiz yapalım
yoğurt yapmak çok kolay,sütü mümkünse yerli üreticiden mümkün değilse günlük süt olarak alalım,sek sütaş gibi markaların günlük sütü 3,5 tl civarı ama bim de yeni gördüm,dost günlük süt 2,250 idi heralde...yani fiyat farkı da yok..yoğurdumuzu bunlardan yapalım
ben ekmeğimi de kendim yapmaya başlayacağım bakalım,güzel olursa burada size de tavsiye edeceğim
evde temizlik için kimyasallardan kaçınalım,bunlar da cok kansorejen

katkı maddelerinden bazıları
Aspartam: Şeker yerine tatlandırıcı olarak pek çok yiyecek ve içecekte bulunan bir madde. Yüzde 40 aspartik asit, yüzde 50 fenilalanin ve yüzde 10 metanol karışımından oluşur. Aspartam, yan etkileri bakımından en çok suçlanan katkı maddesidir. Bunlar ise kaşıntı, döküntü, baş ağrısı, baş dönmesi, bulantı, uyuşukluk, kas spazmları, yorgunluk, depresyon, solunum güçlüğü, çarpıntı ve çeşitli alerjik reaksiyonlardır.

Benzoik Asit: Özellikle işlenmiş yiyeceklerde bulunan bir katkı maddesidir. Çikolata, çeşitli meyve suları, şekerlemeler, dondurma, kremalar ve sakızlarda bulunur. Benzoik asit, astım, deri döküntüleri gibi çeşitli alerjik reaksiyonlara neden olabilir.

BHA & BHT“: Sıvı ve katı yağların ve içinde yağ bulunan yiyeceklerin kokuşmalarını önlemek için kullanılan antioksidan maddelerdir. Bu maddelerin, karaciğer büyümesi, deri döküntüleri yapabildikleri gibi kanser riskini artırabilecekleri de ileri sürülmüştür.

Karmen kırmızısı“: Birçok yiyecek, içecek, ilaç ve kozmetiğe pembe, kırmızı, mor renk vermek için yüzlerce yıldan beri kullanılan bir maddedir. Karmen kırmızısı, sentetik bir boya olmayıp bir böcekten elde edildiği için doğal bir katkı maddesi olarak kabul edilir. Bu, derideki basit döküntü ve kaşıntılardan ölüme kadar gidebilen anaflaktik şoka neden olduğu bilinen bir maddedir.

Glutamat“: Uzakdoğu mutfağında çok kullanılan ve kendine özgü tadı olan bir çeşit baharattır. Glutamat, doğal olarak az miktarda et, balık, domates ve bazı sebzelerde bulunabilir. Glutamata bağlı reaksiyonlar “Çin Lokantası Sendromu” ismiyle bilinir. Glutamat aç karnına çok miktarda ya da sıvı şeklinde alındığında baş ağrısı, boynun arka tarafında, ön kolda ve göğüste yanma hissi, kol ve bacaklarda, yüzde veya başta sızlama ve karıncalanma, göğüs ağrısı veya göğüste sıkışma hissi, çarpıntı, bulantı, ishal, terleme gibi şikayetlere yol açabilir. Sinir sisteminin aşırı uyarımına bağlı olarak alerjik reaksiyonlar görülebilir ve hatta alzheimer ile parkinson gibi nörolojik hastalıkların ortaya çıkmasını kolaylaştırabilir.

Nitrat ve nitritler“: Kırmızı et, kümes hayvanları ve balık eti ile sosis, salam, pastırma gibi işlenmiş etlerin renk ve tadını artırıcı özellikleri de vardır. Bunlar, baş ağrısı ve deri döküntülerine yol açabilir.

Parabenler“: Parabenler, yiyecek, ilaç ve kozmetiklerde küflenmeyi önlemek için çok yaygın olarak kullanılan koruyucu katkı maddeleridir. Mayonez, salça, ketçap, salata sosları, hardal, jöle, reçel, alkolsüz içecekler, şekerlemeler başlıca kullanıldıkları yiyeceklerdir. Ayrıca, çeşitli dermatolojik kremlerde, göz, kulak, burun damlalarında, fitillerde, bandajlarda da bulunurlar. Parabenler, deride kızarma, kaşıntı şişme gibi reaksiyonlara ve duyarlı kişilerde anaflaktik şoka neden olabilirler.

Sülfitler“: Besinlerin bozulmasını önlemek ve daha uzun süre taze kalmalarını sağlamak için kullanılan koruyucu katkı maddeleridir. Toplumun yüzde 1’inde sülfit alerjisi vardır. Astım krizleri, kusma, ishal, karın ağrıları gibi alerjik reaksiyonalara neden olabilirler. Şarap içilmesine bağlı baş ağrılarının nedeni de sülfitlerdir.

Tartrazin“: Yiyecek ve içeceklere sarı renk vermek için yararlanılan bir katkı maddesidir. Alkolsüz içecekler, dondurma, şekerlemeler, puding, spagetti, başlıca bulunduğu besinlerdir. Deri döküntüleri ve astım krizlerine yol açabilirler.

Servey hic sasirmam cunku bole bole aldik kiloları
Ben yogurdumu sek yada sutas gunluk sutten yapıyorum
kizima artik hazir kek vs almiyorum icerigini degistirerek daha saglikli hale getirip yapiyorum cocuk cunku cani istiyor
Deterjan olayini bende cok dusunuyorum hatta takintilarimin arasinda yer aliyor ama nasil yapcam hijyenik olurmu kafam karisiyo

Paraben olayina gelince kansizlik cikti oglumda dr kullanman lazım dedi ben paraben var dedim bende kulllandim sende kullan dedi simdi internette onu arastiriyom daha oncede cok konu acmistim baska sitede sizce napiyim gozgore gore vermek istemiyorum ama dr gelisim caginda vermezsen ne zaman vercen dedi anemi de olsun istemiyorum degeri 11 alt sinir bnmki 10
Tavuk yazin vazgecilmeziydi artik vazgeccez pasa paşa

kızımı doktora götürdüm yine sabahdan

öksürük var bu seferede

ilaçlara devam.hastane yıkılıyo.herkez hasta.aman çocuklarınıza dıkat edın salgın var
Dünkü menüm.
yağsız kaşarlı tost
1 adet 2si birarada nescafe
5 grissin
fırında alabalık ve yanında fırında patates
yarım portakal

Servey hic sasirmam cunku bole bole aldik kiloları
Ben yogurdumu sek yada sutas gunluk sutten yapıyorum
kizima artik hazir kek vs almiyorum icerigini degistirerek daha saglikli hale getirip yapiyorum cocuk cunku cani istiyor
Deterjan olayini bende cok dusunuyorum hatta takintilarimin arasinda yer aliyor ama nasil yapcam hijyenik olurmu kafam karisiyo

Paraben olayina gelince kansizlik cikti oglumda dr kullanman lazım dedi ben paraben var dedim bende kulllandim sende kullan dedi simdi internette onu arastiriyom daha oncede cok konu acmistim baska sitede sizce napiyim gozgore gore vermek istemiyorum ama dr gelisim caginda vermezsen ne zaman vercen dedi anemi de olsun istemiyorum degeri 11 alt sinir bnmki 10
Tavuk yazin vazgecilmeziydi artik vazgeccez pasa paşa
anemi daha önemli canım,beni de içlerindeki paraben rahatsız ediyor ama kansızlığın sonuçları da kötü..diğer yediklerine dikkat ettikten sonra bence alınması gereken ilaçlarda problem yok
mesela aşıların içinde zararlı maddeler olduğu söyleniyor,analiz etmeden bilemeyiz ama yararı, nekadar fazla olursa olsun zararından daha çok olacağı kesinnn,bundan mutlaka mutlaka aşı yaptırmalıyız, demir ilacını dvitamini vermeliyiz

kızımı doktora götürdüm yine sabahdan

öksürük var bu seferede

ilaçlara devam.hastane yıkılıyo.herkez hasta.aman çocuklarınıza dıkat edın salgın var
Dünkü menüm.
yağsız kaşarlı tost
1 adet 2si birarada nescafe
5 grissin
fırında alabalık ve yanında fırında patates
yarım portakal
çokk geçmiş olsun canım tekrardan
menün iyi gözüküyor,karbonhidrat yerine protein daha çok alabilirdin ama bebişe koşturmaktan bukadarı bile iyi

çokk geçmiş olsun canım tekrardan
menün iyi gözüküyor,karbonhidrat yerine protein daha çok alabilirdin ama bebişe koşturmaktan bukadarı bile iyi

çok sağol canım
kalorilerini hesapladım.çok fazla deil.günlük almam gerekenden fazla deil.
kalori fazla olmasada fazla karbonitrat almak yindede kilo aldırırmı

Edirne'deyim Akrepcim.
Bir sorayım bakalım ben aktara uğrayınca.
Varsa atayım hemen kenara, hasta olunca 10 numara oluyor bitkiler.
Tamam canım.
Tadı, içinde tarçın da olunca çok güzel oluyor, çok memnun kalırsın içince..
Umarım vardır orda da..
Şimdiden afiyet olsun şekercik..

Bende bugün pazardan meyvelerimi aldım, sütüm de geldi en doğalından.. Şu senin süper içeceği denicem, çok merak ediyorum tadını ve bıraktığı izlenimi:KK50::KK19:

Hop nereye bnm nie haberim yok 2 gun yalniz birakmya gelmiosun biz birbirimizi kilo konusunda cok bosladik ne gusel sen aksam gelirdin yorgu argin sporunu yapardin sonra msjlasirdik gene o tempomuza donelim ozaly cim bak callanpickney koydugu resimvere yazin simitlerimiz cikmasin gobegimize cay bardagi koymayalim takimin yuzdesi seninle dibe vurmaz:KK62::KK62::KK62:o

Ben adapte aderim seni:63::63::KK75:
Canımcığım geri gelicem hem zayıflamış hem tam motive sadece bir iki haftalığına

Ozalycim, o zaman kendi adıma ısrar etmeyeceğim.
Gerçekten bazen insanın dinlenmeye ihtiyacı oluyor.
O dönemde çok da zorlamamak lazım ama lütfen bu izin olsun ayrılış olmasın.
Biliyorsun izine diye çıkıp dönmeyen çok arkadaş oluyor.
Senin, ideal kilonu görmeden buradan ayrılmanı hiç istemem.

Teşekkrü ederim canım ama sadece izin geri geleceğim zaten o kesin ;)

toplight toplight hm22 hm22 C CallanPinckney
Güzelleri ben bir iki hafta kendimle savaşmak istiyorum sizden izin istiyorum, kendimi toparlayıp motivasyonumu yükseltir yükseltmez geri geleceğim kaldığım yerden hızlıca devam edeceğim.
Desteğiniz için teşekkür ederim.
Hepiniz öpüldünüz
Özleyin beni anacuğuum :KK36::KK36:

callan cım çok güzel bilgiler vermîşsin canım emeğine sağlık
ozaly cım bildirim yapmadan mı izne ayrılaxaksın eğer elsideysen bildirim yap öyle ayrıl tatlım izne

Günaydın cancan lar,
Dünkü menüm
Sabah: çay ve tost
Ara: Türk kahvesi bol köpüklü:), 1 adet incir içine de 10 adet fındık
Öğle: 1 ayran 1 adet tombik döner
Ara:2 meyve
Akşam :1 koca tabak karnabahar yemeği havuçlu biberli , 1 kase yoğurt, 2 dilim tam buğday

Yarasın şifa olsun bana:)))))[/QUOçok iyi gidiyorsun mine abla kahvaltıya yumurta da ekle bence

kızlar muhasebeden geldim birkaç gün yoğunuz böyle. son 4 sayfayı hızlıca geçtim ayrıntılı okuyamadım. öğlen de tranvayda giderken simit yedim :( akşama ne yapsam da telafı etsem sizce?
çıkmam da gerek zaten mesai bitti sayılır. öpüyorum yarın görüşürüz.
akşam a mercimek çorbası kalmıştı onla telafi ederim artık

Back
X