Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Kızlaaaarr diyetim suikaste kurban gidiyodu az kalsın..hain yarim de okuldaymış bugün ben de labdan çıktım hadi yemeğe gidelim dedi..nereye didim burger dedi aman tanrım didim :eek: salata yoksa ben yemem eve gider sotemi yerim dedim. tavuklu salata aldım bana zorla hamburger yedirmeye çalıştııı nolucak bi ısırıktan dedi.. olmaz bak bu 350 kalori sınırı geçemem dedim kalori mi sayıyon dedi.. Pislik beni vazgeçirmeye çalıyo neymiş efenim ben böyle tontik daha tatlıymışımm.. görecek o ama bi gitsin bu kilolar giyicem cicileri gezicem heryere :63:

Aslında çok haklısınız daha ziyade düzenli beslenme şu anda yaptığım sadece ana yemekleri daha az tüketiyorum. Emziriyorsun diyete gerek yok diyen kişiler çok ama yaptığım şey çok da yanlış değil aksine daha sağlıklı besleniyorum ve süt yapan şeyleri tüketiyorum. Aç da kalmıyorum ilk iki gün zorladım kendimi çünkü midem kocamandı durmadan yemek istiyordum doymak bilmiyordum bunun üstesinden gelmek için xorladım. Şimdi de salata ve yanındaki iki kaşık yemek yetiyor doyduğumu hissediyorum üstelik

kızlar bugün kü menümüde yazıyım
muska77 muska77 , kollontai kollontai , morordek morordek , B blanche_ea , nilsub nilsub

kahvaltı
1 yumurtadan çılbır (yağ yoğurt falan yok sade suya kırdım yumurtayı)
3 yeşil zeytin
yarım salatalık
yarım domates
1 kk peynir
1 dl kepek ekmeği
1 fincan şekersiz çay

ara sade Türk kahvesi + 1 ceviz

öğlen
5 yk mercimek yemeği
2 yk yoğurt

ara 2 adet kuru kayısı

akşam
1 tabak salata
3 yk ıspanak

su 2,5 lt
spor 1 saat yürüyüş 2 mil + 2 mil

Bence diyet demeyelim artık aslında beslenmemize, sağlıklı beslenme diyelim. Sebzeni, etini, salatanı, sütünü-yoğurdunu vs kısmadan hepsinden dengeli bir şekilde tüketerek devam et beslenmene, zararı olmaz faydası olur.

Kaldı ki kurabiyenin, çikolatanın, şekerin ne faydası var ki çocuğa? Zararı var aksine glikoz şurubunu yazık alıyor körpecik sağlıklı vücuduna. Hele ki emzirenler, hamileler falan kendinizi düşünmüyorsanız çocuğunuzu düşünüp yemeyin ya şeker falan cidden çok zararlı.
Aynı konuya nerdeyse aynı şeyleri yazmışız :-)

Kızlaaaarr diyetim suikaste kurban gidiyodu az kalsın..hain yarim de okuldaymış bugün ben de labdan çıktım hadi yemeğe gidelim dedi..nereye didim burger dedi aman tanrım didim :eek: salata yoksa ben yemem eve gider sotemi yerim dedim. tavuklu salata aldım bana zorla hamburger yedirmeye çalıştııı nolucak bi ısırıktan dedi.. olmaz bak bu 350 kalori sınırı geçemem dedim kalori mi sayıyon dedi.. Pislik beni vazgeçirmeye çalıyo neymiş efenim ben böyle tontik daha tatlıymışımm.. görecek o ama bi gitsin bu kilolar giyicem cicileri gezicem heryere :63:
Vayyy baya kararlıyız Süpersin canım uymamışsın şeytana. Benim eşimacilen zayıflamam gerektiğini düşünüyor yoksa üstüme yapışır veremexmişim Gerçi ondan önce ben tepkiliyim bu kilolara

Eveett rapor vermeye geldim :)) öncelikle gece bebeğim uyumadigi için sabah uyuyabildim saat 12de kahvaltimla öğle yemegimi birleştirmek zorunda kaldım maalesef.

Sabah-öğle=》2 dilim tam buğday ekmeği
1 haşlanmış yumurta, yarim kibrit kutusu peynir, 4 zeytin, şekersiz ihlamur ekinezya çayı, marul.

Ara: 1 adet orta boy elma, 2 yemek kaşığı yoğurt (bunları iki saat arayla yedim)

Aksam: 4 yk zeytinyağlı fasulye, yağsız tuzsuz salata, 2 yk. Yoğurt. Ekmek yok.

Birazdan ihlamur ekinezya cayi icecegim şekersiz.

2 lt su içtim yatana kadar 3 olur.

Spor:1 mile Leslie sporu yaptim (umarım doğru yazmisimdir kadının adini :)). Spordan sayilirsa gün boyu mizmizlanan bebek :))

Hatam varsa kirbaclayin lütfen :D

Aslında çok haklısınız daha ziyade düzenli beslenme şu anda yaptığım sadece ana yemekleri daha az tüketiyorum. Emziriyorsun diyete gerek yok diyen kişiler çok ama yaptığım şey çok da yanlış değil aksine daha sağlıklı besleniyorum ve süt yapan şeyleri tüketiyorum. Aç da kalmıyorum ilk iki gün zorladım kendimi çünkü midem kocamandı durmadan yemek istiyordum doymak bilmiyordum bunun üstesinden gelmek için xorladım. Şimdi de salata ve yanındaki iki kaşık yemek yetiyor doyduğumu hissediyorum üstelik
Bence sağlıklı proteinde ekle.Sanırım önceki mesajlarda B blanche_ea de bahsetmişti yoğurt yiyebilirsin mesela.peynir, yoğurt,et,yumurta ekle sadece sebze ve salata yeterli olmaz diye düşünüyorum

Bence sağlıklı proteinde ekle.Sanırım önceki mesajlarda B blanche_ea de bahsetmişti yoğurt yiyebilirsin mesela.peynir, yoğurt,et,yumurta ekle sadece sebze ve salata yeterli olmaz diye düşünüyorum
Haklısınız canım yoğurt hem yağ yaktırır hem de sütü arttırır yumurtayı her sabah yiyorum zaten,teşekkür ederim

Enerjinden bişeycik kaybetmemişsin güzelimm.
Bu arada annen nasıl? Uğramıyor ne zamndır. Diyeti bırakmış mı?
@sera59 arada gelsen ya özledik Sera abla :KK24:
kız napiim bişey demeyim dedim kimseye, zaten herkes menülere yorum yapıyo ceza da var ama yenilenler fena yani, 300 ip atlama yazsan fayda etmez :) mecbur carladım bende :)
annem iyi ya o öyle beceremez düzenli diyeti, bir de şimdi bahçeyi ekmekle uğraşıyolar vakti olmuyodur :)

Kızlar emzirirken diyet yapılır ya da yapılmaz hangi görüştesiniz? Ben yapılabilir diyorum. Neden mi? Ben diyette değilken iki çğün besleniyordum düzenli yemiyordum yeri geliyor suyu az içiyordum ekmeği çikolatayı hele de tatlı ve kurabiyeyi çokkkkk tüketiyordum ve porsiyonlarım da büyük oluyordu. Dahası sütü arttıran şeyleri az tüketiyor ve salatayı çok az yiyordum. Diyetle bunlar gitti 3 öğün yiyorum ve öğünlerim genellikle bol yeşillikli salata yanında ne yemek varsa. Ve 3 litre su. Evet az yemek yiyorum ama koca bir tabak salatayı götürüyorum.sütüm de çok etkilenmedi gibi. Zaten günde bir kez mama veriyordum aynı sistemle devam ediyoruz. Şimdi kötü mü yapıyorum, yoksa yerinde bir karar mı diyet
diyetten kastım açlık değil ve kesinlikle diyet yapılmalı arkadaşlar da yazmış zaten canım önemlli olan dengeli ve sağlıklı beslenmen :)

Bu arada sabah yazmıştım ama akşamları yazıyoruz sanırım listeleri.. bi de etiketliyo muyuz kaptanları daha rahat takip edebilmeleri için bilemiyorum. Daha kıdemliler bi el atarsa sevinirim..
muska77 muska77 kollontai kollontai morordek morordek

Sabah
1dl kepek ekmeği
yarım domates/küçük salatalık
4yeşil zeytin/az peynir
şekersiz çay

Menü

Ara
1brdk süt
küçük muz

Öğle
ızgara tavuklu salata
(3e doğru yedim birz gecikti)

Akşam
sabahtan kalan yarım domates
biraz peynir
çay
Salatayı geç yediğim için canım bişey istemedi ekmeksiz yazdıklarımı atıştırdım

Su : An itibariyle 2ltyi bulmuştur yatana kadar gider 1lt daha
Spor: Sabah yürüyerek gitmistim 30dk dan fazlaydı

Dün biraz yüklendim galiba dönünce anca ev işlerine enerji bulabildim
Ama birazdan egzersiz setimi ve 2mile yapıcam

B blanche_ea canım buradaki arkadaşlar seninle aynı kilo ve boyda değil inan ki simit yemeye ihtiyaçları yok, ve gerçekten diyete uygun bir menü müydü o simitin olduğu menü. tek tek bütün diyetisyenlerin önerdiklerini bilemem bilme şansım da yok, ama sen kendine göre olanları beğeniyorsun genel olarak, sana faydası olmuş olabilir ama bu senin bünyene ve kilona uygundur, herkes de işe yaramaz, az önce akşam 2 kaşık bulgur pilavı olabilir demişsin üzgünüm ama öğlen bile iki kaşık bulgur yiyene ceza yazılması taraftarıyım çünkü burada kimse 36 beden değil

Vayyy baya kararlıyız Süpersin canım uymamışsın şeytana. Benim eşimacilen zayıflamam gerektiğini düşünüyor yoksa üstüme yapışır veremexmişim Gerçi ondan önce ben tepkiliyim bu kilolara
Böyle karar aldım geçen hafta dedim ilk söylediğimde sırıttı pis pis gıcık.. işi gücü benle uğraşmak aklı sıra kendini haklı çıkarmya çalışıyo.. Ama vazgeçmediğimi görünce verir tam destek ;) hep birlikte başarıcaz inş canım

eyyvaah geldin mi sen... rakibem deyip deyip kayboluyon en güzel rakip sensin :))
bu sefer yemezler gülüm, bugün diyete başladım tüm yiyeceklerimi tedarik ettim yarında leslie yapıcam bi iki güne de jillian ablayla takılmaya başlıycaz yine :) kız 66 olmuşsun yine 62 olana kadar bütün menülerde beni etiketliycen bundan sonra burnundan getiririm valla !!!!

Kızlar emzirirken diyet yapılır ya da yapılmaz hangi görüştesiniz? Ben yapılabilir diyorum. Neden mi? Ben diyette değilken iki çğün besleniyordum düzenli yemiyordum yeri geliyor suyu az içiyordum ekmeği çikolatayı hele de tatlı ve kurabiyeyi çokkkkk tüketiyordum ve porsiyonlarım da büyük oluyordu. Dahası sütü arttıran şeyleri az tüketiyor ve salatayı çok az yiyordum. Diyetle bunlar gitti 3 öğün yiyorum ve öğünlerim genellikle bol yeşillikli salata yanında ne yemek varsa. Ve 3 litre su. Evet az yemek yiyorum ama koca bir tabak salatayı götürüyorum.sütüm de çok etkilenmedi gibi. Zaten günde bir kez mama veriyordum aynı sistemle devam ediyoruz. Şimdi kötü mü yapıyorum, yoksa yerinde bir karar mı diyet

Bencede yerinde bi karar cnm sana katılıyorum aynen bende şimdi çok daha sağlıklı besleniyorum yoğurt salata et düzenli yiyoruz ama diyette değilken ne bulsam yiyordum Nutella ekmek kurabiye bisküvi bunlardı yediklerim . Böylece düşünerek ve planlayarak yemek yiyoruz ayrıca . Bide su meselesi var, su yu böylelikle daha cok tüketiyoruz ayrıca

Bugünüm :)
sabah 1 bardak ılık limonlu suyumu içtim
çok şükür ayağımı iyileşti cezalarımı da yürüdüm eksik varsa yazın kızlar :)
1 saat bantta yürüdüm
kahvaltım 08.30
2 yumurta
2 ceviz
bol maydanoz
hava çok güzeldi dışarıda da 1.5 saat tempolu yürüdüm
30 dk belediye'nin spor aletleriyle egzersiz yaptım çok ter attım şükürler olsun.

2. Öğünüm geç oldu midem kazınıyordu o yüzden yedim
20.30
1 kase yoğurt
150 gr kadar tavuk göğsü çok şükür doydum :)
şimdi sade kahvemi içiyorum.
1.5 lt su içmişimdir.Yatana kadar 2 lt yaparım.

Back
X