Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Kazan kaldırmak değil kaptanım .Ben çok yeniyim zaten.Geldiğimden beri verilen cezalarda bi adaletsizlik görmedim o yüzdende ceza listesine dahil ettiğinizde kabul ettim.Ama yukarda itiraz ettiğim konularda fikrim aynı.Burda sırf karbonhidrat yediğim için cezalandırılacaksam istemiyorum.Simit ve 2 kaşık pilava verilen tepkileri çok ağır buldum açıkcası.Ben şok diyet yapmak yada hızlı kilo vermek istemiyorum.Yukarda siz ceza olayını nasıl yaptığınızı anlattınız bende doğru bulduğumu söyledim.Yani genele bakılıp yorum yapılmalı ve ona göre ceza verilmeli bence.Bana ilk cezayı siz verdiniz itiraz etmedim çünkü haketmiştim doğru ve adaletli bir cezaydı
Tamam o halde şu an icin bir sorun yok ;) eger ki ileride cezalarin adaletsiz oldugunu düşünüyor olursan ceza listesinden cikma opsiyonunuz da var diye belirtmek istemiştim sadece (kazan kaldirmak da bi nevi espri idi). Biz yine menulerinize yorum yapariz burada ;)

kızlarr morordeğim ben gene akşamları acıkmaya başladım ne olcak böyle zor tutuyorum kendimi :(
ilk dönemler böyle oluyodum valla bildiğin mutfağın kapısını kitledim girmiyim diyee :KK51:
akşamları erkene çektim ondan sanırım :(

Tamam o halde şu an icin bir sorun yok :KK66: eger ki ileride cezalarin adaletsiz oldugunu düşünüyor olursan ceza listesinden cikma opsiyonunuz da var diye belirtmek istemiştim sadece (kazan kaldirmak da bi nevi espri idi). Biz yine menulerinize yorum yapariz burada :KK66:
Ya farkındayım :-)kusura bakmayın çokta müsait olmadığım bir ortamda yazmaya çalışmıştım. Söylediklerim lütfen bir başkaldırı yada düzenbozucu olarak algılanmasın.Buraya katılmayı biz istedik sonuçta sizlerde sağolun kabul ettiniz.Eğer kurallara uymayan birşey söylediysem özür dilerim.Sizlerden şöyle bişey isteyebilirmiyim tüm kaptanlar olarak ortak bir ceza listesi yada kuralları oluştursanız ?kafalarımız karışıyor da :KK15: muska77 muska77 kollontai kollontai morordek morordek B blanche_ea

Menülerine zaten yorum yazılır canım. Direkt ceza almasan da kaçamak vs yaptıgında uyarılmıs olursun.

Sen bence akşamı yedikten sonra bidaha bi yaz menünü. Güven olmaz sana.

Tamamen sadık mı kalıyorsun Kuşhan menüsüne? Aynısını yaptım deyip gecme, yaz bundan sonra uysan da uymasan da.

Bu hafta ben başlamış bulundum ama haftaya sen kes cezaları, cunku ben bu kadar katı kurallı degilim. En azından takım içinde tutarlı olmus oluruz.

Bugunun sporuna ek olarak mı yaptın? Cunku cezaları günlük spora ek olarak yapmamız gerekiyor.
tatlım bu hafta da sen hallet ben haftaya devralayım olur mu ya da pazartesi bi duzen oturtabilirsem devralırm tatlım :)

Mesajı başkasına yazmışsınız ama bizide (grupta olduğumuzdan) ilgilendirdiğinden cevap yazmak istedim.Sizi anlıyorum kaptan yardımcısı olarak disiplin istiyorsunuz haklısınızda.Ancak sizinde farkında olduğunuz bişey var herkesin bünyesi aynı değil! Simit yemek pilav yemek bence çokta kötü değil önemli.olan onu ne zaman ne kadar ve nasıl yediğimiz. Yani şimdi arada sabah ekmek yerine simit yemenin bence bi zararı yok.Yada gündüz yenen 3 5 kaşık pilavın.Kusura bakmayın bunları yıllardır hipoglisemi ve insülin direnciyle uğraşmış bir insan olarak ve diyetler konusundaki (doktorlar tarafından verilmiş) bilgilerime dayanarak söylüyorum.Şimdi diyeceksinizki neden burdasınız o zaman?Burda olmamın sebebi grup halinde hareket ederek güç almak ve kendimi sorumlu hissedeceğimden daha çok dikkat edeceğimi bilmek.Yoksa neyi yemem neyi yememem gerektiğini çok iyi biliyorum.Buraya mesaj yazacağımı düşünerek mesela canım çok istesede çikolata yemiyorum,yada börek,yada kızartma gibi.Evet cezaların olması iyi ama bu kadar sert olmayı çok uygun bulmuyorum.Bir çikolata,dondurma,bir hazır yemekle, ekmek yerine yenen simit aynı kefeye konulmamalı bence.
oruc meselesini soyleyen ben degilim once onu soyleyim, bu kadar ceza ceza dediginiz sey de gunde en fazla yazdıgımız 300 ipsiz ip yani yavas yavas atlasan 30 dk, pilav yedin madem 100 ip atla yak gibi dusun bunu bu birinci soyleyecegim, ikincisi istersen ceza listesinde yer almazsın ki ben itirazı olan kimseye ceza yazmadım, ucuncusu bu takımda sırf benim gaz vermelerimle fırcalarımla ya da cezlalarımla zayıflayan insanlar var, ben kimsenin hocası degilim zaten bunlar tamamen iyi niyetli uyarılar yoksa senin yedigin simit bana kilo olarak donmuyo banane der gecerim lutfen bunu anla :) ben bu ceza sisteminin takımdaki yaratıcısı oldum, bi ara baya disiplinsiz olmustuk o zaman bizi hizaya soktu, ha bissuru arkadasta ozel bi program uyguladıgında biz niye bu programı yapıyosun demedik senin uyguladıgın listede aksam ekmek varsa soylersin biz de ceza yazmayız, kisisellestirmeye gerek yok bunları bı takımda 22 kisi var suan ve bir ortalama yakalamak zorundayız, takımın ortalamasını yuksek tutmak zorundayız mesele bu yani
kızlarr morordeğim ben gene akşamları acıkmaya başladım ne olcak böyle zor tutuyorum kendimi :KK43:
ilk dönemler böyle oluyodum valla bildiğin mutfağın kapısını kitledim girmiyim diyee :KK51:
akşamları erkene çektim ondan sanırım :KK43:
tatlım cubuk tarcın bunun cozumu :) bir 0.5 lt lik sise suyu doldur, icine bi cubuk tarcın at biraz beklet dik kafaya ;)

arkadaslar ceza ceza dediginiz bu kadar laf kalabalıgı yaptıgınız sey ipsiz ip atlamak ya! yemek kolay atlamak zor mu geldi ben anlamadım gunde yarım saat yuruyus 2 lt su kacamaksız menu, hadi diyelim sadece kacamak yaptınız 100 ip atlıycaksınız bu kadar lafa degmez valla, morordek morordek leylegime soyledim ama bu kadar sorun oluyorsa ben sadece bi kac arkadasla ilgilenicem sikayetci olmayan, ceza listesine devam etmeyi kabul ederse morordek tutsun listeyi, kolay is degil herkesi tek tek takip etmek ugrasmak istemezse de kaldıralım ceza sistemini olsun bitsin

benim için sorun yok.. o "oruç" benzetmesini de yapan bendim yanlış anlaşıldı ve ortalığın karışmasına sebep oldu sanırım sorry.. benim için verimli oldu takip edilip yorumlanmak kendi kendine olunca boşlama ihtimalim daha yüksek ayrı bi liste tutulacaksa orda da olmak isterim kollontai kollontai morordek morordek muska77 muska77
Herkese iyi geceler

arkadaslar ceza ceza dediginiz bu kadar laf kalabalıgı yaptıgınız sey ipsiz ip atlamak ya! yemek kolay atlamak zor mu geldi ben anlamadım gunde yarım saat yuruyus 2 lt su kacamaksız menu, hadi diyelim sadece kacamak yaptınız 100 ip atlıycaksınız bu kadar lafa degmez valla, morordek morordek leylegime soyledim ama bu kadar sorun oluyorsa ben sadece bi kac arkadasla ilgilenicem sikayetci olmayan, ceza listesine devam etmeyi kabul ederse morordek tutsun listeyi, kolay is degil herkesi tek tek takip etmek ugrasmak istemezse de kaldıralım ceza sistemini olsun bitsin

Meramimizi guzel anlatamadik galiba;( Geldigimden beri ifade etmeye calisiyorum ama yanlis anlasilmis. Sizin de arkadaslarin da sevkini kesinlikle kirmak istemem. Bu gurup boyle mutlu zaten gordugum kadariyla. Siz duzeninizi degistirmeyin, cunku arladaslara verimli oliyorsunuz. Ben farkli bir gruba geceyim gerekiyorsa

B blanche_ea canım buradaki arkadaşlar seninle aynı kilo ve boyda değil inan ki simit yemeye ihtiyaçları yok, ve gerçekten diyete uygun bir menü müydü o simitin olduğu menü. tek tek bütün diyetisyenlerin önerdiklerini bilemem bilme şansım da yok, ama sen kendine göre olanları beğeniyorsun genel olarak, sana faydası olmuş olabilir ama bu senin bünyene ve kilona uygundur, herkes de işe yaramaz, az önce akşam 2 kaşık bulgur pilavı olabilir demişsin üzgünüm ama öğlen bile iki kaşık bulgur yiyene ceza yazılması taraftarıyım çünkü burada kimse 36 beden değil

yok ben genel degerlendiriyorum kendime gore degil , 2 kasik bulgur pilavinin saglikli oldugunu dusunuyorum.
kaldi ki haftada 1 simit veren diyet kushan diyeti belli bir diyete uygun devam ettiler ve devam eden arkadaslar gayet basarili oldu.
sonucta burada kimse uzman degil, herkes yorumunu yapar isteyen dikkate alir bir de oyle dener, istemeyn denemez.

Meramimizi guzel anlatamadik galiba;( Geldigimden beri ifade etmeye calisiyorum ama yanlis anlasilmis. Sizin de arkadaslarin da sevkini kesinlikle kirmak istemem. Bu gurup boyle mutlu zaten gordugum kadariyla. Siz duzeninizi degistirmeyin, cunku arladaslara verimli oliyorsunuz. Ben farkli bir gruba geceyim gerekiyorsa

Canim alinma lutfen, kim sert yorum yapmissa; diyorum ya burada kimse uzman degil herkes kendi tecrubelerinden yola cikarak bir oneride bulunuyor, istedigini alirsin istemedigin kalir. Sen masallah iyi gidiyorsun zaten. Onemli olan kilo vermen, burada kimse kilo verme konusunda cok basarili degil; cok basarili olsak ne isimiz var burada? Sadece tecrubelerimizi paylasiyoruz iste.

Mesela pilav konusunu ben soyledim, bulgur pilavi 2 kasik yenebilir diye. Ben de sahsen bulgur pilavi yedigim gunlerde tecrube ettim, kilo verme hizim ya dusuyor ya da duruyor. Ertesi gun - cikamiyorum ornegin ama sonucta insaniz
Ben diyetisyene de gittim, bana her ogun ekmek, ayran verdi mesela ama ikisi de benim bunyeme hic iyi gelmedi ikisi de beni sisiren seyler atiyorum.

Zaten sen su anki menulerinle guzel kilo veriyorsan devam et, vermezsen veya durursan istersen bir de burada sana yapilan yorumlari denersin; deneye deneye dogru yolu yine bulursun. Guzel burasi evet cikma bence de :)

Eveeet ben de menumu paylasiyim:

Sabah
1.5 yumurtali menemen,
40 g ezine beyaz peynir
1 dilim kizarmis tb ekmek

Ogle
2 kofte (1 kofte 30 g)
kozlenmis patlican

Aksam
Izgara somon,
Firinda sebze (kabak, havuc, patates) totalde 150 g
2 parca chicken tenders da yedim.

Spor: 27 km yuruyus oldu totalde ama ayaklarim su topladi galiba :(
Su: 2lt'den fazla

Bende bekarım ama nerdeeee En fazla 1 saat kesintisiz yürüyebiliyorum.Ama senin yazdıklarını gördükçe bende hevesleniyorum yavaş yavaş bende yürüyüş yapmaya artırmaya çalışcam.24 km zor ama olduğu kadar yaparım artık :-) Yakında kaybolacaksın benden söylemesi yediklerinde yürüyüşlerde bunu gösteriyo :KK66:
Ya o kadar yurume zaten, ne isin var bizimki deli isi iste :)
Bence 2-3 saate cikarabilirsen harika olur, mesela atiyorum her gun 2 dakika artirarak falan devam edebilirsin. Kilolar patir patir gidiyor yuruyusle ya :)

Öncelikle bu uslubunuzu doğru bulmuyorum.Şahsım adına laf kalabalığı yapmak gibi bir niyetimin olmadığını belirteyim,keza yazdıklarımı ve yazdıklarınızı yeniden okursanız ne demek istediğimi anlarsınız.Benim yada konuyla ilgili benle aynı doğrultuda mesaj yazan arkadaşımız afife lale afife lale nin ceza ağır aman ip atlayamam yapamam gibi bir ifadesi olmadı.Evet istersek ceza listesinde olmayabilirizde onuda biliyorum.Ancak bu ceza olayı insanları psikolojik olarak aslında diyeti bozmamaya yönlendiriyor güzel bir şey.Siz keşfetmişsiniz güzel bi iş yapmışsınız.Bizde kabul ettik.Özel bir grubamı hitap ediyor?Bir mesajımda sordum şartları varsa mesela ;ceza grubunda olanlar asla ekmek yemeyecek gibi (bir örnek sadece) açıklayın bizde girmeyelim.Şimdi burda sizin dışınızda 2 kaptan yardımcısı ve bir kaptan var onlarla ceza konusunda problem yaşamıyoruz ama sizde sıkıntı çıkıyor... Ayrıca o yazdığım mesajların başlangıcı B blanche_ea ye simit ve pilav konusunda yazdığınız mesaj oldu.Şu an alıntı yapamıyorum ama lütfen bakın mesajınıza.Herkesin 36 beden olmadığından ,simit yiyemeyeceğinden 2 kaşıkta olsa pilav yiyemeyeceğinden bahsediyorsunuz, sonrada sizin özel durumunuz varsa söyleyin diyorsunuz !! Evet burda bir çok kilo ve bedende insan var burası bir zayıflama yeri biz bunu biliyoruz, kabul ediyoruzda, siz kaptan yardımcısı olarak bunların gerçekten farkındamısınız? Yazdığım mesajların sizin gösterdiğiniz tepkiyi hakettiğini düşünmüyorum.Evet listede kişi sayısı fazla olabilir ,tek tek takip etmek zor olabilir ama bu sizin bu şekilde yazarak insanları demorolize etmenize bi neden değil.Burayıda fazlasıyla bu konuda meşgul ettik sanırım gereksiz bir tartışma gibi oldu.Sonuç olarak ben dengeli ve sağlıklı beslenmeyi doğru buluyorum ,ceza listesine kendi isteğimle girdim, bundan önceki yazdığım mesajlardaki fikirlerimdede hala kararlıyım.

Ya o kadar yurume zaten, ne isin var bizimki deli isi iste :)
Bence 2-3 saate cikarabilirsen harika olur, mesela atiyorum her gun 2 dakika artirarak falan devam edebilirsin. Kilolar patir patir gidiyor yuruyusle ya :)
Evet haklısın.Zaten birden yüklenmem doğru olmaz üstelik bende kilo fazla olduğundan fazlası zarar olabilir.Kilo verdikçede daha rahat yürüyeceğimden artıra artıra devam edebilirim :KK49:

Back
X