- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #18.601
Selamlar..
Kaç gündür giremedim nete.. bu aralar biraz depresifmiyim ne.. kendimi pek iyi hissetmiyorum işin doğrusu..dün akşam 5 e kadar yattım aralarda bi kahvaltı etmeye kalktım birde oğlumla ilgilenmeye..
Kendimi ne kadar görmezden gelmişim ve ne kadar yalnızmışım..
Yalnızlığı ben sectim çünkü herkesi hayatımdan tecrit ettim..Ve uzun bir süre daha yaşam alanımın içinde olmayacaklar..
Tombili arkadaşım çok şey paylaşmışsın bizlerle; Ama kendinin ve yaptıklarını o kadar bilincindesin ki , kim ne derse desin ,ne yaparsa yapsın kaale alma kendi bildiğinden de şaşma.. Tek bir yaşam hakkımız var onuda dilediğince yaşamalısın..Yaşatmalısın...
Bir yazının sonunda demişsin ya kendimi koyunlaşmış hissediyorum diye, al benden de o kadar!! geçenlerde kardeşim dedi ki neden tepkilerini ortaya koymuyorsun susuyorsun sen eskiden böyle değildin.. normalde çemkirirdim herşeye haksızlığa asla gelemezdim ama şimdilerde yutup duruyorum söyleyecek çok söz var ama insanın basiretimi bağlanıyordur nedir anlamadım gitti..Hep bi tatsızlık olmasın bir orta yol bulunsun derdine mi giriyoruz acaba?? Ve bu süreçte te ne kadar kendimiz olabiliyoruz bu da ayrı konu...
Şu kayınvalideler de hep en doğrusunu bilirler zaten ,benimki başka şehirde olduğu halde sanki nefesini omzumda hissediyorum , Allah aşkına sizin kocalarınızı da arıyomu kaynanalarınız her allahın günü... benimki hiç gün saat sektirmez muhakkak arar oğlunu ve hepte eşim işten gelirken yolda konuşurlar nedense...
ben birçok şeyi çook sonra öğrenirim...
Benim kaynanam ben doğum yaptım anca odaya alındıktan sonra gelebildi bir gün önceden haber verdiğimiz halde ,birde geldi bütün gece odadaki kanepe de uyudu horul horul neymiş hastaymış benden beter oldu gitti... Birde torunu yoğun bakıma alınmıştı düşünün insanda biraz gam kasavet olur değil mi...
Zavallı annemde gözünü kırpmadan bir sandelye üstünde oturup sabahı etti birde benim uyuduğumu sanıp ağlıyordu garibim.. Ağlarsa analar ağlıyo gerçekten..
ay çok konuştum yine.. kusuruma bakmayın.. aslında bu kafayı dağıtmaya şöyle bi 70 lik lazım .. :içelim:
Kalliste Geçmişler olsun bi daha uğraştırmasın rabbim seni hastanelerde.. Ama bu sefer daha rahatmışsın sevindim senin adına...
Pia elma diyetinin işe yarayacağındna eminim ben, çünkü oldukça istikrarlısın bu konuda okuduklarımdan anladığım kadarıyla.. Mayıs annelerinden biri de çok yeşil elma yediğini bu şekilde zayıfladığını yazmıştı forumda ...bir benim elmayla aram pek yoktur nedense:)) hoş meyvede pek yemem..
onun içinde zırt pırt doktor kapısı aşındırırım :)
chocolategirl makarnada ne tatlı gelmiştir hani onca açlığın üstüne... Afiyetler olsun.. Yaramasın :)
geçmişi okudum ve anımsayamadığım diğer arkadaşlar gücenmesin bu kafayla bu kadar basıyoo...
Ya ben bişey soracağım ben akşam yemekten sonra ÇOOOK uzun süre aç kalıyorum en erken yatmam gece 2 ,içim kazınıyo gecelerii ne yapmam lazım..??
yürüyüşe falan çıkamıyorum bebiş hasta olur diye ,bırakacak kimsede yok onun için pilates dvd si indirdim 1 saatlik, hergün onu yapacağım belki bu göbek gider mabad da biraz küçülür
kolay gelsin ben de yalnızlığa alıştığım için zor geliyor bana da kalabalık. tek başına herhalde bana da değişiklik olacak diye düşün al onu da gezmelere çıkın düşman çatlatınistanbulda güneşli ama soğuk bir hava var.aman güneş olsun da,varsın soğuk olsun.içim açılıyor güneşi görünce.bugünlerde kafam çok karışık,perşembe günü kayınvalidem gelecek,1 hafta 10 gün misafir edeceğim.aslında iyi kadındır ama ben yalnız olmayı sevdiğim için,çok da istemiyorum. eşim "annemi hiç misafir etmedik evlendiğimizden beri" diyince,söyleyecek birşeyi olmasın ilerde diye ok alalım dedim.zaten kadın kendisi de sitemini etti,hiç davet etmemişimettik bakalım buyrunnnnnnnnn
birazdan pazara markete filan gideceğim...evde hiçbirşey kalmamış .görüşürz güzeller[/B]
tombilicim kepekli makarnayı gönül rahatlılığıyla yiyebilirsin canım bir su bardağı haşlamaya dikkat et kuruyken ölç bir su bardağı...yanında sosuda sağlıklıysa ondada sorun yok yağsız domates sosu yapabilirsin biber filan mımmm mis gibi...
selam herkese nasılsınız bugun bayanlar... umarım herkes iyidir...
kahvaltıda bir küçük tost, 1 kaç tane zeytin ve 3 bardak çay içtim... çok çayın zararı yok demi :) duramıyorumda içmeden... :)))
hadi buyur burdan yak ben haşlanmış makarnanın soslu makarna gibi tehlikeli olmadığını biliyordum hatta burda kendime kepekli makarna alıp üstüne yoğurt dökmeyi planlıyordum. bu da mı benim yanlış bildiğim bişey yoksa? tabi öğünlerini atlaman yanlış olmuş ama ya bi de pasta börek yapmış ve onları yemiş olsaydın?( pazar günü benim yaptığım gibi)
bu arada güzel mesajın için teşekkür ederim. çok haklısın ben doğru yapıyorum çocuğum konusunda ve şaşmıycam. bana şaşmamam için güç verdin saol alkisalkisalkis
artık fırça filan atmayacağım reyhan abla bak kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3umursamıyorlaralsanaalsanasmile ocak ortasındayız ben kendimi öyle adapte ettimki mayıs ayına dek çok büyük değişim göstereceğim.. artık şuraya fotoğraf koyamamaktan usandım.. dediğim gibi mayısa dek ne yapabildiğime bakacağım sonraıda sonlandıracağım kısmetse... bijonun azmi asyanın son hali beni acaip fikirlerimi yani değiştirdi .. artık yarışmada ki kuralsızlıktanda sıkıldım... dile kolay 3 yıl oluyor buradayım 500 kilo olsam bile erimem lazımdı ki arada çok boşladım ama artık çok sıkıldım bu durumdan... bahar sonunda yaz başında benimle zayıflayan varsa açarız sohbet başlığı kayarız ordan devam ederiz burada artık veremediğim kilolarla kalıp sohbet edip kendim dahil herkesi oyalamaktan sıkıldım.. anlayacağınız fırçayı kendime attım benboshayallersmile
kolay gelsin ben de yalnızlığa alıştığım için zor geliyor bana da kalabalık. tek başına herhalde bana da değişiklik olacak diye düşün al onu da gezmelere çıkın düşman çatlatın
papatyacım spor külübüne mi gidiyorsun ne kadar veriyorsun. hoca sana özel mi program çıkardı. ben de gitmeyi istiyorum da bi soruyum dedim.
canım zaten regl dönemine girmiş her genç kızın her gün bir koca bardak süt içmesi gerekiyormuş ki yaşlılığında kemik erimesi sorunu yaşamasın ben düzensizde olsa içiyorum geç başladım o başka yani ergenlikte başlamadım.. ama her gün süt içmeye gayret ediyorum bu zaten bir çok diyettede var gece meyve veya süt diyor çok geç saate çekmezsen yanında 2 masum form bisküvininde sakıncası olmayacaktır çünkü geç yatıyorsun....
istanbulda güneşli ama soğuk bir hava var.aman güneş olsun da,varsın soğuk olsun.içim açılıyor güneşi görünce.bugünlerde kafam çok karışık,perşembe günü kayınvalidem gelecek,1 hafta 10 gün misafir edeceğim.aslında iyi kadındır ama ben yalnız olmayı sevdiğim için,çok da istemiyorum. eşim "annemi hiç misafir etmedik evlendiğimizden beri" diyince,söyleyecek birşeyi olmasın ilerde diye ok alalım dedim.zaten kadın kendisi de sitemini etti,hiç davet etmemişimettik bakalım buyrunnnnnnnnn
birazdan pazara markete filan gideceğim...evde hiçbirşey kalmamış .görüşürz güzeller
artık fırça filan atmayacağım reyhan abla bak kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3umursamıyorlaralsanaalsanasmile ocak ortasındayız ben kendimi öyle adapte ettimki mayıs ayına dek çok büyük değişim göstereceğim.. artık şuraya fotoğraf koyamamaktan usandım.. dediğim gibi mayısa dek ne yapabildiğime bakacağım sonraıda sonlandıracağım kısmetse... bijonun azmi asyanın son hali beni acaip fikirlerimi yani değiştirdi .. artık yarışmada ki kuralsızlıktanda sıkıldım... dile kolay 3 yıl oluyor buradayım 500 kilo olsam bile erimem lazımdı ki arada çok boşladım ama artık çok sıkıldım bu durumdan... bahar sonunda yaz başında benimle zayıflayan varsa açarız sohbet başlığı kayarız ordan devam ederiz burada artık veremediğim kilolarla kalıp sohbet edip kendim dahil herkesi oyalamaktan sıkıldım.. anlayacağınız fırçayı kendime attım benboshayallersmile
valla ayrı evde otururken hep benim zorumla aradı annesini babasını. ya da ben görüşürdüm onun haberi olmazdı hiçbişeyden. boşver sana bi zararı olmuyorsa kendi aile işleri de gitsin.
benim oğlumda bir keresinde hastalandı ama 1 gecede 8 makine çamaşır çıkardı bana o kadar hasta hep çıkarıyor hep çıkarıyor. alezlere yorganlara yastıklara kadar yıkadım. ben de hastayım aynı zamanda. kayınvalidemi aradım anne nolur gel dedim ben de çok kötüyüm. yardım et bize. gelmedi sudan bi bahane uydurdu. eşim hergün öğlen işten çıktı geldi o baktı ikimize de. bendekinde de ne gam ne kasavet. komşularım ne kadar genç kayınvaliden diyor. e tabi genç gam yok tasa yok.
akşamları acıkmana gelince ben kendime oyalanacak bişeyler buluyorum. biraz sarı leblebi. yavaş yavaş yiyorum soda açıyorum ağır ağır içiyorum. yağsız 1 kase patlamış mısır 30 kaloriymiş hiç denemedim ama onu yiyebilirsin.ya da yağsız süt içebilirsin. baktın olmuyor 1 elma yiebilirsin sevmiyormuşsun ama kilo yapmıyor olunca belki yersin onu düşünerek.
ben evde işte hareket yapıyorum her aklıma geldikçe günde 8-9 kere. işte oklava çevirmece. bacakları yanlara açmaca. yanlara esneme falan akşam da yatağa uzanıp karın eriticileri yapıyorum yavaş yavaş da dozumu artırıcam. dene istersen.
bi de son bişey bunları yaptıkça kendine güvenin geliyor ve sıyrılıyorsun o depresiflikten. öğlenleri hava güzel oldukça al bebişi 15 dakika 15 dakikadır senin moralini yükseltir
kallısım ben gecen haftakı randevuma gıtmedım psıkologda rahatsız oldugum bır durum oldu bırakıcam anlıycagın belkı baska bırıne gıderım ama emın degılım.jınekolog randevum var ama en son doktor 10 kılo vermıs olmanı beklıyorum demısdıeyvahedigeldismile.rahım fılmı falan cekdırılcekmı bılmıyorum ama ben kan aldırırken bıle korkarım bakalım artık hayırlısı
eşimin evvelden beri üyeliğinin olduğu bir yer var, oraya gidiyorum ben de. ikimiz birden gidince aile üyeliği filan gibi şeyler yaptılar, hesaplıya denk geldi.
aslında orda hocada var program çıkarıyor filan, ne istiyorsan ne kadar istiyorsan, nereni daha çok çalıştırmak istiyorsan ona göre bir şeyler yazıyorlar ama ben daha öyle şeylere girişmedim. sadece yürüyüş ve bisiklet yapıyım diye niyetliyim. en başta biraz ayağım alışssın bir kere gitmeye. öye program filan olunca bana bir sıkıntılar gelir, hiç gitmem die korkuyorum. bir de orda televizyon var, televizyona baka baka apıyorum bir şeyler, vakit de daha rahat geçiyor. şimdilik biraz böyle.. sonra belki özel şeylere geçerim ama belki de geçmem, tam bilemiyorum şimdiden.
gerçi hocayla filan çalışmanın daha faydalı olduğunu söylüyorlar bir programa da bağlı olarak. vücudu daha düzgün ve de her yerini çalışıtırıyormuşsun. ama bir de insanın neyi yapıp neyi yapamaycağı da önemli sanki.. hiç yapmamaktansa birazcık bile yapmayı tercih ediyorum ben..
Ben umursamıyorum artık tombili.. istediği kadar konuşsun dursunlar.. Zaten eşim beni üzecek yada kıracak birşey yapmıyor.. Benim için çok şeyden vazgeçti tüm yaşantısını değiştirdi hakkını yiyemem.
Akşamları birşeyler atıştıma meselesine gelince ben birşey yememeye dikkat ediyorum çünkü bu kör boğaz bi açıldımı gerisi geliyo ,ben çok zor frenliyorum kendimi birde eşim her akşam çayın yanına bir tepsi abur cubur getirmiyomu illalah yanii .. onun için atıştırmalık birşeyler yemiyorum.
dışarı çıkmak gerçekten iyi gelecek bana oğlum uyansın hava iyiyken çıkıp biraz dolaşayım ciğerlerim oksijen görsün :)
birde bijoma bakınne kaçamak ne bişey sadece hedefine ulaştı çabucak maşallah diyeyim
nee kallisim duyan da beni iğne iplik oldu sanıcak akannehir çok teşekkür ederim iltifatlarına ama arkadaşlar yeni yazma böyle valla utanıyorum kallisim ya :sinifsinif: ya göbüş önden gidiyor oturdum bugün 2 kase aşure yedim ne azmi :bbo: ama iyi oldu silkeledin kendime getirdin lazımmış böyle bişey :bbo:bijonun azmi asyanın son hali beni acaip fikirlerimi yani değiştirdi ..
ayy katıldım kallisim ben de delikafadulden ama bana yine sen çıkkk opuyorumnanaktangünaydınlar..
unutmadan emanetimi bırakayım :))
8 mart kadınlar günü için çekiliş başladı isteyenler katılabilirler..
katılmak isteyenler speedy gonzales var verdiğim linkte o arkadaşa ad soyad telefon üye adı ve adresinizi yazıyorsunuz songülede profilinizin linkini verip katılmak istediğinizi...
8 Mart Dünya Kadınlar Günü... Hediye Çekilişi Yapıyoruz Yine... - Sayfa 16 - Kadınlar Kulübü / KADIN KADINCA KADINLAR KULUBU
çikolatım her gün tartıldım demiştim ya sana be takımdakilere.. ne zaman makarna- hemi de yağsız hemi de tuzsuz- ben o hafta hiç kilo veremedim ve makarna yediğimin ertesi günü en az 500 gr fazla çıktım.. artık kişiden kişiye değişir mi bilmiyorum ama o kadar da masum bişey değil malesef :sinifsinif:
hayır canım yanlış bildiğin birşey yok,sadece haşlanmış makarna gerçekten kilo aldırmıyormuş,bunu diyetisyenler söylüyor.içine giren yağ ve yağlı soslar kilo aldırıyor. sen doğru yoldasın!
açık içersen olmuyor herhalde diye biliyorum ama ha bi de şekersiz. sen gene de bana güvenme ben daha acemiyim birçok şeyi yanlış biliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?