- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #19.601
verdik oyumuzu,pastalar da süper hani... oy verenlere 1 dilim yeme hakkı olsaydı barim :jeyyar:oy oy ablasına torpilde yapacakmış ama olmazzzz hakkımla olrsa olur siz destekleyin hangisi hoşunuza giderse ona oy verin katılım olsun .
hey yalabbim yaa bide telefon açmışkaydirigubbakcemile3 iyiki bulamamısın tıss ourmuydu hiç öyle...
bijocum nerelerdesin cicim benim yaaaaa yinemi bebişlerle koşturuyorsun..
reyhan ablacim yardimina ,, aklina ihtiyacim var
uzun süredir esimle türkiyeye dönme planlari yapiyoruz.. ve karar verdik bu yil bu netlesmeli.. cunku hayallerimiz bile saglikli olmuyor yani planlarimiz..bu yaz netlestirmek istiyoruz gidiceksem gidicez gidemiyceksek burdaki hayatimiza bakicaz.. bu konularda bir fikrin varmi ablacim? yada arkadaslarindan dönen? tecrübelerin var mi? yapabilirmiyiz? almanya paylasim bölümünde böyle bir baslik vardi oraya yazdim .. orayada bir bakip fikrini orayada yazabilirsin ?
http://www.kadinlarkulubu.com/yurtd...30106-turkiyeye-kesin-donmeyi-dusunenler.html
sorun değil şekerciğim şu sıralar bizde dağıldık gibi zaten tombili ve obur yok ortalıkta çocuklarını düzene koyup gelecekler inşallahlmaz: bizde gelen olunca kaptırıyoruz kendimizi sonrada gidince dağılıyoruz her seferide neyse alıştık toparlanırız...
Piacım bu tavsiye istediğin konu o kadar hassas ki sana ne diyelim nasıl diyelim, önce kendimden örnek vereyim bizimde hiç aklımızda doğup büyüdüğümüz istanbulu bırakıp bilmediğimiz bir şehire yerleşmek fikri yoktu ilk duyduğumda kabul edemedim her gün huzursuzluklarla yaşamaya başladık çocuklarımı buraya getirmek istemedim eşime karşı çok cephe aldım hatta boşanmaya bile kalktım huzursuzluklar diz boyu olmuştu çünkü ama çaresiz geldik çünkü yapacağımız başka bir alternatif yoktu olsada eşim iş kousunda cesaretsizdir yapmadı yani..
buraya geldik çocuklarda ben de bunalıma girdik dışarı çıkmaz olduk asosyal bir yapıya büründük kızları dışarı çıkmaya teşvik ettiğimdeyse aşırı tepki alır oldum hepimiz buradan nefret etmeye başladık bir köşeye kısılmış haldey hissediyorduk halada bu durumdan kurtulmuş değiliz hani acını unutamazsın sadece acıyla yaşamayı öğrenirsin diye bir söz varya ona benzetiyorum ben durumumuzu, şimdi bu gün istanbula gidiyoruz dese eşim hiç bir şey sormadan koşar giderim...
bizim durumumuzla sizin ki elbette benzemiyor ama hissettiklerin farklı olmayacak hep içinde acabalar kalacak hep yaşanmamış duyguların olacak her ne karar verirsen ver böyle bir duygu seninle yaşayacak...
ben denizi düşündüğümde gözlerim yaşarıyor eşim tv de deniz görse hemen başka kanal açıyor çünkü burnumuzun direği sızlıyor çünkü yaşanmamışlıklarımız yüreğimizde birikenler o an beynimizi harekete geçiriyor biz sadece kaçmayı tercih ediyoruz bu duygudan... hep içimde acabalar birikip duruyor seninde o acabaların hiç bitmeyecek bunu şimdiden aklına yerleştir acaba gitsem nasıldı gitmesem nasıldı diye soracaksın her 2 seçenek içinde yani...
sizin orada ki şartlarınız çok farklı bunu biliyorsun burada gelirin çok çok yüklü olması gerekiyor ki rahat yaşayabilesin maddi boyutunu sen bileceksin ama biliyorsun ki 3 çocuk okutuyorum servisleri harçlıkları vs masrafları ama sadece okula bağlı masrafları söylüyorum ben sana 3 çocuk için 2 asgari ücretli insanın maaşı kadar masraf oluyor Piacım yinede eksik kalıyoruz işte buda içimde hep sıkıntı biriktiriyor...eğitim desen ben en şanslı insanlardan biriyim eskişehirin eğitimi istanbula azaran kat kat fazla ama türkiyede hangi ile gidersen git istediğin eğitimi aldıramayacaksın özel okullar bir felakat maddi durumum el versede asla düşünmem çocuklarım için özel okudu devlet okullarıda şans işi işte nasıl anlatayım ki...
aklında ne varsa sor sen iyisi yoksa ben böyle yazıp yazıp dururum :))
günaydın sevgili takımcığım,
geçici mi kalıcı mı bilemiyorum ama sağırlık yaşıyorum.sağ kulağım orta kulak iltihabı olmuştu hatırlarsınız, o gün bu gündür,ağrıları,herşeyi geçti,sanki orda bir tıkaç var,duymuyorummmmmmm.. çıldıracağım,çok sinirli oldum kaç gündür tersleniyorum herkese! Allahım ne zor şeymiş bir uzvunun bile çalışmaması,Allah körlere sağırlara yardım etsin. peki ben ne yapacağım,niye geçmiyor bu duymama hali..bilen var mı??
günaydınlar.
hepinize güzel bir gün diliyorum.
dün yürüyüş yapıcam gazıyla dışarı çıktım bi fırtına bi sisakannehir
neyse yarın yürürüm dedim kar yağmış
inşallah yarına düzelir de atarım kendimi sokağa.
ama bu arada yediklerime dikkat ediyorum,salmadım kendimi.a
günaydın ocean sana merhaba diyemedim bir türlü
ama aramıza katılmanı bekliyorum bende
arada takılıyorum opuyorumnanaktan mersaya yazarım çikolatıma yazarım sen takmaopuyorumnanaktan onlar alıştılar sen de alışırsınopuyorumnanaktanay aşkolsun ben burdayım kallisim. çocuğum iyi çok şükür hiç akşatmıyorum ki yazmayı sabah sabah işe gelri gelmez açtım bilgisayarı valla daha hiç bişeye bakmadım size cevap yazıyorum ama sen görmüyorsun beni mafoldumben
yahu neden durmada orada yağıyorda biz burada bekliyoruz bekliyoruz tık yok:gitme:günaydınlar.
hepinize güzel bir gün diliyorum.
dün yürüyüş yapıcam gazıyla dışarı çıktım bi fırtına bi sisakannehir
neyse yarın yürürüm dedim kar yağmış
inşallah yarına düzelir de atarım kendimi sokağa.
ama bu arada yediklerime dikkat ediyorum,salmadım kendimi.a
ben ilk başladığım zaman bahardı eşim ve kızlarım nasıl destek oldular her akşam bisikletle geldiler yine geldiler yanımda her seferinde 1 saat yürüdüm çok çabuk gitti kilolarım ama şimdi kış hepsi bir yana dağıldı kimsecikler gelmiyor bende çıkamıyorum bahaneden işte...günaydın kızlar
akşam yağmur atıştırıyordu hiç aldırış etmedim girdim kocamın koluna. 1 saat yürüdük yaklaşık 6 km. yolun yarısınd ayağmur da bitti ve hava o kadar yumuşaktı ki iyi ki yürüdük dedim. yürümeyince kötü hisssediyorum kendimi çünkü hadi siz de üşenmeyin. sarılın sarmalanın ve atın kendini pistlere yarım saat bile yürüseniz o kadar dinçleşiyorsunuz ki harika geliyor yürüyüş
sabah da kahvaltımı yaptım 1 dilim ekmek peynir ve 4 zaytin şimdi geldim sıcak suyumu içicem ona başladım ben de 2-3 haftadır çay gibi doldurup içiyorum iyi geliyor bana.
gelir gelir canım benim yediklerinide yaz istersen yorum yaparız belki seni daha motive ederopuyorumnanaktan ama çok yediğindede söyleriz ona göre alınmak yokopuyorumnanaktanmerhaba canım katılmak için ilk adımı attım ben.
bakalım gerisi gelir sanırım.
yahu neden durmada orada yağıyorda biz burada bekliyoruz bekliyoruz tık yok:gitme:
azıcık havalar düzelse herkes başlayacak şu soğuklar çok engel oluyor...
gelir gelir canım benim yediklerinide yaz istersen yorum yaparız belki seni daha motive ederopuyorumnanaktan ama çok yediğindede söyleriz ona göre alınmak yokopuyorumnanaktan
dal gibi mii göbekli dal kaydirigubbakcemile3 ama insan sevdigini kusursuz görürmüş çok teşekkür ediyorummm mucuk Şenizbijoya sorma canom o zaten dal gibi oldu sayemizde aklinialirimsmileaklinialirimsmileaklinialirimsmile heheheeezemuszemus
ben 17 kilo verdim doğum falan yapmadım canım keyif kilolarıydı keyifff kaydirigubbakcemile3aaanasıl yaniii ne güzel kaç kilo verdi doğum yaptı da sonra mı rejim yaptı??
farketmez canım 3-5 kilo kendini kötü hissetmen yeter.. 69 la evlendim şimdi 61 im.. ama evlendikten sonra 80 e kadar çıkmışlığım var akannehir
şişmanın dediğin yine benden 12 kg kadar zayıfmışsın sanırım.
ben şimdi 82 kg yimmafoldumben
tıss sen listeye gitmeyi ab ye girmek falan gibi mi düşünüyosun kaydirigubbakcemile3 veremediğin haftalar olur aldıgın gramlar olur ama seni disipline eder o yüzden bekleme derim ben yerimseniben
aslında katılabilirim ama şimdilik düşünmüyorum.
ben verdim ama bilmeden tüyo da vermişim kaydirigubbakcemile3kızlar pasta yarışmasına katıldım kimse oy vermedimi banaaaaaaklava:
ayy abla valla koştur koştur ders bile bakamıyorum ne zamandır akannehir sizi de özledim burda laflamayı daaa :gitme:bijocum nerelerdesin cicim benim yaaaaa yinemi bebişlerle koşturuyorsun..
mavişler biitti yeşil oldum yine kaydirigubbakcemile3 ben de sizi özledim canımmm. hah işte sen de gelmeyince ben de senin siyah kalın yazını özlüyorum o yüzden gelmemezlik yapmaaaa olumunekankayizsmileya evet ya, bijom gelsin..onun maviş yazısını göremeyince eksiklik hissediyorum :gitme:
ayda 4 kilo demişsin canım bence verebilrsin benim gibi disiplinli olursan. haftada 5 gün sabahları yürüdüm akşam yemeklerini yemedim (sen erken yersin) cok su içtim sıfır kacamak ayda 5 kilo verdigim bile olmuştu.dün yürüyüş yapıcam gazıyla dışarı çıktım bi fırtına bi sisakannehir
eşim bu hafta gecede sabahları gelemiyorum. az sonra da kurabiye yapıp bebişlere gidicem. 2 hafta kaldı eşimin vardiya sisteminin bitmesine ondan sonra istanbula gidicez 4-5 gün sonra da normal sabah-akşam düzenimize dönücez inşallahhhhhhhhh. hava da ısınaydı başka bişey istemiyorum herkes gibi -tatlicadiarzu-
azcıcık sizin oralara yollayalım bu yağışları yahu
yediklerimi de yazayım mesela dün:
sabah 2 dilim kepeli ekmek
pınar beyaz peynir, bi parça çeçil şekersiz çay
ara bir avuç beyaz leblebi
öğle 3-4 kaşık bulgur pilavı-4 kaşık patates yemeği(etsiz)
ara 2 adet kuru kayısı 1 saat sonra 1 portakal 1 dilim ekmek(deneyi çok lezzetli oluyo)
akşam yine patates yemeği 2dilim ekmek 3 kaşık yoğurt
2 saat sonra da canım çok elma istedi bir elma yedim.
bijom listeye girmek kolay ama ben her gün yazamam.
bildirimde bulunamam.
ancak sizi takip edip ne yapıp-ne yapmayacağıma karar verebilirm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?