Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

ahhh nasil anliyorum seni ben istanbulda yasamadim.. ama aglarim zaman zaman özlemle.. istanbula gittigimde bogazdaysak fazla konusmam ani yasamak icin .. bir kac hafta sonra sindirirsem icime kokusunu ancak konusurum .. ... istanbulu ezberledim kitaplardan.. tepelerini anitlarini müzelerini heykellerini saraylarini.. öyle bir tutku bendekide.. yasamis insanin özlemini anlaya biliyorum..

ben burda mutsuzum arkadasim..YALNIZIM benim bu yalnizligimi cocuklarimda yasiyor..annecim ve babacigimda orda yalniz... deger mi diyorum .. evet yasantimiz gercekten rahat.. istedigimi aliyorum yiyorum ve giyiyorum.. cok sinemaya gideriz sosyal aktiviteler fln .. butun bunlar parayla oluyor.. sadece bunlar yani bunun disinda benim henuz öyle kenarda bir birikmisim yok evim yok.. karin tokluguna yani.. karin toklugu ama rahat..
iste bu birkac sey icin bu hasreti cekmeye degermi? cok özlüyorum cokkk.. cok duygusalim aileme karsi babamin telefonda beni eglendirmeye calismasi nasil icimi acitiyo.. onlrinda hastalandiklarinda yapayalniz kaldiklarini biliyorum.. bana belli etmeselerde..

biraz sabretsemmi diyorum okullarini bitireseye kadar ama bu nerden baksaniz 10 yil demek..ben 31 yasindayim .. cerkezim.. cerkezler gec evlenir.. ben istisnayim.. yasitlarim daha evlenmedi.. daha duzenlerini bile kurmadi.. ben neden korkuyorum.. kicimizi kipirdatmaya korkuyoruz yaa.. kabullenemiyorum bu durumu... bu ya simdi olucak yada olmiycak.. gidersem biliyorum keske kalsaydim demiycem.. demem.. ama kalirsam diycem

mesela is bulma olanagimiz varmi orda kallisim? sigortalar nasil? hastaliklarda? hayatin bize neler vericegini bilmiyoruz
ben istanbulda kaza yapmistim .. allahimmmm.. sol bilekte acik kirik var narkozsuz elleriyle duzelterek alciladilar acidan bayilmisim.. sag kolda kirik ama bakmamislar .. benim sag bilegim kolum agriyor annemler uzulicek diye ses cikarmiyorum..2 gun sonra almanyaya döndüm direk hastaye yatirildim .. ameliyata alindim .. o sekilde sol bilegim kalsaymis sakat kalirmisim kesin platin taktilar.. sag kolumda kirikmis ama görmemisler 2 gun istanbulda kirik kolla durmusum .. iste saskinlik sok uzuntu... bunlar aklima gelincede korkuyorum.. turkiyenin siyasetinden nefret ediyorum ..bunu dusununcede duraksiyorum....ayy cok yazdim arkadaslara.s. özür dilerim isgal icin

tombilicim ben sadece keske annemlerde yanimda olsalardi diye donmelerine hayiflanirim sadece.. yoksa trde cocuklugum gecti.. ömrü hayatimin ön güzel 7 yiliydi.. allah hayirlisini versin.. canim yaa oglunda duzelemedi diymi.. kücück yaa sen nasil toparlandin cocukta uzun sürdü..

chokooo ayy bende cektim o kulak agrisini sagirligi cinlamasiii.. cok dikkat et.. sakin olmaya calis...allah korusun .. cekilir bir agri degil... gitmedigim doktor kalmamistibak simdi kallisim asagida hastanede yasadiklarimi anlattim..ama burdada oluyor doktorlar burda saf anlamiyrlar teshis koyamiyorlar.. gunlerce doktora git gel teshis tedavi yok .. almanyadaki hastane, tedavi sisteminide anlatsam burdada cok acik ve eksik var.. galiba dunyanin civisi cikmisssssssss.. öffffffff ne yapicaz biz ayyyyollll.. k k ülkesimi kuralim kiizzzz.. doktorumuz var egitimcimizz ayy ne süper olurr.. valla ttuutttum ben bu fikri..avrupalilar isgal ettikleri plkelerde yapmislar ya öyle .. apayri sehirler kurmuslar.. ahh allahim yardimm

araya kallisim girdi.. chokocum aman dikkat et.. sakinlestirici caylar fln al.. kantaron etkili mesela..

bende günümü yazayim
sabah lahana suyu ve ardindan mükellef bir kahvalti vardiki red edemedimcokacimcoook
ögle:meyve
aksam once lahana suyu ve corba.. ilerleyen saatlerde meyve yiyebilirim ..

Piacım iş bulma dedinde eşin ne iş yapar inan bunun için bir şey diyemem bak benim eşimi havada kaparlar işçilikten teknisyenliğe yükseldi makine teknisyeni ama havada kaparlar dememe rağmen aldığı hiç bir teklifi değerlendiremiyor olsaydı zaten istanbulda kalır gelmezdik hiç bir şey garanti değil der hep ve garanti işinin peşini asla bırakmadı işte bu yüzde iş bulur bulamaz diyemem inan sana...

sigortalar desen özel sağlık sigortası yaptırmaya maddi imkan yetmiyor hiç araştırmadım bile ... hastalıkta ise işin şansa kalmış ben en şanslı şehirlerden birindeyim bu konuda bunu söylerim ama yinede beğenmediğim lanet olsun dediğim zamanlar çok oluyor işte.. istanbulda sosyal güvencen olupta muayene veya tedavi olman çok daha zor kalabalık şehir yani bu yüzde burada şanslıyım diyorum... bijom bilir ben yinede istanbuldan sonra şansım varmış ki eskişehirdeyim eğitim öğretim bakımından istanbulda elde edemiyeceğimiz imkanlarımız var şehre gir adım başı okulla karşılaşırsın mesela se yazmışsın çocukların başarılı benimde kızlarım öyleydi istanbulda okulda dereceleri vardı ama buraya bir geldik ki bir şey olmadığını çok geride kaldığımızı gördük yinede azmettiler benim çocuklarım başardılar yani biri 20 kişinin alındığı güzel sanatlara girdi ilk sınavda bir diğeride anadolu lisesinde okuyor işte yoksa normal okullar işe yaramaz..
seninde çocukların madem başarılı bir anadolu lisesi kazanır okurlar piacım bu dert değil anadolu lisesinde olduktan sonrada zaten eğitimleri çok güzel...
eşinden dostundan akrabandan uzak olmansa ayrı bir dert ... yanızım diyorsun ya ben çok ağlarım boş yere sebepsiz yere bir kahve içecek insanım yok derim işte aynı şey...

alsın izni eşin geçerken sizi de alalım kallisim ne güzel olur yaaa

ayy bijom ben de hiç çalışamıyorum bu aralar ne olacaksa halim. forumda kpss yle ilgili bi bölüm de var onlara bakıyım dedim sarmadı pek biz de burdan mı birbirimize rapor versek ne yapsak?
valla bilemiyorum bişeyler yapmamız lazım ders çalışmamız lazım akannehir

bijom listeye girmek kolay ama ben her gün yazamam.
bildirimde bulunamam.
ancak sizi takip edip ne yapıp-ne yapmayacağıma karar verebilirm.
canım sen nasıl istersen nasıl motive oluyorsan sen kilo verdikçe biz mutlu oluruzzz opuyorumnanaktan
arkadaşım bizde seni anlamadık :)) bijonun bebeği olduğunu nereden çıkarttın...
:roflol: :roflol:

sağol canım,bugün sağlık ocağına gittim.hava çok kötü ve yerler buzlu olduğu için her zamanki doktoruma gidemedim. sağlık ocağındaki doktor,kulak zarımın zedelenmiş olabileceğini söyledi.ama ben çok net göremiyorum,sen mutlaka kbb ye git dedi... buz çözülsün de gideceğim yarın öbürgün..

canım ağrı sızı yok da,duyma problemim var.doktora gideceğim tekrar...sağol tatlış

maşallah senin azmine,maşallah! hep böyle devam etsin umarım...

mavişler biitti yeşil oldum yine kaydirigubbakcemile3 ben de sizi özledim canımmm. hah işte sen de gelmeyince ben de senin siyah kalın yazını özlüyorum o yüzden gelmemezlik yapmaaaa olumunekankayizsmile
-

ben hep gelirim bijom,kg vermeyi bıraksam da sizi bırakamam.hepinizi çok seviyorum!

canım iyi görünüyor fakat patates ve bulguru birarada tüketme. bence patatesi bir süre hiç tüketme...fazla karbonhidrat yüklersin...

reyhan abla geçen salı bindiydi uçağa ve bir hafta kalacağız demişti ya dün ya bugün dönmeli sanırım ... grup dışına çıkamayabilirim demişti demek ki ayarlayamadı seni aramak için..

ben bunalıma girdim haberiniz olsunaklinialirimsmilesempatiksalakcinni canım hiç bir şey istemiyor ev işi yapamıyorum el işi yapamıyorum:hulya:yemek yemek istiyorum ama yemek yapmak istemiyorumkaydirigubbakcemile3 fenayım :çok üzgünüm: yanımda bir arkadaş istiyorum biraz sohbet edebileceğim :gitme: azıcık sokağa çıkmak istiyorum ama yalnız yapamıyorumbilmiyorumkismile bu bunalım değilde nedir

piacigim sana ne diyeyim bilemiyorum güzelim.. sen gitmek istiyorsun bu her satirindan fiskiriyor. ve senin gitmeni destekliyecek bu yönde olumlu cevaplar bekliyorsun. aksine söylenen laflara kulagini tikiyorsun.ben senin gelirini yasantini isini gücünü türkiyedeki sahip oldugun hicbirseyi bilmeden dün aksam kendime göre kendi yasadiklarimi senin gözönüne sererek anlatmaya calistim..... senin yasadigin herseyi bende yasadim.. senin neyden bahsettigini cok iyi biliyorum.ben 20 yil evime mobilya almadim diyorum hep dönecegim diye. artirdigim her kurusu trye gönderdim. burada beni bagliyacak hicbirsey olmasin diye. karar verip valizimizi alip gidelim diye... ve bir gün gittik en büyügü 13 en kücügü 3 yasinda 4 cocukla gittik. esim almanyaya geri dönüp. kalan herseyi toplayip arkamizdan trye gelecekti. yani issizlik paralari vergi iadeleri hatta emeklilik sigortasina yatan kendi ödeneklerimizi falan alip dönecekti....evimiz vardi kirada birkac yer daha vardi bu kiralar bize yeter dedik.. bir deniyelim dedik.. ben ücüncü ayin basinda bileziklerimi sattim. kulak ver sözüme....almanyada calismasanda cok güzel bir sekilde yasiyabiliyorsun. herseyin emniyetli ve güvenli. issizlik zamanlari hastalik zamanlari var.. tamam bunlar maddi yönler cok önemlide olsa bir tarafa birak kiiiiii birakilacak birsey degil. esin ne is yapacak en fazla almancasini kullanarak bir ise girebilir sende öyle..alacaginiz aylik buradaki ayligin dörtte birine düsecek. cocuklar büyüyecek masraflari büyüyecek. saniyorum almanyada dogdu cocuklarin tryi istediklerini cokta düsünmüyorum acikcasi. seni cok sevdikleri icin senin arzun olan trye dönme fikrine sadece katiliyorlar.. benim cocuklarimda ses cikarmadilar biz döndügümüzde. ama babalari almanyaya döndü bunlar sakli gizli bana göstermeden aglamaya basladilar. ateslendiler hastalandilar heryerlerinden yaralar cikti..konusmayi unuttular. sadece kendi aralarinda almanca konustular inatla... olmadi yapamadik kiyamadik kuzularimiza. tr bizim vatanimiz ama onlarinda dogduklari yer almanya. babamiz gelip bizi aldi dönerken yugoslavyadan sonra avusturyaya giriyoruzya. o güzelim daglari tarifsiz yesil icinde yesil tonlari görünce nasil yari aglayip yari gülerek birbirlerine sarildilar.. canimsin cok iyi düsün cocuk oyuncagi degil hicbir hakkinizi öldürmeden gidip bir deneyin olurmu olmazmi..
neden yalnizsin neden yalnizsiniz???? birbiriniz varsiniz.. arkadas dost cevre edinmek cok zor birsey degil. eger bu zamana kadar bunlari edinemediyseniz demek buna ihtiyac duymadiniz birbirinize yetiyorsunuz..buda cok güzel birsey.
bak canim saglik sorunlarida yabana atilacak birsey degil. millet neyi var neyi yoksa satip almanyaya tedaviye geliyor. trde mutlaka cok iyi doktorlarimiz var ama bir devlet hastanesinde muayene olmak icin geceyi hastanenin önünde bir bankta gecirip ertesi gün ögleyedogru sirasi gelen hastalar var. burada randevunu alip gittiginde doktorun karsisinda olman en fazla 20 dakika sürer. onu begenmez baska doktora gidersin onu begenmez hastaneye gidersin. ya yazacak okadar cok sey varki..
birsey soracagim sadece... esin ne is yapiyor kac yildir calisiyorsen hic calistinmi????

kallisim soruyu biliyorsun:::
yeni bir araba bir yilin sonunda yeni fiyatinin dörtte biri deger kaybediyor ikinci yil yine yeni fiyatinin altidabiri deger kaybediyor. ve ücüncü yilda yeni fiyatinin sekizde biri deger kaybediyor.. simdi sorular
a=)arabanin yeni ikenki fiyati 14400 euro olduguna göre üc yilin sonundaki fiyati ne olur.....
b=)üc yilin sonundaki fiyati yeni fiyatinin kacta biridir?
soru c=)bir araba üc yasinda ise ve degeri 8800 euro ise az önceki hesaplamaya göre yeni fiyati ne kadardi.
soru d=) ikinci yilin basindan ikinci yilin sonuna kadar yani ikinci yildaki deger kaybi kacta birdir.

ya cok zor bunu cevirmek piacigim bruchteil ile anteil in tam karsiligini bulamadim..
ama kallisim cözülmüs halide var ayca mutlaka anlar..kafamçokkarıştı

ah tatlim kiyamam.. varya canim b öyle soguk karli kisli mevsimde geceler uzun gündüzler kisa. hersey soguk ne bileyim insanin bunalima girmemesi anormal olur zaten.. ablana telefon ac yakin birini duymak seni rahatlatir.. güzel bir kitap al eline yan gel tembellik yap. yada benim ilacimi tatbik et. cok sicak su hazirla küvete mis kokulu ve uzan icine hic birsey düsünme kapat gözlerini kendini sayfiyede say. güzel cok sakin bir müzikte koyabilirsin..
bak nasil iyi gelecek .. birde vodkayi devirmeyi unutma ben bunalima üsütmeye öksürüge. basagrisina cok iyi geldigini düsünüyorum ...delikafadulden:sm_cool:

canım iyi görünüyor fakat patates ve bulguru birarada tüketme. bence patatesi bir süre hiç tüketme...fazla karbonhidrat yüklersin...

canım çok geçmiş olsun.
hava çok soğuktu bugün gerçekten.
yürüyüş yaptım ama eve geldiğimde donmuştummafoldumben

ya evde hiç bişey yoktu sebze namına.
makarna yapacağıma patates yemeği pişirdim.
aslında ben de biliyorum fazla k.hidrat kaynağı olduğunu ama eskiye oranla çok az yiyiroum.
ona güvenerek yedim gitti:kedi:

a)6600€
b)24/11
c)19200€
d)zu beginn des 2 Jahres :4/4-4/1=4/3 (bruchteil desNeuwertes)
6/1 verlust im 2 Jahr: 4/3.6/1=8/1
ya kallisim ben sana sadece sorulari vermisim sen cözümleri istemistin pardon...

a ve b yi yapmistik zaten.
c=) üc yil sonra fiyati 8800 euro olan araba yeni alindiginda fiyati 19200 euro imis.
d=) ikinci senenin basinda 4/4-4/1= 4/3 payi degerindeymis yeni fiyatinin
6/1 deger kaybi 2.senede 4/3*6/1= 8/1
8de1 deger kaybetmis ikinci yilda

ablacim dediklerini kesinlikle ciddiye aliyorum ... kesinlikle.. bu yil artik kafamdaki bu dusunceleri bitirmek donmek yada dönmemek icin karar verme karari aldik esimle... oda arastiriyor bende... butün bu yazilanlari inan yatinca dusunuyorum .. asla kendi arzum icin yanimdaki3 insanin hayatini yanlis seylere suruklemem.. bukadar detayli dusunmemin tek nedeni bu tabiki.. kallisimde sormustu..esimin gymnasium abschlussu var.. ama abi yapmadi.. elektirik üzerine ausbildung yapti..yani kallisim elektirik teknisyeni..ama o isi yapmiyor... trde hic bir ise yaramiycak bir iste calisiyor
deutsche bahn da calisyor( demiryollari) burda ulasim sadece trenle sadece sehir icin ulasimlar otobusle.... ulasimda en cok kullanilan tasit tren burda ve DB nin kendi anlasmali iscisi.. ablacim bilirsin zippolar var..life firmalarda calisan cok zippo turk var.. benim esim DB de fest ve zippo degil.. DBye bagli bircok iste sertifikasi var..elektirikci oldugu icin orda kullanilan makinalar icin ölcümler icin ve organize icin .. yani DBde her isi yapiyor..isi güzel aslinda ..Taxischeinida var.. iyi derece ingilizce ve almancasi var..

hep aklima su geliyodu kallisim trde demiryollari kalkinmada.. yutdisi baglantilari olmuyormu .. oralardabir is olmaz mi diye.. ama esim diyor ki ,, gercekten söylede bir gercek var... simdi diyelim rutin her ay raylar kontrol ediliyo ..diyelim bir kisi bu kontrolleri yapiyo.. yanindada mutlaka bir kiside onu korumakla görevli.. butun isi onun yaninda durup tren geldiginde uyarmak.. ordan maasini aliyor adam.. yalniz hicbir kimsenin hicbir sekilde raylara girmesi yasak..diyelim iki kisi bir is yapicak.. 4 kisilik bir koruma ekibide mutlaka yanlarinda oluyor... esim turkiyede bunlarin olmasi icin uzun yillar lazim bize ordan is cikmaz diyor..mesela organize dedigim .. kontrolcu arkadas diyorki falanca rayda catlak var.. diyor.. ve arizaya göre adam oraya kac kisilik calisma ekibi ve o ekibi koruycak kisileri ayarliyor... kim nerde durucak nerde bekliycek vs vs

ablacim ben calismadim hic.. yine kallisim sormustu.. gönüllü calistigin islerden bahsedermisin diye..ben hep öyle islerde calistim benimde resmi sayilan sertifikalarim var ..ya türkceleri kulaga garip geliyor kallisim.. genc cocuklarda gruplarda liderlik yapma mesela bir grup cocuk biryere gidicek kalicak.. mutlaka baslarinda biri olmasi lazim .. bu tabi resmi gezilerde.. sonra entegrasyon yardimcisiyim(integrasyon helferin) yani insanlara danismanlik yapiyorum .. okullarda yabanci cocuklar soruny asiyorsa.. nereye danisicaklar sikayet edicekler.. yada sakat bir cocugu var kisinin .. nasil sosyal haklari var para yardimlari fln ..resmi aylikli bir iste calismadim .. ama almanlar burda bu islere cok deger veriyor bilyiorsun ... durum budur ablacim.. baska aklima bisey gelmiyor.. bugünde cok yogundum.. kafam dolu.. sacmalayip uzattiysam sorry

ayy kıyamam sana. havalr soğuk ya onun da etkisi var herhalde. sen de benim gibi arkadaşsızsan bir de orda o da zor tabi insan insana muhtaç kafa dengi bi arkadaşın yeri başka oluyor. ben o porsukun kenarını çok beğenmiştim. git bence sen oraya. sakin bir kafe bul dışarı otur soğuk ya biraz hava iyi gelir bence. eline de kahveni al ya da çayını paşa gönlüne göre artık. ohhh şöyle kafa dinle biraz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…