Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

ben geldim ama gülmekten ölüyorum evde ayçayla gökçe şu an krizdelersalakcinni ellerinde aleynanın röngen filmi dişlerini sayıp sayıp yerlere yatıyorlar:roflol::roflol: ya çocuğun rahatsız olan dişinin altından acaba dişmi geliyor dedim ya rönggenle şoka girdim tam 34 tane diş gözüküyorsalakcinni e-e-e-ee daha 20 likler var 4 te onları ekle etti sana 38:roflol:... şaka maka bir yanada ciddi ciddi dişlerinin altına diş saklanmış acil olarak ortodonti tedavisi için ankaraya sevkettiler yarın en geç perşembe gidiyoruz kızımlasalakcinni buradada diş hastanesi var kocaman şu anda gittiğimiz ama burada bunun tedavisini yapamayız dediler.. bende kendi dişçimde yoktu gece vardiyasındaymış ama ben kendi derdimi unuttum zatensalakcinni

kallisim nasil sey o öyle ya nasil 38 dis?.. nasil alinacak onlar peki operasyonlami?
ay canim ya beni sardi telasi simdi..eyvahedigeldismile

oy kallisimya desene aliş tadaviye başlıcak bebeğim 15 tatilde birde bunla uğraşacak ama allahtan zamnında görmüşünüz dişçi dendimi ben kafayı yiyorum ya:)
kallisim ne bilim ben yırtığı unuttum ya . kızlara kitap göndermiştim hani bahsetmiştim ya birde sana azcık koku göndermiştim krem falan güzelleş diye:))

annecim seni görüprum aşağıda nasılsın şekerim

oy kallisimya desene aliş tadaviye başlıcak bebeğim 15 tatilde birde bunla uğraşacak ama allahtan zamnında görmüşünüz dişçi dendimi ben kafayı yiyorum ya:)
kallisim ne bilim ben yırtığı unuttum ya . kızlara kitap göndermiştim hani bahsetmiştim ya birde sana azcık koku göndermiştim krem falan güzelleş diye:))

cok iyiyim sekerim..:1hug: seni gördüm daha iyi oldum.. insallah sende iyisindir..
yüregimi hoplattin dün sürpriz diye diye yaramaz.sempatiksalakcinni

kizlar bugün yediklerim sabah standart kahvalti bir kahve
ara yarim ayva
öglen bir dilim ekmek yogurtlu ispanak
ara bir elma
aksam bir dilim salcali biftek yesil salata
simdi bir portakal yerim
10 dakika bisiklet
20 dakika kosu bandinda yürüyüs
10 dakika bantli masaj aleti
10 dakika jimnastik topu

iyi akşamlar kızlar bütün öğleden sonra evdeydim ama fırsat bulup giremedim kızlardan biri kalkıyor diğeri oturuyor öbür bilgisayarın yüzüne bakan yok bu kucaklarında istedikleri yere götürüyolar sıra bana daha yeni geldi.
bu gün çikolatam aradı telden konuştuk çok sevindim seside görüntüsü gibi çok tatlı çok içten canım benim.:nazar:
bu gün küçük kızımın karnesini aldık 2 puanla takdiri kaçırmış canı saolsun ama çalışmadığı için kaçırdı o yüzden biraz kızgınım ama çocuk ta yeni okula dersaneye alışamadı bocalama yaşadı ona da hak veriyorum yalvarıyor beni dersaneden al diye söz veriyor 2. dönem kendim çalışıyim daha başarılı olurum diyor.
of allahım şimdide yeşil musallat oldu (kuşum)bilgisayarın tuşlarında geziyor bana yazı yazdırmıyor ben tuşlara bastıkça bana kızıyor :oklava:

günaydın bijom yazdıklarıı okuyordum ya anılar gözümün önüne geliyor sende araba itmişsin :))) bende itmiştim ablam kullanırken karda kalmıştık rahmetli annem vardı arabada birde ittim çıktık gideceğimiz yere gittik maceramızı anlatıyoruz dedilerki haber verseydiniz gelir yardım ederdik çünkü gideceğimiz yer gözüküyordu kaldığımız anda.. anneciğim dedi ki yok hiç gerek kalmadı bizim herkül bizi bile arabadan inmeden halletti:roflol:

kallistecim eminim dün benim arabayı itenlerde bana herkül demişlerdir önce 1 kişi geldi nerdeyse bütün siteyi gezdik adamcaz mosmor oldu arabadan tık yok sonra 1 kişi daha çağırdık yine hareket yok sonra servisten geldiler .bizim çocuklar abla nerde kalırsan ara yol yardımı hemen geliriz servisten daha ucuza gelir deyip bana gülüyolardı hepsi alışık yıllardır benim arabayı itmeye geçen yine çalışmadı benzin bitti sandım yazık hemen gidip benzin getirdiler yine ittiler. araba itilecek dendimi kimin diye sormuyolar artık beni hemen buluyolar.kaydirigubbakcemile3

bu arada günaydın takımcım :kahve:
ben dün size yazdım sonra aklıma geldi dedim kayınvalideme gideyim onların kaloriferleri doğalgazlı değil kömürlü. hamam gibi oluyo ev. aldım kalemimi kitabımı oraya gittim oh kemiklerim ısındı valla. benim evim kuzeye bakıyor ve 3 cepheli. ayrıca camları da kocaman kocaman. o yüzden ne yaparsak ısınmıyor şu an dışarısı -9 gösteriyor ev de serin baya kombiyi köklememe rağmen.. yazık kayınvalidem de ders çalışıyorum diye bir sürü hizmet etti bana 72 yaşında kadın. çalıştığım şey de kpss coğrafyası, ee ders ya onun önemli onun için sormadı bile ne olduğunu canım benim ya kaydirigubbakcemile3 akşam da eşim oraya geldi orda yemek yedik, öyle eve geldik. o yüzden gelemedim dün..

ne güzel yapmışsın canım benim hem kayınvalidenin gönlünü almışsın hemde sıcacık dersini çalışmışsın .eminim eşininde ağzı kulaklarına varmıştır benimki öyle olur bana karşı hareketleri konuşmaları daha bir güzelleşir benimde hoşuma gidiyor ne yalan söylim bazen kızıyorum ama zaten sadece kendi kendime kızarım ona hiç bişey demem kayınvalideme yani. yaşlılar her zaman bende önceliklidir onlara hiç kıyamam allah başımızdan eksik etmesin .

ben geldim ama gülmekten ölüyorum evde ayçayla gökçe şu an krizdelersalakcinni ellerinde aleynanın röngen filmi dişlerini sayıp sayıp yerlere yatıyorlar:roflol::roflol: ya çocuğun rahatsız olan dişinin altından acaba dişmi geliyor dedim ya rönggenle şoka girdim tam 34 tane diş gözüküyorsalakcinni e-e-e-ee daha 20 likler var 4 te onları ekle etti sana 38:roflol:... şaka maka bir yanada ciddi ciddi dişlerinin altına diş saklanmış acil olarak ortodonti tedavisi için ankaraya sevkettiler yarın en geç perşembe gidiyoruz kızımlasalakcinni buradada diş hastanesi var kocaman şu anda gittiğimiz ama burada bunun tedavisini yapamayız dediler.. bende kendi dişçimde yoktu gece vardiyasındaymış ama ben kendi derdimi unuttum zatensalakcinni

kalliste canım senden duyunca aklıma geldi şimdi benim küçük kızımda ortodonti tedavisi görüyor çekilmesi gereken 4 tane dişi vardı yeni bir tedaviye başlanacak biz 2 yıldır tel takıyoruz düzenli takmadığı için tedavi uzadı da uzadı bende yarın gönderim dayısına dişin birisini bari çeksin tatilde bizde çekimleri bitirirsek ondan sonra adanaya otodontiste gidecez.aleynanın alttan diş gelince diğer dişlerin yapısını bozmuştur inşallah sizin tedavi uzun sürmez özele götürme sakın ha çok pahalı ben adanada özel bir hastanenin diş bölümüne götürüyorum devlet hastanesinde ortodonti tedavisi yok burda ama sağlık güvencesi geçerli çok ucuza mal oldu. yinede 2 yılda nerden baksan 1000 liraya yakın gitti burda bir arkadaşım özelde yaptırıyor 3-4 bin civarı para harcamış allah yardımız olsun ..

chocolategirl ,ah hayatım bizde ,hem alt ,hem üst boş yatak odası kuzeye bakıyor.Geceleri bi taraflarımızı açık unutuk mu kesin kabus görüyoruz.Salonla, yatak odası arasında 4 derece fark var nasıl oluyorsa?......Kombi patlayacak, haldır haldır hiç durmadan çalışıyor.

aynen bizdede aynı alt boş en son katta oturuyorum yanlarda boş .yatak odaların hepsi kuzeyde bizimde .benimde eşim gece yatakta bir tur dönüyor bir uyanıyorum benimde bir yerlerim açıkta .hergün belim tutulmuş kalkıyorum yataktan.ev ısınmıyor kızlar allah sokaktakilerin yardımcısı olsun en kötüsü çok üşüyünce battaniyenin altına girip ısınırız ya sokaktakiler az önce televizyonda izledim biri donmuş ölmüş çok üzüldüm.çok şükürki başımızı sokacağımız evlerimiz var açıkta değiliz.

kizlar bugün yediklerim sabah standart kahvalti bir kahve
ara yarim ayva
öglen bir dilim ekmek yogurtlu ispanak
ara bir elma
aksam bir dilim salcali biftek yesil salata
simdi bir portakal yerim
10 dakika bisiklet
20 dakika kosu bandinda yürüyüs
10 dakika bantli masaj aleti
10 dakika jimnastik topu

ablacım seni gördüm şimdi iyi akşamlar
ne güzel sen iyce kaptırdın kendini sporunuda hiç ihmal etmiyorsun .bizim düzen iyce bozuldu kızlar evde geç kalkıyorlar nerdeyse öğlen kahvaltı yapıyoruz .2 gündür spor yapamıyorum çok soğuk sabah kalktım mervişi kaldırıp yüriyim dedim balkona bir çıktım aman allahım nasıl bir ayaz buz gibi .çıkamadık tabiki şimdi spor yapim diyorum ama hiç canım istemiyor soğuktan tembelleştim iyce.

şimdi çıkacağım diye başka bulamadım benimkilerden birisi bu döndüğümde vaktim olur diğerlerinede bakarım hatta çok güzel videolar gelmiş onlardanda eklerim...bu verdiklerimi yüklemek isteye olursa açmasına yardımcı olurum...salakcinni

000fa659.jpg

Hotfile.com: One click file hosting

canım saolasın 1.ciyi indirdim canım hiç spor yapmak istemiyordu ama çok iyi oldu çok ta eğlendik kızlarla şimdi 2. yi indirecem ama beklemem gerekiyomuş yarım kaldı çok güzel kızlar indirin mutlaka.

ne güzel yapmışsın canım benim hem kayınvalidenin gönlünü almışsın hemde sıcacık dersini çalışmışsın .eminim eşininde ağzı kulaklarına varmıştır benimki öyle olur bana karşı hareketleri konuşmaları daha bir güzelleşir benimde hoşuma gidiyor ne yalan söylim bazen kızıyorum ama zaten sadece kendi kendime kızarım ona hiç bişey demem kayınvalideme yani. yaşlılar her zaman bende önceliklidir onlara hiç kıyamam allah başımızdan eksik etmesin ..[/QUOTE .!.:
merhaba mersacigim.. cok hosuma gitti yazdiklarin inan bayildim mahvoldum..
bizde kaynana olacagiz degilmi bizde yaslandiyoruz hatalarimiz tabiki oluyor bazen istemeden haksizliklarda yapabiliyoruz degilmi? kendi anne babalarimizin hatalarini görmezden gelebiliyoruzda esimizin anne babasi niye batiyor. bunu anlamiyorum acikcasi.
cok güzel dile getirmissin canim seni kocaman öpüyorum..:1hug:

merhaba mersacigim.. cok hosuma gitti yazdiklarin inan bayildim mahvoldum..
bizde kaynana olacagiz degilmi bizde yaslandiyoruz hatalarimiz tabiki oluyor bazen istemeden haksizliklarda yapabiliyoruz degilmi? kendi anne babalarimizin hatalarini görmezden gelebiliyoruzda esimizin anne babasi niye batiyor. bunu anlamiyorum acikcasi.
cok güzel dile getirmissin canim seni kocaman öpüyorum..:1hug:

ablacım benim yekın çevremdekiherkes bilir benim en büyük zaafım yaşlılar ve çocuklardır onların her zaman öncelik hakları vardır.tabiki ablacım çok kırıldığım günler oldu çok canımda acıdı ama hepimiz insanız hepimiz hata yapıyoruz.içimizde kinle kırgınlıkla öfkeyle yaşamak karşımızdakine zarar verdiği kadar asıl zararı kendimize verir.hayat çok kısa yaraları deşmenin hiç faydası yok .hep söylerim kayınvalideme allah uzun hayırlı ömür versin de hastalanırsa bana ihtiyacı olursa sonuna kadarda bakarım evimin bir odasını ayırırım ben anneme baktım 1 yıl bitkisel hayatta yattı onada bakarım eşimde bunu çok iyi biliyor .şimdi candan erçetinin yeni albümünü dinliyorum kırık kalpler durağında inecek var......bende seni kocaman öpüyorum ablacım.

kallisim nasil sey o öyle ya nasil 38 dis?.. nasil alinacak onlar peki operasyonlami?
ay canim ya beni sardi telasi simdi..eyvahedigeldismile
ay ablam bilmiyorum ya beni nasıl stres sardı asıl sen onu desemsempatiksalakcinni bugüne acele etmeyelim yarına gidelim dedim çocuğum çok aptallaştı desem yeridir ne yapacaklar anne nasıl olacak anne neden yolluyorlar aklında hep sorular... ne iğneden korkar ne dişin çekiminden ama telaşlandı işte yavrum... yarına aldık biletimizi sabah 8 de gidiyoruz inşallah..

oy yerim seni yaaaŞeniz ben zaten güselim şekerimsempatiksalakcinni ama sayende dahada güzelleşicem desenezemuszemus dün gelmedi kargo bugün akşam üzerine dek bekliyimde olmazsa kalkıp gidicem kendim alıcam ahh birde uzak şehrin öteki ucu :gitme: ama kızlar çok sevinecekler bekleyemem çünkü ayça yarın sabah istanbula gidecek o alsın yanına değilmi 15 günü boş geçmesin...
şimdiden teşekkürler canım benimŞeniz

bu gün küçük kızımın karnesini aldık 2 puanla takdiri kaçırmış canı saolsun ama çalışmadığı için kaçırdı o yüzden biraz kızgınım ama çocuk ta yeni okula dersaneye alışamadı bocalama yaşadı ona da hak veriyorum yalvarıyor beni dersaneden al diye söz veriyor 2. dönem kendim çalışıyim daha başarılı olurum diyor.
of allahım şimdide yeşil musallat oldu (kuşum)bilgisayarın tuşlarında geziyor bana yazı yazdırmıyor ben tuşlara bastıkça bana kızıyor :oklava:
mersam benim ufaklıkta teşekkür almış utancından teyzesini bile arayamadı ama kesinlikle çalışmıyor..

benim ortancam aşırı düşkün dersine daha doğrusu sorumluluklarına ama senin kızının dediği gibi kendi başına çalıştığında daha iyi oluyor inan yılın başında ingilizce kursuna yazdıracaktım son anda ben yetişemiyeceğim galiba boşuna yazdırma dedi haklıda günde 2 sınav oluyorlar 1 ay boyunca ve nasıl çalışacaktı ama sınıfında ingilizcee 1. hep ve tüm arkadaşları ondan yardım istiyorlar diğer tüm çocuklar dersana vs gittikleri halde.. farkında değilizde aşırı yoruluyorlar....

diş içinde aman diyeyim zate nasıl götüreyim özele götürme demişsin kaldıramam mersam ben onu yıllar önce ablamın kızı olmuştu ortodonti tedavisi telfilan aman amann... ssk karşılar şimdi bizim ne varsa sadece git gel yol ama onada katlanırım zaten hızlı trenle 1 saat olmuş abartı değil yani.. bakalım ne diyecekler yarın göreceğiz ... benim röntgende görebildiğim alttan gelen tüm dişler çaprazlaşmış iyice bozulmuş kesinlikle tel derler gibime geliyor...

canım saolasın 1.ciyi indirdim canım hiç spor yapmak istemiyordu ama çok iyi oldu çok ta eğlendik kızlarla şimdi 2. yi indirecem ama beklemem gerekiyomuş yarım kaldı çok güzel kızlar indirin mutlaka.
asıl yaaaaaaakafamçokkarıştı 1. yükleyince açabildinizmi siz nasıl başardınız kafamçokkarıştı verdiğim tüm liklerin yüklenip hepsinin birden açılması gerekmiyormuydu kisempatiksalakcinni

günaydinlarrrrrr..
sabah sabah öyle gülerek okudum yazilanlari. ne güzel bir gurubum var diye düsündüm. nekadar sansliyim.sözünüz sohbetiniz nekadar sempatik alcak gönüllü ilimli.. ya ben hepinizi cok seviyorum..boshayallersmile
kallisim biz seninle bir sise vodka deviririz diye düsünüyorum opuyorumnanaktan benim gibi ehlikeyifsin hayata gülerek bakmasini biliyorsun. bende beni negatif etkiliyebilecek seyleri düsünmem bile. hayat cok kisa ahh offlarla geciremem su kisa zamani. insallah hayirlisiyla kurtulursunuz ana kiz su dis agrisindan..
kizlar sey diyecegim.. o callanetics programini ben 10 yil kadar önce yaptim.. bütün vücuda masaj gibi oluyor. oda bagimlilik yapmisti bana.. insan esnek oluiyor yoga gibi. yag yakmiyor cünkü hareketler cok yavas. ama cok güzel sikilastiriyor. sekle sokuyor bilhassa karin kaslari icin ideal. bende bakip bulayim bir yerden gerci yapamam arttik eskisi gibi. ama ugrasirim en azindan.

ah ablacim senin bu enerji , sevgi dolu sözlerin hep rahatlatiyor beni..
calleni ben daha önceden ara ara yapiyordum aynen dedigin gibi rahatlatiyordu ablacim.. yorgunlugumu aliyordu.. bakalim yine ara ara yapmayi dusunuyorum ..kallisimin videolarinida indircem ..

offf cok gecmis olsunnn..:gitme: ablalarida gülmesin:dilcikar:

i

mersacim kizin istemiyorsa yollama bencede... ben turkiyedeki bu dersane olayini anlamiyorum ..burda 1 senedir fln var okul derslerine yardim icin" okul sonrasi yardim " adi altinda .. oda sadece okullarda...yada özel vakiflarda... fiyati cok cüzii.. bedava diyebilirim..ben yollamiyorum ama . gun boyu okulda olucak öbür türlü.. ama faliyetlere gönderiyorum .. satranc ag, lego ag, tiyatro cok fazla etkinlikleri var isterse onlara gidiyor..
hele bir de kizin kendisi ben calisirim diyorsa.. ben bu dersanelerin ticari cikarlarla kurulmus oldugunu dusunuyorum ...yaa bide uzun bir konu... mesela tr deki özel okullar.. ne hikmetse herkes 5 pekiyi aliyoryaa..burda bi cocugun butun notlarinin 1 olmasi icin .. olagan üstü bir zekaya sahip olmasi lazim ve neredeyse imkansiz.. ama trde herkesin notu 5 ..yegenlerimden biliyorum...benim kizim gymnasiuma gidiyor..burdaki en iyi derecede olan okul..7. siniftan sonra egitimlerine tamamen ingilizce devam ediyorlar.. bir yazi sinav lari oldugu zaman ( turkcelerini tam bilmiyorum sorry) mesela virgül koymayi unuttu bir not düsüyolar,,diyelim 2 geldi (en yuksek not 1) 2 defa 2 gelse.. zaten not karneye 2 olarak geciyor .. simdi turkiyede hic bir cocuk hep sifir hataylami geciyor sinavlari..diyorum cok uzun bir mevzu ..neyse hararetlendim :kedi:

.şimdi candan erçetinin yeni albümünü dinliyorum kırık kalpler durağında inecek var......bende seni kocaman öpüyorum ablacım.
ayyy bende cok severim candan ercetini yeni albumunden haberim yok... turk pop sanatcilari icinde en cok sevdigim CANDAN ERCETIN

kizlar dün bütün gün disaridaydim .. yediklerime ogun ogun dikkat edemedim .. karisik bisey oldu bende anlamadimsempatiksalakcinni ama bi zayiat yok heraldezemuszemus

brazdanda elime gidicem .. yardimima ihtiyaci varmisakannehir
tum gun evde yokum yine :((( ordan oglumun basketbol antremani var oraya ugramaya calisicam.. hafta sonu büyük takimin maci varmis ve bizimkiler ellerinden tutup sahaya giriceklermisss..simdi kol kirik gidemiyor akli gidiyor ben kaciricam diye... ayy bazen ne yogun oluyoruz yaaaa... dün sabah ciktim 10 da daha anca oturabilmistim.. kendime vakit ayiramayinca ben iyi olmuyorumsempatiksalakcinni

simdi bijuoxu aradim kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 saniyorum evde yok bir bayanla konusma ihtimalinden bukadar heycanlanicagimi ummazdimmkaydirigubbakcemile3
..hepinizi öpüyorum hatunlar

simdi bijuoxu aradim kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 saniyorum evde yok bir bayanla konusma ihtimalinden bukadar heycanlanicagimi ummazdimmkaydirigubbakcemile3
..hepinizi öpüyorum hatunlar

Piacım teşekkür ederim kızım için, ablalarıda ÜZÜLDÜLER TABİKİ AMA BİZİM KIZLAR SEVİMLİ SEVİMLİ ESPRİ YAPARLAR BİRBİRLERİNİ KIRMAZLAR ayyy büyk harf açık kalmış :))

bijocuk arkadaşıa gitti akrabası desem daha doğru sanırım eşinin yani :) doğum yapmış oda yardıma gitti canım bu gün evde yok...

günaydinlarrrrrrr
kallisim hakli cocuk korkmakta. ne olacagi belli degil cünkü yani nasil yapilacagi..
diger dislere tel takilir.. o ne agrir ne rahatsiz eder sorun o degilde diger fazlalik disler ne olacak?
siz korkutmayin cocuk sorun etmesin.
mersa hayatim bu konuda söylenecek cok sey var. ama sen cok güzel özetlemissin.. kirginliklarla öfkeyle ve dargin yasamak karsimiza oldugu kadar kendimizede zarar verir.. su kisacik hayatta yaralari desmenin geregi yok diyerek..bende cok kirilirdim yapilan seylerden edilen sözlerden. zaten 16 yasindaydim evlendigimde ve baska sehre gittim evlenerek.. kimsem yoktu gariptim yalniz kimsesiz görüyordum kendimi.. baska birine söylenen sözü bile kendi üzerime aliyordum.ama dedigim gibi cocuktum gariptim.zaman gectikce insan olgunlasiyor. düsüncelerde degisiyor.insan ne sekilde yaklasirsa öyle karsilik aliyor.. yani ne ekerse onu biciyor. benim kayinvalidem kendi kayinvalidesinden dayak yiyerek büyümüs 13 yasinda evlenmis dayakla büyümüs gercekten.. 18 yasindayken 3 oglu varmis. tarla var kocasi var 3 cocuk var birde kayinvalidesi var. ve kendi 18 yasinda bir cocuk..
böyle gelinlik yapmis bir kayinvalidem var benim.. basta kayinvalidelik yapmaya calisti. hatta ezmeye calisti büyük gelinle birlikte..ben ugrastim ama cokta basarili olamadim..yemek yapmayi ev islerini falan cokta beceremiyordum.. birde kansizlik hastaligim vardi hormon bozuklugundan..halsizdim bunu tembellik saydilar.. ve o arada ben cok kirildim,cokta ezildim..esim cok destek oldu sagolsun..
yani bunlar sebep olsa kin güdülse ölene kadar yetecek malzemem vardi darginlik yaratmak icin.
ama insan kendi alcak gönüllü olup karsidakini anlamaya calissa. baska diger kayinvalideler ile karsilastirsa. büyügüne saygi gösterse. hicbir darginliga gerek kalmaz. kendisine iyilikle güzellikle saygiyla yaklasan geline kayinvalidede kötülük yapamaz. tabiki bu cercevenin disinda kalan gercekten kötü kayinvalideler vardir. bunun tek sebebi gelini ogluna layik görememekten olur benim kanimca.
oglu zorla evlenmistir ailesinin istemedigi biriyle. yada baskasini düsünmüslerdir ogullarina.bunun acisini gelinden cikarmak isteyebilirler ama hic kimse özünde kötü degildir. iyilik düsünen iyilik bulur. güzellik eken güzellik bicer.
benim kayinvalidem cahildir okumasi yazmasi bile yoktur. 13 yasinda27 yasinda biri ile evlenmis ve cok
ezilmistir. tek zenginligi serveti ailesi cocuklari torunlari ve dini inanisidir. agzindan dua elinden tesbih düsmez. bu insan kötü olabilirmi kötülük düsünebilirmi? ben onu yillar önce anladim anladikca sevdim sevdikce baglandim. yasi tam 80 allah yinede uzun güzel ömür versin. basimizdan eksik etmesin. üzerimizdeki gölgesini allah aratmasin.

ay ablam bilmiyorum ya beni nasıl stres sardı asıl sen onu desemsempatiksalakcinni bugüne acele etmeyelim yarına gidelim dedim çocuğum çok aptallaştı desem yeridir ne yapacaklar anne nasıl olacak anne neden yolluyorlar aklında hep sorular... ne iğneden korkar ne dişin çekiminden ama telaşlandı işte yavrum... yarına aldık biletimizi sabah 8 de gidiyoruz inşallah..
oy yerim seni yaaaŞeniz ben zaten güselim şekerimsempatiksalakcinni ama sayende dahada güzelleşicem desenezemuszemus dün gelmedi kargo bugün akşam üzerine dek bekliyimde olmazsa kalkıp gidicem kendim alıcam ahh birde uzak şehrin öteki ucu :gitme: ama kızlar çok sevinecekler bekleyemem çünkü ayça yarın sabah istanbula gidecek o alsın yanına değilmi 15 günü boş geçmesin...
şimdiden teşekkürler canım benimŞeniz

mersam benim ufaklıkta teşekkür almış utancından teyzesini bile arayamadı ama kesinlikle çalışmıyor..

benim ortancam aşırı düşkün dersine daha doğrusu sorumluluklarına ama senin kızının dediği gibi kendi başına çalıştığında daha iyi oluyor inan yılın başında ingilizce kursuna yazdıracaktım son anda ben yetişemiyeceğim galiba boşuna yazdırma dedi haklıda günde 2 sınav oluyorlar 1 ay boyunca ve nasıl çalışacaktı ama sınıfında ingilizcee 1. hep ve tüm arkadaşları ondan yardım istiyorlar diğer tüm çocuklar dersana vs gittikleri halde.. farkında değilizde aşırı yoruluyorlar....

diş içinde aman diyeyim zate nasıl götüreyim özele götürme demişsin kaldıramam mersam ben onu yıllar önce ablamın kızı olmuştu ortodonti tedavisi telfilan aman amann... ssk karşılar şimdi bizim ne varsa sadece git gel yol ama onada katlanırım zaten hızlı trenle 1 saat olmuş abartı değil yani.. bakalım ne diyecekler yarın göreceğiz ... benim röntgende görebildiğim alttan gelen tüm dişler çaprazlaşmış iyice bozulmuş kesinlikle tel derler gibime geliyor...

asıl yaaaaaaakafamçokkarıştı 1. yükleyince açabildinizmi siz nasıl başardınız kafamçokkarıştı verdiğim tüm liklerin yüklenip hepsinin birden açılması gerekmiyormuydu kisempatiksalakcinni

canım geçmiş olsun öyle çok strese gireceğiniz bişey değil ama uzun süren bir tedavi biliyosun bende mersinde oturuyorum burdada yok ortodonti servisi adanada başkentte var bir tek orası özel hastane olduğu içinmi bilmiyorum yinede bizden ilk başta tel yapılırken para aldılar şimdi yeni sabit tel takılacak onun içinde para alacaklar galiba inşallah sizin hepsini karşılarlar .benimki önce utandı tel takılınca konuşmuyordu kimsenin yanında sonra baktı arkadaşlarının hoşuna gitti hepsi bizde taktıracaz demeye başladılar bu da havaya girdi telim var diye biraz rahatladı ama ağzında hep yara çıkyor belki bu telinde etkisi var .offf benimde canım sıkıldı 4 tane çekilmesi gereken diş var babasıda bu gün götüremedi .bakalım biz napacaz.size şimdiden kolay gelsin.
dersane işinide düşünüyorum olmazsa alacam kendi çalışsın.

ah ablacim senin bu enerji , sevgi dolu sözlerin hep rahatlatiyor beni..
calleni ben daha önceden ara ara yapiyordum aynen dedigin gibi rahatlatiyordu ablacim.. yorgunlugumu aliyordu.. bakalim yine ara ara yapmayi dusunuyorum ..kallisimin videolarinida indircem ..

offf cok gecmis olsunnn..:gitme: ablalarida gülmesin:dilcikar:

mersacim kizin istemiyorsa yollama bencede... ben turkiyedeki bu dersane olayini anlamiyorum ..burda 1 senedir fln var okul derslerine yardim icin" okul sonrasi yardim " adi altinda .. oda sadece okullarda...yada özel vakiflarda... fiyati cok cüzii.. bedava diyebilirim..ben yollamiyorum ama . gun boyu okulda olucak öbür türlü.. ama faliyetlere gönderiyorum .. satranc ag, lego ag, tiyatro cok fazla etkinlikleri var isterse onlara gidiyor..
hele bir de kizin kendisi ben calisirim diyorsa.. ben bu dersanelerin ticari cikarlarla kurulmus oldugunu dusunuyorum ...yaa bide uzun bir konu... mesela tr deki özel okullar.. ne hikmetse herkes 5 pekiyi aliyoryaa..burda bi cocugun butun notlarinin 1 olmasi icin .. olagan üstü bir zekaya sahip olmasi lazim ve neredeyse imkansiz.. ama trde herkesin notu 5 ..yegenlerimden biliyorum...benim kizim gymnasiuma gidiyor..burdaki en iyi derecede olan okul..7. siniftan sonra egitimlerine tamamen ingilizce devam ediyorlar.. bir yazi sinav lari oldugu zaman ( turkcelerini tam bilmiyorum sorry) mesela virgül koymayi unuttu bir not düsüyolar,,diyelim 2 geldi (en yuksek not 1) 2 defa 2 gelse.. zaten not karneye 2 olarak geciyor .. simdi turkiyede hic bir cocuk hep sifir hataylami geciyor sinavlari..diyorum cok uzun bir mevzu ..neyse hararetlendim :kedi:

ayyy bende cok severim candan ercetini yeni albumunden haberim yok... turk pop sanatcilari icinde en cok sevdigim CANDAN ERCETIN

hemde hiç istemiyor ama burda eğitim sistemi o kadar bozukki sbs için gönderiyorum da dersaneler ticarethaneye dönmüş bende çok bir işe yaradığını düşünmüyorum dersleri çok iyiydi bu yıla kadar ama bu yıl çok bocaladı çok yoruldu istemeyerek gidiyor dersaneye istemedği içinde faydalanamıyor olmazsa alacam 2. dönem evde kendi çalışsın aslında özel hoca tutabilsem eksik derslerine çok daha iyi ama o kadar pahalıki dersler dersane fiyetını 2 ye katlıyor napacam bilemiyorum.bütün akşam dinledim candan erçetin i çok güzel kırık kalpler durağında..

günaydinlarrrrrrr
kallisim hakli cocuk korkmakta. ne olacagi belli degil cünkü yani nasil yapilacagi..
diger dislere tel takilir.. o ne agrir ne rahatsiz eder sorun o degilde diger fazlalik disler ne olacak?
siz korkutmayin cocuk sorun etmesin.
mersa hayatim bu konuda söylenecek cok sey var. ama sen cok güzel özetlemissin.. kirginliklarla öfkeyle ve dargin yasamak karsimiza oldugu kadar kendimizede zarar verir.. su kisacik hayatta yaralari desmenin geregi yok diyerek..bende cok kirilirdim yapilan seylerden edilen sözlerden. zaten 16 yasindaydim evlendigimde ve baska sehre gittim evlenerek.. kimsem yoktu gariptim yalniz kimsesiz görüyordum kendimi.. baska birine söylenen sözü bile kendi üzerime aliyordum.ama dedigim gibi cocuktum gariptim.zaman gectikce insan olgunlasiyor. düsüncelerde degisiyor.insan ne sekilde yaklasirsa öyle karsilik aliyor.. yani ne ekerse onu biciyor. benim kayinvalidem kendi kayinvalidesinden dayak yiyerek büyümüs 13 yasinda evlenmis dayakla büyümüs gercekten.. 18 yasindayken 3 oglu varmis. tarla var kocasi var 3 cocuk var birde kayinvalidesi var. ve kendi 18 yasinda bir cocuk..
böyle gelinlik yapmis bir kayinvalidem var benim.. basta kayinvalidelik yapmaya calisti. hatta ezmeye calisti büyük gelinle birlikte..ben ugrastim ama cokta basarili olamadim..yemek yapmayi ev islerini falan cokta beceremiyordum.. birde kansizlik hastaligim vardi hormon bozuklugundan..halsizdim bunu tembellik saydilar.. ve o arada ben cok kirildim,cokta ezildim..esim cok destek oldu sagolsun..
yani bunlar sebep olsa kin güdülse ölene kadar yetecek malzemem vardi darginlik yaratmak icin.
ama insan kendi alcak gönüllü olup karsidakini anlamaya calissa. baska diger kayinvalideler ile karsilastirsa. büyügüne saygi gösterse. hicbir darginliga gerek kalmaz. kendisine iyilikle güzellikle saygiyla yaklasan geline kayinvalidede kötülük yapamaz. tabiki bu cercevenin disinda kalan gercekten kötü kayinvalideler vardir. bunun tek sebebi gelini ogluna layik görememekten olur benim kanimca.
oglu zorla evlenmistir ailesinin istemedigi biriyle. yada baskasini düsünmüslerdir ogullarina.bunun acisini gelinden cikarmak isteyebilirler ama hic kimse özünde kötü degildir. iyilik düsünen iyilik bulur. güzellik eken güzellik bicer.
benim kayinvalidem cahildir okumasi yazmasi bile yoktur. 13 yasinda27 yasinda biri ile evlenmis ve cok
ezilmistir. tek zenginligi serveti ailesi cocuklari torunlari ve dini inanisidir. agzindan dua elinden tesbih düsmez. bu insan kötü olabilirmi kötülük düsünebilirmi? ben onu yillar önce anladim anladikca sevdim sevdikce baglandim. yasi tam 80 allah yinede uzun güzel ömür versin. basimizdan eksik etmesin. üzerimizdeki gölgesini allah aratmasin.

ablacım ne güzel anlatmışsın dediklerine aynen katılıyorum kötü insanlar kötü kayınvalideler kötü gelinler muhakkak var .annelerin bir çoğu oğlunu paylaşamıyor dediğin gibi gelini oğluna layık görmüyor .bende yaşadım aynı şeyleri ama şimdi olgunlaştım daha anlayışlı karşılayabiliyorum bende senin gibi düşünüyorum tek dünyası evlatları ailesi hala beni tam içlerine sindiremediler ama onu anlayışla karşılamaya çalışıyorum idare ediyoruz anlıycan arada çekişmelerle ufak kırgınlıklarlada olsa yinede ben seviyorum kayınvalidemi çünki kocamı seviyorum onun çok sevdiği birinden nefret edemem ona kin tutamam yoksa kocamı sevemem .yani benimde düşüncelerim böyle ablacım allah herkese sağlık huzur versin kimsenin huzuru bozulmasın çok zor huzursuzluk bunları çok yaşadım ama artık hayatımı daha dingin daha sakin yaşamaya çalışıyorum .ben anne ve babamı çok erken kaybettim onlardan çok bekledim bana kol kanat germelerini hiç birini bulamadım ama yaralarımı kendim sarmayı öğrendim kimseden fazla bişey beklememeyi öğrendim bunların sonunda ben güçlendim artık kendi kendime yetebiliyorum .yaa konuştukça kötü oluyorum en iyisi burda kesim ...

iyi akşamlar kızlar bütün öğleden sonra evdeydim ama fırsat bulup giremedim kızlardan biri kalkıyor diğeri oturuyor öbür bilgisayarın yüzüne bakan yok bu kucaklarında istedikleri yere götürüyolar sıra bana daha yeni geldi.
bu gün çikolatam aradı telden konuştuk çok sevindim seside görüntüsü gibi çok tatlı çok içten canım benim.:nazar:

sensin tatlı opuyorumnanaktan kaydirigubbakcemile3
boşver yollama dersaneye,okulda yeterince yoruluyor bu çocuklar,bir de dersane ,etüt... yazıktır. tabii ders çalışacak ama hem okul hem dershane ağır bence,çok baskı altında kalıp,zaki oldukları halde sınav kazanamayan çocuklar biliyorum,Allah korusun..

mersam ve reyhan ablam ne güzel yazışmışlar,kayınvalide konusunda. katılıyorum size,biliyorsunuz kayınvalidem beni istememişti başta. şimdi kolay söylüyorum ama çok zordu,tam 3,5 yıl ısrarla istemedi beni... arada birtakım kırıcı şeyler de yapıldı. reyhan ablanın dediği gibi,ben de kin tutmak itesem malzemem çok yani. ama ne gerek var,üstelik evlendikten sonra hiç kırmamış,hiç yanlış birşey yapmamış. benim kayınvalidem 27 yaşında dul kalmış,3 çocuğunu çok büyük zorluklarla büyütmüş,bu bile ona saygı duymam için yeterli. kin tutarsak hayat geçmez bence de..

bu arada bugün dışardaydım sabahtan itibaren. önce eşimle işimiz vardı,sonra kardeşim yemekte olduğu için,yarınki kendi yemeğinde masaya koyacağı çiçeğini yaptırmak için çiçekçiye gittim.offf çok sıkıldım bu işten,evde 30 kişiden fazla oluyormuş yemekteyiz ekibi. evim batacak ohaoldumsmile yarışan seda ama ben yoruldum gerçekten...

çikolatım sen yemekteyizde bıktın bende tatilden :))) bilgisayar sırası bana gelemiyor her ne hikmetse off bir taraftanda ayçayla ödev yapıyoruz minnacık bir yatak odası maketi yaptık şahane oldu fotolarını çekecek sizede eklerim...

mustangım gidip aldım paketimi şekercikim ayça daha tranvayda açtı inan ki kitapları nasıl merakla inceliyor her eline aldığına ayy ben bunu aradım bulamadım ayy buda aklımdaydı deli oldu deli sana çok ama çok teşekkür ettiğini söylememi istedi eve gelincede gökçe aynı hayran duyguları ile inceledi kitapları ve bu gece bir tanesine başlayacağını söyledi kitap okuyası gelmişmiş.. canım benim bende kokumu ve kremlerimi çok beğendim çok teşekkür ederimŞenizŞeniz gökçe diyor ki annem gzelleşsin diye yollamış ayda olurmu kızım güzelliğine güzellik katması için yollamış diyor sempatiksalakcinni dalga geçiyorlar benimle...akannehir

yarın biz ankara yolcusu ayçada istanbul ama inşallah sonrasında ayça ve yoğunluğu olmadığı için rahatlıkla buradayım inşallahkaydirigubbakcemile5

sensin tatlı opuyorumnanaktan kaydirigubbakcemile3
boşver yollama dersaneye,okulda yeterince yoruluyor bu çocuklar,bir de dersane ,etüt... yazıktır. tabii ders çalışacak ama hem okul hem dershane ağır bence,çok baskı altında kalıp,zaki oldukları halde sınav kazanamayan çocuklar biliyorum,Allah korusun..

mersam ve reyhan ablam ne güzel yazışmışlar,kayınvalide konusunda. katılıyorum size,biliyorsunuz kayınvalidem beni istememişti başta. şimdi kolay söylüyorum ama çok zordu,tam 3,5 yıl ısrarla istemedi beni... arada birtakım kırıcı şeyler de yapıldı. reyhan ablanın dediği gibi,ben de kin tutmak itesem malzemem çok yani. ama ne gerek var,üstelik evlendikten sonra hiç kırmamış,hiç yanlış birşey yapmamış. benim kayınvalidem 27 yaşında dul kalmış,3 çocuğunu çok büyük zorluklarla büyütmüş,bu bile ona saygı duymam için yeterli. kin tutarsak hayat geçmez bence de..

bu arada bugün dışardaydım sabahtan itibaren. önce eşimle işimiz vardı,sonra kardeşim yemekte olduğu için,yarınki kendi yemeğinde masaya koyacağı çiçeğini yaptırmak için çiçekçiye gittim.offf çok sıkıldım bu işten,evde 30 kişiden fazla oluyormuş yemekteyiz ekibi. evim batacak ohaoldumsmile yarışan seda ama ben yoruldum gerçekten...

oyy canim cikolatam cok az kaldi gecip gidecek bu yemekteyizde iki gün dha dayan kiyamam böyle stresslere bende gelemem o yüzden cok iyi anliyorum seni.. benim iki kizim iki ay ara ile evlendiler. birinden ohhh diyemeden digerinin hazirliklarina basladik.. gelen misafirler yatiya kalanlar kilik kiyafet berber alisveris allahim esim dostum akrabamda yokki yardim etsinler bayagi bir bunalmistim.. allahtan cocuklarim cok becerikli. dügün yapilacak oteli orkestrayi balayini ickileri yemekleri fotograf ve cicekleri salon süslemelerini herseyi hallettiler. cok güzel bir olay ama yardimci yoksa cokta bunaltici..
cok güzel düsüncelerin cikolatam. bak evlendikten sonra hic kirmamis. nerdeyse senin yasindayken dul kalip yavrularini büyütmüs kendini yalnizliga mahkum etmis. eli öpülesi mubarek bir kadin o,, hicbir hatasina bakilmaz. hata yapmasida normal. insan kafayi yer ya. cocuklarin sorumlulugu yapayalniz hayatla mücadele. okullari askerlikleri evlenmeleri hep bir kadinin üzerinde.. diyorumya karsindaki insani tanirsan onu anlarsin anlarsanda sevebilirsin. cikolatam sen zaten melek gibi bir kizsin. uyumlu ilimlisin. allah kocaninda aklini basina getirsinde senin degerini görsün insallah. cok sabrettin cok anlayis gösterdin cikolatam rabbim mukafatini versin insallah birtanem. güzel huylu bülbülüm benim.a.s.

Back
X