Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

günaydın hanımlar
salı günü kayınvalidemin doktor kontrolü vardı gelememiştim oğluşa ben baktım sonra da bi cenazemiz oldu kayınvalidem oraya gitti. bu arada biz de oğluşla salı gecesi zehirlendik . içtiğimiz sütten olmuş . midemiz hala kötü ben nane limonla yatıltırıyorum da paşam hala kusuyor. hiç bişey yiyemedik. tabi tartıya da yansıdı bu . 3500 gram vermişim bu hafta kilom 87 oldu geçen hafta 90.5 ti. geldim hemen işlere baktım geçmişi falan okuyamadım. inşallah herkes iyidir.

canım geçmiş olsun allah korumuş .hastalıkla kilo vermek tabiki iyi değil ama en azından sana yaramış ama oğlun kaç yaşındaydı çocuğun bünyesi daha zayıftır aman dikkat edin geçmiş olsun. bu kiloyla listeleri salladın belki sayende bizim takım 1. bile olmuştur.

kızlar şimdi hanımın çiftliğini izliyordumgülmekten öldüm komedi filmi gibi. güllünün saçlar yapılı makyaj tam yerinde üstünde kısa dar etek altındada uzun paçalı çiçekli don koptum ya .:sm_cool:delikafaduldenohaoldumsmile

mersacim duydugunu söyluyordur diyorsunda... asla inanma
ben cok sahit oldum .. birsey duymadigi halde ortaya böyle iddialar atip sessizce seyreden .. yazdiklarinin dogru olduguna inaniyorum .. hersey acik..niye duydugunu söylüyordur diye kendini üzüyorsun..allah askina yapma

neyse bu gün iyiyim duyduğumda çok kötü oldum ama bu iş böyleymiş devam edersem alışmak zorundayım her gün değişik bir olay yaşıyorum .ben tek kuruşun hesabını yaparken böyle konuşan insanlarda çıkıyor.aslında ben iyi niyetli düşünmeye çalışıyorum bunları söyleyen kişi benim yerime gelebilmek için çok uğraştı herkes reddetti ben istemediğim halde beni zorla başkan yaptılar .temmuzda zaten tek tek herşeyin hesabını verecez aslında çok yoruldumda çıkamıyorum bana güvenen insanları yarı yolda bırakamıyorum.

mersacigim. büyük bir sorumlulugun var.. altindan kalkabiliyorsan önünde sapka cikartmak gerekir. sen kendinden eminsin. seni orada görmek isteyenler sana güveniyor. baska söylentilere kulak asma.. meyve veren agac taslanir...veremiyecek bir hesabin yok.. konusan arkandan konusmasin yüzüne söylesin. rahat ol dogru bildiginden sasma tamammi tatlim..kaydirigubbakcemile5

evt ablacım hemde çok büyük bir sorumluluk bu gün personelin maaş günüydü bir sürü hesap zam aldılar ya banka talimatları sgk ödemesi hepsi benden soruluyor .bahçeye dikilecek bir çiçeğe kadar alınacak 1 torba çimentoya kadar hepsinden sorumluyum.bu gün de denetleme kurulu üyesi biriyle takıştım geçen yıldan borcu var 150 tl tutturmuş bunu silin diye asla dedim kimseye ayrıcalık yok ödemezse icra yoluyla alacaz yani hergün bir olay geçenlerde birinin çocuğu kediden korkmuş kedileri atın siteden diye beni arıyor bir tanesi kedileri koruyalım diye arıyor başka biri kedileri kısırlaştırın diye arıyor aaayyyyyyy kafayı yiycem.

arkadaşlar ben gittim. kallisim yazmıştı eltimin kızı doğum yaptı 2 gün önce. ordayım ben de hep. çok tatlı bir kızımız oldu, adı Efsa.. bugün gitmicektim ama aradı cagırdı eltimin kızı tabi canı sıkılıyor onun da.

bijocum sabah bir ara bebişin resmini gördüm bidaha bakim dedim kaldırmışsın çok güzeldi ya allahım esirgesin:nazar:

selammm
tombilicim sayende 1. olmusuz..cok gecmis olsuna.s.

reyhan ablaaaaa ya biz dün kizimin bi problemini cözemedik..sinirde olduk.. yazayim mi? bir ara buraya bi bakrmisin? almanca?

mersacim meyve veren agac taslanir.. ya meyve vermiycez, yada bunlara hazirlikli olucaz guclubacismile

oburcum bende nisan sonuydu galiba.. tam hatirlamiyorum 9.takimla baslamistim . orda bende bir hirsla 8 kilo vermistim .. sonra ara verdim.. 3 kilo geri almisim .. simdi bayadir burdayim o 3 kiloyu anca verdim...yani ara vermek motivasyonu düsürüyo heralde

chokocum.. hayirlisi olsunn hic üzülmeyinŞeniz

benim günüm cok karisikti.. misafirlerim geldi..10 da fln ugurladim.. tencereler etraf toplama fln sürdü biraz..yediklerimide hatirlamiyorum gün boyu az az yeme halindeydim.. ins fazla zarari dokunmaz

hmm hmm unuttugum bisey var miii .. varsada affedin kafam bir milyon .. iyi geceler herkeseopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

günaydınlarr
dün bütün gün yine evde yoktum bugün de yokum gibi görünüyor :)
ilk bebişinde de böyle olmuştu aralarında 1,5 yaş oldu.. ay görmelisiniz büyük kız (1.5 yaşında) gidiyor bebeğin beşiğine yatıyor, annesi kücügü emzirirken elini gözüne sokuyor :)) bazen gidiyor bebege sarılıyor cici cici yapıyor sürekli gözetim altında olmaları gerek valla ne olacak bilmiyorum allah yardımcısı olsun.. valla kızkardeşimle ben de böyleydik anneme sordum ne yaptın sen anne valla dedi şimdi mi anladın çektiklerimi bazen gidip dağların başına haykırasım geliyodu anca siz uyurken iş yapabiliyodum dedi. valla çok zor..

birinciliği tebrik ediyorum tombili talihsiz bi durum sonucunda oluşsa da sen de güzel kilo vermişsin ama bu hafta biraz geri gelebilir muhtelemen çoğu sudur onun..

çikolatım ben hep o kura işine sacmalıkla bakmışımdır. yahu ya ikiye bölsünler ya da tekrar puanlandırma yapsınlar allah allah.. o kadar yarış yorul işin şansa kalsın.. ne uyuz bi durum.

mersacım bebişin fotolarını facebook a eklicem ordan bakarsın boool bol :) her gün bir sürü çekiyorum çok tatlı ama hep uyuyorrrr :)

selaaaammmmm,,
yaaa anca oturabildim.. bir cirpida anlatayim günü mü
sabah kizimin 12 yas kontrolu vardi .. oraya gittik guzel bir kontrolden gectik.. yarin oglene kadar aramasalar hersey yolunda... degilse ariycaklar.. insss hersey iyi cikar

kallisim allah yardimciniz olsun..

yarin bildirim günüeyvahedigeldismileeyvahedigeldismile
Piacım kızın için aramadılar değil mi?Şeniz
Oğlunada nice sağlıklı yıllar dileyelim canım doğum gününnüz kulu olsun biraz geç oldu ama dün felaket yoğundum ne özel mesaja ne msnye yetişemedim :)

Günaydııın arkadaşlar;
Bildirimimi yapayım geçen haftayla aynı 76 Yım
oburcum seni listeye almadım çocuklardan sonra kafan sakinleşsinde düzen kur diye bekleyelim dedim olur canım...

günaydın arkadaşlar tartıldım geldim ama sonuç hiç iyi değil kilom aynı ufak tefek kaçamaklarım oldu ama elimden geldiğince dikkat ettim soğuklardan 1 haftadır sadece 1 gün yürüyüş yapabildim hareketimde çok azaldı soğuktan evde bile çok iş yapamıyorum galiba kilo veremememde bunlarında etkisi oldu .bu gün diyetisyen günümüz bakalım merviş ne durumda .
mersam bende seni heveslendirdim sonra dişimiz filan çıkınca kızımı ne götürebildim nede çocuk yalvarmasına karşı evdede başlatamadım... üzgüüm canım yaaa:gitme:
günaydın hanımlar
salı günü kayınvalidemin doktor kontrolü vardı gelememiştim oğluşa ben baktım sonra da bi cenazemiz oldu kayınvalidem oraya gitti. bu arada biz de oğluşla salı gecesi zehirlendik . içtiğimiz sütten olmuş . midemiz hala kötü ben nane limonla yatıltırıyorum da paşam hala kusuyor. hiç bişey yiyemedik. tabi tartıya da yansıdı bu . 3500 gram vermişim bu hafta kilom 87 oldu geçen hafta 90.5 ti. geldim hemen işlere baktım geçmişi falan okuyamadım. inşallah herkes iyidir.
tombilicim hem başınız sağolsun hem geçmiş olsun diyelim canım o zaman.. aksi bir şeyler olduğu aklıma gelmedi işleriniz yoğundur diye düşünüştümboshayallersmile

gunaydın herkese yenı uyandım bol bol dınlenıyorum bugunlerde prenses gunlerı yanı.salı gunu gıdıyoruz almanya ya.donusde de buyuk gun gelıyor.dıyetıme cok dıkkat edıyorum.sadece fazla su ıcmıyorum .acılen bır 5 kılo vermem lazım .herkesı opuyorum gelıp okuyorum zaman zaman
canım benim hayırlı yolculuklar dileyelim şimdiden, inşallah gönlünce bir gezi olur.. döndüğündede hayırlı olsun diyelim yeni yolculuk için...

arkadaşlar ben gittim. kallisim yazmıştı eltimin kızı doğum yaptı 2 gün önce. ordayım ben de hep. çok tatlı bir kızımız oldu, adı Efsa.. bugün gitmicektim ama aradı cagırdı eltimin kızı tabi canı sıkılıyor onun da.
kallisin yazana dek eltin olduğunu unutmuşsempatiksalakcinni
sonuclari aldik 100 üzerinden 99 puan aldim sonuca € yazmayi unutmusum yoksa 100 puandim
reyhan ablacım tebrik ederim.. okulunun bitmesine üzülüyorum artık seni daha azmı görebileceğiz off yaaaakannehir
bijom valla cok güzel oldun. simdi 3 kilo daha bile azsin.. böyle kal.. allahtan baskada birsey isteme.
iste iste birde 3 cocuk iste.delikafadulden
aman aman aman allah korusun reyhan abla sende bizim başbakan gibisin heeee.. türkiyede 3 çocuksempatiksalakcinni al işte yaşıyorum allah eksikliklerini göstermesin ama 10 yıl öncesiyle şu gün çok farklı aldığımız tüm maaş market alışverişine yani boğaza gidiyor...

bizi eklemişsin teşekkürler kallistem yeni takım hayırlı olsun ihtiyaç vardı.
sağol melisim olumunekankayizsmile

merhaba canlar...

kötü haber : :(

yemekteyiz yarışmasında 2 birinci çıkmış,biri kardeşim biri de son yarışmacı imiş... kura çekilmiş ve kurada son yarışan kişi birinci olmuş.
bu kızın hiç şansı yok hiç... çok üzüldüm ben ya:(
ah canım kıyamam yaaa çok üzüldüm ama hayırlısı deyin kısmetinizde yokmuş üzülmeyin canım..

günaydinnnn......
öyle deme kallisim.. üc cocuk cok iyidir. hatta dört daha iyidirde ben bijoma kiyamadim. onlarin dertleri bile güzel. bir düsünsene dünya kadar paran olsa ve hic cocugun olmasa??????????????????????
cevap ortada.. bir tanesi dünyalara degisilmez.. tek cocuk yalniz kalir simarir iki cocukda fena degil ama en az 3 olmali.. buna sende yürekten katiliyorsun biliyorumda iste bugünlerde seni rahat birakmak gerekiyor.delikafadulden
piacigim buralardayim güzelim yaz sen problemi ben cözemezsem cözecek cok kisi var gurubumuzda.
almancadan cevirmekte sende cok zorlaniyormusun benim gibi? dün yazdigimi kimse anlamadi delikafadulden
cedricim güle güle git ve gel canim benim. aman iyi giyin tatlisim cizmelerin topuklu falan olmasin. kaymayan cinsten olsun insallah mutlu dönersin. keske baharda gelseydin.. ama bu civarinda kisi meshurdur yani buraya ben kisin geldim ve aklimda hep kar soguk ve buz kaldi. sendede öyle olacak galiba öyle bir kar yagdiki dün öglenden beri daha bir saat önce durdu. yarim metre kar var yerde, sen alisi gönder kallisim kardan adamlardan cin ordusu bile yapilir okadar cok kar varki nereye koyacagimizi bilemiyoruz. cadde kenarlarina tek arabalik yer yok parketmek icin..

piaaaaaaaaaaa beklemekten agac oldum yaz problemi canim hadi.
bende iki gün okula gittim matematik profesörü havasina girdim.delikafaduldendelikafadulden

reyhan ablam haklısın dünyaya değişilmez tabiki değişmemde asla... ama günümüz şartları beynimizi kemiriyor üzüyor bizi ne yapalım...

asıl sana ne diyeceğim :) o yavru köpüşü yollayamadım ben dediğin gibi.. düşündüm durdum yok iyi bakmazlar yok mama vermezler soğuk yerde yatırırlar filan diye.. dedim ya kedinin taşıma sepetiyle ona yuva yaptım gece bile çıkıp bakıyorum usulca elimi sokup göbüşünü yokluyorum bakıyorum sımsıcakkaydirigubbakcemile3 dün markete gittim akşam üzeri sonra döndüm bahçe kapısına gelirken baktım bu dışarda güneşleniyor beni göründe tırrrtt diye yuvaya kaçtı :roflol: bu sabah baktım aynen yırtık gibi bahçede ayrılmış bir köşe var oraya gidip tuvalet işinide hallediyor alkisalkisalkis merdivenlerden nasıl zor çıkıyor düşüyor filan ama yinede o yolu göze almış demekki temiz dedim vede çokkkkk usluuuuopuyorumnanaktan bakalım ne kadar kalabilecek bbamı henüz sesini çıkartmadı bilmiyorumkismile

birde yırtık bayıldı buna nasıl oyun oynuyorlar deli gibi.. yırtık havuç çok sever buda ondan kalan artıkları alıp yuvasının önün geçiyor karşılıklı havuç ve kemik kemiriyorlar şimdi foto makinesini şarja koydum çekip size göstereceğim...

ay allahim ya gözümün önüne getirdimde canim ya ne tatlidirlar kimbilir..
biliyordum kallisim veremiyecegini.. insanlari az bucuk tanirim, vicdan sahibi insansin,sana siginmis bir köpegi bir bilinmeze gönderemiyecegini biliyordum.. ay canim ben seni cok seviyorum yaa..olumunekankayizsmile

kallisim aramadilar cok sükür..aksam arkadasim aradi ozelden yeniden dedi gayet iyi hersey diye.. amazaten ben resmi bi tel gelmeyince rahatlamistim.. cok sükür..

reyhan abla dur cantasini karistirip bulayim hemen yazayim ablacim .. ama almanca yazicam..belki sen cevirirsin

ablacim soru su (6.sinifta kizim)

Nach Auskunft eines Autohändlers verliert ein fabrikneues Auto im ersten Jahr 4/1 im zweiten Jahr 6/1 und im dritten Jahr 8/1 seines Neupreises an Wert.
a) Welchen Wert hat ein Auto nach drei Jahren , wenn der Neupreis 14,400 Euro beträgt?
b)Welcher Anteil vom Neupreis ist der Wert nach drei Jahren?
c)Was kostet ein Auto Fabrikneu, das drei Jahre alt ist und noch 8800 Euro wert ist?
d)Welchen Bruchteil seines Wertes zu Beginn des zweiten Jahres verliert das Auto im zweiten Jahr?

ups bir soru demistim ama :kedi: sana bulmaca gibi gelir ablacim
kizimin okula gitmedigi .. doktora gittigimiz gün ogretmen anlatmis siniftaki cogu kimse anlamamis..kizimin mathesi 1 :) ve mathewettbewerb de almanya 2. si olmustu..eger bunu cözersen ablacim sen mathewettbewerb 1. si ilan edicem seniŞeniz

kallisim 14400 euro fiyati yeni arabanin.ilk yil degerinin 4/1ini ikinci yil6/1ini ücüncü yilda8/1deger kaybediyor
soru a) arabanin yeni degeri 14400euro ise 3 yilin sonunda degeri kac eurodur
soru b)araba 3yil sonra degerinin kacta biri degerini kaybeder
soru c) simdi degeri 8800euro olan araba yeni alindiginda fiyati ne kadardi
soru d)ikinci yilin basinda yeni degerinin kacta birini ikinci yilda kaybeder
soru bu cokta kazik

piacigim
a=)14400/4= 3600 € 1.jahr wertverlust
14400-3600=10800 € nach einem jahr ist das auto wert
14400/6= 2400 € 2. jahr wertverlust
14400-2400= 12000 € nach 2 jahre ist das auto wert
14400/8= 1800 € 3. jahr wertverlust
14400-1800=12600€ ist das auto nach 3 jahre nur noch wert
b=)3600+2400+1800=7800 in drei jahre wert verloren
14400-7800=6600 € nach drei jahre nur noch wert
anteil 11/24
valla dogrumu bilmem ama gerisine bakamadim misafir geldi

Yaaa reyhan abla bu soruda ya bir çevirme hatası var yada biz yanlış yerden bakıyoruz :))

Şimdi sen araanın ilk alındığı değer üzerinden diğer değer kayıplarını yapıyorsun ya bana kalırsa da ilk başta 14400 ilk yıl değer kaybı 3600 bu doğru
sonra 2. yıl kaybı için 14400 değil 10800 üzerinden yapmamız gerekmiyormu.. ama öylede yapsak böylede yapsak sonuca ulaşamıyoruz...
senin değilde benim dediğim gii yapınca sonuç 7875 çıkıyor bu çıkandan sonrada doğru sonuca ulaşamıyoruz... gökçe bakıyo eşim bakıyo :)

şu sorunun çevirisine bir daha baksanız :)))))

güzelim ilk yil 4te bir deger kaybediyorya ikinci yil 6da bir yeni fiyatindan deger kaybediyor. yani kalan 10800ün 6da biri degil
yeni fiyatinin 6da biri ücüncü yilda yine yeni fiyatin 8de biri
ilk önce bende öyle hesapladimda soruyu tam cevirirsek yeni fiyati üzerinden kayibi soruyor.
soru c iyice civitti isi sanki sonucun 8800 cikmasi gerekiyormus gibi
soru d iyice camurlasti ikinci yilin basinda yani bir yil gectikten sonra ikinci yilin sonuna kadar bilmemne yani soru bir acaip
ya cok cok basit biz dolambacli yollara sapiyoruz yada 6. siniftan ne beklediklerini pekte anlamadim.
bunun cok kolay bir formulü olmali

Back
X