Sahur önerileri
* 3 kibrit kutusu kadar peynir, 5-6 zeytin, bol salata, 4 dilim ekmek, bol salata. Veya:
* 1 kibrit kutusu kadar peynir, 1 yumurta, 5-6 zeytin, söğüş salata, 4 dilim ekmek.
Veya:
* 7-8 çorba kaşığı makarna, 1 porsiyon beyaz veya kırmızı et, komposto. Veya:
* 3 yumurtalı menemen, 4 dilim ekmek, çay ya da kahve.
İftar önerileri
* 1 kâse çorba, 1 porsiyon et (tavuk ya da balık), 1 porsiyon sebze yemeği, yarım su bardağı yoğurt, salata, 2-3 dilim ekmek.(tercihen çavdar veya kepekli)
Veya:
* 1 kâse çorba, 1 porsiyon et, 1 porsiyon sebze yemeği, salata, yarım su bardağı yoğurt, 5-6 çorba kaşığı pilav veya makarna, 1 kâse komposto.
öğünlerinizi yavaş tüketmek gerekmektedir. böylelikle mide zorlanmıcak,ve sindirim sistemi rahatsızlıkları yaşanmıcaktır
ferihancım,buna istinaden sütü çok tok tutar dedi dosbacım.sahurda yatmadan önce ılık süt içilebilir.
bu yazıyı green arkadaşıma yazdım.
canım günler uzun,yaz mevsimindeyiz,iftarda zaten bol su tüketilecek o kesin bir kere, bol meyve seçeneğimiz de var,daha ne olsun hayatım, oturup 3 tabak yemek yiyorsan bunu 1 tabak yap, her çeşitten azar azar olarak. sonra bir sütlü tatlı,yatmadan öncede porsiyon meyve ve yeşil çay. tamam iştee. daha ne olsun. sahurda da sakın şu hatayı yapma, ''gün çok uzun ne kadar yersem kardır'' hayır hayatım ne kadar yersen ye yemek sonrası metabolizman çalışır durumda olacağı için öğleye kalmaz acıkacaksın. bol lifli gıdalar tüket sahurda,kaslar gitmesin malum. kepekli makarna üzerine bol yoğurt,yada kepek ekmekli sandviç ve taze sıkılmış meyva suyu,bunları nettende araştırabilirsin. ama dediğim gibi bu ramazan midenide,kendinide şaşırt hayatım.
bu yazıyıda ethoş arkadaşıma yazdım.
canım benim, iftarda bol yağlı,ağır yemeklerden kaçın,sebzeni kesinlikle hazırla,taze fasulye olur,türlü olur, mevsimlik ne varsa al az az yap hayatım. yoğurt ve salatanı asla eksik etme,iftarını muhakak suyla aç,ve iftariyeliklerden ye.1 yada 2 ad hurma vs. ilk adımın bunlar olmalı,gelelim yemeğe,ilk çorbayla başlanırsa mide uzun saat sonra yenilen yemeği daha kolay hazmeder. ayrıca gayet sakin ve yavaş yenilmesi çok ama çok doyurucu olacaktır. akabinde sıradaki yemeklerden az az 1 tabak şeklinde tüketirsen hiç zorlanmazsın. meyve ve çay konusunda greene yazdıklarım gibidir hayatım. sahura kadar bol su tüketmek malum bu havada yararımıza olacak. tamam ağız kuruluğumuz mutlaka olacak onu engelleyemeyiz. ağız çalkalamanın faydasını görüyorum açıkçası,ama bol su içerek en azından vücudumuz susuz kalıp halsiz düşmeyeceğiz.
sahur yemeğinden sonra yada yerken muhakkak az şekerli çayın olsun hayatım,faydasını göreceksindir. canım ne kadar yavaş yemek yersen iftarda ve de bol su içersen inan okadar çok doyacaksındır. ben neredeyse 1 lt su içerim iftarda,çok az çorba ve sıradaki yemekten yarım tabak falan yiyorum genelde. bu sırada suya devam ediyorum tabi. yani geçen sene böyleydim bakalım bu sene nasıl yapıcam ama çok farklı olmaz sanırım.
inşallah faydasını görürüz hayatım.