Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

msj 30

metabolizmam çok ağır , kilo verebilmem için çok katı diyetler yapmak zorundayım ...bir kere yemin etmiştim , 58 kiloya indim , fakat bırakınca kilo geri geliyor ..sporu bıraktıktan sonra da verdiğin kilolar aynen iadeli taahhütlü adrese teslim ...

hani int bir söz vardı , bu insanlığın gidecek yeri yok mu , neden hep ben de misafir kalıyor diye ,,şimdi ben de bu kiloların gidecek yeri yok mu diye bağırmak istiyorum ya ...kötü ev sahibi olmalıyım ...:52:

bugün spora başladım bennnn:)
sabah:

3 adet eti form limonlu püsküüt(aceleyle evden çıktım başka hiçbişi yiyemeden:)
yarım saat tempolu yürüyüş +15 dakika bisiklet + 15 dakika eplektikin ardından
limonlu soda ve de danone activia yoğurt

öğlen:
zeytinyağıyla yapılmış domatesli makarna ve yoğurt( ekmek yokk:( )

akşam:

iki dilim kepek ekmeği arasında light ton balığı
yeşil salata
bir bardak cola light(hiç içmesem daha iyi ama colaya dayanamıorum işte bi de light cola bi litreliğinin kalorisine baktım 0.2 diyo )

bi de ben ter banyosu yaptım resmen nutkum tutuldu koşu bandında yarım saat boyunca 170 kalori aktınız dedi en son.2 tablet çikolata 200 kalori zaten :(

msj 30

metabolizmam çok ağır , kilo verebilmem için çok katı diyetler yapmak zorundayım ...bir kere yemin etmiştim , 58 kiloya indim , fakat bırakınca kilo geri geliyor ..sporu bıraktıktan sonra da verdiğin kilolar aynen iadeli taahhütlü adrese teslim ...

hani int bir söz vardı , bu insanlığın gidecek yeri yok mu , neden hep ben de misafir kalıyor diye ,,şimdi ben de bu kiloların gidecek yeri yok mu diye bağırmak istiyorum ya ...kötü ev sahibi olmalıyım ...:52:

tatlım metabolizmik sendromun olabilir sindirim hızlandırıcı doğal besinler çaylar falan kullansan benim de öyleydi diyetisyen ilaç verdi mesela rahat kilo verebilmem için 2 yıl önce falan..ama doğal yollar en iyisi tabi

msj 28

nurcanım menü güzel , hem yürümüşsün , su ve yeşil çay içilmiş , daha ne olsun ...ah o göbekler , ne zaman gidecekler ya ...

msj 30

bilmiyorum deryacım bu göbekler yapıstı resmen dogum yapmak kolay değilki işte uğraşıp duruyoruz sonrada göbekle
bende kötü ev sahibiyşm bugunlerde:)

tatlım metabolizmik sendromun olabilir sindirim hızlandırıcı doğal besinler çaylar falan kullansan benim de öyleydi diyetisyen ilaç verdi mesela rahat kilo verebilmem için 2 yıl önce falan..ama doğal yollar en iyisi tabi

msj 32

evet canım , zaten bğrs problemli , ne yaparsam çok faydası olmuyor , spora başlayınca biraz düzelir gibi oldu , form çayları pek işe yaramıyor , düzenli su içebilsem çok iyi olacak ama tembellik yapıyorum , zaten hava soğuk su içip durmadan okulda lavaboya gitmek istemiyorum , eve gelincede akşam çayı derken su içmeye zaman kalmıyor ..

sabah:

öğlen:

akşam:

yeşil salata
bir bardak cola light(hiç içmesem daha iyi ama colaya dayanamıorum işte bi de light cola bi litreliğinin kalorisine baktım 0.2 diyo )

bi de ben ter banyosu yaptım resmen nutkum tutuldu koşu bandında yarım saat boyunca 170 kalori aktınız dedi en son.2 tablet çikolata 200 kalori zaten :(

msj 33

ben de sporda koşu bandında 15 dk kalıyorum ve 100 cal harcıyor , sonra eliptik 10 dk 100 cal , plates , step vs oldukça terliyorum . o yorgunluğu çekince kendimden nefret ediyorum , bir çok insan zevk için geliyor spora , veya sağlıklı olmak için , kilo problemim olmasa yaptığım işten zevk alıcam da , bu kadar uğraşıya sadece 200 gr veriyorum bütün sinirler perişan ..:50:

msj 32

evet canım , zaten bğrs problemli , ne yaparsam çok faydası olmuyor , spora başlayınca biraz düzelir gibi oldu , form çayları pek işe yaramıyor , düzenli su içebilsem çok iyi olacak ama tembellik yapıyorum , zaten hava soğuk su içip durmadan okulda lavaboya gitmek istemiyorum , eve gelincede akşam çayı derken su içmeye zaman kalmıyor ..

canım senin de benm gibi bağırsaklar çalışmıor yani:) bu soruna çözüm olarak
-sinameki içeren çaylar
-activia yoğurtlar
-sabah uyanınca 5-6 kuru kayısı(kan şekerini de yükseltir)
-en olmadı activin-t kullan gitsin:)

ama bunlar devamlı kullanılırsa bağırsaklar bunlar olmadan tamamen çalışmayı durdurur uyarılmadan daha zor çalışır en güzeli bunları kullanıp örneğin bir hafta her gün sonrasında vücut o düzene alışıcaktır zaten.ben çok mücadele ettim bu sorunla da öyle kendi çapımda öğrendiğimi bildiğimi paylaşıyım dedim:)

msj 34

27 haziran da yiğenimin düğünü var , nasip olursa o süreye kadar kilo vermek istiyorum ama nasıl olacak bilmiyorum .

yine yemin mi etsem , 15 hazirana kadar kaçamak yok diye , bana başka seçenek kalmıyor ama ...

yoksa çok üzülüyorum , stres yapınca kilolar hiç gitmiyor ya ....ağlamak istiyorum ..

canım senin de benm gibi bağırsaklar çalışmıor yani:) bu soruna çözüm olarak
-sinameki içeren çaylar
-activia yoğurtlar
-sabah uyanınca 5-6 kuru kayısı(kan şekerini de yükseltir)
-en olmadı activin-t kullan gitsin:)

ama bunlar devamlı kullanılırsa bağırsaklar bunlar olmadan tamamen çalışmayı durdurur uyarılmadan daha zor çalışır en güzeli bunları kullanıp örneğin bir hafta her gün sonrasında vücut o düzene alışıcaktır zaten.ben çok mücadele ettim bu sorunla da öyle kendi çapımda öğrendiğimi bildiğimi paylaşıyım dedim:)

msj 35

sağol canım , sabahleyin ılık ballı su içiyordum , gün içinde kuru kayısı yedim , ara ara form çayları kullandım ama hiç tavsiye etmem bğrs alışıyor ... en son spora başlayıp su içince biraz düzene girdi , ama bu hafta spora gidemedim , hemen etkisini gösteriyor . nasip olursa yarın tekrar başlıyorum işlerim düzene girdi spor beni bekliyor ...

ben de sporda koşu bandında 15 dk kalıyorum ve 100 cal harcıyor , sonra eliptik 10 dk 100 cal , plates , step vs oldukça terliyorum . o yorgunluğu çekince kendimden nefret ediyorum , bir çok insan zevk için geliyor spora , veya sağlıklı olmak için , kilo problemim olmasa yaptığım işten zevk alıcam da , bu kadar uğraşıya sadece 200 gr veriyorum bütün sinirler perişan ..:50:[/QUOTE]

kuzum bak ben bugün ne düşündüm bilio musun? 69 kiloymuşsun 67 olmuşsun . inşallah sağlıklı şekilde de istediğin kiloya geliceksin.spor salonunda bir insanlar gördüm belliki obeziteyle mücadele veriyorlar yani hastalar..o spor aletlerinde o kadar zorlanıolar o incecik insanlara öyle özenerek bakıolar ki...3 kilo 5 kilo 10 kilo fazladır verilir...önemli olan sağlıklı olmak her zaman kötüsünü düşün.bir de evet o sporda ne kadar az kalori harcıoruz yediklerimize oranla ama hiç diilse spor biçimlendirir sıkılaştırır yani hiç kilo vermesen bile sıkılaşmak seni beden küçültebilir önemli olan o.

msj 36

kızlar çok uykum geldi , dün yine çok geç uyudum , 2.30 du , sabahleyin de çok zor uyandım , şimdilik size iyi geceler diyorum , yarın görüşürüz inşallah ...:54:

girlllsssss:)))))))))))
ben bugün spor salonunda tartıldım kilomdaki değişimi açıklıo muyum tartı gününü mü beklioruz :):):) bi de bu çizelgede kilo şeysi nasıl değiştiriyi acaba? gülücüklerimden de belliolduğu üzre sevindirici rakam gördüm de tartıda:) yawrum vbenim beee die bağırmışım hatta spor yapanların hepsi bi dönüp bana baktı:)

ben de sporda koşu bandında 15 dk kalıyorum ve 100 cal harcıyor , sonra eliptik 10 dk 100 cal , plates , step vs oldukça terliyorum . o yorgunluğu çekince kendimden nefret ediyorum , bir çok insan zevk için geliyor spora , veya sağlıklı olmak için , kilo problemim olmasa yaptığım işten zevk alıcam da , bu kadar uğraşıya sadece 200 gr veriyorum bütün sinirler perişan ..:50:

kuzum bak ben bugün ne düşündüm bilio musun? 69 kiloymuşsun 67 olmuşsun . inşallah sağlıklı şekilde de istediğin kiloya geliceksin.spor salonunda bir insanlar gördüm belliki obeziteyle mücadele veriyorlar yani hastalar..o spor aletlerinde o kadar zorlanıolar o incecik insanlara öyle özenerek bakıolar ki...3 kilo 5 kilo 10 kilo fazladır verilir...önemli olan sağlıklı olmak her zaman kötüsünü düşün.bir de evet o sporda ne kadar az kalori harcıoruz yediklerimize oranla ama hiç diilse spor biçimlendirir sıkılaştırır yani hiç kilo vermesen bile sıkılaşmak seni beden küçültebilir önemli olan o.[/QUOTE]

msj 37

haklısın canım çok umutsuz değilim ama işte kaç ay geçiyor , ancak 2 kilo gidiyor elinde olmadan üzülüyor insan , spordan sonra sıkılaşma oldu , her ay 2-3 cm gidiyor ... belim çok inceldi , simit bölgeleri de gitti , göbeğim toparlandı ama tartıda istediğim sonuç yok ...spor salonunda akşam tartılıyoruz ve her ay ölçü alıp proğram değiştiriyor..ilk başladığımda 70 kg çıkmıştım , geçen ay 67.95 geldim evdeki tartıda sabah aç karnına 66.9 gelmiştim o gün . demek ki sabah ile akşam arasında 1 kg fark ediyor , sonra tekrar kilo aldım , bakalım bu ay ne olacak , tartı da veremeyince hoca çok kızıyor ..

bugün öğleden sonra yediğim makarnadan suçluluk hissettm gece gece nişanlımı da sürükledim yarım saaatlik yürüyüş yaptım da geldim:) bi de şöyle bi yazı buldum paylaşıyım

Yürüyerek kilo vermek sanıldığı kadar kolay bir şey değil. İnsanların ortalama bir tempo ile yürüyerek saatte 400 kalori verdiğini farz edersek 2 saatte 800 kalori, 4 saatte 1600 kalori 18 saatte ise 7200 kalori harcayacağı ortaya çıkmaktadır. Oysa bir kg vücuttaki yağ kütlesini eritmek için gerekli olan kalori miktarı da 7200 kaloridir. Dİğer bir deyişle 1 kilo zayıflamak için 18 saat yürüyüş yapmak gerekiyor. Tabi bunda yürüyüşün metabolizmayı hızlandırıcı etkisinin tüm güne yayılarak ortalama 200 kalori de fazladan enerji harcatmasını hesap etmiyoruz. Yani onu da hesaba katsak ortalama 12 saat yürümek gerektiği ortaya çıkıyor. Günde 1 saat yürüyüş yapan birisinin ayda 3 kilo zayıflama kilo verme olanağına kavuştuğu buradan ortaya çıkıyor.

Yürüyüşle zayıflama ve kilo vermenin faydaları

Yürümenin yürüyüş yapmanın veya Yürüyüşün faydaları ile hayatınıza birkaç yıl daha eklemek ister misiniz? Bunu düzenli olarak yapacağınız bir yürüyüş programı ile gerçekleştirebileceğinizi biliyor muydunuz? Basit ve güvenli olan ve sizi kolayca zayıflatacak yormayacak olan bu egzersizden öğreneceğiniz çok şey var!

Yürüyüş yapmak, yapabileceğiniz en basit ve en güvenli egzersiz çeşididir. Bu spor sizin kemiklerinizi güçlendirmenize, kilonuzu, kalp ve akciğer sağlığınızı kontrol altına almanıza yardımcı olacaktır. Araştırmalar haftada yaklaşık 20-25 kilometre yürüyen insanların yürüyüş yapmayan insanlara göre daha uzun yaşadıklarını kanıtlamıştır. Bunun yanında etkili bir zayıflama ve kilo kontrolü için yürüyüş yapmak gerçekten vücut için ihtiyacında ötesindedir.

Yürüyüşle İlgili Bazı Can Alıcı Bilgiler:

.. Yapacağınız yürüyüşünüzün her dakikası hayatınıza ortalama 1.5-2 dakika ekler. Buda sizin bir taşla iki kuş vurabileceğiniz anlamına gelir.

.. Her gün 20 dakika fazla yürüyüş yapmak yılda 7 kilo vermenizi sağlar.

.. Sadece 1 paket jelibon şekerini eritmeniz için bir futbol sahası kadar alanı yürümeniz gerekir. Bir dahaki sefere elinizi bir şeker tabağına daldırmadan önce bunu hatırlamalısınız. Çünkü etkili kilo vermek ve zayıflamak için yürüyüşün yanında yediklerinizi ve kalori kontrolünü de sağlamalısınız.

.. Günlük uzun, ritmik yürüyüşler yapmak kilo vermenin en iyi yoludur. (40 dakikalık yürüyüşünüzde maksimum kalp hızınızın %60 ile %65 değerleri arasında olduğu durumlarda.)

.. Kısa, hızlı yürüyüşler yapmak ise kalp ve akciğer sağlığınızı kontrol etmeniz için en iyi yoldur. ( 20-25 dakikalık yürüyüşünüzde kalp hızınızın %75 ile %85 arasında olduğu durumlarda.)

Yürüyüş Yapmanın Yararları

. Kalp ve akciğerlerin çalışma verimi arttırır.

. Fazla yağların yakılmasına yardımcı olur.

. Dinlenirken bile kilo vermeyi sağlayacak şekilde metabolizma hızınızı arttırır.

. Yeme isteğinin (İştahın) kontrol edilmesine yardımcı olur.

. Enerji verir.

. Stresten uzaklaşmaya yardımcı olur.

. Yaşlanmayı geciktirir.

. Kandaki kolesterol seviyesini azaltır.

. Yüksek tansiyonu düşürür.

. Şeker hastalığını kontrol etmeye ve önlemeye yardımcı olur.

. Göğüs, Prostat ve mide-barsak gibi bazı kanser türlerine karşı riski azaltır.

. Kalp krizi ve Felç gibi rahatsızlıklar için yardımcı rehabilitasyonu sağlar.

. Bağırsakların çalışmasını düzenler.

. Uyku düzenine yardımcı olur.

. Bacak ve kalça bölgesindeki kasların güçlenmesine yardımcı olur.

. Kemik güçlenmesini sağladığı gibi yaşlı kadınların kaderi gibi gözüken kemik erimesi riskini azaltır.

nerdesiniz yahu...
ben menümü yazayım :)

sabah:1 paket çubuk kraker, 250 ml çilekli link
ara çubuk krakeri bi kerede bitrdiğimi düşünmeyin :)
öğle 1 kase yoğurt çorbası
ara -
akşam 1 kase yoğurt çorbası 1 tb. türlü 1 yk. yoğurt(biliyorum az) 1,5 dl. tam tahıl ekmeği...

1 lt su 1 yeşilçay 45 dk spor
hıc begenmedım sabh cok guzl bır menu olması gerekıyor ececıgım blıosun
yoksa gun boyunca dha cok acıkıoruz
selam kızlar bugun dısardaydık arkadasımla karsılastık filan çok iyi oldu oğlumda arkadasıyla filan eğlendi baya..
bol bol yürüdüm hareketettim iyi geldi..
ama karnım çok şiş sanki göbek pörtledi iyice bugunlerde buna moralimi bozuyor neyse..:5::5::5:
yarın protein dieti yapmayı planlıyorum bana yardımcı olursunuz:)
bugun dışardaydım die gelince çok sayfa okurum die hayaletmiştim ama az konuşmuşsunuz:20:
yoksa kendinizi geceyemi saklıyorsunuz:34::34:

sabah:1 dilim tam tahıllı ekmek üstüne peynir sürdüm 1 domates
öğle:kepekli makarna 1 ton balıgı
ara:nescafe
akşam:tavuk ızgara salata

1 fincan yeşilçay 2.5 su
nurcncım dha oncede solemıstım ama yıne solıım
ıceceklerden ara olmuyor
sabhta ne peynır war ne yesıllık
bızlerın artık dha guzl tecrubelı beslenmesı gerekıyor
cunku burada cok sey ogrendıgımızı dusunuyorum
msj 27

öncelikle bugün yediklerimi yazayım

sabah
8.00 1 galete , 1 salatalık

10.30 ara 1 elma , 1 brdk çay

12.30 öğle 1 kase çorba ve kabak yemeği , 1 dilm ekmek

18.00

akşam kabak yemeği ve patates salatası ( az )

malesef su içmeye vaktim olmadı , sabah kantinin anahtarı kayboldu , su alamadım , sonra da nöbetçiydim ve fırsat bulamadım ...

aslında çok su içmek istiyorum , ama karnımda şişti , heralde ayaklarımı üşütüyorum ..
deyacm sabh guzl bır kahwltı yapsaymıssın we oglenle aksam arasında ara ogun koysaymıssn ıı olacakmıs
gunb ıcerısınde yesıl cay ıcıosun dımı
sabah:

öğlen:

akşam:

yeşil salata

cnm dıcektım sabh guzl ye dıe yazmıs aceleye cıktm dıe
bende bazen aceleden yıyemıorum
bıde ara ogunlerı yapman gerekıyor
msj 31

Hasretcim hoşgeldin canım , tatil yaramış size , o kadar dert etme göbek falan yok sen de , zaten 2 haftaya 2 kiloyu rahat verirsin , biraz aktiviteyi artır bence , bol bol mekik çek , şok diyetten daha çok faydası olur ..
hosbldk deryacm nasılsın
eet tatıl cok ıı geldı gercekten bna
dha hafıf en az 3 kılo wermeyı planlıorum
spor yapmaya hıc waktım yok:18::18:
msj 34

27 haziran da yiğenimin düğünü var , nasip olursa o süreye kadar kilo vermek istiyorum ama nasıl olacak bilmiyorum .

yine yemin mi etsem , 15 hazirana kadar kaçamak yok diye , bana başka seçenek kalmıyor ama ...

yoksa çok üzülüyorum , stres yapınca kilolar hiç gitmiyor ya ....ağlamak istiyorum ..
deryacım sna 1 gun once menu belırleyelım beraber bır gun sonrasında onu uygula
bak emınım 1 haftada en az yarm kılo gıtck
menulerını takıp ettıgımde genllde hep bıyerlerde hatalar oluyo
Günaydıııııııınnn:16::16::16::16: Bugün dünkünden bambaşkaa olacakk azimliyim kararlıyım:21:

gunayyydn
ne guzl ıns hep bole azımlı olursun:nazar:

gunaydn arkadslar
alıntı yaparken acık konusmak ıstedım sakın kımse kızmasın
burada acık acık yazalım kı hatalarımızı gorelım
bende spor yapmak ıstıorum ama ınanın hıc waktım olmuyor
cok yoruluyorum hem calısmak hem ew ısı cok zor
bır suru utum war yapacak
ew dagınık zaman yetmıyor toparlamaya
ınsallah bugun bıtırıcm hepsını
dun aksm 5 dk oturamadan yattım
sewdıcem de hıc yardım etmıyo bna