- Konu Sahibi Cherry Mom
- #62.661
Aksam iftara davetliyiz yine
Saka gibi ama bu Ramazan iki defa evde iftar yapmisiz:))
Artık dışarıda iftardan korkmuyorum:))
dikkat et canım ben doğumgünüm de 1 kılo almışım onu vermeye çalışıyorunm

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
dikkat et canım ben doğumgünüm de 1 kılo almışım onu vermeye çalışıyorunm![]()
Doğumgünüm kendime imtiyaz tanıdığım tek günüm benim... Kendi pastamdan yemeyince olmuyor :) Ama şöyle bir şey var. Bir kg yağ, 7000 kalori demek. 1 kg yağ almak ise günlük ihtiyacını da dahil edince bir günde 9000 kalori yemiş olmalısın demek. Pastayı tek başına bitirip, yanında da 1,5 litre kola içmediğin sürece o 1 kiloyu yağ olarak almış olamazsın. Bir de diyetisyenim bana bir şey demişti ama şimdi tam hatırlamıyorum. Bir anda yemeğe yüklenince vücut hepsini yağ yapmıyormuş, yemek deposu gibi bir şey yapıyormuş. Saçma geliyor kulağa şu an, biliyorum ama tam hatırlayamadığım için :)
Yani sen o gün çooook abartmadıysan en fazla 200 gr yağ depolamışsındır. Onlar da hemen verilir, takma kafana![]()
bugun kahvaltıyı yetiştiremedim şirkette sadece 2 rondo bisküvi yedim 2 de minik bayram şekeri
öglen yemege gittim kalmamış tı bana sadece 5 çorba kaşıgı kadar pilav ayran yedim aksam da meyyve bayrama kadar aksam yemegı yemeyecegım
selam kızlar dünden beri çok hastayım bi kaç gün giremezsem beni merak etmeyin. geçen akşam annemlerin terasında otururken üşüttüm heralde baya bi esinti vardı. boğazım nasıl ağrıyor anlatamamben yatıyorum dinlenmeden geçmez bu. hadi görüşürüz
(
selam kızlar dünden beri çok hastayım bi kaç gün giremezsem beni merak etmeyin. geçen akşam annemlerin terasında otururken üşüttüm heralde baya bi esinti vardı. boğazım nasıl ağrıyor anlatamamben yatıyorum dinlenmeden geçmez bu. hadi görüşürüz
(
Yemekten geldik
Oğlanı aldım ayağıma uyumasini bekliyorum
Cok isim var ev dandini çamaşır atmam lazım ama yine tabiki canım birsey yapmak istemiyor malesef
Neyse gelelim menüme
Sahur
2 dilim peynirli borek
Domates
İftar
Yarım kase mercimek çorbası
Cacik
1 kasik zeytinyağlı taze fasulye
2 kasik pilav
Et sote (oda 3 kasik kadar)
Bir dilim kadayif tatlısı
Bakalım bayrama koyduğum 70 hedefine ulasabilecekmiyiim
Koyarken olmaz herhalde demiştim ama olumsuz düşünmemek lazimmis gercekten ne kaldı surda 1 kilo kaldı onuda verirsem ins
Verirsin merak etme, 1 kg ne ki... :) Menün güzel ama sebze yemeklerini daha fazla da tüketebilirsin. Bir tabak (8 yemek kaşığı) sebze yemeği 140 kalori. Yani 1 kaşık 17,5 kalori yapar. Sebzeden uzak durmaya gerek yok. :)
Ozellikle uzak durmadım canım cok severim sebzeyi:)
Fasulye ortadaydı ancak bir kasik alabildim:))
Bu da benim bugünkü menüm kızlar:
Kahvaltı:
2 yumurta
2 dilim ekmek
1 salatalık
1 dometes
Ara:
2 şeftali
Öğle:
1 kase mercimek çorbası
1 tabak (dolu değil tabiki) tavuk
2 dilim ekmek
1 kase yoğurt
Ara:
1 şeftali
Akşam:
1 kase çorba
2 dilim ekmek
1 kase yoğurt
Akşam kaçamağı:
Annemin yaptıığı pastadan çok ince bir dilim, belki yarım dilim bile etmez :) Ama belki 150 kalori civarı edebilir...
Heee, bir de akşam yemeği öncesi pastanın kremasından 2 kaşık
Suçlarım kabardı![]()
Ne guzel yemek yenilmiş sonunda:))
Bence bu yemek olayının devamını getirmelisin:)
Babam pişirdiği sürece devamını getiririm
Aslında bugün bir site keşfettim. Diyet yemek tarifleri var. Yemeğin içeriğinde neler olacağını sen belirliyorsun. İstersen "uzun sürede pişirebilirim" seçeneğini işaretliyorsun, istersen "ancak 5-10 dakikam var" seçeneğini... Belki o 5-10 dakikalıklarda yapılabilecek güzel tarifler vardır. İyice bir inceleyim bari. Hem sağlıklı yağsız yemek yerim hem de yeni ve en önemlisi hızlı yapılabilen yemek öğrenmiş olurum :)
Neresiymis o site bizde bakalım:))
Annem yemek yapmıyor demiştin neden acaba merak ettim ??
(
Bu da benim bugünkü menüm kızlar:
Kahvaltı:
2 yumurta
2 dilim ekmek
1 salatalık
1 dometes
Ara:
2 şeftali
Öğle:
1 kase mercimek çorbası
1 tabak (dolu değil tabiki) tavuk
2 dilim ekmek
1 kase yoğurt
Ara:
1 şeftali
Akşam:
1 kase çorba
2 dilim ekmek
1 kase yoğurt
Akşam kaçamağı:
Annemin yaptıığı pastadan çok ince bir dilim, belki yarım dilim bile etmez :) Ama belki 150 kalori civarı edebilir...
Heee, bir de akşam yemeği öncesi pastanın kremasından 2 kaşık
Suçlarım kabardı![]()