Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

dikkat et canım ben doğumgünüm de 1 kılo almışım onu vermeye çalışıyorunm :30:

Doğumgünüm kendime imtiyaz tanıdığım tek günüm benim... Kendi pastamdan yemeyince olmuyor :) Ama şöyle bir şey var. Bir kg yağ, 7000 kalori demek. 1 kg yağ almak ise günlük ihtiyacını da dahil edince bir günde 9000 kalori yemiş olmalısın demek. Pastayı tek başına bitirip, yanında da 1,5 litre kola içmediğin sürece o 1 kiloyu yağ olarak almış olamazsın. Bir de diyetisyenim bana bir şey demişti ama şimdi tam hatırlamıyorum. Bir anda yemeğe yüklenince vücut hepsini yağ yapmıyormuş, yemek deposu gibi bir şey yapıyormuş. Saçma geliyor kulağa şu an, biliyorum ama tam hatırlayamadığım için :)

Yani sen o gün çooook abartmadıysan en fazla 200 gr yağ depolamışsındır. Onlar da hemen verilir, takma kafana ;)

Doğumgünüm kendime imtiyaz tanıdığım tek günüm benim... Kendi pastamdan yemeyince olmuyor :) Ama şöyle bir şey var. Bir kg yağ, 7000 kalori demek. 1 kg yağ almak ise günlük ihtiyacını da dahil edince bir günde 9000 kalori yemiş olmalısın demek. Pastayı tek başına bitirip, yanında da 1,5 litre kola içmediğin sürece o 1 kiloyu yağ olarak almış olamazsın. Bir de diyetisyenim bana bir şey demişti ama şimdi tam hatırlamıyorum. Bir anda yemeğe yüklenince vücut hepsini yağ yapmıyormuş, yemek deposu gibi bir şey yapıyormuş. Saçma geliyor kulağa şu an, biliyorum ama tam hatırlayamadığım için :)

Yani sen o gün çooook abartmadıysan en fazla 200 gr yağ depolamışsındır. Onlar da hemen verilir, takma kafana ;)

bugun kahvaltıyı yetiştiremedim şirkette sadece 2 rondo bisküvi yedim 2 de minik bayram şekeri
öglen yemege gittim kalmamış tı bana sadece 5 çorba kaşıgı kadar pilav ayran yedim aksam da meyyve bayrama kadar aksam yemegı yemeyecegım

bugun kahvaltıyı yetiştiremedim şirkette sadece 2 rondo bisküvi yedim 2 de minik bayram şekeri
öglen yemege gittim kalmamış tı bana sadece 5 çorba kaşıgı kadar pilav ayran yedim aksam da meyyve bayrama kadar aksam yemegı yemeyecegım

Akşam yemeği yemezsen metabolizmanı yavaşlatırsın. Sonra o fazladan 1 kg vermek için yemediğin yemekler sana çok zor verilen 7-8 kiloya mal olabilir. Hemen sonuç görmek istiyorsun, biliyorum. Yarım kilo bile alsan moralin bozuluyor, onu da biliyorum. Hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz. 60 kilo olsaydık, 5 kilo vermek için hızlı bir rejim yapardık belki. Ama yol uzunken böyle şeyler yapmanın acısı zaman ilerledikçe çıkar.

Hafif ye; 1 tabak çorba, 1 dilim ekmek olsun ye. Akşam yağlı yemezsin olur biter. Hedeflerini küçük koy Berivancım. Bak bende 68'e düşmüştüm bir aralar. Daha hafifini görmüşken insan 1-2 kilo hedef koyamıyor, illaki eski kilosunu görmek istiyor ama zihnimizi terbiye etmek lazım. Mesela ilk hedefin son günlerde aldıklarını vermek olsun, sonra 2 kilo vermek olsun. Hedefini büyük tutarsan böyle öğün atlama isteği içerisinde olursun. Gerçekten sonu kötü olur.

selam kızlar dünden beri çok hastayım bi kaç gün giremezsem beni merak etmeyin. geçen akşam annemlerin terasında otururken üşüttüm heralde baya bi esinti vardı. boğazım nasıl ağrıyor anlatamam:( ben yatıyorum dinlenmeden geçmez bu. hadi görüşürüz :((

selam kızlar dünden beri çok hastayım bi kaç gün giremezsem beni merak etmeyin. geçen akşam annemlerin terasında otururken üşüttüm heralde baya bi esinti vardı. boğazım nasıl ağrıyor anlatamam:( ben yatıyorum dinlenmeden geçmez bu. hadi görüşürüz :((

Geçmiş olsun Ececim... Hemen iyileş de gel aramıza :)

[SUP][/SUP]

Gecmis olsun canim dikkat et kendine:))

Yemekten geldik
Oğlanı aldım ayağıma uyumasini bekliyorum
Cok isim var ev dandini çamaşır atmam lazım ama yine tabiki canım birsey yapmak istemiyor malesef

Neyse gelelim menüme

Sahur
2 dilim peynirli borek
Domates

İftar
Yarım kase mercimek çorbası
Cacik
1 kasik zeytinyağlı taze fasulye
2 kasik pilav
Et sote (oda 3 kasik kadar)
Bir dilim kadayif tatlısı

Bakalım bayrama koyduğum 70 hedefine ulasabilecekmiyiim
Koyarken olmaz herhalde demiştim ama olumsuz düşünmemek lazimmis gercekten ne kaldı surda 1 kilo kaldı onuda verirsem ins

Yemekten geldik
Oğlanı aldım ayağıma uyumasini bekliyorum
Cok isim var ev dandini çamaşır atmam lazım ama yine tabiki canım birsey yapmak istemiyor malesef

Neyse gelelim menüme

Sahur
2 dilim peynirli borek
Domates

İftar
Yarım kase mercimek çorbası
Cacik
1 kasik zeytinyağlı taze fasulye
2 kasik pilav
Et sote (oda 3 kasik kadar)
Bir dilim kadayif tatlısı

Bakalım bayrama koyduğum 70 hedefine ulasabilecekmiyiim
Koyarken olmaz herhalde demiştim ama olumsuz düşünmemek lazimmis gercekten ne kaldı surda 1 kilo kaldı onuda verirsem ins

Verirsin merak etme, 1 kg ne ki... :) Menün güzel ama sebze yemeklerini daha fazla da tüketebilirsin. Bir tabak (8 yemek kaşığı) sebze yemeği 140 kalori. Yani 1 kaşık 17,5 kalori yapar. Sebzeden uzak durmaya gerek yok. :)

Bu da benim bugünkü menüm kızlar:

Kahvaltı:

2 yumurta
2 dilim ekmek
1 salatalık
1 dometes

Ara:

2 şeftali

Öğle:
1 kase mercimek çorbası
1 tabak (dolu değil tabiki) tavuk
2 dilim ekmek
1 kase yoğurt

Ara:
1 şeftali

Akşam:
1 kase çorba
2 dilim ekmek
1 kase yoğurt

Akşam kaçamağı: :17:

Annemin yaptıığı pastadan çok ince bir dilim, belki yarım dilim bile etmez :) Ama belki 150 kalori civarı edebilir... :17:

Heee, bir de akşam yemeği öncesi pastanın kremasından 2 kaşık :17:

Suçlarım kabardı :D

Verirsin merak etme, 1 kg ne ki... :) Menün güzel ama sebze yemeklerini daha fazla da tüketebilirsin. Bir tabak (8 yemek kaşığı) sebze yemeği 140 kalori. Yani 1 kaşık 17,5 kalori yapar. Sebzeden uzak durmaya gerek yok. :)

Ozellikle uzak durmadım canım cok severim sebzeyi:)
Fasulye ortadaydı ancak bir kasik alabildim:))

Kahvaltı:

2 yumurta
2 dilim ekmek
1 salatalık
1 dometes

Ara:

2 şeftali

Öğle:
1 kase mercimek çorbası
2 dilim ekmek
1 kase yoğurt

Ara:
1 şeftali

Akşam:
1 kase çorba
2 dilim ekmek
1 kase yoğurt

Annemin yaptıığı pastadan çok ince bir dilim, belki yarım dilim bile etmez :) Ama belki 150 kalori civarı edebilir... :17:

Ne guzel yemek yenilmiş sonunda:))
Bence bu yemek olayının devamını getirmelisin:)

Ne guzel yemek yenilmiş sonunda:))
Bence bu yemek olayının devamını getirmelisin:)

Babam pişirdiği sürece devamını getiririm :D

Aslında bugün bir site keşfettim. Diyet yemek tarifleri var. Yemeğin içeriğinde neler olacağını sen belirliyorsun. İstersen "uzun sürede pişirebilirim" seçeneğini işaretliyorsun, istersen "ancak 5-10 dakikam var" seçeneğini... Belki o 5-10 dakikalıklarda yapılabilecek güzel tarifler vardır. İyice bir inceleyim bari. Hem sağlıklı yağsız yemek yerim hem de yeni ve en önemlisi hızlı yapılabilen yemek öğrenmiş olurum :)

Babam pişirdiği sürece devamını getiririm :D

Aslında bugün bir site keşfettim. Diyet yemek tarifleri var. Yemeğin içeriğinde neler olacağını sen belirliyorsun. İstersen "uzun sürede pişirebilirim" seçeneğini işaretliyorsun, istersen "ancak 5-10 dakikam var" seçeneğini... Belki o 5-10 dakikalıklarda yapılabilecek güzel tarifler vardır. İyice bir inceleyim bari. Hem sağlıklı yağsız yemek yerim hem de yeni ve en önemlisi hızlı yapılabilen yemek öğrenmiş olurum :)

Neresiymis o site bizde bakalım:))

Annem yemek yapmıyor demiştin neden acaba merak ettim ??

Neresiymis o site bizde bakalım:))

Annem yemek yapmıyor demiştin neden acaba merak ettim ??

Annem değişik bir kadındır. "Dağ dağa küsmüş, dağın haberi olmamış." diye bir söz vardır ya... İşte aynı o şekilde sürekli birilerinin (ki bu babam ya da ben olurum :) ) dediklerinden kendince başka anlamlar çıkarıp, onlara küser. Babama olan bir tavrından dolayı yıllardır yemek yapmaz, o tavrın Türkçesini daha çözemedik bile :) Bizde her gün yemek piştiği günler en azından 3 yıl önce geride kaldı. Herkes tost yer durur. (Ben hariç herkes) Kardeşim varken babam bir şeyler pişiriyor. Ama o da şehir dışında okuyor, yani bu yemekler sadece bu yaz için geçerli :)

Ben pek yemek bilmem, aslında öğrenmek lazım. Evlenince de gelip babamın pişireceği yok :D Erkek arkadaşım aşçılık yaptı zamanında, o yüzden topu kolaydan ona atıveriyorum, "O pişirsin" diyerek... :) Ama beni asıl üşendiren şey pişirene kadar geçen süre. Bir yemeği hazırlamak 1 saat, pişmesi 1 saat... Benim yapacağım şeylerin yarım saate olması lazım.

Site bu:

The #1 Free Diet and Nutrition Program | Truestar Health

İngilizce bir site. Yemek programı, egzersiz programı... Bir sürü faydalı bölümü var. Ben bugün üye oldum yemek programı çıkartmak için, onların da hepsinin pişirilmesi gereken yemekler olduğunu görünce siteyi yer imlerine atıp bırakmıştım. Ama şu çabuk tariflere bir bakayım en iyisi, yoksa bütün sonbahar ve kış boyunca yumurta-peynir talimi yapacağım :D

ececim çok geçmiş olsun, en yakın zamanda geri bekliyoruz seni:)

İftarım:

3 köfte
patlıcan közleme ve yoğurt
semizotu salatası

kavun ve dondurma yedim:)

Kahvaltı:

2 yumurta
2 dilim ekmek
1 salatalık
1 dometes

Ara:

2 şeftali

Öğle:
1 kase mercimek çorbası
2 dilim ekmek
1 kase yoğurt

Ara:
1 şeftali

Akşam:
1 kase çorba
2 dilim ekmek
1 kase yoğurt

o kadar herkesde oluyo tatlım menün gayet hoş canım

Back
X