Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

1- YARIŞMACININ VERDİĞİ/ALDIĞI KİLONUN YÜZDE HESABI NASIL YAPILIR?
Formülümüz şu şekilde:

[(Etap başlangıç kilosu - Etap bitiş kilosu) / Etap başlangıç kilosu] x 100

Örnek: Yarışmacı 61 kilo. Bir hafta sonra 60,5 kiloya düşmüş olsun.
61-60,5 = 0,5
0,5 / 61 = 0,008196721
0,008196721 x 100 = %0,82

arkadaşlar ben hepinizi öpüyorum bu gece nbtçiyim artık nbtt bitermi bilmem daha var 8.5 ssaat hayat bitiyor nbtte biter takkmaaaaaaaaaaaaaaa kendimede cevap veriyim bari

aynen yaa :1: benim eşimde futboldan basket maçına geçti. kızım piyano çalışmamak için benim uykum var dedi yattı. bende 50 dakkia ziyaretçiler dizisini izleyere yürüyüş yaptım. :21::21::21:
ben bugun spor yapoamadım yaa offf bakalım yarın akla kara bellı olur .fırsat bulamadım bı turlu ya
35 dk yürüdüm koştum arası bişi:62::62::66::66::66:

3 lt su içtim:52::52::52:

jujucm bende koşu bandında yürürken dizi izliorm netten ama pcnın sesi kosu bandının yanında duyulmuo sen nasıl yapıosun kulaklı flnmı takysun

bide koşu bandında 1 saat hızlı yurysle kac alori yakılıo ben gstergeleri pek dgru bulmuorm

benm leptop ıcın esım ses bombası aldı takıyosun kucuk bı hoparlor elma kadar sesı buyutuyo

jujum meltsum gamzem sıze katılmıyorum katiii suretle meltemcım o senın alman gereken 2000 kalorı sneın dıyet yapmazken yemen gereken mıktar dıyet yapmanın en sarti kuralı alınan kalorı mıktarını dusurmektır.aldıgın kalorıyı dusureceksınkı kılo verebılesın sen gunde 2000 kalorı ıle dıyet yaptıgında ya zayıflayamazsın yada ayda ancak 1 kılo verırsın.1000 kalorı desen anlıcamda 2000 kalorı ne yahu.

dıyet yaptıgında 1000-1500 arası almak gerekır bızım kılomuza gore 1500 bıle fazlayken sen 2000 dıyposun.ıllakı saglıklı zayıflıcam ac kalamam dıyosan 2000 calorı almak yerıne kı bukadar kalorı alıosan bayagı saglam yıyosun demektır.bır kase salata bır tas corba bır tas sebze yemegı bıraz meyve ve bıtkı caylarıyla cok rahat ac kalmadan 750 calorı ıle gunu bıtırırsın .
ben saglıklı beslenme dendıgınde anladıgım sey sebze meyve tuketmektır.hafıf ama faydalı seyler.yaglı yaglı yemekelr bol sekerlı tatlılar saglıklı beslenmeye gırdıgınıde sanmıyorum.sasırdım valla bende dıorum bu kız daha onceden okadar kılo vermıs sımdı nıye bole cok az verıyo dusur bebegım sen o kaloruı mıktarını.gamzenın menulerıne dıkkat edıyorum mesela hep olculu kalorı ıcermeyen seyler hem tok gezıyor hemde kılo verıyor 1000 kalorıyı gectıgını sanmam bıle.hem dıyet hem gunluk 2000 calorı fazla ya arastırayım ben bu konuyu eger gunluk 2000 lede kılo verılıyosa ben bosunamı ac gezıyom 750 yı gecmemeye calısıyorum :53::53::53:

Diyete başlamaya mı karar verdiniz?Bu kararı verdiyseniz en başta bilmeniz gereken unsurlar bulunmaktadır.Bunlardan biri neyi ne kadar yiyeceğinizdir.Ayrıca günlük almanız gereken yağ ve kalori miktarlarıda sizin aklınıza takılan unsurlardan olabilirler.
En başta sağlığınız için dengeli bir beslenme programı uygulamanız gerekiyor.Şimdi örnek vermek gerekirse 70 kilo olan bir bayanın günlük alması gereken kalori miktarı 2000 kalori civarındadır.Şimdi haftada 1 kilo vermek isteyen bir bayanın günlük alacağı kalori miktarından 500 kalori daha az alması gerekiyor.Bizim haftada bir kilo vermek için yapmamız gereken 500 kalori almamak.Bunun 250 kalorisini yiyeceklerden kısarak geri kalan 250 kalorisinide spor ile yakmak akıllıca olabilir.
Günlük 70 kilo olan bir insanın alması gereken kalori miktarı günlük 2000 kalori civarında.Ve bu 2000 kalorinin %15 i yağlardan sağlanıyor.Yani özetle 1500 kalorilik bir diyet yapan bireyin alması gereken yağ miktarı 50 gram ile sınırlıdır.

jujum sneın ıcın arastırdım 2000 calorı fazla gel don bu yoldan 1500 e dusss

kızlar bazal metabolızma hızınızı ogrenın cıkan sonuctan az kalorı alırsanız zayıflamak ısten bıle deılmıs bnmkı 2150 yanı vucudumun gunluk bana enerjı ıkramı bukadar enerjı uretıyorum vucudum dınlenme halındeyken bukadar kalorı harcıyorum demek .ben bu enerjının altında beslendıgım ıcın hızlı verıyorum.yanı sunu ogrendım ne yersen ye bu enerjının altında kalırsan zayıflarsın.uzerıne cıkarsan kılo alırtsın 1200 un altındaysa eger dıkkat etmek lazımmıs spora agırlık vermek lazımmıs cıkolata tatlı vs yenmemesındekı sebep bu kalorı mıktarını 2 parca besınle doldurmak yerıne butun gun tok tutacak az kalorılı syeler yemekmıs.yanı ole ufak tefek kaçamaklardan bısıy oldugu yokmus.

Bazal Metabolizma, TE? ve BK? hesap makinesi kızlar burdan ogrenın hızınızı

Metabolizma hızını ölç, günde kaç kalori alırsan zayıflarsın

655,1 + (9,56*kilonuz) + (1,85*boyunuz) - (4,68*yaşınız) = metabolizma hızınız
(* işareti çarpı anlamındadır)

Arkadaşlar şimdi Cnbc-e de Finans Cafe de izledim bir doktordan bu formül, çıkan sonuçun altında kalori alırsak kilo verirmişiz, üstünde kalori alırsak kilo alırmışız. Çıkan sonuç metabolizma hızımız oluyormuş.
Bu arada arkadaşlar çıkan sonuç 1200 den aşağı ise onun altına inmek için çalışmamak lazımmış, tehlikeli olabilirmiş.(alıntıdır)

Paylaşmak istedim belki faydası dokunura.s. bırde bu hesaplamadan teyıt edın 3 asa 5 yukarı sonuc aynı cıkması lazım

bnmkı şöle:
Bazal metabolizma hızı: 2150
Beden Kitle indeksi: 29,0
Tahmini Enerji ihtiyaci:2677 :51::51::51:

Son düzenleme:
günaydın fıstıklarrr

20 Ocak-68.4
25 ocak-67.4
1şubat66.6
8 şubat--66.3
15 şubat--65.8 500 gr gitmişş

(0.5/66.3)x100=0.75

umarım yüzde hesabım doğrudur. ben birazdaha fazla bekliyodummm. bu hafta çok az olmuşş

kızlar geçen haftaki
kilom 67.2

bu hafta 67

giden 200 gr

kızlar yüzdemi hesaplayamadım bu haftalık benim yerime hesaplayabilirmisiniz:17:

öpüyorum hepinizi okula yetişicem:54::54:

Canım bende koşu bandında yürüyorum. pc izleyerek. :3:alt yazılı daha iyi oluyo. ben hız 6 da 50 dakikada 340 kalori yazıyodu birde eğimli yürüyorum
bnmki eğimsiz cnm bnde 1 saatte 100 fln anca gsteriyo cok az bnde 5.5 hızla yuruorm arada 8e cıkıp kosuorm 15 dk bir fln anlamadm bişi:S
anam millet hep akşamları yürüyormuş ben gecen sene doğum izninde evdeyken gündüz kullanıyordum olmadı akşam 9,30-10 dan sonra küçük sıpayı uyutup hal kalırsa ses mes dinlemeyip koşu bandına gitmek gerekiyo bu dikkate alınacak arkadaşlar
koş cnm komsulardan sorun cıkaran olabılır bazıları ust kata gttgnı bıle idda edıyo ama knusarak halledebılrsn
arkadaşlar ben hepinizi öpüyorum bu gece nbtçiyim artık nbtt bitermi bilmem daha var 8.5 ssaat hayat bitiyor nbtte biter takkmaaaaaaaaaaaaaaa kendimede cevap veriyim bari
bak bttı bıle kuzu :)
ben bugun spor yapoamadım yaa offf bakalım yarın akla kara bellı olur .fırsat bulamadım bı turlu ya

benm leptop ıcın esım ses bombası aldı takıyosun kucuk bı hoparlor elma kadar sesı buyutuyo

bndede var cnm aynıısndan bzuk heralde hıc bomba etkısı yaratmıo:1:

Back
X