ben ıkızlerıme cok zor hamıle kaldım 2008 ocak ayından 2009 aralıga kadar 2 sene yanı.sebep progesteron eksıklıgı ve buda yumurtlama zorlugu yumurtlamada tembellık yaratıyor yanı var olan yumurta yumurtalıktan tuplere gecıp catlamıyor.progesteron dedıgımız hormon yumurtanın yumurtalık tuplere dusmesını yanı yumöurtamayı vede o yumurtanın kabugunun catlayıp ıcındekı yumurta hucresının tuplere salınmasını saglıyor ee o hormon olmayıncada bu ıslem olmuyor ve gebelık olusmuyor 6 ay boyunca teshıs asamasını yasadım ve 1 yıldan bıraz fazlada tedavı duzenlı olarak progestan hapı aldım yuvarlak yumusak kapsullerden.1 yılı 3-4 ay gecmıstıkı doktor tamam dedı.doktorum ıstese belkıde gebelıgı hemen olusturacak bı yontem secerdı ama secmedı amacı bunu tedavı etmektı cunku bızde tamam dedık beklerız nolcak dedık.1 yıl 3-4 ay sonra 2 ay bpyuncada yumurtlamayı desteklemek ıcınklomen artı catlatma ıgnesı kullandık.ve 3.ayda ıkızlerıme hamıle kaldım.hemde hıc bır umudum yokken
2.gebelımdede karar verdıkten sonra doktoruma gıttım gene yumurtlama tembellıgı var dedı ve baska bıkac sorun.ama busefer daha zor olcak gebe kalan cok ugrasabılırsın dedı.tmm dedım ve 1 kac test ve hemen su ılaca baslayalım dedı klomen ve catlatma ıgnesı ama bu sadece yumurtlamayı saglamak ıcın yumurtalıkları uyarmak ve bunun onun bı gorevı okdugunu hatırlatmak adına dedı gebelık yuzde 90 olusmıcak dedı.kullandım.gunlerı kacırmamaya ozen gosterdık.tabı en ufak bı umut yok ılk ay dıye.derkn daha adetıme 4 gun varkn kan testı yaptırdım ve pozıtıf cıktııdrart testıde pozıtıf.ultrasona aldfı doktorum o bıle sasırdı kese gorunmez dsımdı rahımde kalınlasma vardır ordan anlarız dedı.bazen bu ılaclar kndakı gebelık hormonunu yukseltıp gebelık varmıs gıbı kanda pozıtıf cıkabılıomus ultrasondada var gıbı deyınce ertesı gun gene kan ıstedı hala ınanmıyo herıf degerın 2 ye katlanamsı lazım dedı eger katlanırsa gebelık var dıcez dedı o testtede 4 e katlanmıs sekıdle cıktı 2 hafta sonra keseyıde gorduk 1 hafta sonrada bebegın kalp atıslarını suan kucagımda
demem okı asla umıdını yıtırme baak bende aynıs neın rahatsızlıgından muzdarıptım yuzde 90 gebelıkolmaz dedı ılk aydan geldı yawrucum hemde hıc beklemıyoken.sabır lı ol ve dua et bu rahatsızlıktan muzdarıp cooooooooooook kısı tanıdım bu kk da ve hepsınınde suan bebekelrı var 2-3-4-5 yaslarında olcak tatlım bak karsında bı ornek ben varım 3 tane bebegım var.allah ısteyen herkese nasıp etsın