Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

aaaaaa kız dalga gectıgım bır tek o kısmı.
senınle alakalı degıl kı.
ama sanmam kı sen de katılıyorsun.
Karatay'ın bıcok soyledıgı benım uyguladıklarım zatı.
askolsunnnnn

Arkadaşlar geçmişe şöyle hızlıca baktım inanın duygulandım maşallah size...geleneksel 5. Takım zirvesini indirmiceksiniz aşağı... yalnız bi kuralımız var herkes sağlıklı kilo vericek.sadece neyi ne zaman yememiz gerekir ve ne ile neyi yemeliyiz bunları bilirsek bence herkes ideal kilosuna ulaşır diye düşünüyorum çünkü vücudumuz artık yağları taşımaktan yoruldu, kilodan belimiz ağrıdı, yediğimiz şekerler enerjimizi aldı çocuklarımıza eşimize vakit ayıramıyoruz ve uykumuz geliyor dimi...evet yeni yıla fıstık gibi giricez inşallah.
evettt yaa kesinliklee
nefret ediyorumm şekerden hep uykumu getiriyorrr
kurtulmak istiyorum artık

neyin var tatlım

geçmiş olsun çokk
Diş gibi nezle gibi doktora götürdük ve her seferinde antibiyotik veriyor ayyhh... Kullanmıyorum antibiyotik çünkü kesin bir şey söylemiyor olabilir hastalık diyor başlangıç diyor falan filan ama geçti gibi bugün...
Gecmiş olsun meloşş
Teşekkür ederim canım
kesınlıkleeeeee aynen katılıyorum ne kadar cok seker o kadar hantallık o kadar yorgunluk...

Rabbım ayırmasın mutlulugunuzu daım etsın

hahahhaha
goreceksın sen "Emıneeee senın kılonda olmak ıstıyorum" dıyeceksınnn
Evet canım şeker kullanmıyoruuz...

çok geçmiş olsun meltemcim
Rabbim acil şifa versin kuzucum
Teşekkür ederim canım

hmcım tatlım Allahım hiç bozmasın

ben bazen akşam eve gidince aynısını hissediyorum günlerdir ayrı kalmışısız gibi ...

Birde yahu birtek bizde olur sanırdım ahahahah

bazen bizdede öyle ben wc deyken aynısını yapar özledim der

yanıma telefonumu almışsam (bazen alırım ) mesaj atar ahahahah

bizde 1.5 sene uzaktık ve ben ona sonradan aşık oldum
ben eşimle üniye geldiğm ilk sene tanıştım
ben hazırlıkta o da 2. sınıftaydı
ilk görüşte sevdim ama 6 sene göremedim,benimki okula uğramyordu ki,ben de kütüphaneden çıkmıyordum:KK53:
sonradan nasipmiş bir şekilde oldu

evettt yaa kesinliklee
nefret ediyorumm şekerden hep uykumu getiriyorrr
kurtulmak istiyorum artık
Evet canım benim için günlük 1 porsiyon meyve yeterli oluyor...onu da şuan portakal elma greyfurt ayva muz nar armut gibi meyvelerden alıyorum...tabi kuru incir,kuru üzüm ve kuru kayısı da yiyorum günde 2-3 tane...

Kanser hücrelerinin şekerle beslendiğini öğrendiğim andan beri şekerden uzak duruyorum. Canan Hanım TV konuşmalarında hep anlatıyor “bir hastada kanser olup olmadığını anlamak için damardan şekerli su veririz. Nerede emilim fazla ise metastaz var demektir”

Ben beynimi şu şekilde koşullandırdım. Şu anda vücudumda bilmediğim bir yerde kanser oluşumu var ise ben bu kanser hücrelerini şeker vererek beslemek istemiyorum. İşte şekerden bu şekilde uzaklaştım. Lütfen bir düşünün, bir anlık zevk için kim kanser olmak ve dünyadan uzaklaşmak ister?

Şeker denen meret öyle bir illet ki aynen uyuşturucu gibi. Şeker bağımlısı olduğunuz anda kurtulmanız gerçekten çok zor. Ben Canan Karatay’ın sayesinde bu uyuşturucudan çok kolay kurtuldum. Bu uyuşturucudan kurtulunca da yaşamım değişti. 100 metre yürüyemez morbid obez iken şimdi kilometrelerce yürüyebiliyor, saatlerce dans edebiliyorum. Babam şeker hastası olduğu için şeker hastalığı benim kaderimdi. Meğerse kaderim falan değilmiş çünkü ben artık şeker hastası değilim. 12 yıl boyunca içtiğim 48180 adet hap ile düzelmeyen kan değerlerim şeker ve şekerimi yükselten gıdaları kesince kendiliğinden 4 ayda düzeldi. (Bu konuyu sağlıklı Yaşıyoruz sayfasında bir çok kez paylaştım)

Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay hep şunu söylüyor. “Bir dilim ekmek (hem de en iyisi diye önerilen tam buğday ekmeği) yediğiniz zaman 1 çorba kaşığı şeker yemiş gibi şekeriniz yükselir.” Biz taş değirmende elde edilen tam buğday ununun çok zararlı olmayacağını düşünüyorduk. (sayfada paylaşmıştık) Bu konuyu hocaya sorduğumuzda bize aynen şöyle dedi. “un ufak hale gelmiş unla ne yapılırsa yapılsın sindirimi ağızda başlıyor ve glisemik indeksi çok yükseliyor. Oysa aynı buğdaydan yapılan bulgur için aynı şey geçerli değil. Bulgurda ve buğdayda sindirim ağızda başlamıyor.” Kim olursa olsun ve hangi yaşta bulunursa bulunsun herkesi özellikle de çocuklarımızı şekeri yükseltecek gıdalardan uzak tutmamız gerekiyor. Kim bir yakınının veya çocuğunun kanser olmasını ister? Kim çocuğuna şeker veya şekerini yükseltecek kanser hücrelerini besleyen gıdadan yedirebilir? Lütfen bu konuyu çok düşünün.
Allah nasip ederse kızıma şekerli gıda vermek istemiyorum

ınsaellah callan
ben abımın kanser oldugunu ogrendıgımde sekerı ve unu kestım.
ılık vermem gerekecek ve en azından kısa zaman da olsa seker almamıs bı bunyeden olsun dedım.
nasıp olmadı ama bana mıras kaldı.

SİZ HANGİ ZAYIFLAMA MODELİNİ TERCİH EDERSİNİZ?

Bugüne kadar bizim bildiğimiz ve uyguladığımız 2 çeşit zayıflama modeli var.

1. KALORİ HESABI: 1500 kalori alıp 2000 kalori harcayıp az ve sık yiyerek kilo verebilirsiniz. Akupunkturu da bu model içinde kabul ediyoruz. Ben bu tür yoyo diyetler nedeniyle verdiğim kiloları hep fazlasıyla geri aldım ve sonunda 140 kiloyu aşan, çorabını bile kendi giyemeyen morbid obez oldum. Ayrıca tip 2 diyabet, kolesterol ve ürtiker hastası da oldum. Son 12 yılda 48.180 adet hap kullandım ve bu hapları kullanmak benim kaderimdi ölene kadar da kullanacaktım. Dizlerim ve ayak bileklerimde problemler başlamış, eşim Nurçin de reflü hastası olmuştu. Her ikimiz de yüksek tansiyon hastasıydık.
  2. LEPTİN HORMONUNUN SALGILANMASINA İZİN VEREREK: Kalori hesabı yapmayıp, doyana kadar günde 2 veya en fazla 2,5 kez yiyip, en geç saat 20:00 de yemek yemeyi bitirip, bütün gün tok gezip, leptin hormonunun salgılanmasına olanak sağlayarak yani Karatay Diyeti’ni uygulayarak kilo verebilirsiniz. Ben bu zayıflama modeli sayesinde sağlıklı beslenmeyi öğrenmekle kalmayıp 50 kilodan kurtuldum. Kaderim diye bana söylenen, 48180 adet hapla düzelmeyen hastalıklarım bir bir iyileşti. Ben artık tip 2 diyabet hastası, kolesterol ve ürtiker hastası değilim, 48180 adet haptan hiçbirini kullanmıyorum artık. Eşim Nurçin de reflü hastası değil ve o da reflü ilaçlarını bıraktı. Eşim artık yüksek tansiyon haplarını da bıraktı, ben de yarıya düşürdüm.
Siz bu iki modelden hangisini tercih dersiniz? Sağlıklı beslenip, sağlıklı yaşamak istiyorsanız lütfen leptin hormonunuzun salgılanmasına imkan verin.
ben koruma evresinde karataycıyım
ya bir de benim erkek kardeşimin bir yöntemi var,çok kilo alınca günde iki öğüne geçiyor,ilk 1 ay kilo vermiyor,çünkü aşırı yiyiyor(görmeniz lazıım başka bir şey demiyorum) sonra 1 aydan sonra çok hızlı kilo veriyor,yine zayıf oluyor,eve gidince annem onu güzelcek yediriyor,kilo alıyor ama artık zayıf ve bu kilosunu koruyor

KİMLER KİLO VEREMİYOR?

Bu bilgiler Karatay Diyeti uygulayarak sağlığına kavuşmuş olan bizim deneyimlerimizden ve Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay'ın “Karatay Diyetiyle Yaşam Boyu Sağlık" kitabından (II. Kitap) yararlanılarak derlenmiştir.

Karatay Diyetine başlayan birçok kişi, çok rahat bir biçimde kilo verdiklerini SAĞLIKLI YAŞIYORUZ sayfasında paylaşırken bazı kişiler de Karatay Diyeti'ni uyguladıkları halde kilo veremediklerini dile getiriyorlar. Kilo veremeyen kişilerin durumlarını analiz ettiğimizde çok büyük bir bölümünün Karatay Diyeti uygulamadıkları veya yanlış uyguladıkları gözlenmiştir. Bu gözlemlerimizi şu şekilde sıralayabiliriz.

1. KARATAY DİYETİ KİTABINI OKUMAYANLAR KİLO VEREMİYOR: Bazı takipçilerimizin Karatay Diyeti kitaplarını hiç okumadan ve bu işin mantığını özümsemeden bu işe soyunduklarını görüyoruz. Bu kişiler, kilo veremez yağlarını yakamaz. İlk günlerde ekmeği şekeri kesince verilen kilolar sizi aldatmasın. O giden kilolar yağ değil sudur. Kendinizi tartıda hafiflemiş görürsünüz ama ilk fırsatta vücudunuz kaybettiği suyu geri toplayabilir. Bir süre sonra direnç başlayacaktır.
  2. BEYNİNE RESET ATMAYANLAR KİLO VEREMİYOR: Daha önceki yaptıkları diyetlerin etkisinden kurtulamayan başka bir deyişle beslenme ile ilgili geçmişte öğrendiklerine reset atamayanlar, bazı kişilerin etkisinde kalanlar kilo veremiyor, verdikleri ise geçici oluyor. Karatay Sağlıklı Beslenmesini uygulayacak olan kişinin geçmişte beslenmeyle ilgili öğrendiği her şeyi unutması ve beyninden silmesi gerekiyor.
  3. YETERİNCE YAĞ YEMEYENLER KİLO VEREMİYOR: Prof Dr. Canan Efendigil Karatay “yağ yemezseniz yağları yakamazsınız” diyor. Diyetisyenlerin etkisinden çıkamamış ve yemeklerine zeytinyağı koymaya korkanlar, tereyağı ve yağlı et yemeyenler kilo veremiyor.
  4. AZ VE SIK YİYENLER KİLO VEREMİYOR: Bir çok kişinin ara öğünler yiyerek beslendikleri görülmüştür. Oysa "sık sık ve az yemek sizi değil hastalıkları besler" diyor Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay (Sayfa 33) Günde 3 öğünden fazla yemek yenmemeli ve ara öğünler kalkmalıdır. Öğünler arasında en az 4-5 saat geçmeli ve akşam 20.00 den sonra hiçbir şey yenmemelidir
  5. HER GÜN EN AZ 20 -30 DAKİKA YÜRÜMEYENLER KİLO VEREMİYOR: Kilo veremediğini ifade eden birçok kişinin yeterli miktarda yürüyüş yapmadıkları gözlenmiştir. Bazı kişiler AVM 'de vitrinlere bakarak 2 saat dolaşmayı yeterli yürüyüş olarak nitelendirmektedir. Oysa aynı tempoda hiç durmadan en az 20 - 30 dakika yürüyüş yapılması gerekmektedir. Yani alın teri dökmeden kilo verilemiyor.
  6. SU İÇMEYENLER KİLO VEREMİYOR: Günde en az 2-3 litre sıvı alınmalıdır. (Sayfa 71)
  7. GLİSEMİK İNDEKSİ YÜKSEK GIDALAR İLE SAĞLIKSIZ GIDALARLA BESLENENLER KİLO VEREMİYOR: Bir çok kişinin Canan Hanımın mutfağımıza girmemesi gereken diye belirtiği gıdaları yedikleri gözlenmiştir. Mutfaklara girmesi kesinlikle yasak olan gıdalar: her türlü ekmek (beyaz, kepek, çavdar vb), simit kuru ve yaş pastalar, her türlü tost, ambalajında diyet/light yazan veya yazmayan grisini galeta ve her cins bisküvi, pirinç pilavı, patates, mısır, makarna, börek, poğaça, açma, şeker çikolata ve her türlü tatlı, şekerli ve şekersiz reçeller, şuruplar bal ve pekmezler, bütün yapay tatlandırıcılar, ambalajında diyet/light yazan bütün yiyecek ve içecekler, hazır veya taze sıkılmış her türlü meyve suyu, bütün gazlı içecekler, her türlü kızartma, bütün hazır çorbalar, sucuk salam sosis gibi işlem görmüş et ürünleri, islenmiş tütsülenmiş balık ve etler, süt tozu krema vb ürünler, mayonez ketçap ve her türlü hazır soslar, marketlerde satılan kapalı çiftlik tavukları, karpuz ve kavun gibi doğal da olsa fazla miktarda şeker içeren glisemik indeksi yüksek meyveler. Yemekler düşük ısıda uzun süre pişirilmelidir. Buğulama en sağlıklı pişirme yöntemlerinden birisidir. Sıcak yemeklerde ve kızartmalarda kesinlikle Ayçiçek ve mısırözü yağı ve her türlü margarin kesinlikle kullanılmamalı, soğuk sıkım sızma zeytinyağı, fındık yağı ve saf tereyağı kullanılmalıdır. (Sayfa 72)
  8. KAHVALTISINI YAPAMAYAN VEYA EKSİK YAPANLAR KİLO VEREMİYOR: Kilo veremeyenlerin büyük bir bölümünün sabah kahvaltılarını yapmadıkları veya eksik yaptıkları gözlenmektedir. Oysa ki sabahları Karatay Diyeti'ne uygun olarak yapılmış bir kahvaltı, metabolizmayı 4-5 km koşulmuş gibi hızlandırır. (Sayfa 67) Yani sabah kahvaltıda tereyağı, 2 adet yumurta, 10 adet zeytin, avuç içi büyüklüğünde peynir, bir çay bardağı dolusu ceviz veya kavrulmamış badem veya kavrulmamış fındık, istediğiniz kadar domates ve yeşillik, 2-3 adet doğal kurutulmuş kayısı yediğiniz zaman 4-5 km koşmuşcasına metabolizmanız hızlanıyor. Başka bir deyişle kahvaltı etmiyorsanız metabolizmanızı hızlandırmak için 4-5 km koşmanız lazım.
  9. BAZI KARBONHİDRATLARI FAZLA YİYENLER KİLO VEREMEZ: Canan Hanım kitabında bazı karbonhidratlar için sınırlama getirmiştir. Örneğin bulgur pilavı için "2-3 kaşık yiyebilirsiniz" derken bazı arkadaşlar öğlen akşam tabaklar dolusu bulgur pilavı yerlerse kilo veremezler. Ayrıca düşük glisemik indeksli besinlerden fazla miktarda yendiğinde yüksek glisemik yük oluştuğunu da unutmamak lazım.
kızlar yarından itibaren günde 3 öğüne ve spora tekrar başlyorum
sonradan 2 öğüne indiririm
aklım basıma geldi
tesekkürler serveycim

ınsaellah callan
ben abımın kanser oldugunu ogrendıgımde sekerı ve unu kestım.
ılık vermem gerekecek ve en azından kısa zaman da olsa seker almamıs bı bunyeden olsun dedım.
nasıp olmadı ama bana mıras kaldı.
canım kanser okadar yaygınlaştıki,bizimde geçen hafta kanserden bir yakınımız vefat etti
eşim diyorki kanser hastası ameliyat etmediğimiz gün yok
yediklerimiz içtiklerimizden bence,ambalajlıı gıda tüketiyoruz sürekli,işlenmiş gıdalar filan...
çokk dikkatli ve kontrollü olmalıyız kesinlikle

Evet canım benim için günlük 1 porsiyon meyve yeterli oluyor...onu da şuan portakal elma greyfurt ayva muz nar armut gibi meyvelerden alıyorum...tabi kuru incir,kuru üzüm ve kuru kayısı da yiyorum günde 2-3 tane...
benim de yapmak istediğim kesinlikle bu,özellikle koruma evresinde
meltemcim bugunkü kilon kaçtı canım,bir de boyunu unuttum
benim rol modelim sensin

Esin doktor mu Callan?
evet canım
ben de hekimim,2 sene önce istifa ettim,uzmanlığa çalışayım derken hamilelik çocuk..neyse hayırlısı böyleymiş
daha hayatıma nasıl yön vereceğimi hesaplamadım,şimdilik kg vermekle ve cocuk yetiştirmekle uğrasıyorum

Back
X