- 13 Kasım 2014
- 797
- 985
- 123
- 42
- Konu Sahibi Cherry Mom
- #134.041
ayhh sen gruba gırısı sormussun ya...nasıl yapacağım bilemiyorum
hemen atla Emıne... bu bak neye ne demıs
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ayhh sen gruba gırısı sormussun ya...nasıl yapacağım bilemiyorum
evet ya ayrılmayalım..ben de mezun olduktan sonra buradayım,benim de az kaldı malumkızzzz nereye gıdıyorum bennnn
benım teeee basında da dedıgımı unuttun herhalllll
benım derdım kılo vermek degıl kı
onu hep verıyorum zatııı
korumakkkk..uffff ıste yapamadıgım seyyyyy
o sebep buradayım yaaaa
emine evimde plastik bir şey yoktu ama bir sürü cam kap aldım.yemeklerin kalanlarını buzluğa atıveriyorum çok iyi oluyorayhh sen gruba gırısı sormussun ya...
hemen atla Emıne... bu bak neye ne demıs
spor tabiki canım,her yakılan kaloriyi cebe atıyoruz,kar sağlıyoruz,o gramlar böyle böyle gidiyorSuyla sporu yazmayı unutmuşum spor denirse tabi
1,5 litre su
15 dakika ip atlar gibi zıplama
sen mi koruyamayacaksın inanmamkızzzz nereye gıdıyorum bennnn
benım teeee basında da dedıgımı unuttun herhalllll
benım derdım kılo vermek degıl kı
onu hep verıyorum zatııı
korumakkkk..uffff ıste yapamadıgım seyyyyy
o sebep buradayım yaaaa
pirinç pilavı dışında diyet dışı bi yıyecek yok ki. allah kabule tsin
canım sandewiç in içinde ne vardı?günaydın herkese dünkü menüm
sabah 8.00 sandvıç ve 1 bardak süt
ara :beyaz leblebi ve yeşil çay
öğle: 2 yumurtadan omlet- 1 dilim peynir- 1 dilim hindi füme - 2 dilim çavdar ekmeği
aralarda çay
akşam : 1 kase(2 kepçe) mercimek çorbası -1 kase yoğurt
su :2,5 litre
spor 15 dk tempolu yürüyüş (yürümek için 1 durak sonra bindim otobüse . sabah da aynen bir durak önce indim
spor tabiki canım,her yakılan kaloriyi cebe atıyoruz,kar sağlıyoruz,o gramlar böyle böyle gidiyor
bizim iş yerinde birisi emekli oluyor baklava dağıtıyor almasan ayıp torunum oldu oğlum oldu tayinim çıktı içimden geldi vb vb vb baklava, petibor arasına güllü lokumlar falan. Yine ben 1tane aldım.
inanmican ama az önce yaptım bu dediğini yedik bile ayça kaya dan görmüştüm bende. Şimdi senin yazdığını görünce şaşırdım valla. Ben tam tahilli ekmek unundan yaptım 1brdk un 1 brdk süt 2yumurta cirptim telle. Peceteyi yağa bandim onunla tavayi yagladim bi kere başka yağ koymadım.
Dondurulmuş ispanagim vardı.soğan kavurdum üstüne ispanagi ekledim cozdurmeden kavurdum altını kapattım beyaz peynir tuz ekledim. Kreplerin arasına koyup durum yaptım 1,5durum yedim.güzel oldu aynı börek tadı vardı.
Aksam balık yanında az helva yedım heee
dünki tatlı krizinin suçlusu bulundu 1 hafta öncesinden regli oldum daha sporumu yapamadım çok üşüyorum leslie 1 mil düşünüyorum ama ayaklarım ısınmadı karnım felaket ağrıyor
ıspanaklı krep bende yspayım memleketten doğal tam buğday unu getirmiştim
Suam grıpten ölcek gıbıyım ama yıne de yarım saat da olsa yuruyus yapma istıyorum ama hıc halım yokkk
iyi akşamlar,
bu kilo hesaplamasını nasıl yapacağım biri yardımcı olur mu acaba?
hemen hemen aynı ama besamel soslu yaparsan harika bi tadı oluyo benim verdiğim tarihte 30-35 tane çıktı dondurucuya koydum kızım istedikce fırına koyuyorum
Bugun sabah iki tn butter kipferl
Öğlen 1 tane krep
Akşamda 3 tane incir kuru
Su 2 litre inmiştir
Spor yok malesef![]()
ben kızımı uyutuyorum 8-9 arası uyuyor sonra yapıyorum.
Bu arada yeni gelen arkadaşların doğa ve candy nin menüleri sağlıksız gibi geldi bana. Değerlendirmek bana düşmez ama eksik biseyler var ve aç kalıyor gibi görünüyorsunuz. Callan ve hm arkadaşımız degerlendirecektir. Bu kadar az yerseniz diyet bittikten sonra normal yeme duzeninize dönünce çok çabuk kilo alırsınız. Yanılıyor muyum![]()
16 Hurma mıııı?ses seda yok!!!!
ben de menümü paylaşayım bari
Alınan / Yakılan Kalori Kayıtları ( Dün )
- AldığınızKalori Miktarı
oruç tutarken diyet yapılmıyor, menüden anlaşıldığı gibi
- 0.50 x 1 Adet Muz (100 kcal)50 kcal
- 10.00 x 1 Adet (15gr) Kuru Tunus Hurması (42 kcal)420 kcal
- 6.00 x 1 Adet (15gr) Kuru Tunus Hurması (42 kcal)252 kcal
- 2.00 x 1 Porsiyon Mantar Sote (98 kcal)196 kcal
- 8.00 x 1 Bardak (250ml) Su (0 kcal)0 kcal
- 0.50 x 1 Porsiyon (200gr) Kuzu Haşlama (250 kcal)125 kcal
- 0.50 x 1 Adet Elma (60 kcal)30 kcal
- 0.50 x 1 Adet (150gr) Portakal (71 kcal)36 kcal
- 2.00 x 1 Çay Bardağı (100ml) Lipton Limonlu Yeşil Çay (1 kcal)2 kcal
- 1.00 x 1 Porsiyon Karışık Salata (123 kcal)123 kcal
- 0.50 x 1 Porsiyon (200gr) Şehriyeli Pirinç Pilavı (248 kcal)124 kcal
- 1.00 x 1 Adet Salatalık (11 kcal)11 kcal
- 2.00 x 1 Bardak (250ml) Su (0 kcal)0 kcal
- Alınan Kalori Toplamı1369 kcal
dün acayip kötü oldum yaa, kan şekerim fena düştü, bayılıcam sandım, önceki gün akşam 8 den sonra hiçbir şey yemedim, o şekilde oruç tutmaya kalkınca çok fena oldumoruca ara veriyorum
Köln'de bulunan Alman Spor Üniversitesi’nin Sağlık Merkezi Profesörü Ingo Froböse'ye göre hareketsizlik en kötü şey. Uzman, insanların vücudundaki milyarlarca hücre için önemli olanın türü ne olursa olsun hareket etmek olduğunu belirtiyor. Tıpkı ev işleri ile uğraşırken yapılan hareketler gibi. Froböse, bu sayede metabolizmanın canlandığını ve sağlıklı kalma oranının yükseldiğini ifade ediyor.
Uzmanlar, insanların vücudundaki milyarlarca hücre için önemli olanın türü ne olursa olsun hareket etmek olduğunu belirtiyor.
Bonn Üniversitesi’nin Ev Ekonomisi Bölümü Profesörü Rainer Stamminger’in düşünceleri de aynı doğrultuda. Ayrıca Stamminger'e göre ev işlerini bir zorunluluk olarak görmektense eğlenceli bir fitness antremanı olarak görmek, kişiyi sıkıcı ev işlerini severek yapmak için motive ediyor. Stamminger'in bu konuda ufak bir tavsiyesi de var: ''Hava iyi olduğu zaman çamaşırları kuruması için balkona asın. Hem güneşten faydalanacaksınız hem de temiz çamaşırlar güzel bir kokuyu beraberinde getirecek.''
Ütü başka, çamaşır başka odaya
Profesör Rainer Stamminger, teknolojinin gelişmesinin ev işlerinin niteliğini değiştirdiğine dikkat çekiyor. Günümüzde mutfak robotları, bulaşık makineleri, çamaşır yıkama ve kurutma makineleri gibi modern ev aletleri yüzünden kişilerin daha az hareket ettiğini söyleyen Uzman, örneğin 50 yıl önce çamaşırlar elde yıkanırken daha fazla enerji harcandığını ifade ediyor.
Uzmanlara göre günümüzde ev işi yaparken daha fazla enerji harcamak için yeni taktikler geliştirmek şart, örneğin ütü yaparken çamaşır sepetini farklı bir odaya koymak gibi. Zira her defasında ütü odasına yürümek hareketi, dolayısıyla da harcanan enerjiyi artırıyor. Ingo Froböse, bu şekilde günde 3 bin adım atılabileceğini, bunun da 2 kilometre yol yürümek ile eşdeğer olduğunu belirtiyor.
![]()
15 dakika ütü yapan bir insan 35 kalori yakıyor.
Spor alanında bilimsel çalışmalar yürüten Andreas Müller ise, sporu ev işleri ile ikame edebilmek için merdiven inip çıkmak, bahçedeki odunları kesmek gibi daha fazla fiziksel efor gerektiren işleri yapmak şart olduğunu savunuyor. Uzman hafif işlerin bu türden daha ağır ev işleri ile desteklenmediği sürece, yakılan enerjinin istenilen düzeyde olmayacağını ifade ediyor. Aynı zamanda Müller ev işlerinin kas ağrısına neden olacak kadar ağır ve yorucu olmaları gerektiğini, böylece bedenin daha zinde ve sağlıklı kalacağını söylüyor.
Hangi iş kaç kalori yakıyor?
Almanya'da tüketiciyi koruma organizasyonu “Die Verbraucher Initiative” ev işleri yapan 70 kilo civarındaki kişilerin 15 dakikalık sürede ne kadar kalori yaktıklarını şöyle listeliyor:
Eve çeki düzen vermek: 30 kalori
Ütü yapmak: 35 kalori
Yemek pişirmek: 40 kalori
Çamaşırları asmak: 50 kalori
Yerleri silmek: 60 kalori
Yatağı toplamak: 62 kalori
Elektrik süpürgesi ile temizlemek: 70 kalori
Camları silmek: 83 kalori
Bahçede çalışmak: 88 kalori
Merdivenleri çıkmak: 121 kalori
sadece gozun kamasmasın... "Emıne de kımmıs.. ben alasını yaparım ustune kahvemı ıcerım" dıyesın
Elıptıgın gelmıs demek... hadı hayırlı olsunnn...
bu arada -bılıyorsun ama- bu nasıl bı menu...
hosgeldıııı herkes...
bu hafta sadece sabahları yazabılıyorum.
yogun hafta...ıkı yuzucumun sampıyona haftası..
gelenlerı bı turlu takıp edemedım
gıttıgımız evler...bızı depolamak ıcın ugrastı... sunu ye bunu ye onu yee
herkesın kafasında nedense (!) "Emıne herseyı yerrr" yerlesmıs.. nedenseeee
dedım "Emıne, Servey'ı unutma... o senı sollarsa gomerr gomerrr gozune soka soka sollar"
günaydın herkese dünkü menüm
sabah 8.00 sandvıç ve 1 bardak süt
ara :beyaz leblebi ve yeşil çay
öğle: 2 yumurtadan omlet- 1 dilim peynir- 1 dilim hindi füme - 2 dilim çavdar ekmeği
aralarda çay
akşam : 1 kase(2 kepçe) mercimek çorbası -1 kase yoğurt
su :2,5 litre
spor 15 dk tempolu yürüyüş (yürümek için 1 durak sonra bindim otobüse . sabah da aynen bir durak önce indim
lelli hosgeldınnnnn
neyı nasıl yapacaksın...
kılo vermek mı? hahahah kız ondan basıtı mı var..
Allah saglıktan huzurdan etmesınnn
hosgeldınnn tekrarrr
yatak toplamak 62 kalori ha :O bu arada iyi hatırlttın biz neden asansör kullnuyoruz ya eskiden asansör mü vardı
benim diyet listem 1500 kalorilik. kaç kılosun ki şuan da 1000 calori az değil mi ki? 1500 den az verirsem acıkırsın demişti diyetisyen . acaba beni çok mu obur gördü :)amin, sağol canm, aslında öyle de ben sömestır tatilinde diyet yapmadım, kilo aldım sanırım, o yüzden eski kiloma gelene kadar günlük 1000 kaloriyi geçmeyecektim, maalesef dün geçtimtelafi etmeye çalışıcam, artık 3-4 gün 900 kalori ile idare edicem
![]()
sandviç klasık uno lıgt denge ekmek içine 1 dilim peynir bir dilim hindi füme. diyetisyen tavsiyesi bu da. hafta da 3 gün yumurta da eklemem lazım bunun yanına ama vakitsizlikten yumurtayı öğlen falan dengeliyorumcanım sandewiç in içinde ne vardı?
yumurta peynir hindi füme gayet iyi protein ama hiç sebze yok tatlım dikkat et kabız olursun yalnız salata menülerine eklemeye çalış
spr çok iyi ama hem dondurma hem irmik helvası hem de kestane var. yıne de kalori toplamı az çıkmışAlınan / Yakılan Kalori Kayıtları ( Dün )
- 1.00 x 1 Adet (50gr) Krep (82 kcal)82 kcal
- 0.50 x 1 Adet (50gr) Krep (82 kcal)41 kcal
- 0.50 x 1 Porsiyon Yumurtalı Ispanak (206 kcal)103 kcal
- 1.00 x 1 Adet Algida Magnum Mini Fındıklı Dondurma (149 kcal)149 kcal
- 2.00 x 1 Adet (15gr) Kavrulmuş Kestane (30 kcal)60 kcal
- 1.00 x 1 Adet Elma (60 kcal)60 kcal
- 1.00 x 1 Porsiyon Şehriye Çorbası (115 kcal)115 kcal
- 0.25 x 1 Porsiyon Adana Kebap (897 kcal)224 kcal
- 0.50 x 1 Porsiyon (150gr) İrmik Helvası (270 kcal)135 kcal
- Alınan Kalori Toplamı 1005 kcal
- YaktığınızKalori Miktarı
3 lt suyu geçtim
- 1.00 x 1 Adet (40gr) Kayısı (19 kcal)19 kcal
- 1.00 x 100gr Eti Lifalif Meyveli Müsli (354 kcal)354 kcal
- 1.00 x 1 Avuç Fıstık (150 kcal)150 kcal
- 1.00 x 1 Adet Yumurta (Haşlanmış) (80 kcal)80 kcal
- 1.00 x 1 Adet (15gr) Pınar Tam Yağlı Üçgen Peynir (39 kcal)39 kcal
- 1.00 x 1 Adet Armut (70 kcal)70 kcal
- 1.00 x 1 Adet Muz (100 kcal)100 kcal
- 2.00 x 100gr Yoğurt (Tam Yağlı) (68 kcal)136 kcal
- 1.00 x 1 Su Bardağı süt(tam yağlı) (128 kcal)128 kcal
- 1.00 x 1 Adet Ton Balığı (80gram) (155 kcal)155 kcal
- 1.00 x 1 Porsiyon Kepekli Makarna (Yağsız) (139 kcal)139 kcal
- Alınan Kalori Toplamı1430 kcal
dün kızım uyuyunca çeviri yaptım,jillian yapamadım
geri kalan zamanda bolbol yüksek tempolu ev işi yaptım
yine de terleten spor yapmadığım için dünden bugune gram kaybı yok..hala 58,7 yim
bu arada kepekli makarnanın glisemik indeksi düşük,yani tok tutuyor,ben yağsız ve sossuz yedim,üzerine baharat koydum bol..öğlen vaktinde yenilirse kilo alımına sebep olmaz
tüm tam buğday ekmeği de yemedim,bunun yerine kepekli makarnayı koydum
yoğurta da bol baharat ekerek yiyiyorum
yaa ben bu hafta hiç tartıya çıkmadım bakalım hedefime ulaşabilecekmiyim dün akşam erkenden gelen reglinin şişliği gider belki cumaya kadar
emine evimde plastik bir şey yoktu ama bir sürü cam kap aldım.yemeklerin kalanlarını buzluğa atıveriyorum çok iyi oluyor
özellikle çorba hep artıyordu,hep çöpe..çok üzülüyordum..şimdi buzluğa..bir de dışarıda çözmüyorum artık,bakteri üremesi fazla olduğu için,mikro dalga da besin değerini düşürüyor ama anında çözdüğü için,mikrodalgayı kullanıyorum..
kereviz salatası senin menünde görmüştüm,nasıl yapıyorsun.
nisan olunca kızımla havuza gidiyoruz inşallah
benim için de iyi ama çocuklarımız için yüzme çok önemli..
- 1.00 x 1 Adet (50gr) Krep (82 kcal)82 kcal
- 0.50 x 1 Adet (50gr) Krep (82 kcal)41 kcal
- 0.50 x 1 Porsiyon Yumurtalı Ispanak (206 kcal)103 kcal
- 1.00 x 1 Adet Algida Magnum Mini Fındıklı Dondurma (149 kcal)149 kcal
- 2.00 x 1 Adet (15gr) Kavrulmuş Kestane (30 kcal)60 kcal
- 1.00 x 1 Porsiyon Şehriye Çorbası (115 kcal)115 kcal
- 0.25 x 1 Porsiyon Adana Kebap (897 kcal)224 kcal
- 0.50 x 1 Porsiyon (150gr) İrmik Helvası (270 kcal)135 kcal
- Alınan Kalori Toplamı 1005 kcal
- YaktığınızKalori Miktarı
callanetics 1 saat kaç kalori bilen var mı ben bulamadım pilates yazdım ondan
ay ben o 16 hurmayı 1 +1 hurma olarak okudum. ne kadar dikkatsizim başındaki sayıları görmüyorum sen yazınca farkettim16 Hurma mıııı?
Ayy, içimde kalmasın ama alınma olur muu?
Gün gelir yediğin hurmalarrr ..
Seyyahcım, diyette ayrıntılar çok önemli.
Mesela omlet ama yağlı mı?
Sandviç neli?
Bazen fark etmeden fazla kalori alıyoruz.
Mesela dün akşam kuru fasulye yedim.
Bildiğimiz sıradan yemek dimi?
Ben bunun gramını ve kalorisini görünce, mideme oturdu resmen.
Orta boy bir tabaktı. Ölçtüm, 240 grammış içindeki.
240 gram fasulye de 420 kaloriii
Masum der geçerdim normalde ama böyle şeylerden fark etmeden deli kalori alıyoruz.
Ayy sorma, bizim evde asansör yok ama neler çekiyoruz ağır şeyler olunca.