- 20 Eylül 2009
- 5.996
- 13.512
- 448
- Konu Sahibi Cherry Mom
- #239.701
Cok etkiliymis canim. Kizima dogum yaptiktan sonra dr kilo vermen imkansiz hergun spor,diyet ve ilac kullanman lazim dedi. Ama emzirdigim icin ilac kullanamadim. Ama sporla ve diyetle 83'ten 67'ye kiloya indim yine burada ama baska takimdaydim. Aman dedim kendi kendime ozel hastane surekli gidim diye dr oyle abartarak soylemistir dedim. Bak iste ne guzelde veriyorum falan filan. Sonra ben kendimi biraktim. Yine kilo aldim. Ama bu defa ayni seyleri daha cok dikkatli ve istikrarli bir sekilde yapmama ragmen tık yok 3 ay boyunca 1 kilo bile veremedim. 1 kacamagim bile olmadi 3 ay. Sonra tekrar dr.a gittim megerse degerlerim daha cok yukselmis. Ozaman bir donem ilac kullandim seker ilaci veriyorlar bunun icin. Sonra yine bıraktim ilacida diyetide.Boyle kisirdongu iste benimki. Her olculdugunde aclik sekerim bir tik yuksek cikiyordu.en son agustos ayinda 140 cikti. Ben afalladim simdi boyleyse bundan 5-10 yil sonra halim ne olur dedim. Kizimda okula basladi iste ozamanlar 84 kiloydum ve hergun o gidince yurumeye basladim normaldede yururdum ama duZenli degil. Simdi duzenli spor yapiyorum.yeme duzenim dort dortluk olmasa dikkat ediyorum cok kismadan cok kisincada biryerde patlak veriyor.iste ilk donem okullar acildigindan bu yana kilom 84'ten 74'e sekerimde 140'ta 108'e indi.Cok uzun anlattim ama sizce bu sekilde iyi mi? Yoksa daha hIzli kilo verebilme ihtimalim olcak diye ilac kullanmalimiyim?Canım bu T3 T4 falan hormonlarına baktırdın mı? Metabolizma için ne bileyim beslenme önerisi ya da ilaç falan vermiyorlar mı? Benim de metabolizma hızını gösteren t lerden biri, hangisiydi hatırlamıyorum hamileyken epey düşük çıkmıştı. Normal şartlar altında hamilelikte iki katına çıkması gerekirken normal değerinden bile düşüktü dr.um doğumdan sonra bakalım demişti ama ben ihmal ettim. İnşallah yarın kan testlerimi yaptırıp baktıracağım.
Bunun bir çözümü yok mudur? İnsülin direnci ne derece etkiler tabi onu da bilmiyorum. Üzülüyorum da yazmışsın ya, bir şekilde bir çözüm bulunabilir belki tatlım.
Takima ocak ayinda geldim. Buraya geldikten sonra daha cok dikkat etmeye basladim. Yani ocaktan bu yanada 5 kilo falan vermisim cok mu az sizce?
Son düzenleme: