Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Hemen tarif vereyim; ayçiçek yağı ya da tereyağıyla 1-1,5 kaşık unu kavurup üzerine doğradığın 4 tane kapya biberleri atıp biraz daha kavuruyorsun. 3 te olur 5 te olur. Üzerine yaklaşık 3 su bardağı su, 1 su bardağı süt. Tuz ve keyfine göre baharat ekleyebilirsin. Ben karabiber ve pul biber de ekliyorum. Aynı tarifi havuç kullanarakta yapabilirsin. Hatta içine tadını değiştirmeyecek kadar patates, brokoli, karnabahar vs ekleyebilirsin.
Piştiğinde de blendırdan geçiriyorum. Mis, bitti. :eğlence:
Çocuklar sebzeyi fazla tercih etmediğinden böyle çorba olarak yapıyorum bende. O kapya biber de çok faydalıymış.
Antep karası, çekirdekli, iri ve siyah üzüm kurusu tatlım.

Aayyy, kolay gelsin çiklatım sana.

Evet yaa, meyveleri kuruturken ağartıyorlarmış, üzümde de yapıyorlar onu kayısı gibi. Senşn gibi insanın kendisi kurutması daha sağlıklı ya. Yapıciiim bunu. :KK15:
Çok teşekkür ederim canım tarif için. Kapya biber alınca denerim. Tabi içine un ve patates koymadan:-)

parky cim teştiş demeyelim de ziyaret diyelim tatlım şu ara açıköğretim sınavlarım var o yüzden fazla uğrayamıyorum geçen hafta ilkyardım sertifikası da aldım il sağlık müdürlüğünden kendimi yetiştirmeye çalışıyorum 45 inden sonra
Ne kadar güzel birşey yapıyorsunuz kendinize yatırım yaparak. Kendini geliştirmenin yaşı olmadığını gösteriyorsunuz. Bende 37 den sonra İngilizce kursuna gidiyorum. Bu tarz şeyler erken yaşta daha iyi oluyor ama hiç olmamasından iyidir tabi :KK39:

Emziren arkadaşlarım oruç tutacağım diye lütfen sütünüzü azaltmayın. Ben büyük oğlumda öyle yapmıştım ve sütüm bitmişti. Benden küçük bir tavsiye lütfen dikkat edin.
Benim de 2.günüm çok fenayım aşırı halsizim sütüm çok azaldı, yarın ara vermeyi planlıyorum. Gün aşırı tutsam sa o kadar etkiler mi dersiniz

Ben bugun niyetlenmedim. Dün gece oğlum sürekli emmek istedi, bi baktım çiş bile yapmamış yavrum aç mı kaldı dedim :anne: Akşama doğru da zaten biraz azaldı gibi gelmişti.
Sen de durumuna göre hareket et istersen canım. Seninki kaç aylık oldu şimdi?

Ayy aynen uykusuzluk da bir yandan çarpıyor, sahurdan sonra uyumasam yeri yani erken uyanıyor bizimki de...
Valla dayanabileceksen öyle yap yatmadan ye ama ben 3'te sahur yaptığımda bile zor dayandım.

Neyse aklımda olsun madem o da, yukarda da yazdım bugün niyetlenmedim artık.

Evet su kesinlikle çok etkiliyormuş yaa onu gördüm :olamaz:

Valla canım bünyene göre hareket et, iftardan önce yürüyüş yapanları falan duymuştum ama şahsen ben iftar öncesi iptal oldugum icin... İftar sonrası yürüyüs bence en iyisi hem fazla kaçırılırsa rahatlatır biraz daha. Evde Leslie falan da olabilir.
Bi de toplight'ı menülere etiketlemene gerek yok canım
Benimki 9aylık canım alışır belki bir tane daha tutayım bakalım dedim ama hiç iyi olmadı sabah 5te kalktı kızım oruçlu oruçlu onu oyalamaya çalıştım falan susuz kısım bir de başım ağrouor yeme e dönüyor

Herkese selam arkadaşlar. Yoğundum biraz bugün ilk orucum benim. Dün normal gün menüsü oldu.

Dünkü manümü paylaşıyorum. fancynancy fancynancy

Sabah: 1 bardak elme sirkeli su başka da bir şey yemedim. kahvaltıyı öğlen yaptım.

Kahvaltı : 12:30 :
2 yumurta, kredi kartı büyüklüğünde peynir, 10 zeytin, domates, salatalık, roka (Ekmek Yok)

Akşam: 1 tabak taze fasulye, salata ve yarım kase yoğurt

9-10 suları 7-8 adet hurma

Su : 2,5 lt

Spor: 200 ip + 40 dk kadar yürüyüş

Benimki 9aylık canım alışır belki bir tane daha tutayım bakalım dedim ama hiç iyi olmadı sabah 5te kalktı kızım oruçlu oruçlu onu oyalamaya çalıştım falan susuz kısım bir de başım ağrouor yeme e dönüyor
Valla canım sen bilirsin ama zorlanıyorsan mutlaka bi ara ver bence, sütün çok fazla etkilenmesin bi toparlan en azından
Dedigin gibi sabahın erken saatlerinde kalkıyorlar bi de, günü geçirmek daha da zor oluyor

Herkese selam arkadaşlar. Yoğundum biraz bugün ilk orucum benim. Dün normal gün menüsü oldu.

Dünkü manümü paylaşıyorum. fancynancy fancynancy

Sabah: 1 bardak elme sirkeli su başka da bir şey yemedim. kahvaltıyı öğlen yaptım.

Kahvaltı : 12:30 :
2 yumurta, kredi kartı büyüklüğünde peynir, 10 zeytin, domates, salatalık, roka (Ekmek Yok)

Akşam: 1 tabak taze fasulye, salata ve yarım kase yoğurt

9-10 suları 7-8 adet hurma

Su : 2,5 lt

Spor: 200 ip + 40 dk kadar yürüyüş
Canım bugun orucluysan iftardan önce tartılıp kilo bildirimini yap mutlaka tamam mı?

Benim de 2.günüm çok fenayım aşırı halsizim sütüm çok azaldı, yarın ara vermeyi planlıyorum. Gün aşırı tutsam sa o kadar etkiler mi dersiniz

Ben iki gün tutmuştum ve etkilenmiştim. Sonuçta emziren annelerin bebeğini beslemesi gerektiği için ve aynı zamanda kendisini de dinç tutması için orucunu tutmayabiliyor. Riske atmaya değer mi diye düşün derim.

Valla canım sen bilirsin ama zorlanıyorsan mutlaka bi ara ver bence, sütün çok fazla etkilenmesin bi toparlan en azından
Dedigin gibi sabahın erken saatlerinde kalkıyorlar bi de, günü geçirmek daha da zor oluyor
Yarın kesin ara vericem de sonra nasıl yaparım bilmem, sen nasıl yapmayı düşünüyorsun?
Ben şimdi aç karna tartıldım ama sabah bir
Daha tartılıcam ona göre bildirim yapıcam canım sahur olmayınca yarın dah eksi çıkarım belki

Ben iki gün tutmuştum ve etkilenmiştim. Sonuçta emziren annelerin bebeğini beslemesi gerektiği için ve aynı zamanda kendisini de dinç tutması için orucunu tutmayabiliyor. Riske atmaya değer mi diye düşün derim.
Değmez tabi ki bugün aşırı halsizdim ben de hiç enerjim yoktu ara vermeye karar verdim

Eklentiler

• 20180517_190918.webp
    20180517_190918.webp
    4,6 KB · Görüntüleme: 26
Yarın kesin ara vericem de sonra nasıl yaparım bilmem, sen nasıl yapmayı düşünüyorsun?
Ben şimdi aç karna tartıldım ama sabah bir
Daha tartılıcam ona göre bildirim yapıcam canım sahur olmayınca yarın dah eksi çıkarım belki
Aa dogru yarın tutmayacaktın
Ben sanırım tutmayacagım cunku bugun yememe ragmen açım :oops:
Ve bugünkü ilk kilo bildirimini ben yapayim. 71 hedefim vardi 70.7 e kadar dusmusum. Toplamda 1.2 kg vermisim . :halay:
Tebrik ederim canım supersin:KK9:

Back
X