Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Tabiki oğlanın uyku sorunu başta geliyor yok düzeni bozuluyor yok ev kalabalık olacak ses olacak uyanacak
Geceleri soguk oluyor hasta olabilir
Evde soba var çocuk çok hareketli bir kaza olabilir
Annen yemek yapamıyor tüm yemek işleri bende olacak tabi bunu yumuşatarak söyleyeceğim ama cidden yemek yapamıyor :))
Çocugu orda oyalayacak birşey bulamam çünkü ben hariç herkes fındık toplayacak ben tek kalacağım
Nasıl işler mi :))) ay bence mantıklı sebepler tam bir yıkım olur gidersem
Bir anne için geçerli sebepler .ama baba için "yok artık ya 2 haftadan nolcak abartma. İnsanları Torunlarını özlemiştir. Gelince düzelecek yine abartma bu kadar" lık bahaneler gibi. Ama şu da var. Ben olsam ya bunları en baştan beri biliyorsun niye son dk bahane ediyorsun. İnsanlara geleceğiz dedik haber verdik bekliyorlar ayıp ama, derdim. :)

Kaptanım morordek morordek 58,5 geldim dün. Bu sabah tartılmadım. Bacak ve bel ağrım var spor yapamıyorum bu ara. Ama squat mekik elinden geldiğince yapmaya çalışıyorum.
Bugün başım döndü tansiyon oynadı sanırım mecburen ara öğün ile akşam yemeğinin yerini değiştirdim .

Sabah 1 yk menemen
3 avuç içi tb krep
1 tk fıstık ezmesi şekersiz
1 çb şekersiz çay
Yarım kk peynir

Ara
1 çb süt

Öğlen
3 yk taze fasulye
2 yk pirinç pilavı
Yarım mor erik

Ara 1 yk menemen 1 dilim ekmek 1 çk bal

Akşam yarım patates haslama (mıdem bulanıyor da) 1 lokma ekmek üstünde 2 3 pirinç tanesi:bicak:

Sanırım yaş 30a gelince metabolizma cidden yavaşlıyor.
Bir de hep aksilikler denk geldi. Bugün de eşim çok hasta. Yemekleri ona yaptım. Mecbur ben de ondan yedim kh oldu.
Oğlan ben yemezsem asla yemiyor. Bana uzatıyor. O lokmayı yersem o da bir sonrakini yiyor.
Akşam yemeğinde bir lokma ekmeği pilava batırmış onu verdi ya. Oğlum ekmek pilav olur mu dedim hıı hıııı diyor.
Cikilatacanavari Cikilatacanavari ben acaba kh diyeti mi yapsam. 1 ay sadece pirinç patates yedim 6 kilo verdim (oğlumun alerjisinin sakinlemesi ve neye olduğunu bulmak için)
Bazen böyle oluyor. Gün boyu olanca kh denk geliyor. :bicak:
Kesinlikle kilo verirsin cnm ama bu sağlıklı olur mu acaba :KK70:
Ama sizin iş çok zor ya. Hastanın kaprisi hele... 1 ay hastanede yattım doğum sonrası enfeksiyondan. Kıyamıyordum hiç
Bi de var ya 1 gün arayla 3. 24 saatlik nöbetim bayılacam artık :mad:

bugünki menüm
Sabah
1 dilim ekmek
1 haşlanmış yumurta
1domates
1 salatalik
1 yemek kaşığı lor
5 adet zeytin

Ara
1 kase yoğurt

Öğlen
5 yemek kaşığı bezelye
3 yemek kaşığı pirinç pilavı
1 kase yogurt
Ve salata

Ara
1 Türk kahvesi

Akşam
5 yemek kaşığı kuru fasulye susuz
1 dilim ekmek
1 kase yoğurt ve salata
2 buçuk litre su icildi ve yürüyüşümude yaptim
Ordekim beğenmiş ama öğle yemeğinde hem pirinç hem bezelye çok şeker yüklemesi gibi olmus pirinc yerine bulgur yada bezelye yerine başka sebze olabilirmiş :stop:
aynı ben birara hiç doymadim hemde hiç boş durmadı ağzım. Doktora gittim d vitaminim yerlerde devit içtim 2 ay haftada 1 ampul. Belki bir sıkıntı vardır diyip doktora gitmeli. buraya katilali paketli gida ve hamurisi azalttim onun haricinde 3 tabak taze fasulyede yedim yemeklerde çokta sınır koymadim. Sağlıklı yiyince miktara çokta takilmiyorum. dün akşam BBC de zayıf insanların sırları diye bir program vardı sürekli takip ediyorlar bir erkek bir kadını metobolizmalaromi hızlı yoksa yemelerimi sporlarimk diye. Kısacası ev yemekleri yiyolar düzenli yaptıkları bir sporlari var biri dans öğretiyor çocuklara oturdugunda bile el kol bacak sürekli hareketli. dışarıda yemek Yemiyor lar. içki tüketmiyorlar. evlerinde abur cubur yok. Birde abur cubur yeseler bile öğün gibj oturup yiyolarmış. öğün gibi yenirse vücut onu tolere ediyorMuş.
Çok mantikli aslında tüm yazdıkların ama ben kendimi baya degistirdigime inanıyorum çünkü ben önceden kfc de 2 menü birden yiyordum :KK35:

İşte sıkıntı şu ki bizde benim yapmadığım şey için eşime gidiyor. Ben katıyım. Eşim de yapmıyor ama benim kadar katı değil. Çocuk bunu bile biliyor. Ya el kadar bebe. Ama bugün mesela canım çıktı. 2 yaş sendromu başladı bizim.
Allah bol bol sabir versin canım dikkat çekme istekleri nereye kadar tahammül edilir bilemiyorum .allah korusun

Cherry Mom Cherry Mom birkaç gündür boğazı hep kızarık. İlk gördüğümde herakde tişmrtü çıkarırken yaptım dedim. İkincide yeğenim vardı o mu yaptı ki dedim. Dün eşimin kucağına verdim aldığımda kızarıktı bir şey olmadı dedi. Herhalde alerjik diye düşünüyorduk. Banyodan sonra beni kızdırmaya çalışıyor. Ay Yoruldum falan diyorum kremliyorum. Boynuna krem sürerken ay çok mu sıktım dedim. Bir baktım boynunu sıkıyor. Hani boşluk var ya ümük oraya parmağını basıyor. Sonra öksürüp öğürüyor. Sonra gülme sonra yine. Anlattım kötü olduğunu canının acıyacağını. Yapıyor görmezden geldim yok uyardım yok. En sonunda o yaptıkça parmağını sıktım. Daha çok güldü. Acıdııı diyor gülüyor. Ediz bebeğim boğazın acıdı mı diyorum acıdı deyip gülüyor. Tekrar tekrar. En sonunda bir ağlamaya başladı ama bir yandan boğazına basıp öğürüyor. Zar zor sakinleştirdim. Tekrar anlattım. Bak parmak acıdı buraya dokunursak bira daha çok acır.... Ağlama bittikten sonra beni prize götürdü. Cısss dedi. Sonra boğazına dokunup cıss dedi. Oğlum böldü diyorum boğazına dokunuyor cısss diyor acıdı diye boğazını ve parmağını gösteriyor. Sordum bir daha dokunacak mısın diye. Iıı ıhhhh acıdııı.
Sinirlerim çok bozuk şu an. Oğlumun canını acıttım diye. Ama yok kaç gündür boğaz kırmızı geziyor. Allah korusun biraz daha sıksa...
Bir de havluyu top yapıp ağzını burnunu kapatıyor. Onu da sevmediğimi bildiği için sürekli beni kızdırmak için yapıyor.
Canım rahatla biraz çok gerilmişsin. Senin de benim gibi bu durumlarda destekçin yok sanırım. Ama bu dönemler merak etme geçecek. Sabret canım pişman olacağın şeyler yapma. Benim büyük kızım da öyleydi uyutması bi dert yedirmesi ayrı. İnatçılıkta üstüne yoktu. Memeye çok düşkündü gece 10 defa emmeye kalkardı. Ben hep uykusuz zombi gibi dolaşırdım. Erken yürüdü erken konuştu ama tuvalet eğitiminde beni çok zorladı. İnadından bazen tuvalet yerine herhangi bi yere yapardı. Çok çektim kısacası. Şu an dört yaşında ve hepsi geçti. Akıllı uslu muhabbetler yapıyo bizimle akıl küpü. Hülasa diyeceğim o ki sabret. Hepsi geçecek. 3 yaştan itibaren rahata ereceksin.

Kac yasinda canim oglun? Benimki 3.5 yasinda. Tahammulum o kadar zayifladi ki anlatamam. Sabretmeye calisirken saclarimin dipten beyazladigini hissediyorum resmen. Ben de ogretmenim ama anneligi beceremedigimi dusunuyorum bazen:KK43: bu konuda cok doluyum da araya giriverdim
Canım bence çalışan annelerin yaşadığı ortak sorun bu. Çocuklar doğal olarak annelerini özlüyorlar ve sizden özel zaman istiyorlar. Sizler de belki günün yorgunluğu iş güç derken o zamanı yeteri kadar ayıramıyorsanız çocuklar bunun acısını çıkarırlar. Hem de fena çıkarırlar.

Tabiki oğlanın uyku sorunu başta geliyor yok düzeni bozuluyor yok ev kalabalık olacak ses olacak uyanacak
Geceleri soguk oluyor hasta olabilir
Evde soba var çocuk çok hareketli bir kaza olabilir
Annen yemek yapamıyor tüm yemek işleri bende olacak tabi bunu yumuşatarak söyleyeceğim ama cidden yemek yapamıyor :))
Çocugu orda oyalayacak birşey bulamam çünkü ben hariç herkes fındık toplayacak ben tek kalacağım
Nasıl işler mi :))) ay bence mantıklı sebepler tam bir yıkım olur gidersem
Ben ikna oldum şahsen :D
Ama eşin ikna olur mu bilemedim :)
Cherry Mom Cherry Mom birkaç gündür boğazı hep kızarık. İlk gördüğümde herakde tişmrtü çıkarırken yaptım dedim. İkincide yeğenim vardı o mu yaptı ki dedim. Dün eşimin kucağına verdim aldığımda kızarıktı bir şey olmadı dedi. Herhalde alerjik diye düşünüyorduk. Banyodan sonra beni kızdırmaya çalışıyor. Ay Yoruldum falan diyorum kremliyorum. Boynuna krem sürerken ay çok mu sıktım dedim. Bir baktım boynunu sıkıyor. Hani boşluk var ya ümük oraya parmağını basıyor. Sonra öksürüp öğürüyor. Sonra gülme sonra yine. Anlattım kötü olduğunu canının acıyacağını. Yapıyor görmezden geldim yok uyardım yok. En sonunda o yaptıkça parmağını sıktım. Daha çok güldü. Acıdııı diyor gülüyor. Ediz bebeğim boğazın acıdı mı diyorum acıdı deyip gülüyor. Tekrar tekrar. En sonunda bir ağlamaya başladı ama bir yandan boğazına basıp öğürüyor. Zar zor sakinleştirdim. Tekrar anlattım. Bak parmak acıdı buraya dokunursak bira daha çok acır.... Ağlama bittikten sonra beni prize götürdü. Cısss dedi. Sonra boğazına dokunup cıss dedi. Oğlum böldü diyorum boğazına dokunuyor cısss diyor acıdı diye boğazını ve parmağını gösteriyor. Sordum bir daha dokunacak mısın diye. Iıı ıhhhh acıdııı.
Sinirlerim çok bozuk şu an. Oğlumun canını acıttım diye. Ama yok kaç gündür boğaz kırmızı geziyor. Allah korusun biraz daha sıksa...
Bir de havluyu top yapıp ağzını burnunu kapatıyor. Onu da sevmediğimi bildiği için sürekli beni kızdırmak için yapıyor.
Rintcim baya dolmussun. Annelik gerçekten çok ama çok zor, dünyanın en güzel ama en zor şeyi gerçekten. Benim oğlumda da hafiften başladı inat etmeler, bir şeyi yapma dedikçe daha çok yapıyor. Kendi bireyselliklerinin farkına vardıkça, anne baba sözünü dinlemez oluyorlar sanırım. Gerçekten tahammül etmekte zorlandığım çok oluyor. 2 yaş krizi işte, sıkıntılı dönemlere yavaştan giriyoruz, siz çoktan girmişsiniz. Allah hepimize sabır versin. Tek olman bunaltıyordur bir de. Destek alabileceğin hiç kimse yok mu? Insan çok kısa da olsa kafa dinlemek istiyor.
Kac yasinda canim oglun? Benimki 3.5 yasinda. Tahammulum o kadar zayifladi ki anlatamam. Sabretmeye calisirken saclarimin dipten beyazladigini hissediyorum resmen. Ben de ogretmenim ama anneligi beceremedigimi dusunuyorum bazen:KK43: bu konuda cok doluyum da araya giriverdim
Sana da bol sabır diliyorum canım. Tüm annelere :KK200:
Canım rahatla biraz çok gerilmişsin. Senin de benim gibi bu durumlarda destekçin yok sanırım. Ama bu dönemler merak etme geçecek. Sabret canım pişman olacağın şeyler yapma. Benim büyük kızım da öyleydi uyutması bi dert yedirmesi ayrı. İnatçılıkta üstüne yoktu. Memeye çok düşkündü gece 10 defa emmeye kalkardı. Ben hep uykusuz zombi gibi dolaşırdım. Erken yürüdü erken konuştu ama tuvalet eğitiminde beni çok zorladı. İnadından bazen tuvalet yerine herhangi bi yere yapardı. Çok çektim kısacası. Şu an dört yaşında ve hepsi geçti. Akıllı uslu muhabbetler yapıyo bizimle akıl küpü. Hülasa diyeceğim o ki sabret. Hepsi geçecek. 3 yaştan itibaren rahata ereceksin.
Ah beklenen umut kapısı :KK48: daha bizim oraya çok var ama bir gün geçecek umuduyla katlanıyor insan :KK48:

Fensim geri dönmüş ya :KK15:

Kızının doğum günü kutlu olsun Allah uzun ömür nasip etsin buraya kadar okey akşam 4 yk pilav çok olmaz öyle karbonhidrat alacaksan da öğle olsun ve daha az olsun :sinirli:
Ay dönemedi bir türlü :olamaz: çiklatım çok aksiyonlu günler geçiriyoruz akşama eve girince de o kadar yorgun oluyorum ki, sıcaktan herhalde. Ama dikkat etmeye çalışıyorum yediklerime tabiisi de.

herkese günaydıınnnnnn. :KK25:

Maalesef Çocuklar daha çok ilgi için böyle şeyler yapabiliyorlar canım. Kolay değil ama hepsi geçecek, biraz daha sabır.

20 buçuk ay.
Aslında benim oğlan iyidir. Ama tüm nazi kaprisı bana. Başkası aman melek gibi çocuk hiçbir sıkıntıaı yok bunun ne güzel der . tabii bu da başka bir psikolojik baskı o ayrı...
Doğduğundan beri benimle. Çok sakindim. Onunla olmayı ona bakmayı çok seviyorum. Ama çok doldum artık. Zor bir süreç geçirdim. Hamilelik doğum sonrası sıkıntı oğlanın alerjisi falan. Çok şükür şimdi iyiyiz ama ben yıprandım. Gece de gündüz de uyumayan bir bebekti en baştan beri. Şikayet etmiyorum asla. Hep çok sakin karşıladım onu. Ama benim tahammül edemediğim kendine zarar vermesi. Etraf dağılmış bir şeyler döküşmüş kırılmış umrumda değil. Ama ağzını yüzünü havluyla battaniyeyle kapatıyor ya da boğazını sıkıyor ya... Çıldırıyorum. Çünlü ben hep kötüsünü düşünüyorum. Çünkü ciddi anlamda kaybetme korkusu yaşıyorum. Çünkü 3 yıl önce kaybettiğimiz abimden sonra hep bir şey olacak diye korkuyorum. Çünkü oğlumun huyu suyunu tipini abime çok benzetiyorum.
Kendine zarar vermediği sürece sabrediyoeum inadına ağlamasına. Ama akşamları artık yorulmuş oluyorum. Hele bunları yapınca...
Anneliği becwrebildiğimi düşünüyordum aslında. Ama korkularım yaşadıklarım bazı noktalara hassasiyet doğuruyor. Offf ki ne offf
Kaybetme korkusu bende de ayni sekilde cok yogun. Ama oglumun butun sendromlari cok sancili gecti. 4 yasi gecmesini bekliyorum. Duzelecek bu aksilikleri diyorum. Allah sabir versin hepimize.
Canım bence çalışan annelerin yaşadığı ortak sorun bu. Çocuklar doğal olarak annelerini özlüyorlar ve sizden özel zaman istiyorlar. Sizler de belki günün yorgunluğu iş güç derken o zamanı yeteri kadar ayıramıyorsanız çocuklar bunun acısını çıkarırlar. Hem de fena çıkarırlar.
Aslinda elimden geldiginden fazlasini yapmaya calistim. 2 elim kanda da olsa ona ozel zaman ayirdim. Birlikte gezmelere de gittik, evde de her turlu oyunu oynadik ama bebegim dogduktan sonra ister istemez ilgi bebege kaydi. Onun ihtiyaclari beslenmesi uykusu vs. Derken ogluma zaman ayiramadim eskisi gibi. Sanirim onun acisi cikiyo.
Ben ikna oldum şahsen :KK70:
Ama eşin ikna olur mu bilemedim :)

Rintcim baya dolmussun. Annelik gerçekten çok ama çok zor, dünyanın en güzel ama en zor şeyi gerçekten. Benim oğlumda da hafiften başladı inat etmeler, bir şeyi yapma dedikçe daha çok yapıyor. Kendi bireyselliklerinin farkına vardıkça, anne baba sözünü dinlemez oluyorlar sanırım. Gerçekten tahammül etmekte zorlandığım çok oluyor. 2 yaş krizi işte, sıkıntılı dönemlere yavaştan giriyoruz, siz çoktan girmişsiniz. Allah hepimize sabır versin. Tek olman bunaltıyordur bir de. Destek alabileceğin hiç kimse yok mu? Insan çok kısa da olsa kafa dinlemek istiyor.

Sana da bol sabır diliyorum canım. Tüm annelere :KK200:

Ah beklenen umut kapısı :KK48: daha bizim oraya çok var ama bir gün geçecek umuduyla katlanıyor insan :KK48:
Amin canim. Cok sag ol. Hepimize bol sabir versin Allah

Canim bende sağlıklı yasam merkezi diye biryere gittim belki bulunduğun yerdede vardir minik saglik ocagi gibi biryer kanser taramada vardi orda herhalde devletin kilolu insanlari zayıflama adina başlattığı yer özel değil inan ozelden güzel ilgilendi kan tahlilimi tek tek yorumladi gaza getirdi beni yolladi erkek doktordu genc biri eger varsa arastir böyle yeride deniyebilirsin en azindan aylik oraya gidecegim için daha duzenli olurum diye düşündüm o doktorla zatiflayan akarabami gördüm şok oldum
ya onlar da bildiğim kadarıyla 1 aydan önce kontrol günü vermiyorlar devlette öyleydi yani.. bi araştırayım yine

Kaybetme korkusu bende de ayni sekilde cok yogun. Ama oglumun butun sendromlari cok sancili gecti. 4 yasi gecmesini bekliyorum. Duzelecek bu aksilikleri diyorum. Allah sabir versin hepimize.

Aslinda elimden geldiginden fazlasini yapmaya calistim. 2 elim kanda da olsa ona ozel zaman ayirdim. Birlikte gezmelere de gittik, evde de her turlu oyunu oynadik ama bebegim dogduktan sonra ister istemez ilgi bebege kaydi. Onun ihtiyaclari beslenmesi uykusu vs. Derken ogluma zaman ayiramadim eskisi gibi. Sanirim onun acisi cikiyo.

Amin canim. Cok sag ol. Hepimize bol sabir versin Allah
Evet canım kardeş gelince ister istemez ilgi ikiye bölünüyor. Bu duruma kolay adapte olamıyorlar. Onlar eskisi gibi ilgi isterken bebek yarısına ortak giriyor. Yine tek ilacı zaman ve sabır. Annelik zor zanaat Allah hepimize kolaylıklar ve sabır versin

Back
X