Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Evet canım kardeş gelince ister istemez ilgi ikiye bölünüyor. Bu duruma kolay adapte olamıyorlar. Onlar eskisi gibi ilgi isterken bebek yarısına ortak giriyor. Yine tek ilacı zaman ve sabır. Annelik zor zanaat Allah hepimize kolaylıklar ve sabır versin
Amin canim insallah

Günaydınnnn perşembe olduğuna göre benim bildirim günüm gelmiş :rapci:

Bugün çok acı bir şey fark ettim. Tartıyı farklı bir yere koyup tartıldım. Her zaman koyduğum yer 200 gr daha az tartıyor :(( evin diğer yerleri hep aynı o koyduğum yer +200
Şimdi hangisine inanacağım. Ama bu yıla çıktığımdan beri hep aynı yerde tartıldım :KK1:

Ben ikna oldum şahsen :KK70:
Ama eşin ikna olur mu bilemedim :)

Rintcim baya dolmussun. Annelik gerçekten çok ama çok zor, dünyanın en güzel ama en zor şeyi gerçekten. Benim oğlumda da hafiften başladı inat etmeler, bir şeyi yapma dedikçe daha çok yapıyor. Kendi bireyselliklerinin farkına vardıkça, anne baba sözünü dinlemez oluyorlar sanırım. Gerçekten tahammül etmekte zorlandığım çok oluyor. 2 yaş krizi işte, sıkıntılı dönemlere yavaştan giriyoruz, siz çoktan girmişsiniz. Allah hepimize sabır versin. Tek olman bunaltıyordur bir de. Destek alabileceğin hiç kimse yok mu? Insan çok kısa da olsa kafa dinlemek istiyor.

Sana da bol sabır diliyorum canım. Tüm annelere :KK200:

Ah beklenen umut kapısı :KK48: daha bizim oraya çok var ama bir gün geçecek umuduyla katlanıyor insan :KK48:
Öyle vallahi kaptanım. Ben Yam bir "adanmış" anne oldum. Tüm hayatımı ona adamış oldum. Daha bir defa çocuğu birine bırakıp bir yere gitmedim hastane ve ilaçlı ev dışında. Benim sorunum bu. Ama alerjikti bırakınca bir şeyler deniyorlardı... Kaşla göz arasında ben içerde otururken mutfakta bile ağzına bir şeyler sokuyorlardı. Annem de burada normalde ama o da memleket şehir dışı hastane falan 2 aydır yok. Şimdi evine geldi temizlik yapıyor. Bir iki güne burada olur. Artık bir kuaföre gitmek istiyoruuum. Bir de evde olunca iyice saldım kendimi. Çalışsam şu kilo işi de bu kadar uzamazdı kaçamak falan olmazdı pek.
Senin olan ne kadar oldu.

Maalesef Çocuklar daha çok ilgi için böyle şeyler yapabiliyorlar canım. Kolay değil ama hepsi geçecek, biraz daha sabır.
Ah ah sabırlıyım ama bazı noktalar işte. O inatları dikkat çekme arzusu hepsiyle baş ediyorum normalde ama bazı şeyler... Sanırım bu konuda destek almam gerek.

Kaybetme korkusu bende de ayni sekilde cok yogun. Ama oglumun butun sendromlari cok sancili gecti. 4 yasi gecmesini bekliyorum. Duzelecek bu aksilikleri diyorum. Allah sabir versin hepimize.

Aslinda elimden geldiginden fazlasini yapmaya calistim. 2 elim kanda da olsa ona ozel zaman ayirdim. Birlikte gezmelere de gittik, evde de her turlu oyunu oynadik ama bebegim dogduktan sonra ister istemez ilgi bebege kaydi. Onun ihtiyaclari beslenmesi uykusu vs. Derken ogluma zaman ayiramadim eskisi gibi. Sanirim onun acisi cikiyo.

Amin canim. Cok sag ol. Hepimize bol sabir versin Allah
Benim daha ilk çocuk bu. Bununki geçer ikinci doğar onu ki başlar :eek:
Konuşunca epey rahatlatacak canım. İletişim sıkıntısını böyle aşıyorlar.
Bugün daha iyiyim ama geçti çok şükür. Bugün o davranışları artık görmezden gelirim. Dün çok bozulmuştu sinirlerim.

Ah ah sabırlıyım ama bazı noktalar işte. O inatları dikkat çekme arzusu hepsiyle baş ediyorum normalde ama bazı şeyler... Sanırım bu konuda destek almam gerek.
Sana yardımcı olacağını düşünüyorsan al canım. Psikolojik olarak destekten bahsettiğini düşünüyorum değil mi.

Benden size sabah sporu gelsin,

2FDA5BB1-3EB2-4927-B20C-0599CF160754.webp 381EEE85-962D-4E38-90CD-74AAD16C790A.webp

Günaydınlar
Persembe klasiği olarak bugünü ekstra hafif geçirmenizi isteyeceğim sizden sevgili pisiciklerim. Yarın güzel bir yüzde alalım lütfen :KK200:
Kaptanım acaba bunu yapınca kendimi yanıltıyor muyum? kendi adıma soruyorum. Çünkü zaten az az verebiliyorum. Cuma sabah tartıda az da olsa - geliyorum ama cumartesi özüme dönüyorum. Ben bundan sonra her akşamı çok hafif yap aya karar verdim. Eskiden çok eskiden 48 50 kilolardayken çok yerdim ama akşam 6dan sonra bir şey yemezdim. Gündüz dikkat edip 4 5 gibi ana öğün akşam 8 gibi (olan o saatte yiyor) çok hafif bir şeyler yesem bunu da düzenli yapsam sanki daha iyi olacak.

Kaptanım acaba bunu yapınca kendimi yanıltıyor muyum? kendi adıma soruyorum. Çünkü zaten az az verebiliyorum. Cuma sabah tartıda az da olsa - geliyorum ama cumartesi özüme dönüyorum. Ben bundan sonra her akşamı çok hafif yap aya karar verdim. Eskiden çok eskiden 48 50 kilolardayken çok yerdim ama akşam 6dan sonra bir şey yemezdim. Gündüz dikkat edip 4 5 gibi ana öğün akşam 8 gibi (olan o saatte yiyor) çok hafif bir şeyler yesem bunu da düzenli yapsam sanki daha iyi olacak.
Ama bu hafta cumartesi perşembe ile aynıydı. Sonrasında hiç + gelmedim. Sadece cuma kilosundan değil perşembe kilosından azalmaya başladı morordek morordek

Sana yardımcı olacağını düşünüyorsan al canım. Psikolojik olarak destekten bahsettiğini düşünüyorum değil mi.
Evet öyle. Ama benim anlatmam gerek. Onu da bulmak zor sanırım. Benim çocukluğumdan itibaren anlatmam gerek. Ben acılarını korkularını paylaşamayan bir insanım. Abimi kaybettiğimde doğru düzgün ağlayamadım bile. Sanırım şok haliydi. Sonra güçlü olmam gerek anneme babama destek olmalıyımlar.... İlk günler hele... Yengem kötü yeğenime sahip çıkayımlar. Anam babam hastalar. İşte benim her olayda böyle. Bir şekilde yaşayamıyorum onu. Sonra kalıyor. Sonra paylaşamıyorum

Evet öyle. Ama benim anlatmam gerek. Onu da bulmak zor sanırım. Benim çocukluğumdan itibaren anlatmam gerek. Ben acılarını korkularını paylaşamayan bir insanım. Abimi kaybettiğimde doğru düzgün ağlayamadım bile. Sanırım şok haliydi. Sonra güçlü olmam gerek anneme babama destek olmalıyımlar.... İlk günler hele... Yengem kötü yeğenime sahip çıkayımlar. Anam babam hastalar. İşte benim her olayda böyle. Bir şekilde yaşayamıyorum onu. Sonra kalıyor. Sonra paylaşamıyorum
Canım başınız sağolsun. Çok zor dönemler geçirmişsin belli, dediğin gibi eğer anlatır konuşursan işe yarayacaktır. İçine atma hatta ağlamak istiyorsan da ağla, kızıyorsan bağır, İnan ki ilerde çıkıyor bunların acısı.
Yaşam koçları da var biraz araştırma yaparsan onlardan da destek alabilirsin. Bilemiyorum ya da ne var ne yok bir arkadaşına dök içini gitsin.

Günaydınnnn perşembe olduğuna göre benim bildirim günüm gelmiş :rapci:

Bugün çok acı bir şey fark ettim. Tartıyı farklı bir yere koyup tartıldım. Her zaman koyduğum yer 200 gr daha az tartıyor :KK43:( evin diğer yerleri hep aynı o koyduğum yer +200
Şimdi hangisine inanacağım. Ama bu yıla çıktığımdan beri hep aynı yerde tartıldım :KK1:
Bence her zamanki tartıldığın yerde devam et rintcim. Zeminden de fark edebiliyor. Aslında en sağlamı banyo fayansinda tartı ayaklarının tam olarak oturduğu bir yer bulup orada tartılmak. Denemek için 5 litrelik su şişesini tartmayı deneyebilirsin :) nerede doğru tartiyorsa orada tartılmak lazım ama bu zamana kadarkini baz alalım artık
Öyle vallahi kaptanım. Ben Yam bir "adanmış" anne oldum. Tüm hayatımı ona adamış oldum. Daha bir defa çocuğu birine bırakıp bir yere gitmedim hastane ve ilaçlı ev dışında. Benim sorunum bu. Ama alerjikti bırakınca bir şeyler deniyorlardı... Kaşla göz arasında ben içerde otururken mutfakta bile ağzına bir şeyler sokuyorlardı. Annem de burada normalde ama o da memleket şehir dışı hastane falan 2 aydır yok. Şimdi evine geldi temizlik yapıyor. Bir iki güne burada olur. Artık bir kuaföre gitmek istiyoruuum. Bir de evde olunca iyice saldım kendimi. Çalışsam şu kilo işi de bu kadar uzamazdı kaçamak falan olmazdı pek.
Alerjik olunca öyle olmakta cok haklısın. Cevredekilere ek gıda ile ilgili bir şey anlatmak bile zorken alerjik durumlar daha özen istiyor. Ama işte anne cok yıpranıyor. Oksijen maskesini ilk kendimize takmaliyiz aslında, biz iyi olursak onlar iyi oluyorlar, bu da bi gerçek :) o yüzden ben artık kendime zaman ayırmaya çalıştığımda vicdan yapmıyorum (küçükken yalnız bıraktığımda çok kötü hissederdim çünkü, sanki kötü anneymisim gibi). İşe başlama imkanın varsa da başla. Çalışan kadınlarda bebekten sonra eve kapanmak da çok yıpratıcı. Annen de destek olabilecekse umarım güzel günler gelecektir :KK200:
Benim oğlan 15 aylık oldu bu arada. Sanırım sizinkilerle 6 ay var arada :) Kasımda 2 yaşına girecekler degil mi?
Kendine iyi geleni biliyorsan öyle yap canım
Diyet işi biraz da kendi metabolizmanın farkına varmak. Kimisine akşam erken yiyip günü kapatmak iyi geliyor, kimine de hep ara öğün yapmak

Bence her zamanki tartıldığın yerde devam et rintcim. Zeminden de fark edebiliyor. Aslında en sağlamı banyo fayansinda tartı ayaklarının tam olarak oturduğu bir yer bulup orada tartılmak. Denemek için 5 litrelik su şişesini tartmayı deneyebilirsin :) nerede doğru tartiyorsa orada tartılmak lazım ama bu zamana kadarkini baz alalım artık

Alerjik olunca öyle olmakta cok haklısın. Cevredekilere ek gıda ile ilgili bir şey anlatmak bile zorken alerjik durumlar daha özen istiyor. Ama işte anne cok yıpranıyor. Oksijen maskesini ilk kendimize takmaliyiz aslında, biz iyi olursak onlar iyi oluyorlar, bu da bi gerçek :) o yüzden ben artık kendime zaman ayırmaya çalıştığımda vicdan yapmıyorum (küçükken yalnız bıraktığımda çok kötü hissederdim çünkü, sanki kötü anneymisim gibi). İşe başlama imkanın varsa da başla. Çalışan kadınlarda bebekten sonra eve kapanmak da çok yıpratıcı. Annen de destek olabilecekse umarım güzel günler gelecektir :KK200:
Benim oğlan 15 aylık oldu bu arada. Sanırım sizinkilerle 6 ay var arada :) Kasımda 2 yaşına girecekler degil mi?

Kendine iyi geleni biliyorsan öyle yap canım
Diyet işi biraz da kendi metabolizmanın farkına varmak. Kimisine akşam erken yiyip günü kapatmak iyi geliyor, kimine de hep ara öğün yapmak
Evet evet kasım 2016 Cherry Mom Cherry Mom ve benim. gonulll gonulll 'de öyle olacaktı ama onun kuzu erkenci çıktı. Eylülde geldi.
Maşallah kuzuna inşallah sağlıkla sıhhatle büyütürüz hepimiz.

Öğretmenim ben kaptanım. 1 Eylülde işbaşı inşallah.
Okul 40 km eve. İlçede. Bakalım hayırlısıyla yakın bir okula başvuru yaptım sonucunu bekliyorum. Bu okul olursa moralim de yüksek başlayacağım inşallah
Ben 6 yaşından beri ilk kez evde durdum. Lise bitti çalışmaya başladım yaz kış hiç kalmadım eve doğuma kadar:KK53:

rint rint kuzum okudum ama yazamadım dün 3saatte uyuttum dedim ya 15 dk geçmeden uyandı durdu tüm gece neyse bunlar klasik sorunlar :))
Anlattığna gelince gerilmekte çok çok haklısın o yüzden hiç kendini kötü hissetme sinirleniyorsakta onların canını düşündüğümüz için ne yapalım :KK43: bende öyleyim evde devamlı bir alarm modunda asker gibi geziniyorum o kadar dikkat etmeme rağmen buluyor kendini acıtacak bir yer her düşmesi sinirimi bozuyor evde oğlummmmm emreee yapmasa durr sesleri hiç bitmiyor e bu kadar gerginlik olunca da bir şekilde ses tonumuza yansıyor.onlarda alışık değiller tabi korkup ağlayabiliyorlar.sıkma canını hiç bir çocuk kızılmadan ses yükseltilmeden büyümüyor. hep sabır sabır diyoruz ne zorlu yollardan geçtik çok az kaldı az daha sabır arkadaşım.
Anneliği becerme konusunda bizim anne grubu içinde favorilerimdensin :) çok iyi bir annesin edize çok özenip her şeyini sabırla sevgiyle yapıyorsun bunu görmeyen yok. Büyüyecekler düşecekler kalkacaklar Allah acılarını göstermesin sarıl yaramaz kuzuna doya doya kokla yakında büyüyüp kucağımıza bile gelmek istemeyecek sıpalar :KK200::KK200:

İşe dönsen çok çok iyi gelecek sna keşke bende dönebilsem artık ev banada batıyor :(

Back
X