- Konu Sahibi Cherry Mom
- #9.021
arkadaşlar cumartesi arkadaşıma gitmiştim o bana kızartma yapmıştı ama nasıl yapmış anlatayım patlıcanı kabağı kırmızı biberi ve normal biberi kızartmalık şekilde doğramış fırın tepsisine yağlı kağıdı yaymış bu sebzelerin üzerine 1 yemek kaşığı yağ gezdirmiş iyice avkalamış tepsiye dizmiş fırana vermiş üstleri hafif kızarınca tersini çevirmiş piştikten sonra tabağa almış başka bir tavada 5 domatesi küçük küçük doğramış üzerine sarımsakta doğramış bir yemek kaşığı yağ gezdirmiş güzelcene pişirmiş sebzelerin üzerine dökmüş mükemmel bir kızartma olmuştu hafif ve çok masum lezzeti aynen yağda kızartılmış gibiydi valla ben çok bayıldım en azından kızartma ihtiyacımızı karşılayabilceğine inanıyorum alkisalkisalkisalkisalkisalkis
birde ben sabahları patatesli yumurtayı çok severim ama yağda kızartılıyor diye yapmıyorum onun içinde aynı yönemle patatesleri küp küp doğrayı 1 yemek kaşığı yağda avkalayıp fırın tepsisine yağlı kağıd serip üzerine döküp fırında kızartıyormuş sonra tavaya alıp üzerine yumurtayı kırıyormuş oda lezzetli oluyormuş bunu daha denemedim :sm_confused:
cnm pataesli yumurtayı bende çok sewerim....ama öle uğraşmaktansa sana tavsiyem...teflon tencere içinde denemen...kapağını kapatıp bişirirsen buharda pişio ve senn yönteme göre daha az zahmetli....üstüne direkt yumurtayı kırabilirsin...ben bir tatlı kaşığı yağ koyup yapıorum....bazen cnm çekio 2 haftada bir pazar kahvaltılarım böle....
diğeri gereçktende iyi gibi gözküo...o da diğer kızartmalara göre daha az zahmetli gibi....tek tek kızartıp yağ kokmaktansa...fırında pişene kdr sosunuda pişir...süpermişdelikafadulden