5 yaşındaki çocuğun derdi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hanımlar merhaba iyi geceler
Bu da dert mi diceksiniz ama 5 yaşında bir yeğenim var. Okulda saksıya fesleğen ekmişler. Ama derdimiz şu ki bizim fesleğenimiz büyümüyor. Okulundaki herkesin büyümüş. Her gün ağlıyor bunun için. Çocuk depresyona girdi. Okula gitmek istemiyor. Arkadaşları birbiriyle büyüme yarışı yapıyormuş o yapamıyormuş diye hayata küstü. Bi akıl verin bu fesleğen nasıl büyür boy atar ne yapmak lazım.
Pecetede ya da pamukta tohumu çimlendirin büyüyünce küçük bir kaba toprak ekleyin oraya alın biraz daha büyüyünce saksıya alabilirsiniz.

Benim kızım 6 yaşında. 3 hafta evvel alışveriş yaptığımız bir mağazada 2 tane çiçek tohumu verdiler kızıma küçük saksıya ektik..
3 hafta suladık falan bakıyorum bakıyorum birşey çıkmıyor.
2 gün önce kaldırdım attım çöpe 😅
Bugün soruyor anne saksı( çiçek) nerede ?
Attım çöpe dedim
Heee iyi yapmışsın zaten çıkacağı yoktu onunda :KK70:
Bizim kız fazlamı gamsız ne :))

Fesleginin cesidi mi yanlis acaba? Sus feslegeni var mesela o buyumuyor pek. Bir de yenilen feslegen var. Onlari bir arastirin isterseniz.

Aspirin yada d.kontrol hapından 1tane suda eritip siz yada öğretmeni döksün muhteşem canlandırır. Bunun dışında konuyu öğretmeniyle konuşun ki detaylı bilgilendirsin çocukları, bu sebeple birbirlerini kırmamaları için.

Bu da dert mi diceksiniz ama 5 yaşında bir yeğenim var. Okulda saksıya fesleğen ekmişler. Ama derdimiz şu ki bizim fesleğenimiz büyümüyor. Okulundaki herkesin büyümüş. Her gün ağlıyor bunun için. Çocuk depresyona girdi. Okula gitmek istemiyor. Arkadaşları birbiriyle büyüme yarışı yapıyormuş o yapamıyormuş diye hayata küstü. Bi akıl verin bu fesleğen nasıl büyür boy atar ne yapmak lazım.
Daha büyük bir fesleğen alıp gizlice o saksıya dikin

Madem bu kadar üzülüyor

Gece dikin sabah büyümüş sansın

Aklıma başka birşey gelmedi

Cuma’dan yeni saksıyla değiştirin aa haftasonu büyümüş deyin olmaz mı? Yazık çocuk çok dert etmiş bunu.

Fesleğen çabuk küsen bi bitki uzamıyorsa hiç bişey etki etmez bence onu mutlu etmek için başka büyümüş bi fesleğen alın öğretmeni ile görüşüp gizlice değiştirin...4 tane fesleğenim var hepsini aynı yerden aynı gün aldım 1 tanesi büyüdü 3 ü acınacak durumda çiçekçide büyümez yada cinsinden yavaş büyür dedi vitamin takviyesi de verdim olmadı..

Ay çok tatlı canım benimm. Bence de değiştirin. Ama bir senaryo yapın önce. Biz hastalanınca doktora gidiyoruz senin çiçeği de doktoruna götürelim deyin. Çiçekçiyle anlaşın. Ya çiçekçi aaa bu büyümez ki bu cüce fesleğen bunun tipi böyle bayağı da büyümüş ona rağmen falan desin. Öyle değiştirin büyüyenle. Ya da çiçekçi bunun saksısında toprağında sorun var değiştirelim bir iki güne tanıyamazsınız kocaman olur desin bir de vitamin versin bak işte şu şu sözleri söyle dua et şu saatte suyunu ver falan mistik birşeyler anlatsın. Sonra alın gelin çiçeği iki üç gün sonra bir gece kalkın yeni çiçeği dikin saksının toprağını öncekiyle aynı şekle getirin. Sökmeden fotosunu çekin aynı görüntüyü sağlayın. Sabah gidip baktığında şükür duası falan edin inşallah inanır buna minik kuzu🥰❤️

Caktrmadan buyumusuyle degistirin cocuk yazik.hii kiyamam 🤣

Söyleyeyim hemen çiçek vitaminleri oluyor suya karıştırılan bir kapak koyup döktüm kurumuş feslegenimi coşturdu iki güne kalmadan @_Vera_

Fesleğeni okulda değil malesef eve getiriyor sonra 3 günde bir okula götürüyor gösteriyor arkadaşlarına. Denedik değiştirdik ama hayır bu değil benim fesleğenim. Minik büyük bu çok büyümüş beni kandırmayın diyor. Ablam her gün dualar edşyor kızımın fesleğeni büyüsün diye hayatımız fesleğen üzerine kurulu artık
Sera yapin saksinin uzerininstrecle sarip gunes alan pencere onune koyun bol bol sulayin hizli buyur. Gubre de koyabilirsiniz :)

Suya aspirin karıştırın iksir bu gizlice dök fesleğene deyip ufak şişede okula yollayın :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X