5 yasindaki oglum...

emirvesafaninannesi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2012
704
102
123
Herkese merhaba aslında yazcagim durum dert değil sadece paylaşmak ve fikir almak için yazıyorum soyle ki 5 yaşında oğlum var seneye anaokuluna gidicek inşallah ama çok tedirginim açıkçası çünkü oğlum benden başka kimseyle oynamak istemiyor kuzenleri var yaşıt bide onlarla kursa göndermek istedim alissin okul ortamına diye çok ağladı girmek istemedi benden 1 dakika dahi ayrılmıyor biyere bırakıp işimi göremiyorum saatlerce oynasak dahada istiyo anca uyuyunca dinlenebiliyorum ne yapmaliyim fikir verin lütfen

Alıştırmak zorundasınız,seneye okul vs başlayacak.
Şimdiden tatlı tatlı kreşlerin olduğu videoları vs izletmeye bak,öyle öyle aklına girer.

Ben anasinifi öğretmeniyim de her senenin başında böyle bir iki çocuk oluyor gayet de alistiriyorum.anneleri nasıl tedirgin oluyor en başta bazı çocuklar resmen iceriye girerken kriz geçiriyor ay hocam bu alışmaz ne yapcam ben diyorlar merak etmeyin alışır diyorum ve öyle oluyor.bir çocuk vardı bana sandalyeyle saldırıyordu yerlere yatip salyalari yerlere akıyordu o bile alıştı yani

Çocukların tavırları da fikirleri de hergün birbirinden farklı olur.
Yani gelecek yıl, verdiğiniz anaokulunda ilk birkaç gün belki onunla birlikte olarak onu ortamına alıştırabilirsiniz..
Daha sonrasında yaşıtlarının keyfini aldıktan sonra (tabi bunun için kreşin ortamı, öğretmenler fazla mühim) daha rahat olacaktır sizin için..

Sizi tedirgin napıcam düşüncesinde gördükçe alışası varsada alışmaz. Olması gerektiğini anlatsa el mecbur. Öyle çocuklar dahada çok seviyo o ortamları sonra çevremden gördüğüm kadarıyla:)

Alışır, alışır.
Anneler daha zor alışıyor aslında.
Çocuklardan daha vahim olan onların bağımlılıkları..
haklısınız bu duruma birazda ben getirdim ben bu zamana kadar ondan ayrılmadım o ananesinde babannesinde kalmak istedi ben ayrilamadim yıllar sonra tedaviyle hamile kaldifimdan belki şimdi yanlış yaptığımı anladım uğraşıyorum sosyallessin diye o istemiyor evde bile ayrı odada oynamıyor yanımda dur diyo hata yaptım zamanında

inşallah çok sevinirim. Şimdiden beni stres aldı xunku

Hatanızın farkına varmanız güzel.
Alışır merak etmeyin.
Başlarda çok ağlar, yıkar ortalığı.
Duygusal olmayın bu süreci er geç yaşayacaksınız.
Bir an evvel atlatmak adına kararlı durun.
Siz uyumlu ve mutlu görünürseniz çocuğa bu geçecek, endişeli görünürseniz de aynen bu unutmayın..

Bir iki hafta sonra uyum sağlar, seve seve gider okuluna.
Merak etmeyin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…