5 yıllık emek... nereden başlasam bilemiyorum!

Souldfly

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2015
1.421
1.417
133
32
Iyi geceler arkadaşlar, gece gece ağlama isteğiyle kalktım yataktan. Durum şu eşimde bende öğretmeniz özelde, eşim yapı itibariyle cimridir beni bazen ben düşünmediğim zamanlarda bile düşünür ama genel olarak konu ben olunca ucuza kaçar, geçenlerde şöyle birşey oldu ben 2,senedir falan kredi kartı kullanıyordum ama eşime söylemedim kendim ödüyorum hallediyorum diye git zaman gel zaman 1 senedir oğlum oldu ve o doğmadan önceki bebek alışverişi de dahil kendime aldıklarım hep ben aldım karttan ama sorunsuz ödüyordum. Adam ben zorla bişe aldırmasam almayacak yani o derecede. Neyse bebeğimiz oldu ben işten çıktım ve tık anında pandemi patladı ve ben evdeyim maaşımdan kesinti oluyor ama var yine şükür. Ama ben doğum yaptım evden dışarı çıkamıyorum zaten pandemi var diye senin paraya ihtiyacın yok hooop bir anda parasızım. Kartımı bilmiyor ve ödeyemedim ve katlanarak 6 bin olmuş benim yaptığım 4 ama 2 de faiz gelmiş. Geçen ay eşime söyledim böyle böyle. Eşim ayıldı bayıldı boşanma sebebi bu bırak oğlumu git, ben mahcup oldum yani zaten doğumdan sonra bütün devreler alt üst. Birde gurbetteyim aileme de göndermiyor pandemi var diye bahanesi de var. Olay böyle. Bugün de dedim hayatım zaten bebek olur olmaz pandemi çıktı kimse bebeği sevemedi zaten market dışında biryere giden yok ailelerden gidelim senin annenlere yazık sevsinler çocuğu sonrada havalar ısınsın biraz ben memlekete gideyim 1 senedir göndermedi. Boşanırım ölürüm ama mesafeyi aradan kaldırıp çocuğumu sevdirmem dedi. Dedim yazık yaşlı insanlar ölüm var torun sevsinler. Yok o öpecek bu öpecek sonra çocuğumu ben öpecem yok öyle birşey. Ben sizi memlekete götürürüm ama otelde kalırız annenlerde değil diyor.
*Ayrıca öfke kontrol problemi var yani şiddet yok ama asla normal iki insan gibi tartışıp konuşamıyoruz. O kadar zoruma gidiyor okadar zoruma gidiyor ki. Ben ne yapacağımı bilmiyorum. Yani boşanma şartlarını araştırıyorum artık düşünün. Çocuğumuz olmasa gerçekten gitmiştim ama yavrumun şuçu ne Psikolog bir arkadaşı var onun iş yerinde çok iyi bir psikolog,telefonundan numarasını aldım. Acaba konuşsam mı?

1. Si otelde kalma fikri doğru , kimseye yük olmadan rahatça kalın otelde :)
2. Si eşiniz bir açıdan haklı omdan gizli kart kullanıp 6 bin ( az değil yani) borç yapmışsınız . Siz değil o böyle bir şey yapsa ne yaparsınız bir düşünün.
3. Bebek görmeye de kimse gelememiştir ama artık bebek hediyesi yerine ( Yakınlarınıza) nakit istediğinizi belirtin borcun bir kısmı ödenir böylece
4. Boşanma fikrinden önce eşinizle ciddi ciddi konuşun bir evlilik terapistine gidin
5. Evlilik terapisi işe yaramazsa o zaman boşanır çocuğunuzla yeni bir hayat kurarsınız

Normalde eşlerin birbirinden gizli kredi kartı kullanmasını doğru bulmam ama siz mecburiyetten, adam cimri olduğu için yapıyormuşsunuz. Bu yüzden size değil kendisine kızması lazım. 6bin liralık borç için size bu muameleyi yapıyorsa o evlilik aten sağlam değildir, boşanın gitsin. 100bin lira parayı kumarda pavyonda yemiş gibi tepki vermesine gerek yok.

Ayrıca memlekete gitmeme konusunda haklı. Oradan memlekete corona taşırsanız ne olacak? Bi durun bence durduğunuz yerde.

onun işyerinden biriyle konuşmanız doğru olmaz. adamın huyunu biliyorsunuz, böyle kabul edecekseniz edin yoksa çocuk bahane olamaz ayrılın. sürekli kavga eden mutsuz ebeveynleri olduğunda çocuklar için üzülmek lazım, boşanan ebeveynlerde değil. cimri olduğunu biliyorsunuz ama harcamalar çocuk içinse aldıracaksınız aldırın böyle gizli iş çevirmek sizi haklıyken haksız konumuna sokar onun gözünde. yani elle tutulur tarafı yok ama değiştiririm ümidiniz varsa destek almalı eşiniz, hiç sanmıyorum ama böyle birşey için harcama yapacağını.

Yapmaz zaten kaç kere gidelim birlikte dedim yok dedi. İş arkadaşı gidecek ayrılacak okuldan o yüzden konuşsam mı diye düşündüm

Sadece şuna yorum yapicam çalısmasaniz dahi devlet size mesleginizden ötürü paranizi veriyor da kocaniz ne akla hizmet zaten evdesin diye paraniza el koyuyor? Bu ne curet? Evde bebeklesiniz bisey olsa acil ne yapacaksiniz. Basta buna müsade etmeyecektiniz.
Ha birde bırak.oglumu git kadar igrenc bir cümle duymadim.
Rest cekmelisiniz bence artık

ne varmış ayılıp bayılacak 6000 lira için?
siz çalışırken hicmi o eve bir katkida bulunmadiniz eminim bulunmuşsunuzdur.
6000 ayilip bayilacak bir rakam degil eşiniz cidden tuhaf.
otele gidecegim diyormuş o otelde bir gece once kim kaldi?
oteller her yeri sartlara uygun temizliyorlar mi?
ortalikta surekli kim oldugunu nerelere girip ciktigini bile bilmediginiz binlerce insanla mubattap olan insanlar olacak oralarda pandemi yokmuy muş?
karşılıklı ailelerle 3 5 gun karantina yapip bildiginiz ortamda kalmaniz daha iyi bence.
esinize bunlarida soyleyin.

Ben harçlığımdan alıyordum biliyordu
Harçlık ne kadar veriyordu, merak ettim.
Hayır yani maaşınızın çoğunu alıp sizin elinize idare edebileceğiniz kadar harçlık mı veriyordu? Çocuk musunuz siz bunu neden kabul ettiniz? Ben para yönetimimi kendim yaparım niye demediniz?

Ama şöyle birşey var eşim kendine 4 bin liraya takım elbise aldı bir kaç tane ama ben alınca sen evdesin zaten niye alıyorsun ya da bu kadar pahalıya gerek varmı. Herkes hediyesini gönderdi benim ailem 5 tane çeyrek gönderdi bebek arabası aldı onun ailesi de 1 tane çeyrek

Herşey birbirine girmiş. Senin eşinden habersiz kart ile borçlanman yanlış, eşinin ihtiyaçlarını bilmemesi, temin etmemesi yanlış. Eve alınan şey için bu adam nasıl alındı diye sormuyor mu? Nasıl bir iletişiminiz var ben çözemedim. Pandemi de aile ziyareti apayrı bir konu. Eşinin öfke sorunu varsa o apayrı bir konu. Boşanma lafta gibi eşinde. Boşanacak olsa ailenin yanına göndermeme durumu olmaz. Pandemi koşullarında kendi ailesi için de aynı görüşte ise yani tutarlıysa eşin haklı. Yok bu bahaneyse sana hak verebilirim. Ama boşanacağınızı sanmıyorum. Güzelce konuş, ne o cimrilik yapsın ne sen arkadan iş çevir çoluk çocuğun rızkını faize vermeyin.

Söylemwzmiyim söyledim ama umurunda değil. Katkı mı ben sadece harçlık alıp tüm maaşı ona veriyorum

Ev aldık araba aldık borçlar ortak dedik bir süre ikimizde harçlık alıyorduk benim aldığım harçlık 300 tl

Ev aldık araba aldık borçlar ortak dedik bir süre ikimizde harçlık alıyorduk benim aldığım harçlık 300 tl
Bence bu harçlık olayını fedakarlığı falan sadece siz yapıyorsunuz gibi geliyor. Zira kendisine 4bin liraya birkaç tane takım alıp size 300 lira vermesi hiç adil değil. Ben kızmıyorum size, sizin neden böyle davrandığınızı anlamak için önce kendini sorgulasın beyefendi.

Söylemwzmiyim söyledim ama umurunda değil. Katkı mı ben sadece harçlık alıp tüm maaşı ona veriyorum
hata senin arkadaşım ne demek harclik alip maaşımı ona veriyorum?
bu kadar tepenize çıkartmaniza ne gerek var ?
alin terinizle kazandiginiz parayi bile tikir tikir eline saydiginiz adamin boyle egoistce davranmasi gayet normal bence.
vermeyin maasinizi, para benim kart benim borc benim ben öderim diyip susturun.
hem ihtiyaclarinizi karsilamiyor, hem ayilip bayiliyor ustune birde gidip kredi karti borcunuz kadar takim elbiseyi kendisine aliyor ohh ne ala memleket valla ne guzel hayat.
ben esinizin yerinde olsam bende bayilirdim kendime takim elbise almak varken neden sizin borcunuzu odesin bayilir tabi

Evet keşke sorgulasa bende söyledim sana söylemediysem yada yaptıysam neden diye sor

Ne yapayım nasıl davranalım bittim tükendim aynı yerde bile yatmak gelmiyor içimden bugün söylediklerinden sonra

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…