5 Yıllık Sevgiliyle Evlenmek Hayal Mi?

Tahminim internetten tanistiniz.
Bence olmaz bu is. 25 yasinda isi yok askerlik yapmamis bir baltaya sap olamamis.
Aileniz de istemiyor hic bulusamayin derim mutsuz olmak kaçınılmaz oluyor aileye karsi cikinca.
Siz de okulunuza konsantre olun geleceginizi hazirlayin apar topar evlenmeyi düsünmektense.
Ask acisi GECER ama ömür boyu okumamanizin, dogru düzgün bir isinizin olmamasinin, kendi ayaklarininizin üzerinde duramamanizin, ailenize karsi gelmenin ve sonunda yasanacaklarin pismanligi gecmez.

Oku yavrucum ne olursa olsun oku mesleğini eline al kendi ayakların üzerinde dur. Önceliğin bu olsun. Şimdi gözüne toz pembe gelen şeyler yarın hayatının kabusunu yaşatabilir sana.

5 yil flortten sonra evlenmek kesinlikle mumkun fakat 15-20 yasinda yasanmissa bu iliski bence cok yanlis bi karar olur senin icin . 20 den sonra hergun karar degistirir insan . Bence akisina birak herseyi hic israr eden olma

Erkek arkadasin is bulmadan ve askere gitmeden evlenirsen bence cok sikinti yasarsin. Su an sadece mesafe yuzunden bunaliyorsun ve iliskiyi surduremiyorsun. Sirf ayni ortamda olabilmek icin evlenme. Cok daha farkli ve asilmaz sorunlarla da karsilasabilirsin, yani evlenmek cozum degil. Hem sen okumamissin, erkek arkadasinin isi yok. Evlendikten sonra giderlerinizi karsilayacak birikiminiz var mi? Su an hersey tozpembe geliyor ama bence isin maddi boyutunu da dusunerek karar ver. Ailenin sundugu sana gore "falan fistik" olan seyleri iyice degerlendir derim. Dilerim en dogru karari verir ve mutlu olursun.

Bir de sunu belirtmek isterim; lutfen "5 sene emek verdim, bu kadar zamani cope atamam" kafasina girme hic. 15 yasinda aldigin karar, seni 20 yasindan sonra pisman edebilir. Cok iyi dusun...

Daha çok gençsiniz. Ben okumanızdan yanayım. Büyükler ne derse doğrudur. 5 yıl az bir süre değil fakat sevgilinizin işi yok askerliği yapmamış. Bence biraz daha bekleyin zaman herşeyin ilacıdır.

işi yok diyorsun, askerliğini yapmamış diyorsun, ailesiyle arası bozuk diyorsun, benim ailem de onaylamıyor diyorsun, bir de üstüne yaşım 20 diyorsun ! pardon ama daha ne diye evlenmeyi düşünüyorsun !?

ayrıca ilişkiniz başladığında o 20 sen 15 yaşındaydın.. 20 yaşındaki erkekler 15 yaşındaki kızlarla ilgilenmezler.. seninkinde kesinlikle var bir sorun !

son lafım ; kendini ateşe atma !

sevgiler..

işi yok diyorsun, askerliğini yapmamış diyorsun, ailesiyle arası bozuk diyorsun, benim ailem de onaylamıyor diyorsun, bir de üstüne yaşım 20 diyorsun ! pardon ama daha ne diye evlenmeyi düşünüyorsun !?

ayrıca ilişkiniz başladığında o 20 sen 15 yaşındaydın.. 20 yaşındaki erkekler 15 yaşındaki kızlarla ilgilenmezler.. seninkinde kesinlikle var bir sorun !

son lafım ; kendini ateşe atma !

sevgiler..
Evet erkek arkadaşım sorunlu! Tavsiyeniz için teşekkür ederim ama daha az kırıcı olun lütfen. Sonuçta ben o insanı seviyorum.

20 yasinda evlilik henuz cok erken ..

Annenin ve Ablanin , soyledigi fistiklar ilerde oyle bir onune cikarki vayy ne hakliymislar dersin..

Evet erkek arkadaşım sorunlu! Tavsiyeniz için teşekkür ederim ama daha az kırıcı olun lütfen. Sonuçta ben o insanı seviyorum.

senin için o kadar iyi şeyler söyledim ki, bunu bir kaç sene sonra anlayacaksın..

amacım kırmak değil sana gerçekleri göstermekti ! aldığım cevap ise tam 20 yaş cevabı o yüzden ben sana hiç kırılmadım :)

tekrar sevgiler..

20 yasinda evlilik henuz cok erken ..

Annenin ve Ablanin , soyledigi fistiklar ilerde oyle bir onune cikarki vayy ne hakliymislar dersin..
Tabiki. Falan fistiktan kastim asilmayacak şeyler değiller. Zaten annemle babamla onu tanistirdim. Hatta gitmesine izin vermediler bizde bile kaldı. Ben anneme okuldan sonra evliligi dusundugumu soyleyince durum birden tersine döndü. Yoksa normaldi herşey.

senin için o kadar iyi şeyler söyledim ki, bunu bir kaç sene sonra anlayacaksın..

amacım kırmak değil sana gerçekleri göstermekti ! aldığım cevap ise tam 20 yaş cevabı o yüzden ben sana hiç kırılmadım :)

tekrar sevgiler..
Bunu neden yaşa bagliyorsunuz. Ben zaten dediklerinize katiliyorum teşekkür de ettim. Ama sevdiğim insana sorunlu demenize biraz icerledim tabiki. Bunun 20 yaşla bi alakası yok. Size de sevgiler efendim :)

bence suan evlenmek istemenizin sebebide onun ailesindeki sorunlar senin ailenin onu pek istememesi cunku kaybetme korkusu var biran once birlikte olmak istiyorsunuz cıkan sorunlardan dolayı hep ilişkinizin bozulabilcegi dusuncesi icten ice sizi kemiriyor bilmiyorum dogru tahminmi ama bende benzer seyler yasadım oyuzden belki aynı duyguları yasıyorsunuzdur sizde..yasınız kucuk hem sizin hem onun askerlik ve iş durumlarını halletmesi lazım 5 yıl ilişki acısından uzun bir sure ama kosullarınızı saglamlastırdıgınız zaman olmalı..

bence suan evlenmek istemenizin sebebide onun ailesindeki sorunlar senin ailenin onu pek istemesi cunku kaybetme korkusu var biran once birlikte olmak istiyorsunuz cıkan sorunlardan dolayı hep ilişkinizin bozulabilcegi dusuncesi icten ice sizi kemiriyor bilmiyorum dogru tahminmi ama bende benzer seyler yasadım oyuzden belki aynı duyguları yasıyorsunuzdur sizde..yasınız kucuk hem sizin hem onun askerlik ve iş durumlarını halletmesi lazım 5 yıl ilişki acısından uzun bir sure ama kosullarınızı saglamlastırdıgınız zaman olmalı..
Evet tahminleriniz doğru. Bunu en çok onun için düşünüyorum. Allah yolumu açık etsin de bir meslek edinip yuvami kurayim. Çünkü gerçekten mutlu olabileceğime inaniyorum, sevgili degiliz sadece arkadaş gibiyiz bi yandan. 6 ekimde supriz evlenme teklifimi bile aldim (tek tasimi da :)) ) ikimiz de cabaliyoruz hayırlısı

Arkadaşlar ilk kez bir konu açıyorum. Ne yapacağımı bilemiyorum. Hiç arkadaşım yok o yüzden bu yola başvurmak istedim. 20 yaşındayım 5 yıldır biriyle beraberim sevgilim benden 5 yaş büyük. Bu süre zarfında gerçekten çok problemler atlattık. Birbirimizden uzagız. En başından beri.Ve bu artık çok yorucu olmaya başladı, haddi hesabı yok. Evlenmeye niyetimiz var ama imkanımız yok. Geçen martın 1 inde ilk kez ayrıldık ve tam anlamıyla perişan oldum, o da aynı şekilde. Artık bu mesafeye dayanamadığımızı düşünüyorum. Ama annem ve özellikle ablam güvenmediklerini ailesinin onla ilgilenmediğini falan fıstıkları önüme sürüp duruyolar. Ailesiyle çok sorunları var ondan kaynaklı değil.Ama mutsuz, ben de mutsuzum.Bizim şansımıza bu sefer de işsiz kaldı. Askerliğini de yapmadı. Ama artık uzak olmak istemiyorum. Evlenmeyi düşünmem yersiz mi? Evlenme umudum olduğu için AÖF seçmiştim. Bu yıl da iki yıllık bi bölüm kazandım ama aileme bu masrafı ödetmek istemedim, gitmedim. Ne yapmalıyım, ne?

2 gönül bir olunca bu devirde samanlık seyran olmuyor tatlım. Evlilik için sakin acele etme..Hele ki isteyen taraf hiç olma.Su anda siz bir arada olursaniz herseyin düzeleceğini saniyorsunuz, Sanma sakin!

Evlenirsen iz Nerede oturacaksiniz? maddi imkan yok galiba? O eve hiçbir şey almadan da olmaz.o vakit kayinvaliden le bir arada yaşamak zorunda kalacaksın, kalma sakin!

Esin askere gidince ne olacak? Asker psikolojisi çok kötü olabiliyor özellikle evli çiftlerde bir de o döneme hamilelik falan girerse nasıl kalkacaksın tek başına altından maddi.manevi..

Evliligin de belki evimde fazla esyamiz olmasın o yeter diyeceksin yetmedigini zamanla anlayacaksın! Gerekirse evim olmasın kayinvalide gibi birinin yanında yaşarız diyeceksin, yasayamadigini farkedeceksin zamanla!

Bireyler isterse 4*4 luk sun aynı eviniiçine girip maddi ve manevi sorumlulukları alınca sorunlar çıkmaya başlar. Aşk tükendi mi yerini karsilikli sevgi, saygı, güven, hoşgörü almak zorunda alamazsa en büyük hayal kırıklığı olur.Bir de bakmissin uğruna ölen adam değilmiş o sadece hayallerini süslemis zamanında, gerçekler tokat gibi bir bir yüzüne çarpmaya başlamış. Oldururuz biz demisiniz ama olmamış!

Yani demem o ki sen 1 kere değil 10 kere düşün herseyi! Su anda aşktan gözün kör, kulağın sağır olmuş. Sana son bir tavsiye vereyim; kalbin ve mantığın tamam kesinlikle bu evlenebilecek im adam demiyor sa sakin evlenme! Kalbinin mantığını susturmasina izinverme bIrak o da konuşsun ki ileride pişman olmayasin. .

Back
X