• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

50-59 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

İlginçmiş. Sen neler yiyorsun hayatım paylaş da bakalım sağlıklı mı değil mi, annen doyuruyor mu seni, pastalarla böreklerle zemuszemus

pasta börek tatlı hiç yemedim bi yararı olduğunu hiç düşşünmüyorum
dünden beri bulantım var zorla bişeyler yiyorum
ama bugün sarma yaptık onu yiycem
balık tavuk köfte bol bol yoğurt yiyorum
yazıcamda hep uyumak istiyorum o yüzden fazla uğrayamıyorum

surahi.jpg

kizlar ara ara soyleyimde unutanlar hatirlasin su icmeyi ihmal etmeyin fistiklar

kızlar evlilik neden kilo aldırıyor etrafımda coğu kişi genelde evlilikten sonra alıyor dikkat etmesem bnm kilolar da alıp aşını gidecek

pasta börek tatlı hiç yemedim bi yararı olduğunu hiç düşşünmüyorum
dünden beri bulantım var zorla bişeyler yiyorum
ama bugün sarma yaptık onu yiycem
balık tavuk köfte bol bol yoğurt yiyorum
yazıcamda hep uyumak istiyorum o yüzden fazla uğrayamıyorum

Anladım canım güzel besleniyormuşsun, olur bu aralar mide bulantısı. Uykun geliyor demek, bebiş enerjini alıyordur, bol bol uyu o zaman ne güzel opuyorumnanaktan

kızlar evlilik neden kilo aldırıyor etrafımda coğu kişi genelde evlilikten sonra alıyor dikkat etmesem bnm kilolar da alıp aşını gidecek

Yaşam tarzına göre değişir, ben evlendikten sonra verdim, düğünce öncesi stresten almıştım kiloları.

merhaba kızlar bu başlığı yeni gördüm aranıza katılmak istiyorum. 1 ay önce doğum yaptım şu anda 57 kiloyum en az 7-8 kilo vermem lazım ama nasıl yapacağım bilmiyorum. çevremdeki herkes diyet yapamazsın emziriyosun diyor ama ben bu kiloların bana yapışıp kalmasını istemiyorum

canim benim hosgeldin aramiza diyet yapmak farkli bi sey yediklerine dikkat etmek saglikli seyler yemek farkli bi sey aramizda nisannur var o da dogum yapali 3 ay oluyor yaklasik sen de katilabilirsin rahatlikla sut icmeyi bal yemegi ihmal etme bo, bol su ic onun disinda dikkat et canim benim zemuszemus

evet rapor veryim.sabah itibariyle57.1.benim kilo değişimim çok olduğu için ben sadece sabahlarınkini yazayım.pztesi başladım 58.1le şimdi 57.1.eh iyi
sabah k flakes-süt 1 elma yarım etiform
öğle mercimek çorbası ve bol salata yarım etiform 1 elma çay
ara 3 kurabiye
akşam k flakes-süt nescafe
aslında iyi gidiyordum ama pastaneye gittik okuldaki arkadaşlarla ve ortada duran kurabiyeden 3 tenecik yedim:(
yarın sabah hedef:56:9

kizlar beni de araniza alin.

boyum 1.60 56 kiloyum.
ama bu sene bu kiloya ciktim;
normalde 52-53 kiloydum.

fazla bir kilom yok ama beni rahatsiz ediyor, vermek istiyorum..

diyet yapamiyorum ama 1,5 aydir cesitli egzersizler yapiyorum, birkac cm inceldim ama hic kilo kaybi olmadi.

bana da yol gosterin

canim aramiza hos geldin kaydirigubbakcemile5 belli bir saatten sonra hic bir sey yeme gercekten etkisi oluyor ne guzel egzersiz de yapiyormussun azicik da dikkat edersen saglikli bir sekilde verirsin insallah opuyorumnanaktan carsamba gunleri kilo bildirimi yapiyoruz canim sen de kilonu yazarsan super olur buyrunnnnnnnnn

evet rapor veryim.sabah itibariyle57.1.benim kilo değişimim çok olduğu için ben sadece sabahlarınkini yazayım.pztesi başladım 58.1le şimdi 57.1.eh iyi
sabah k flakes-süt 1 elma yarım etiform
öğle mercimek çorbası ve bol salata yarım etiform 1 elma çay
ara 3 kurabiye
akşam k flakes-süt nescafe
aslında iyi gidiyordum ama pastaneye gittik okuldaki arkadaşlarla ve ortada duran kurabiyeden 3 tenecik yedim:(
yarın sabah hedef:56:9

canim her sabah mi tartiliyosun CADIARZU hic saglikli degilmis hergun tartilmak haftada bi gun belirleyip sadece o gun sabah kalkar kalmaz tartilirsan iste o senin gercek kilondur yoksa gun icinde bile degisebilir kilon kaydirigubbakcemile5

Az yemek yiyip de kilo veremeyenler yada diyet yapıp da çok az ve yavaş kilo verenlerin ilk yapması gereken iş öğün sayısını arttırarak sık sık yemek yemektir. Günde 6 öğün şeklinde beslenmek metabolizma hızını artırır. Diyet yaparken ara öğünlere; meyve, küçük sandviçler, light yoğurt, ayran, lifli ve kepekli bisküvi - kraker, light çikolata, kuru meyve vb. besinler ekleyerek metabolizmayı hızlandırabilirsiniz.

Metabolizmayı hızlandırmak için günde 2-2.5 litre su içmelisiniz.

Beslenme ve diyeti planlamak ve fiziksel aktiviteyi artırmak metabolizma hızını değiştiren iki faktördür.Yeterli miktarda protein tüketimi ve haftada 3-4 kez 40 dakika yapılacak olan düzenli bir egzersiz, vücutta kas kitlesinin artmasını sağlar.

Aslında hızlı kilo vermek de metabolizmayı yavaşlatır ve zararlıdır.Hızlı kilo verildiğinde vücut kas ve su kaybeder.

Yağ oranı düşük, karbonhidrat ve protein oranı yüksek gıdalar tüketerek, beslendiğiniz yağ miktarını sınırlandırarak vücuttaki yağ yüzdesini azaltabilir, metabolizmanızı hızlandırabilirsiniz.

Metabolizmayı hızlandırmak için sabah kahvaltılarınızı ve öğle yemeklerinizi güçlendirmeli; akşam yemeklerinizi ise mümkün olduğu kadar erken saatlerde hafif yemekler tüketerek geçirmelisiniz.

gelelim bana :)

sabah
kahvaltilik gevregi sut

ara
1adet biskuvi ustu cikolata kapliydi kucuktu ama cok guzeldi :)

ogle
ton baligi sandvic (icinde cok az mayonez vardi cok az yagli)
domates
1 muz
1 mandalina
sekersiz cay

ara
bayramlik cikolatalar olur ya onlar kadar kucuk bir cikolata

aksama Allah kerim bakalim:))

Son düzenleyen: Moderatör:
METABOLıZMA YAŞLANDIKÇA YAVAŞLIYOR

Yaşlandıkça metabolik hızınızın yavaşladığı doğrudur. 30"lu yaşları takiben vücudunuz her 10 yıllık dönemde yüzde 2-4 daha az enerji yakmaya başlar. Kadınlarda menopoz, erkeklerde andropoz gibi hormonal faktörlerin araya girmesi ise metabolizmanızı daha da yavaşlatacaktır. Kadınlar erkeklerden daha az kalori yakarlar. Bu nedenle metabolizması düşen kadınlarda kilo kontrolü erkeklere oranla daha güç hale gelir ve erkeklerden zaten fazla olan vücut yağ yüzdesi daha da artar.

Diğer taraftan bedensel aktivitenin yaşlandıkça azalması, kas kitlesinde de azalmaya ve yağ depolarında artmaya neden olur. Siz yaşlandıkça aktivitenizi artıracağınız yerde azaltırsanız kas miktarınız o denli azalır. Ne kadar az kasınız olursa aktiviteniz de paralel olarak azalacaktır. Yani zamanla bu iki durum birbirini besler ve bir kısırdöngü ortaya çıkar: Zayıf kaslar, azalmış aktivite, artmış yağlar, artmış kilolar ve daha da azalan metabolik hız.

gelelim bana :)

sabah
kahvaltilik gevregi sut

ara
1adet biskuvi ustu cikolata kapliydi kucuktu ama cok guzeldi :)

ogle
ton baligi sandvic (icinde cok az mayonez vardi cok az yagli)
domates
1 muz
1 mandalina
sekersiz cay

ara
bayramlik cikolatalar olur ya onlar kadar kucuk bir cikolata

aksama Allah kerim bakalim:))

afiyet olsun canimcimmm opuyorumnanaktan ama mayonezden uzak duruyoruz olurmu sekerparem

canim her sabah mi tartiliyosun CADIARZU hic saglikli degilmis hergun tartilmak haftada bi gun belirleyip sadece o gun sabah kalkar kalmaz tartilirsan iste o senin gercek kilondur yoksa gun icinde bile degisebilir kilon kaydirigubbakcemile5

ay evet ben de hastalık sürekli tartıdayım ben.ama şidi diyetteyin ya sadece hiçbişey yemeden çamaşırlarla tarılıyorum.yani hersabah tartılcam.o da mı sakıncalı acaba?ama benim kilom çok değişken haftada tartılırsam bilemem ki!:çok üzgünüm:

canim benim verdigin bilgiler icinn cok tesekkur ederim dun internette bakiniyordum ornek ogle yemegi diyet yapanlar icin falan diye cok az yagli mayonez ton baligi yazilmisti dedim ayni menuyu uygulayim o zaman evde de cok az yagli mayonez vardi:) dur bulursam ekleyim canim

Back
X