• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

50-59 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

50 kiloda 34 bedendeyim.iki ayda 38 bedenden düştüm.çok sıkı spor ve diyet yaptım.sonuçtan memnun değilim.daha estetik görüneceğimi düşünmüştüm.olmadı.üstelik gardrobumuda şu kriz ortamında tamamen değiştirmek zorunda kaldım.

paspakcım neler yaptın hele bi anlat bakalım bize
ve neyden memnun değilsin söyle bize

Bardak+ve+Su+Resimleri.jpg
kizlar su icmeyi unutmayin

Selam kızlar,
Ben 10 gündür fln takip edemedim başlığı. Zaten kilo kaybımla ilgili herhangi bir gelişme de olamadı bu zaman zarfında mafoldumben Biraz saldım kendimi ama toparlayacağım.
Yediklerime de çok dikkat edemedim şehir dışındaydım ne bulduysam onu yedim kafamçokkarıştı
Ancak şu andan itibaren geri dönüyorum. Kendimi toparlamaya mecburum çünkü yaklaşık 1 ay sonra sevgilimin ailesi gelecek tanışmak için böyle göbüşlü bir şekilde çıkamam karşılarına :1no2:

Yediklerime dikkat edeceğim. Her akşam mekik çekeceğim bir sürü.
İp atlamaktan çok konuşulmuş geçmişe bir baktım da, gerçekten o kadar faydalı oluyor mu??? Oluyorsa hemen ipe de başlayayım.alkisalkisalkis

Selam kızlar,
Ben 10 gündür fln takip edemedim başlığı. Zaten kilo kaybımla ilgili herhangi bir gelişme de olamadı bu zaman zarfında mafoldumben Biraz saldım kendimi ama toparlayacağım.
Yediklerime de çok dikkat edemedim şehir dışındaydım ne bulduysam onu yedim kafamçokkarıştı
Ancak şu andan itibaren geri dönüyorum. Kendimi toparlamaya mecburum çünkü yaklaşık 1 ay sonra sevgilimin ailesi gelecek tanışmak için böyle göbüşlü bir şekilde çıkamam karşılarına :1no2:

Yediklerime dikkat edeceğim. Her akşam mekik çekeceğim bir sürü.
İp atlamaktan çok konuşulmuş geçmişe bir baktım da, gerçekten o kadar faydalı oluyor mu??? Oluyorsa hemen ipe de başlayayım.alkisalkisalkis

Canım hoşgeldin yeniden aramızaaaa opuyorumnanaktan

İp atlamak her an heryerde yapılabilen üşenme karşıtı bir spor . Bahane yok hava soğuk yok yağmur yağıyor yok evde istediğin zaman yapabilirsin ondan ip atlamayı seçtim ben de bacak (özellikle üstler ağrıdı benim) ve karın kaslarını çalıştırıp kolları dirileştiriyo sositososito Ama diğer sporlarda olduğu gibi bunlarda da muhakkak ısınmalısın önceden yoksa vücuduna kalıcı hasarlar verebilirsinguclubacismile belin ve bileklerin zedelenebilir dikkat :olmaz:

saolasinn gulummm ama simdi kriz geldi kasarla bi dilim tambugday yiyorum bu saatte yememem lazim ama kriz geldi kuzumm :kedi:eyvahedigeldismileeyvahedigeldismile

Kriz geldiğinde tek kurtarıcım neskafe dayanmaya çalışıyorum süper tereyağlı poğaça ve cevizli kek var gözümün önünde yemiiiiiiicccceeeeeeeeeeeeeemmmmmmmmmmmm vermek istiyorum artıkkkkk 50 yi göriyim artık yahuuuu yeter bu işkenceeealsanaalsanasmile

Kriz geldiğinde tek kurtarıcım neskafe dayanmaya çalışıyorum süper tereyağlı poğaça ve cevizli kek var gözümün önünde yemiiiiiiicccceeeeeeeeeeeeeemmmmmmmmmmmm vermek istiyorum artıkkkkk 50 yi göriyim artık yahuuuu yeter bu işkenceeealsanaalsanasmile

ben bide reglim ya canim mozaik kek ama evde yok :(((
bu arada iki dilim ekmek ve kasar yedim anca yetti kuzum benim istahim boyle deildi hele bu saatte hic yemezdim kendimi frenleyebilirdim ama bu ilactan sonra nescafede baska biseyde engel olamiyo yani irademi kirdi anca ilacin bitmesini bekliorum iki saat bisiklet cebirdim zaten cevirmesem kesin on kilo alirdim korusam su ilac bitene kadar keske

ben bide reglim ya canim mozaik kek ama evde yok :(((
bu arada iki dilim ekmek ve kasar yedim anca yetti kuzum benim istahim boyle deildi hele bu saatte hic yemezdim kendimi frenleyebilirdim ama bu ilactan sonra nescafede baska biseyde engel olamiyo yani irademi kirdi anca ilacin bitmesini bekliorum iki saat bisiklet cebirdim zaten cevirmesem kesin on kilo alirdim korusam su ilac bitene kadar keske

Sıkma cankş kendini o zaman spora yönlen doktorum bana tavsiye etmişti özellikle efor sarfedeceğim sporları örneğin koşu ... İyileşmene büyük etkisi olur demişti... Sıkmadan sporunu yap çççoooooklkk daha iyi olacağını garanti ediyorumopuyorumnanaktan

Sıkma cankş kendini o zaman spora yönlen doktorum bana tavsiye etmişti özellikle efor sarfedeceğim sporları örneğin koşu ... İyileşmene büyük etkisi olur demişti... Sıkmadan sporunu yap çççoooooklkk daha iyi olacağını garanti ediyorumopuyorumnanaktan

oyy gulum sporla aram pek yok anca bisiklet iste yazinda yuzme
malum havalarda kotu disari cikmaya useniyorum hele disari cikip spora cok zor bebegim
evde platese bi bakicam becerirsem onu yapiyimm hem stresi atar sanirim tv8 sitesinde ebru sallinin bolumleri varmis ordan bi bakip yapmak lazim kuzum

slm canlarim ben geldim :)) hic bi sey yemedim bu sure zarfinda ama simdi bi seyler yiyesim var ne yesem ne yesem sizce?

meyva olabilir kuzum ufak bi sandevic olabilir tatlimmm senin canin ne istioo?

bilmem ki canim yaa hani boyle insanin cani bi sey ister de ne istedigini bilemez yaa oyle gibi akannehir bi bakayim neler varmis da geleyim kaydirigubbakcemile

kahvaltı hazır dediler ya bu saatte kahvaltı filan yapamam ya da acaba yapsam mı gece acıkıyorum

Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Beslenme ve Diyetetik BÖlüm (sonsuz başlangıç) Başkanı Prof. Dr. Tanju Besler, şişman bireylerin diyetlerine süt ve süt ürünleri eklendiği ve kalsiyum düzeyi yükseltildiğinde zayıflamanın etk

Prof. Dr. Besler, yaptığı açıklamada, kalsiyumun vücut ağırlığı denetimi konusunda etkin olduğuna yönelik bilimsel veriler olduğunu dile getirdi.

Kalsiyum açısından ve kalsiyumun kullanılabilirliği açısından en zengin besinin süt ve süt ürünleri olduğunu ifade eden Prof. Dr. Besler, sözlerine şöyle devam etti:

''ABD'de yapılmış bir seri çalışma var, hala da devam ediyor. Çok net olarak bir sonuç olmamakla birlikte genellikle süt tüketiminin, yani kalsiyum sütten geldiği zaman vücut ağırlığı denetiminin çook daha iyi olduğu belirtiliyor. Şişman bireylerin diyetlerine süt ve süt ürünleri eklediğimiz ve kalsiyum düzeyini yükselttiğimiz zaman zayıflamanın etkin olduğunu gösteren birçook çalışma var.

Şişman bireylerde vücut ağırlığının düşmesinde kontrollü bir diyet içinde süt ve süt ürünlerini arttırılması ve yüksek kalsiyum seviyesinin sağlanmasının zayıflamaya neden olduğu ve vücut yağ oranını düşürdüğünü gösteren çalışmalar mevcut.''

Prof. Dr. Besler, süt ve süt ürünlerinin beslenme açısından çook önemli olduğunu belirterek, çalışmaların özellikle sağlık bozucu bir kavram, bir sorun olması nedeniyle şişmanlıktan korunmada da süt ve süt ürünlerinin önemli bir besin grubu olduğunu gösterdiğini belirtti.

Kalsiyum, özellikle sütten geldiği zaman, kilo kontrolü programlarında daha iyi sonuçlar veriyor.

Kalsiyum, metabolik yollarda kullanılan önemli bir mineraldir. Kalori yıkımında yardımcı olabilir ve yağ hücrelerinin yağ yapmasını önleyebilir. Sonuçlar gösteriyor ki fazla kalsiyum tüketen kişilerin, az tüketenlere göre ( öyle bildirilmiştir ) kilo durumu çook daha iyidir.

Günde 1000 miligram kalsiyum almak sağlıklıdır. Ayrıca vücuttaki kalsiyum değeri de çook önemlidir. Özellikle metabolizmanın çalışmasında temel rol oynayan Tiroid hormonu için baz minerallerin eksiklikleri de kilo vermeyi engeller. Manganez, krom çinko, kalsiyum ve magnezyum eksikliği özellikle çook önemlidir. Bu minerallerde saptanan eksiklikler tedaviyle düzeltilmelidir.

Su içerek nasıl zayıflanır Hemen hemen hepimiz suyun ne kadar faydalı olduğunu biliriz. Her deyette 1,5-2 litre su önerilmektedir ancak nedgen bu koirala uyanımız son derece azdır. ışte size suyun ne kadar önemli ve kilo verme de ne derece etkili olduğunu Kanıtlayan bazı temel bilgiler; Birçok kişi sinirli ya da üzgün olduklariında ilk iş olarak buzdolabına yönelir. Çünkü bu zamanlarda vücutta salgılanan endorphin hormone utah açar ve bizi yemeye yönlendirir. Oysa bu durumda yapılacap en yararliı şey su içmektir. Çünkü su, endorphin hormone Salınımını bloke ederek gereksiz yemek yemeyi engeller. Su, kasların dengesini sağlayarak kasılma anındaki doğal fonksiyonlarını düzenlemeye yardımcı olur. Vücudun zararlı maddelerden arınmasını sağlar. Kabızlığı önler. Yeterli su alınmadığı zaman beden ihtiyacı olan suyu bağırsaklardan çektiği için kabızlık oluşur. Yemeklerden önce içilen su tokluk hissi verir. Cildi güzelleştirir, kurumayı ve deri sarkmalarını önler. Yağların vücutta depolanmasını önler. Karaciğerin başlıca görevlerinden biri de depolanmış yağları enerjiye çevirip, yakmaktır. Ancak böbrekler yeterli su alamazsa karaciğer iyi çalışmaz ve yağlar bedende depolanır. Vücudumuz yeterince su alamazsa bunu bir tehlike gibi algılayıp suyu saklamaya başlar. Bu da vücutta su toplanmasına özellikle el ve ayaklarda ödem oluşumuna neden olur. Bu yüzdendir ki kişinin gün içinde yeterli miktarda su içmesi çok önemlidir. Not: Susamak, vücudumuzdaki sıvı miktarının azaldığına işaret eder. Günde 0.7 litre maden suyu içerseniz, günlük sıvı miktarınızın yarısını karşılamış olursunuz. Eğer günde 1 saat spor yapıyorsanız, bu miktarı 1 litre arttırmanız gerekir. Genelde insanın 8 bardak (2 litre) suya ihtiyacı vardır. Ancak kilolu kişilerin metabolizmalarını hızlandırmaları için daha fazla su tüketmeleri gerekir. Uzmanlar bunu fazladan her 12 kilo için 1 bardak su olarak ifade etmektedir.

Back
X