• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

50-59 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

canlar ben geldimm :))

1-3 redbook videosu

2-100 ip atlama

3-10 kopru hareketi

4-50sag 50sol ic bacak hareketi

5-koltuk videosu

sonra da selulit sabunum bugun tam 1 hafta oldu bir haftada etki neyim gostermez degil mi:)

bu arada kızlar ben de ip almıştım.her gün 250 tane falan atlarım diye düşünüyordum ama bugün tabureden düştüm, bacağımı fena acıttım. o yüzden bisiklette çeviremeyeceğim bir süre, ip de atlamaycağım mafoldumben
ama sağlık olsun önemli bir şeyim yok.

aman canim benim yaa dikkat et valla Allah korusun olumunekankayizsmileopuyorumnanaktan

Ben de 1 mil yürüdüm, 3 mil yürüyemedim yarın 5 mil yürüyüp telafi edebilirim umarım

canlar ben geldimm :))

1-3 redbook videosu

2-100 ip atlama

3-10 kopru hareketi

4-50sag 50sol ic bacak hareketi

5-koltuk videosu

sonra da selulit sabunum bugun tam 1 hafta oldu bir haftada etki neyim gostermez degil mi:)
ben hiç kullanmadım ama tahmini en az 15 günde etki gösteriryerimseniben

Tatlandırıcılarla nasıl şişmanlıyoruz

Şişmanlık beslenme hatasının en önemli sonucu olarak kabul ediliyor. Son 200 yıldır rafine şeker tüketiminin giderek artması, şişmanlığın en önemli nedenini oluşturuyor.

Şişmanlık beslenme hatasının en önemli sonucu olarak kabul ediliyor. Son 200 yıldır rafine şeker tüketiminin giderek artması, şişmanlığın en önemli nedenini oluşturuyor. Son 35 yıldır sakaroz yerine mısırdan elde edilen tatlandırıcı olan mısır şurubu nun özelikle meşrubat, dondurma, pasta, kek gibi hazır gıdalarda kullanılması şişmanlığın bir epidemi haline dönüşmesini kolaylaştırdı.

Ülkemizde son yıllarda mısır şurubu üreten 5 fabrika kuruldu. 2001 yılında çıkartılan şeker yasası ile mısır şurubu üretim kotası yüzde 10 olarak belirlendi.Daha sonra Bakanlar Kurulu kararıyla yüzde 15’ e yükseltildi. Bu kotanın ABD’ de yüzde 2 Almanya da yüzde 8.9 ve Fransa da ise binde 4.9 olduğunu da unutmamak gerekiyor.

İster çocukluk çağında isterse erişkin yaşta olsun, aşırı miktarda rafine şeker, mısır şurubu ve glisemik indeksi yüksek karbonhidrat tüketildiğinde metabolik sendrom gelişiyor.

Basit şeker ya da glisemik indeksi yüksek karbonhidratlar ince bağırsaktan emildiğinde, glikoz ve/veya fruktoz portal ven ile karaciğere taşınıyor. Portal ven kanındaki glikoz miktarı damardaki reseptörler ile saptanarak insülin salgılanıyor.

Glikoz yüksekliğine eşdeğer oranda insülin salgılanıyor. Glikoz insülin aracılığı ile kas ya da karaciğer hücresine sokuluyor ve burada glikojene dönüşüyor . İnsan vücudunda 120 gram civarında glikojen deposu bulunuyor.Bu depo dolunca glikoz yağ hücresine sokularak trigliserie dönüştürülüyor.

Sürekli çok miktarda glikozun hücre için sokulmaya çalışılması sonucu hücrelerde zamanla direnç gelişiyor. Buna insülin direnci deniliyor. İnsülin direnci arttıkça daha fazla insülin salgılanıyor. Böylece insülin direnci sonucu kendini doyuramama hissi ,aşerme gelişiyor. Bunun uzun süre devam etmesi ile de Tip 11 diyabet gelişiyor.

Sürekli fazla şeker yada karbonhidrat alımı insan vücudunun yağlanmasına yol açıyor. Karın içi organlar çevresinde gelişen yağlanma metabolik sendromu ağırlaştırıyor. Karın yağ hücrelerinin vücudun diğer yağ hücrelerinden farklı biyolojik etkileri bulunuyor.

Diğer yağ hücreleri ancak 12 saatlik açlıktan sonra içerdikleri trigiliseridleri kana verirken karın yağ hücreleri 4 saat gibi kısa süreli açlıkta içerdikleri trigliseritleri dolaşıma verebiliyor. Ayrıca karın yağ hücrelerinin ürettiği bazı hormonlar tüm hücrelerin insülin direncinin artışına yol açıyor.

İster rafine şeker, ister mısır şurubu kaynaklı olsun ince bağırsaktan emilen fruktoz portal ven sistemi ile karaciğere varıyor. Fruktoz tüm şekerler arasında en hızlı yağa dönüşenidir. Böylece kan trigliseriti düzeyini çok yükseltiyor.

Diğer taraftan fruktoz insülinin glikoza ilgisini azaltarak "kendini doyuramama hissi, aşermeye" yol açıyor. Bakır metabolizmasını baskılayarak bakır eksikliğine böylece kemiklerin zayıflamasına, anemi, bağ dokusu hasarı, damar hasarı, infertilite, aritmi yüksek kan kolesterol düzeyi ve enfarktüse yol açabiliyor.

Metobolik sendromun özellikle yüksek düzeyde fruktoz tüketiminin kaçınılmaz sonuçlarından biri de karaciğer yağlanmasıdır.

Yazan:Prof. Dr.Mübeccel DEMİRKOL
İ.Ü. Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları AD, Beslenme ve Metabolizma Bilimdalı Başkanı
haber7
alıntıdır

canim bu arada yatmadin mi sen daha yahuu:))) neyse ben kacar kahvalti da ne yesem acaba:)) haha:)

hayirli pazarlar canlar nasilsiniz bakalim :)))

Hayırlı pazarlar canım, iyiyiz sen nasılsın? Gerçi ben de acaip bir şişlik var çözemiyorum, göğüslerim bir beden büyüdü, reglime de daha 10 gün falan var, niye böyle oldum çözemedim, bu gidişle haftaya tartıda 60 kilo olurum.:S

selam kizlar;

scylaaciimm, maydonoz kaynatip suyunu iciver hemen, odemi, atarsin vucudundan;
onu icemezsen maydonozu oyle ye, o da olur.

iyi pazarlar hepinize;

dun de yine fazla kacirdim ben; esimin kardesinin dogumgunuydu ona pasta aldik, gerci herkes 2 dilim gotururken ben yarim dilim (hatta daha az) yedim.
aksam da 1 parca tavuk, 2 kofte 2 kasik pilav yedim.

bu hafta diyetim duzensizlesti, kilo veremicem galiba :-(

dun walk at home yapmistim, bugun de pilates yapayim diyorum.

sevgiler hepinizeee

Hayırlı pazarlar canım, iyiyiz sen nasılsın? Gerçi ben de acaip bir şişlik var çözemiyorum, göğüslerim bir beden büyüdü, reglime de daha 10 gün falan var, niye böyle oldum çözemedim, bu gidişle haftaya tartıda 60 kilo olurum.:S

iyiyim canim ben de bugun son gunum :)) yarin sabah cok erkenden kalkmam yollara dusmem gerekecek bugun bi de pazar cok yogun oluyor biliyosun bizim yemek spor yapsam mi yapmasam mi karar veremedim

canim belki erken olursun bu ay onun siskinligi olmasin ayyy ya da hamile olmayasin:))) hayirlisi bakalim benim de dunum yemek acisindan bayaa kotuydu ama spor yaptigim icin yakmisimdir insallah bu carsamba umarim iyi bi seyler cikar yaa regl iken spor yapinca daha hizli yakiyormusuz ama tartiya 2 gun sonra yansiyormus hadi bakalim:))

iyiyim canim ben de bugun son gunum :)) yarin sabah cok erkenden kalkmam yollara dusmem gerekecek bugun bi de pazar cok yogun oluyor biliyosun bizim yemek spor yapsam mi yapmasam mi karar veremedim

canim belki erken olursun bu ay onun siskinligi olmasin ayyy ya da hamile olmayasin:))) hayirlisi bakalim benim de dunum yemek acisindan bayaa kotuydu ama spor yaptigim icin yakmisimdir insallah bu carsamba umarim iyi bi seyler cikar yaa regl iken spor yapinca daha hizli yakiyormusuz ama tartiya 2 gun sonra yansiyormus hadi bakalim:))

hadi bakalim,
sana simdiden iyi yolculluklar; dikkatli gel canim.

bu arada ne kadardir ingilterdesin;

sadece diyet degil ingilizce icinde yardim et bize; a.s ben upper duzeyde ing. biliyorum simdide business eng. calisiyorum cnm.
yeni basladim..

yerimseniben

hadi bakalim,

sadece diyet degil ingilizce icinde yardim et bize; a.s ben upper duzeyde ing. biliyorum simdide business eng. calisiyorum cnm.
yeni basladim..

yerimseniben

cok saolasin canim benim

eylulden beri burdayim canim ama ing ogrt mezunuyum elimden geldigince yardimci olmaya calisirim canim benim kaydirigubbakcemile5 ben bugun spor isini ne yapayim sence hic bulasmayim degil mi :1ninca:

hadi bakalim,

yeni basladim..

yerimseniben

Ben de kpds ye hazırlanıyorum yardım et bize yesaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa mafoldumben

cok saolasin canim benim

eylulden beri burdayim canim ama ing ogrt mezunuyum elimden geldigince yardimci olmaya calisirim canim benim kaydirigubbakcemile5 ben bugun spor isini ne yapayim sence hic bulasmayim degil mi :1ninca:

canim benim sagolasin;

nasil bolumunden memnun musun? kardesimde bu yil univ. sinavina girecek ve yabanci dilden girecek, o mutercim-tercumanlik istiyor.

neyse cnm konuyu dagitmayayim burda;

bence bugun guzelce dinlen; zaten bavul falan yaparsin; hazirliklarin olur; onlarda bir nev'i spor; yerimseniben

Ben de kpds ye hazırlanıyorum yardım et bize yesaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa mafoldumben

ayy cnm sana da kolay gelsin,
gidiyor musun kursa falan??

ben business eng. icin bir set buldum tell me more'un; ordan calismaya baslicam,
bir de esim bana sevg.gunu hediyesi olarak netbook alacak, setimi ona yukleyip, yolda serviste heryerde calismayi dusunuyorum insallahh..

valla 30 yasina geldim kurtulamadim dersten; omrum okumakla gecti.

bir yandan da mali musavirlik sinavlarim var
:1no2:

canim benim uds ye girsen o daha kolay ben de girecegim kpdsye ilk girdigimde 92ydi ama ne kadar yukseltirsem kar son cikmis sorularin ciktisini aldim sormak istediklerin olursa ozelden mesaj at canim benim kaydirigubbakcemile5

canim benim sagolasin;

nasil bolumunden memnun musun? kardesimde bu yil univ. sinavina girecek ve yabanci dilden girecek, o mutercim-tercumanlik istiyor.

neyse cnm konuyu dagitmayayim burda;

bence bugun guzelce dinlen; zaten bavul falan yaparsin; hazirliklarin olur; onlarda bir nev'i spor; yerimseniben

canim ben cok memnunum universitem de cok memnundum ne guzel umarim istedigi gibi olur canim valizim neyim coktandir hazir zemuszemus ama ivir zivir yine is cikar tamamdir o zaman cok opuyorummkaydirigubbakcemile4

bu arada;

30 dk pilates yaptim az once;

bi 30 dk daha yapabilirim belki..

az oncede bir elma yediM;
bagirsaklar icin iyiymis dedilerr..

cok saolasin canim benim

Bence hayatım evde zaten yapamıycan bugün en az bi 3 mil yürü derim ... zaten 45 dk cık bayanssulusmile

Back
X