Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ahhahhahh gunegik nedir diye baktim netten,hindibaymisDoğu değil bütün doğu ve güneydoğu hasretle onu bekliyor. Hatta bu sene pazarlara bol bol avokado radika güneğik siparişi verilmiş.
Olabilir doğunun kültürü herşeyi farklı ama her yerin iyi yada kötü adetleri yiyecek içecekleri varYani insana bir dokun bin ah işit hesabi olmuş olabilir. Yada kendin git ne yiyeceksen al yazanlar olduysa. Doguda aile yapılari farklı yani kalabalik yaşıyorlar ve herseyi birlikte yapıyorlar sanirim
İşte o özellikler söylediği şeyler değil ondan kızıyor insanlar. Pisler demiş mesela, güneydoğu insanında şartlamak diye bir tabir vardır. Her şeyi üç kere yıkarlar buna şartlamak derler. Hem dini hem kültürel bişeydir. Böyle yaşayan insanlar pis olabilir mi? Konu sahibinin eş ailesi pistir bilemem, bir şey diyemem. Ama doğulu oldukları için pisler derse dur bakalım orda diyen biri mutlaka çıkar.Ben de gocmenim hatta yari karisik. Tek ülke degil. Ben yari slav diyorum geciyorum.
Bizim memleket için alkolik ve cimriler diyenler çoktu mesela ama hiç çoşmadim bu kadar nasil oyle dersiniz bak ben icmem filan diye kanit cabasina girmedim.Kendim alkol kullaniyorken alkolik olmamiştim. Uzun yillardir hiç içmem, biraktim ustelik elim aciktir.
Beni taniyanlar bilir zaten.
Ama insanlar da uydurmuyor sonuçta dedikleri doğru alkolik ve cimri olanlar da var yani. Ben degilsem de dayim alkolik mesela, babam aşiri icerdi ben cocukken... Ama cimriliklerini hic gormedim yoktur.
Evet herkesi genelleyemyiz ama bazi ozellikler gorulupte soyleniyor.
İşte o özellikler söylediği şeyler değil ondan kızıyor insanlar. Pisler demiş mesela, güneydoğu insanında şartlamak diye bir tabir vardır. Her şeyi üç kere yıkarlar buna şartlamak derler. Hem dini hem kültürel bişeydir. Böyle yaşayan insanlar pis olabilir mi? Konu sahibinin eş ailesi pistir bilemem, bir şey diyemem. Ama doğulu oldukları için pisler derse dur bakalım orda diyen biri mutlaka çıkar.
Ki ne olursa olsun hangi yöre olursa olsun topluma açık bir yerde şu yöre insanı şöyle, bu yöre insanı böyle diyen olursa ben tepki veririm, bir sürü insan da veriyor görüldüğü gibi. Oralı olmam ya da oralı bir yakınım olması gerekmez. Hiç trakyalı tanıdığım yok mesela, biri çıkıp tarkyalılar toptan alkolik dese o senin alkol noksanlığın derim. Ya da göçmenlerle çok yakın değilim ama biri çıkıp adetleri çok ağır derse beğenmiyorsan paşa oğluna alma derim. Derim yani. Bu tip şeylere tepki verilmesi gerektiğini düşünüyorum ben. Zaten ayrıştıkça ayrıştık ülke olarak bunlara tepki vermeye vermeye.
Kesinlikle.İşte o özellikler söylediği şeyler değil ondan kızıyor insanlar. Pisler demiş mesela, güneydoğu insanında şartlamak diye bir tabir vardır. Her şeyi üç kere yıkarlar buna şartlamak derler. Hem dini hem kültürel bişeydir. Böyle yaşayan insanlar pis olabilir mi? Konu sahibinin eş ailesi pistir bilemem, bir şey diyemem. Ama doğulu oldukları için pisler derse dur bakalım orda diyen biri mutlaka çıkar.
Ki ne olursa olsun hangi yöre olursa olsun topluma açık bir yerde şu yöre insanı şöyle, bu yöre insanı böyle diyen olursa ben tepki veririm, bir sürü insan da veriyor görüldüğü gibi. Oralı olmam ya da oralı bir yakınım olması gerekmez. Hiç trakyalı tanıdığım yok mesela, biri çıkıp tarkyalılar toptan alkolik dese o senin alkol noksanlığın derim. Ya da göçmenlerle çok yakın değilim ama biri çıkıp adetleri çok ağır derse beğenmiyorsan paşa oğluna alma derim. Derim yani. Bu tip şeylere tepki verilmesi gerektiğini düşünüyorum ben. Zaten ayrıştıkça ayrıştık ülke olarak bunlara tepki vermeye vermeye.
Çok renkli bir kişiliksiniz konu sahibi =)
Derdiniz bir'ken bin oldu anlattıkça. Hepsi de mozaik gibi, beyin yakıyor.
Bu kadar rahatsız olup bu kadar aşşağılayıp anneliklerinden tutun da yemek kültürlerine hijyen anlayışlarına varana kadar üstten baktığınız insanların evlerine gidip yiyip içmek kendini ağırlatmak en ağır ikiyüzlülüklerden biridir. En fazla 3. seneden itibaren "ben gitmiyorum sen git" diyecektiniz eşinize, ama eşinize söz geçiremediniz, peki kocacım diyip peşi sıra gittiniz.
Ben ilk Mardin'e gittiğimde kayınpederim şerefime oğlak kesti, ama bi sorun var gelin vejetaryen =) Aaa nasıl olacak ki bu kız ne yiyecek dediler, makarna yaparım kendime dedim. Yer yatağında yatamazdım, 2-3 gün idare ettim. Yer sofrasında dizim ağrıdı ama o kalabalıkta sohbet muhabbet hoşuma gitti. Doğu güzellemesi yapmak istemiyorum ama çoğu yerde göremeyeceğiniz insaniyet ve misafirperverlik var orda. Siz ben içme suyundan rahatsız oluyorum deseydiniz size herkes damacana su alırdı. Deseydiniz madem seviyorsunuz onları, samimisiniz. Onlar sizi rahat ettirmek için masa bile alırlardı. Hele de gelin batılı olunca el üstünde tutuyorlar, rahat ettirmek için çırpınıyorlar. Ben çok sevdim vallahi buraları eşim sayesinde gördüm , o nedenle doğuyu yazdım buraya tayin oldum. Burdaki öğrencilerimdeki saygıyı ve efendiliği de hiçbir yerde görmedim. Öyle çocuğuna 3 metreden aheste aheste giden anne de görmedim. Evet şiveli konuşuyorlar ve çok tatlılar, heyecanlı insanlar ve yüksek sesli konuşuyorlar, mıy mıy konuşmalarından iyidir. Bunlardan çok rahatsız olan insan gitmesin, görüşmesin, eşine tavrını koysun, gerekirse yolları ayırsın, aksi iki yüzlülüktür.
İşte tatile diye eş ailesine gitmenin eş ailesinin yaşam şekli ya da alışkanlıklarıyla bir alakası yok. Eşle alakası var. O detaylar sırf ayrımcılık yapmak için eklenmiş olarak algılıyorum ben. Konuyla alakası sıfırın altında çünkü. Konu eşim tatile sıcak bakmıyor, her tatilde ailesinin yanına gidiyoruz ne yapabilirim diye açılmamış.Konu sahibi gunaydogulular pis dememiş aslinda. Ama tatile diye köye nereye gittiklerini belirtince eşinin ailesi icin soyledigi her agzindan ( klavyeden) cikan guneydoguya soyleniyor gibi olmuş. Eşinin ailesi oyle insanlar olabilir.
Ben kimseye cikişmam bizzat dişlama yapmiyorsa...
Simdi insanlar gocmenleri de tek biyerde topluyor mesela ama gocmen var gocmen var. En fazla onu belirtirim.
Gocmen olarak bizim ve sulalede adet pek yoktur değil ki agir olsun. Arnavut gocmenlerinin adetleri agirdir diye biliyorum. Ogluna alma diye terslemem yani bunu dediler diye.
Beni kizdirmiyor o kadar boyle seyler, nebileyim.
Zaten tatille alakalı önerilere asla cevap yazmadıİşte tatile diye eş ailesine gitmenin eş ailesinin yaşam şekli ya da alışkanlıklarıyla bir alakası yok. Eşle alakası var. O detaylar sırf ayrımcılık yapmak için eklenmiş olarak algılıyorum ben. Konuyla alakası sıfırın altında çünkü. Konu eşim tatile sıcak bakmıyor, her tatilde ailesinin yanına gidiyoruz ne yapabilirim diye açılmamış.
Pazarlarındaki sebzeye kadar laf etmiş yahu. Pazarı eş ailesi kurup, sadece onlar mı alışveriş yapıyormuşKonu sahibi gunaydogulular pis dememiş aslinda. Ama tatile diye köye nereye gittiklerini belirtince eşinin ailesi icin soyledigi her agzindan ( klavyeden) cikan guneydoguya soyleniyor gibi olmuş. Eşinin ailesi oyle insanlar olabilir.
Ben kimseye cikişmam bizzat dişlama yapmiyorsa...
Simdi insanlar gocmenleri de tek biyerde topluyor mesela ama gocmen var gocmen var. En fazla onu belirtirim.
Gocmen olarak bizim ve sulalede adet pek yoktur değil ki agir olsun. Arnavut gocmenlerinin adetleri agirdir diye biliyorum. Ogluna alma diye terslemem yani bunu dediler diye.
Beni kizdirmiyor o kadar boyle seyler, nebileyim.
Derdi tatil değil çünkü. Tatil sosuyla harmanlanmış ayrımcılıkZaten tatille alakalı önerilere asla cevap yazmadı
Çok severler beni öyle diyorsun ama ben dışardan gelinim diye rahatça söyler eleştiririm kırmam onları hiç
Çok şey öğrendiler benden , ben de onlardan düşmanlık olmaz aramızda kızarım söylerim az sinirli ama kibarca anlarlar çünkü bilirler hatalı yönlerini
Ben yazın sebze cok olmaz bezelye barbunya borulce bamya cok bulunmaz dedim ve dediklerimin arkasındayım .Sizde gerçekten yok dediniz...evet biz burada eski mağara insanları gibi yaşıyoruz..okul yok,sinema yok avm yok hatta sebze bile yok,aynen öyle..
İşte tatile diye eş ailesine gitmenin eş ailesinin yaşam şekli ya da alışkanlıklarıyla bir alakası yok. Eşle alakası var. O detaylar sırf ayrımcılık yapmak için eklenmiş olarak algılıyorum ben. Konuyla alakası sıfırın altında çünkü. Konu eşim tatile sıcak bakmıyor, her tatilde ailesinin yanına gidiyoruz ne yapabilirim diye açılmamış.
Aslında konunun özü bu'ysa onca detay neden?EN UYGUN FİYATLI TATİL YERLERİ ÖNERİNİZ OLURSA YAZIN LÜTFEN
Diğer sorulara ben cevap vermiycem bölge savaşı çıkıyor
Doğunun da batının da kötü yönleri var ve bunlardan bahsetmek kötü değil nokta
Evet TATİLLL